Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   98 / 138
(#) Szilvi1 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
rRendben, meg fogom próbálni. Vviszont kell vennem egy pár ilyen biztit. Ha sokkal gyengébbet rakok bele, pl. szivargyujtóból vagy pc tápból, akkor az is megfelel? Egyébként mennyibe kerülnek ezek a kis biztosítékok?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) Szilvi1 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
dDe figyú ha beragad, az nem lenne gond, mert akkor egyszerűen menni kellene a mikroónak és kész, de ez inkább amint áramot kap, leáll. Az SMC motornál az alján a vezetékek nedvesek. Mmég mindig ez okozhatná?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) Zsolt 73 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 / 1
 
Két kapcsoló van, az egyik bont a másik rövidre zár . Elhiszem, hogy nagy az önbizalmad, de nem kellene mikrót javítanod, amíg ilyen kérdéseid vannak.
(#) Szilvi1 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Ennél az ajtónál nincs lehetőség ilyesmire, előtte ment működött a tisztítástól nem ragad be attol jobb szerkezet. A felső kallantyúnál semmilyen kapcsoló nincs, az alsó felében van egy igen. A két műanyag ami az ajtót zárja fogasra hasonlító erős vastag anyagok, a kapcsoló is szépen rugalmasan mozog. És ezekben csak egy van. Valószínű az kapcsolja a mikrot be és ki ha kinyílik az ajtó, de ez egyetlenegy kapcsoló, ki-be. Nem nem működik a mikró, hanem elindulna és valami leveri a biztosítékot egyből. Ez más mint az a kapcsoló ha beragad és nem megy a mikró.Mondom leveri a biztit.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
(#) vargaf válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 / 2
 
Nem lehet az, hogy ezt a választ is
Idézet:
„egy okostojás írta”
?
(#) Zsolt 73 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Bocsánatot kérek, amiért megosztottam veled a tapasztalataimat ! Többé nem teszek ilyet !
(#) Szilvi1 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 25, 2017 2 /
 
Nem értetted meg hogy a mikro működne, csak valami zárlatos vagy leveri túlterheli a biztinél.Te úgy kezelted a kérdést hogy nem indul el a mikro.Máskor figyelmesebb legyél és nem kell akkor flegmáskodnod!!
(#) Zsolt 73 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Lassan írom, hogy megértsd ! Van egy kapcsoló, ami az ajtó nyitott helyzetében RÖVIDRE ZÁRJA A TRAFÓT ! Ha ez a kapcsoló meghibásodik, akkor az a hibajelenség , amit leírtál ! Érted már ?
(#) Zsolt 73 válasza Szilvi1 hozzászólására (») Jún 25, 2017 / 1
 
Sárkányoskodás helyett, vidd szervizbe a mikrót ! Neked és a mikrónak is jobb lesz !
(#) weend válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 26, 2017 / 1
 
Bővebben: Link
Oda a mikrohullámú sütő....
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2017
(#) 06smici hozzászólása Jún 26, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a szakiktól. Eddig nem volt dolgom még mikrokkal, tekintve hogy az elmúlt 26 évben tökéletesen működött. Igen, valóban nem mai darab
A jelenség, hogy egyszer csak nem kapcsolt be, még az izzó sem világított. Szétszedve két dolgot találtam:
1. kiégett a betápon lévő biztosíték. Ennek a cseréje nem is okoz túl nagy problémát, viszont a foglalta mellé az van írva hogy "Special T6,3". Itt mire gondolhatott a szerző? Azon kívül, hogy kerámia testes biztosíték, valami másra is kell figyeljek?
2. Kiégett az izzó benne. A 24W-os izzón 40ohmot mértem, én ezt mondanám ludasnak a biztosítékért is. Viszont ezt a fajta izzót most látom először (csatolt képen). Ilyet hol tudnék beszerezni? (ha egyáltalán kapható még hozzá)

Esetleg valamit érdemes még kimérni, mit mond a tapasztalat? Ebben még mechanikus időkapcsoló van, annak a kontaktjai rendben vannak. Ugyan úgy az ajtó kapcsolói is működnek, a venti motorja sem zárlatos. Így első körben ezeket mértem csak le, tekintettel az éjjeli órákra. Ha tényleg csak ennyi a baja, akkor javítanám mindenképp egy új helyett. Hátha kibír még 10 évet.
(#) nedudgi válasza 06smici hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Az izzólámpák ellenállása hideg állapotban sokkal kisebb, mint amit a fogyasztása alapján kiszámolsz. Ha felizzik, az izzószál ellenállása meg fog nőni.
(#) Zsolt 73 válasza 06smici hozzászólására (») Jún 26, 2017 / 1
 
Szia !

A biztosíték " T " jelzése azt jelenti, hogy lomha. Azért van kerámia testben,hogy a kiolvadáskor keletkező hőt elviselje, kvarchomok is van benne az ívoltás miatt. Mindez azért kell, mert induktív fogyasztót biztosít. Valamint 6,3 Amperes.
(#) Lamprologus válasza 06smici hozzászólására (») Jún 26, 2017 / 1
 
Idézet:
„2. Kiégett az izzó benne. A 24W-os izzón 40ohmot mértem...”

Ha kiégett volna, akkor szakadást mérnél!
(#) 06smici válasza Lamprologus hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Az éjjel már siettem vele, így a teljes hibatünetet nem írtam le: Szemmel láthatóan kiégett, lifeg benne az izzószál. De ebben jóval hosszabb izzószál van mint a hagyományos égőkben, sok ilyen kis tartón áthurkolva. Szerintem sikerült pont úgy kiégnie, hogy a lifegő darab hozzáért az izzószál másik feléhez, ezzel jelentősen csökkentve az ellenállását. Ha forgatom az izzót akkor hol szakadást hol ellenállást mérek rajta.
(#) weend válasza 06smici hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Az izzó mindenképp csere, ha nem kapsz ilyen foglalattal házasítottat, akkor jó lehet még a varrógépek 15 wattos izzója is.
(#) vargaf válasza 06smici hozzászólására (») Jún 26, 2017 / 1
 
(#) Gafly válasza vargaf hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Mivel jó drága, és úgyis szét van szedve a készülék, szoktam vele sorbakötni egy diódát (zsugorcsőben), és innentől kezdve örök élet
(#) tothbela válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Üdv! Engedj meg egy észrevételt. Magam is tapasztaltam, hogy időnként nem csak azért olvad ki a biztosíték (most nem csak mikróról, hanem erősítő, TV, stb. készülékről is szó lehet), mert valami meghibásodott benne. Gyors biztosíték egyszerűen felmelegszik, és elolvad. A lassúaknál van a probléma. Különböző technikával oldják meg a késleltetést. Van ahol üvegszál köteg köré tekerik az olvadószálat, aztán az üveg amíg átmelegszik, az is idő. Tehát nem hirtelen olvad ki. Ezeket szeretem, mert sok éven keresztül stabilan elvannak a helyükön.

Van viszont egy olyan kivitel, ahol az olvadószál közepén mintha egy csepp ón lenne. Na nekem ezzel van a bajom. Ezek a biztik spontán kiolvadni látszanak. Műszeres, laportápos vizsgálat után azt tapasztaltam, hogy ez az óncsepphez hasonló alacsony olvadáspontú fém a névleges áram környékén megolvad, de az olvadószál jóval nagyobb áramot is elbír. Viszont ez az olvadt fémcsepp úgy oldja vagy marja a biztosítékban lévő szálat, hogy az előbb utóbb elvékonyodik, és a névleges áram alatt is elszakad. Azokon a helyeken, ahol gyakran van a névlegestől nagyobb áram (bekapcsolási áramlökés, vagy még inkább hangszererősítő tápvezeték), ott gyakran kerül olvadt állapotba a cseppecske, és rongálja az olvadószálat.

Ezeket az olvadócseppes biztosítékokat ilyen kritikus helyen érdemes a felhasználástól függően évente, vagy akár sűrűbben is cserélni, mert nem jó ha akkor olvad ki, ha tényleg semmi oka nincs rá.
(#) 06smici válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Jún 26, 2017 / 1
 
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint a "Special" semmi extrát nem igényel? Ezen akadtam fent, hátha a nagyfesz vagy a magnetron miatt nem jó a sima biztosíték. Persze normál üzemi körülményeknél a primer oldalon nem lehet nagyfeszültség, de nem is a normál üzem miatt kerülnek bele a biztosítékok.

@vargaf: köszönöm, pont ez kell nekem
(#) Near válasza 06smici hozzászólására (») Júl 1, 2017 / 1
 
Nem igazán. Én például nem kaptam csak 8 amperest a 10 amperes helyére és csak rendes üveget, de ugyan úgy megy minden gond nélkül ez is kimegy ha gond van. A lényeg, hogy legyen és ne patkold mint pár ismerősöm akiktől a frász kerülget néha.
(#) Sanitatum hozzászólása Júl 6, 2017 /
 
Sziasztok segitségre lenne szükségem, háztartási gépekben nem vagyok nagyon jártas. Van egy WEG mikróm ami nem melegitett, szétszedtem és láttam hogy 2x47 ohmos 5 wattos ellenállás megrepedt, elégtek. Kicseréltem őket elkezdett melegiteni de az ellenállások is szintén elkezdtek izzani. Mi lehet ilyenkor a probléma?
(#) pjg válasza Sanitatum hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Ezek az ellenállások a lágy indításhoz szükségesek. Bekapcsolás után pár másodperccel egy relé érintkezője áthidalja őket. Az érintkezők szoktak megégni. Itt keresgélj.
(#) Sanitatum válasza pjg hozzászólására (») Júl 6, 2017 / 1
 
köszönöm szépen, tényleg az volt.. 2 relé van benne, az egyik szétkapcsolt rögtön, átlátszó műanyag a boritása és látszik is.. A másik rajta volt a lapon és fekete műanyag boritása van, ezért nem láttam hogy gond lenne vele. Kicseréltem és most rendesen müködik
(#) trickentrack hozzászólása Júl 13, 2017 /
 
Üdv!
Elromlott a mikróm, megnéztem, ki ment a biztosíték. Kicseréltem, bekapcsolt, de amint el kezdenék mikrózni néhány másodperc alatt kiég a bizti megint.
A trafó,magnetron és kondi elvileg jó. Viszont a kondenzátoron levő két dióda nekem fura.
Az egyik mindkét irányban vezet, a másik pedig semelyikben sem.
Ugyan erről a két diódáról van szó:Bővebben: Link
Valami ötlet?

Előre is köszönöm!
(#) pjg válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 13, 2017 /
 
Amelyik mindkét irányban vezet az rossz.
(#) zolika60 válasza trickentrack hozzászólására (») Júl 13, 2017 /
 
Az a dióda amelyik mindkét irányban vezet mindenképp rossz ahogy pjg barátunk is írja. De lehet hibás a másik is, mert a nagy nyitófeszültsége miatt a multiméter nem tudja mérni. Ezt úgy ellenőrizheted, hogy egy DC áramforrást mérsz rajta keresztül nyitó és záróirányban is. Mondjuk egy 9V-os elem megfelel a célnak.
(#) at22 hozzászólása Aug 20, 2017 /
 
Sziasztok ! Valaki meg tudná mondani hogy kell bekötni egy mikrohullámú sütő lágyindítóját? Egy toroid elé szeretném. Itt egy pár kép. Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2017
(#) andrÁSZ hozzászólása Aug 28, 2017 /
 
Üdv mindenkinek.
Szeretném tudni,hogy ha a magnetron az általa vetett lángok miatt kilyukadt ,és nincs lehetőségem
újat vásárolni akkor a lyuk beforrasztásával a problémát lehet-e orvosolni?Természetesen az elégett csillámot és a festést is javítanám.
Köszönöm.
(#) uniman válasza andrÁSZ hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Hello! Az új magnetron is "lyukas" A fotón látható "csöve" biztosan az...
Fogalmazd újra a kérdésedet...
"magnetron által vetett lángok"
Mellesleg bontott is beszerezhető, nem csak "új" !
"Szakavatottak" az elégett "fémsapkát" eltávolítva üzemeltetik tovább magnetronjukat...
Következő: »»   98 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem