Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szemre olyannak tűnik, illetve a leírásban is, bár teherautót ír. Ha netán rendelnél - érdekel engem is, mert van pár amit cserélnem kellene.
Rendeltem egy 6mm-est. Ha megérkezik majd rád írók (egy hónap múlva kb.)
Az oldal tetején jobb oldalt, a lefelé mutató "nyilacskánál".
Kedves Kollégák!
Van aki használt már ilyen csavart? El tudja nekem mondani valaki hogy ezt hogy lehet használni?
Ez csak betonba jó. Fúrsz neki lyukat, amilyen átmérőjű,8-10-12 stb, és beütöd a lyukba úgy hogy az anya legyen csak ki. Persze ha valamit rögzíteni akarsz vele, akkor azon is át kell ütni. Majd ha az anyát el kezded rászorítani, akkor a csavart majd kezdi kifele húzni, de egy idő után meg fog szorulni ahogy a végén lévő lemez kezd fegyűrődni. Majd a csavarból az anya feletti felesleges részt flexel levágod. Lyukacsos téglába , vályog falba nem jó.
Betonba is csak akkor, ha az nagyon jó minőségű.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
Betonba való fémdübel. Van többféle kivitelben. Nagyon passzosra kell fúrni, mert ha megforog - vége.
Ahogy zolika60 írta, csak nagyon jó betonban (üregmentes és nagyon kemény) lehet használni, különben nem ér semmit. Ettől sokkal biztosabb a ragasztás. Pl. 10-es menetes szárhoz (A2 vagy A4-es saválló anyagú) 12-14 -es furat, portalanítás pumpával vagy egyéb sűrített levegővel, ragasztó, menetesszár. Ilyen melegben kb. tíz perc kell neki és megköt.
Mifelénk ilyet használnak: kémiai kotva.
Ez egy kétkomponensű anyag, teljes kötési ideje 24 óra, onnantól terhelhető. Ezzel amit beragasztasz a falba az többet nem jön onnan ki. Kicsit drága, de sok feladatra megéri.
Erre gondoltam én is csak nem részleteztem. Próbáltunk több márkát is, kb. mindegyik azt tudta, mint a nagyok (Hilti, Fischer) csak más árfekvésben.
Én műanyag tiplinek passzolós lukat fúrok, tipli elé híg gipszet befecskendezek, utána azonnal be a tipli, ha megkötött a gipsz, az sem jön ki, csak kifúrni lehet. Tömör falba függőleges terheléshez nálam jó, persze nem tonnákat rakok rá.
Plafonba függőleges terheléshez -kihúzza- már profibb megoldás kell, súlytól függően.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, betonba lesz. Azt hogy milyen minőségű nem tudom, én csak a szenvedő alany vagyok
Mindig rám marad az a feladat, hogy oldjak meg mindent
Amit Remci leírt azt kövesd, a lényeg a nagyon szoros lyukon van, minél passzentosabb annál jobb. Szoktunk olyat, hogy a 8-asnak 7-es fúróheggyel fúrunk elő. Az anyát tekerd ki a végéig, ne hagyd ott ahol most van. Mi lesz amúgy vele rögzítve?
Használnak még valahol Hilti szegbelövőt?
A mellékletben lévőre és társaira gondolsz? Szerintem kevesen, drágább mint az arany.
Ha véletlen van belőle maradék, pár darabot elfogadok, mert pontozónak messzemenően tökéletes (de már fogytán van)
Köszönöm. Egy elő tető lesz vele felrakva. Zártszelvényből hegesztett konzol és rá a bádog tető. Annyira nem nehéz, de még így is 4 ponton fogom rögzíteni.
Nem csak a Hiltinek van. Én használok Berner betonszeget is. Van hozzá egy vésőszerű, markolatos eszköz és egy kalapács. Szerelőbetonra csövet horganyozni Hilti szalaggal - tökéletes. Csak mozgatni nem szerencsés. De ez nyilván szintén betonfüggő is.
Ha jól tudom anno erre valamiféle fegyvervizsga is kellett
Neked válaszolva, de a többi témához hozzászólónak is szánom.
A tiplik szinte mindegyike úgy van kitalálva, hogy a húzó terhelés növekedésének hatására növekszik a befeszülés mértéke is. Tehát sok esetben éppen a nagyobb húzóerő váltja ki a nagyobb rögzítettséget. Persze van egy határ, ahol már valaminek engedni kell, de ma már széles választék van számos falazati típushoz, és változatos terhelési mértékekhez.
Nem csak a súlyára kell számítanod, hanem arra is hogy egy nagyobb szél belekapaszkodik, ami nem csak hatalmas erő, hanem dinamikus terhelésváltozást is jelent, a másik pedig a hó súlya, ha egy szép téli estén elkezd rendesen esni, reggelre a küszöb előtt találhatod.
Igen igen, hál istennek szélmentes helyen van. A hó az tényleg gondot okozhat, ezért terveztem minden "lábat" 4 ponton rögzíteni.
Igen. Volt egy vadász kolléga. Ő rendelkezett a belövővel.
A minap mutogatták a TV-ben, hogy a keddi szélvihar kompletten, ácsolattal leemelte a parasztház tetejét és letette a szomszéd udvarán. Persze felaprítva a szárazfát és a cserepet.
Ehhez hosszú vastag tipli kell holtbiztos rögzítéssel, a felső két tiplit kifelé is húzza az eredő erő, ez a probléma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |