Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 64
(#) david10 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 14, 2017 /
 
Nem jól írtam...
Egy laptophoz szeretnék wifi adaptert venni, de a közelben csak olyan adaptert találtam, n-es. Ma megvettem, este kiprobálom.
Tervben van lecserélni a jelenlegi routert is.
(#) pucuka válasza david10 hozzászólására (») Márc 14, 2017 /
 
A "csatlakoztatandó eszköz" a WIFI adaptered is. Ha lehet mindenképp n -est vegyél, de nézd meg, hogy működik-e 2,4 GHz -en is. Bár inkább olyat kéne, ami bgn -es.
(#) david10 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Feltelepítettem, lássa jól és müködik a WRT54GL-el.
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
(#) pucuka válasza david10 hozzászólására (») Márc 19, 2017 /
 
Akkor öröm van.
(#) Csongi_ hozzászólása Ápr 30, 2017 /
 
Udv!
Van egy TP-LINK AC750-es routerem, amire direktbe van kotve egy szamitogep. A routerbol tovabba jon meg egy masik helyisegbe kabel, egy 10/100-as switch-be, ahol meg 2 szamitogepet lat el internettel.
A problema az, hogy az elso szamitogepen, ami direkt megy a routerbe, csak 100Mbps az internet sebesseg, holott a router Gigabites, es 300Mbps-os a net. Ameddig nem tettem be a halozatba a 10/100-as elostot, addig azon a gepen megvolt a kello sebesseg.
Lehetseges, hogy a switch befolyasolja a router sebesseget?
(#) Barni87 válasza Csongi_ hozzászólására (») Máj 1, 2017 /
 
Szia! A kérdésedben benne van a válasz. A routered tudja a gigabites LAN-t, a 10/100-as switch viszont lekorlátozza max 100Mbit-re a routertől kezdve a max sávszélességet. Cseréld ki Gigabitesre a switch-et és legyen helyesen bekötve mind a 8 ér az utp kábelekben. Innentől 1000Mbit a plafon.
(#) Barni87 válasza Csongi_ hozzászólására (») Máj 1, 2017 /
 
Most olvastam el még egyszer a posztodat és ugy látom félre értelmeztem a kérdést. Mivel a routerben switch van es nem hub, ezért a direktbe kötött géped sávszélességére nem lehet hatással az uplinkelt 10/100as switch. Ha a többi gép közben wan port felé kommunikál, akkor a teljes net sávszélességen osztoznak valamilyen arányban. Esetleg a QoS beállításokat nézd meg, hogy nem osztja-e egyenlő részekre a rendelkezésre álló savszélt.
(#) levaitamas hozzászólása Máj 6, 2017 /
 
Sziasztok!
Nem egészen wifi, de az is van a készülékben. IP-TV miatt lecserélték a jó kis D-Link DIR600-as modemet nálam. Helyette hoztak egy Speedport W724V típusú csodát. Ebben már van wifi
A kérdésem az lenne, van-e valakinek közületek ilyen készüléke? DVR-t szeretnék rajta keresztül kiengedni, de eddig nem jött össze. Beállítottam a portforward-ot (szerintem jól) de nem működik kintről nézve.
Valaki tőlem hozzáértőbb leírná egy pár sorban?
Előre is köszönöm.
(#) Barni87 válasza levaitamas hozzászólására (») Máj 6, 2017 / 1
 
Szia! Nem is fog menni a dolog. Kívülről el tudod érni az eszközt, de belülről (subneten belül) nem tudod majd. Tedd vissza a routered a helyére és kösd össze a routered wan portját a Speedport egy lan portjával. Kapcsold ki a Speedport wifijét és a "Pppoe pass through" opcióhoz tedd be a pipát. A Speedportra csak a routered legyen kötve (mintha modem lenne). A routereden pedig csináld meg a port forwardot. Még az szokott gondot jelenteni, hogy alapesetben NAT-olt IP cimet kapsz a szolgáltatótól (100-al kezdődik). Ügyfélszolgálatot felhívva ingyen átállítják publikusra.
IPTV boxok továbbra is a Speedportra legyenek dugva.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2017
(#) levaitamas válasza Barni87 hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Szia!
Tehát lényegében a speedport lesz a "modem", ebbe megy be jelenleg a telefonkábel. Pl. a LAN1 portja pedig legyen összekötve egy akármilyen (wifi)routerrel és ebbe a routerbe csatlakozzon az IPTV is.
(#) Barni87 válasza levaitamas hozzászólására (») Máj 6, 2017 / 1
 
Az eleje stimmel. A Speedport-ra legyenek dugva az IPTV boxok. A routeredre csak a pc és egyéb (NVR, AP, ...)
(#) jdani hozzászólása Jún 14, 2017 /
 
Üdv. Van egy NanoStation2, a tetőn, befogva egy másik WiFi jelet. A jelerősség a led visszajelzőn a maximális, -66 dBm, de a net mégiscsak totyog. Miért lehet ez?
Nem minden a ,, maximális,, jelerősség?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Szia!
A visszirányú (tőled a másikhoz) teljesítmény elegendő a távolság áthidalására? A "túloldalon" nem korlátozott a sávszélesség? Van másik AP ugyanazon a csatornán?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2017
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Az is okozhat problémát, ha ugyanazon a csatornán több készülék is van a környéken, vagy más frekvencián egy nagyon erős.
(#) Johnycorp válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Üdv.

Még az is lehet, hogy nem teljesen tiszta a rálátás. Bár összeáll látszólag jó jelerővel, de amikor forgalmazni kezd a két eszköz, túl sok idő megy el az elveszett csomagokkal / vagy hibajavítással.
Ezért lassú lesz.
Épületek vagy fák nem lógnak az útjába a két eszköznek?

Véletlenül nincs "keresztbe" lőve a jel másik eszközpáros által?

felszerelési polarizáció jó megfelelő?
(#) pucuka válasza jdani hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Digitális jelek átvitelénél a jelerősségen túl nagyon fontos tényező a hibaarány. A hibaarány jelentősen leromolhat, többutas terjedés esetén keletkező, és a helytelen illesztések miatti reflexióktól. Leromolhat még a külső, nagy térerejű zavaroktól is. (hogy a keze törne le a teljesítmény mániákusoknak)
(#) jdani hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Mondjuk ez egy mezeti router jele, bent a házban, semmi olyasmi hogy egy erős adó adná felém a jelet. Megnézem majd, milyen csatornákon vannak a többi routerek. Végülis simán rálátok az épületre, nincs közbe semmi, csak ahogy mondom, bent az a szobába a router.

Viszont lenne egy másik kérdésem, nem ezzel kapcsolatos. Meg kellene oldanom egy olyan problémát hogy:

Kamerarendszert kell készítenem egy családi házban. Kamerák lennének a házon (kábelek bent a házban összegyűjte), de kamerának kell lenni a kert részén. Kábelek nem mehetnek a házon, kintről be, beszigetlt ház, stb..
Hogy oldhatnám meg, hogy mindeki komunikáljon mindekivel?
Az egyik szobába van egy Wifi router. Itt nem lenne semmilyen kamera kábel, mert falakon keresztül se tudom vezetni, be van minden/mindenhol csinálva.
Gondoltma olyasmi megoldásra, hogy venni egy olyan wifi routert, amit össze lehet kötni wifin keresztül a ,,központi,, wifi routerbe. Ezt meg lehetne oldani a kertes részbe is, elér a fő wifi router jele.
Van itthon egy edimax 6228nc. Van benne elég sok funkció. ( Mondjuk én arra használom, hogy a másik routerem *TPLink* jelét felerősítsem. Ezt a general setup / WAN / WISPben állítom be)
Ha csatlakozva vagyok a TPlink wifi jelére (aminek a címe 192.168.0.1), és az edimax routeren (aminek a címe 192.168.2.1) beírom a böngészőbe a TPlink címét, akkor megnyitja.
Viszont ha Tplinkben beírom az edimax címét, akkor nem nyitja meg... Miért?
Úgy gondoltam volna, hogy az edimaxba belecsatlakoztatom a kamerákat, majd az edimaxot összekötöm a TPlinkkel wifin, és így meg lenne oldva, mindenki komunikálna mindnekivel, és nem is kellene kábeleket húzni szobák - épületek között.

Van mondjuk a wireless alatt wifi mode fül, ahol van repeater funkció is (lehet ez kell nekem), de sehogy nem tudtam beüzemelni, nem működött...
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
(#) Johnycorp válasza jdani hozzászólására (») Jún 18, 2017 /
 
Szia.

Amennyiben kamerákat (és ráadásul az yyy.JPG képennek megfelelő mennyiséget) szeretnél Wi-Fi-n bekötni, akkor ahhoz már illik egy komolyabb háttér is. Már, ha csak a kamerák által generált adatforgalmat nézve. Gondolom rögzíteni is szeretnéd ezeket.
Az yyy.JPG képet nézve, csak kiindulásként kérdezve:
- LAN vagy Wi-Fi csatlakozású IP kamerákról van-e szó (ha jól értem LAN-os kamerák)?
- A szoba 2-ben van négy kamera, ezeket is csak Wi-Fi-n lehet elvenni?
- Ugyanez a kérdés az udvar esetében hogyan áll?

Az eszközök tekintetében ezután lehet gondolkodni. De routerek "összekapcsolhatóak" egymással Wi-Fi-n át. Lehet akár AP-ST (vagy WDS) módot használni. Ez nem minden routeren megy.
Kérdés az, hogy mennyire és meddig legyen külön hálózat a kameráké attól a routertől, ami az internetet kapja. Megoldás többféle, csak ismerni kell, mit is szeretnél.

Egyébként a routerek egymás után és mindenki DHCP és NAT egyúttal, nem mindig a jó megoldás.
Edimax routerre meg nem sokat bíznék jelen esetben.
(#) Mate78 hozzászólása Jún 29, 2017 /
 
Sziasztok,

tudnátok ajánlani valami jó, megbízható access point-ot nekem?Van egy Wifi routerem (TP-Link TL-WR941N) a házban, de a hátsó részen, ahol terasz van, meg az udvar már nem elegendő a jelszint.Próbáltam két ap-t is, (Dlink DAP-1360, illetve egy Netgear EX3800-t is, de nagyon gyenge jelet adnak, pedig le sincs árnyékolva, a garázsban van, annak meg fából van a fala.Olyan kellene ami legalább 30m sugarú körben full térerőt ad. AP. módban akarom használni,nem repeater módban.

köszönöm!
(#) pucuka válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Egy ilyet próbáltál?
Bővebben: Link
(#) levaitamas válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Szia!
Ilyet néztél már? Ha nem gond a kábelezés.
(#) Barni87 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 29, 2017 / 1
 
Szép és jó dolog ez a jelerősítő, csak az a baj, hogy felezi a sávszélességet.
(#) Mate78 hozzászólása Jún 29, 2017 /
 
sziasztok,

csak azt a két típust próbáltam ,amit leírtam, de egyikkel sem vagyok elégedett.
Pedig nem gagyi cuccokról van szó.
Éppen ezért kéne valami tuti eszköz, nem szeretnék tovább próbálkozni.Az se baj ha többe kerül.Kábelezés nem gond,az ott van, az eleve feltétele az ap módnak.Nem repeater, range extender, ismétlő kell, hanem egy rendes access point.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
(#) pucuka válasza Barni87 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Nem tudom, lehetséges. Vettem, bedugtam, működik, nem mértem, nem vizsgáltam, igaz nem vagyok sávszélesség mániás, nem is használok semmi olyat, ahol ez igazából számítana.
(#) pucuka válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Akkor vegyél másik routert, LAN, WAN -t összekábelezed, Csak a csatornákra ügyelj.
(#) Skori válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2017 / 1
 
Nekem Mikrotik RB951G és egy Mikrotik RB951Ui szórja a wifit. Mindkettőben 1W-os wifi van, szemben a szokásos 100...200mW-os cuccokkal. Mondjuk ezek nem olcsók, a 951Ui-t használtan egy tizesért vettem az egyik hirdetési oldalon. Viszont igényel némi szakértelmet a beállításuk, cserébe viszont tényleg nagyon jók. Ezek az eszközök szinte bármire konfigurálhatók, lehet AP, router, kliens, VPN szerver/klinens, időszerver, vagy amit szeretnél... Akár több SSID-t is tud szórni egyszerre ha szükséges. Beállításban tudok segíteni.

A sajátom 3db SSID-t szór egyszerre (okkal), de egyszer utánanéztem, max 128 SSID-t tud egyszerre, de azt írták, 32db felett már érezhetően lassulni kezd. Pl. van egy wifis IP kamera, aminek külön hálózat van, nem éri el a netet (hogy ne tudjon hazaszólni), de én elérem bentről és kintről is. Van egy vendég háló szerüség, sávszél korláttal, meg az amit élesben használok.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
(#) Mate78 válasza Skori hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Köszönöm, utánanézek.
Nekem nem kell több SSID, azt az egyet szórja ami van, de azt rendesen.

üdv
Máté
(#) Skori válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 29, 2017 /
 
Van egy szálloda, ahol ilyenekből valósítottuk meg a wifi-t. Több mint 100db van felszerelve belőle - és sokkal stabilabb lett, mint a korábban használt eszközökkel.
(#) Mate78 válasza Skori hozzászólására (») Jún 30, 2017 /
 
Megnéztem, nem is olyan vészes az ára, többre számítottam.
Ami viszont érdekes számomra, hogy nincs rajta külső antenna, a legtöbb ap-n meg van, nem is egy.
(#) Skori válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 30, 2017 /
 
Mióta dolgoztam ilyen eszközökkel, kicsit parasztvakításnak érzem az antennákkal körberakott dobozokat. Ez a belső antennáival is tudja amit kell. Van egy hasonló típus ami egyszerre tud 2,4 és 5GHz-et is, és ennek is csak belső antennája van: hAP ac Ezt a típust még nem volt lehetőségem kipróbálni, ha jól emlékszem 40 körüli az ára.
Következő: »»   49 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem