Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   64 / 85
(#) zoknidodi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Én is ezt tapasztaltam, de most találtam egy jó minőségű kábelt Delton-nál, ami nem 4szálacskából áll és nem csak "rézel bevont alu". (jobb lett volna előbb) Beszéltem ma egy POWER-es sráccal, ő azt mondta, hogy a "teljes rendszerleállás" üzenet nem az aux kimenet lekapcsolását jelenti(túlterhelés,zálat), hanem valamit a betáp oldalon. Mindenki más és a központ telepítői lerás is azt irja, hogy ha aux kiement túlterhelt, vagy valami gebasz van ott, akkor irja, hogy "teljes rendszerleállást". Sajnos így nem kizárható egyik sem...

Még arra gondoltam, hogy lekötöm az infrasorompókat és egyenként kötöm vissza. Ha valamelyik után jön a hiba, akkor ott a hiba
Hogy kizárjam a betáp oldali hibát biztos ami biztos 1-2 napig megnézem a rendszert akksiról járatva. 26Ah-ról szerintem elketyek egy darabig...
Ha ezek nem segítenek, akkor kidobok egy ideiglenes jelkábelt 1-2 napra, megnézem úgy mit mutat. (akár megduplázva az ereket, ahogy te mondtad, bár 70-80m nem kellene, hogy gondot okozzon jó esetben)
(#) aroxol válasza zoknidodi hozzászólására (») Júl 25, 2017 /
 
Az a 70-80 méter is nagy gond. Az AUX nem tudja megtáplálni az infrasorompót ilyen távolságban, pláne ha van fűtés is! Ugye van? Első sorban tápfeszt kellene mérned, amikor a fűtés is megy.
Különböző helyről jövő jelzések az aux lekapcsolását jelenthetik.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2017
(#) zoknidodi válasza aroxol hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Természetesen alap helyzetben nem az AUX tápról voltak megtáplálva az infrák, most csak a hibák lehetséges okainak csökkentése végett kötöttem rá. (infrákból a fűtést kivettem erre az időre). Mivel ez nem oldotta meg a problémát, vissza fogom kötni őket a Pulsar tápra.

Tápfesz mindenhol 13V felett volt, nyugalomban és riasztásban is. Ha jól láttam 10-30V a tartomány, ahol ezek a sorompók elmennek. Az a furcsa, hogy egyszer eltelik 6-7 óra, mire jön egy téves jelzés, máskor csak 15 perc.

Méregetek tovább. köszi a tippet!
(#) norbeat hozzászólása Júl 28, 2017 /
 
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Telepítettem egy MG5050 központot távfelügyeleti bekötéssel, PCS300 kommunikátorral. A baj az hogy random kap betörés jelzést a távfelügyelet holott a sziréna nem szól, a rendszer sincs élesítve, a babyware naplója szerint sem volt esemény. Ez már rendszeres. A kommunikátort kicseréltem ugyanarra az azonosítóra felprogramozott másikra, az érzékelőkön mértem térerőt mind 10/10. Az RF zavar felügyelet és minden ilyen erre vonatkozo jelzés kiitkatva az első zónábol ami mindig kiváltja, illetve azt látja a távfelügyelet hogy az riaszt. Csak az 1-es zóna, a többivel nem volt soha baj. Ez már a kezdetek óta probléma. Gondoltam arra mivel ez már többszörösen visszavett eszköz és az azonosító is a régi nem-e valami más is van felprogramozva ezzel az azonosítóval, de elméletileg minden a tesztjelentés, a jelzések, az egyéb komunikácio erröl megy megfelelő időben. Van ötletetek? Tegyem át az 1-es érzékelőt másik zónára? Üdv. Norbi

Valamint egy MG5000 központnál lakótelep szinte nincsenek távolságok, mégis zóna 51 modul felügyeletvesztést dob rendszeresen megszünik-helyreáll gyakran naponta sokszor. És ez a kezelő a sorozatszám alapján. Az elemek újak, és jó a lejárati idejük is, jó minőségű tartós elemek. De van még három infra ami néha gyenge térerőt jelez. Ötlet erre?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2017
(#) hbal válasza norbeat hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Szia!
Én már találkoztam olyannal, hogy ha az "RF interferencia érzékelés" be volt kapcsolva egy MG5000/MG5050 központnál, akkor egy sima WIFI router közelsége miatt is hibát jelentett.
(#) norbeat válasza hbal hozzászólására (») Júl 30, 2017 /
 
Szia hbal!
Azt már kikapcsoltam első alkalommal amikor mentem javítani. Állításuk szerint kb. telepítés óta 1 évig jól működött, még az első elemcserék után is jó volt 1 hónapig, onnatól kezdődnek ezek a problémák.
(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Júl 30, 2017 / 1
 
Nagyon segítőkész volt a Telekom, ezt most kaptam:

• alacsony egyenleg figyelmeztető SMS: nincs figyelmeztetés
• a kártya lejáratára figyelmeztető SMS: 1777 telefonszámról érkezik
• feltöltésről szóló értesítő SMS: +36304040400 telefonszámról érkezik
• az éves adategyeztetésre figyelmeztető SMS: +36308080080 telefonszámról érkezett
• online adategyeztetéshez szükséges kód: +36308080080 telefonszámról érkezett

Írtam a vodafone-nak meg a telenornak is, nem válaszoltak.
(#) symbolic hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
Sziasztok! A múlt héten sikeresen lecsapott a villám a közelben, így sok elektromos berendezés mellett meghalt a TELL Ecoline GSM modulom is. Valaki próbálta már megjavítani? Mi szokott ilyenkor elszállni, esetleg érdemes forrasztgatni?
(#) Pali79 hozzászólása Aug 2, 2017 /
 
Bár nem riasztó, de hátha valaki látott már ilyet. Adott egy Bentel J408 benne oltásvezérlő modullal. A "mágneskapcsoló" kimenet elméletileg felügyelet. Ez a kimenet egyébként egy alapján nyitott kontakt. A gondom az, hogy egyenlőre ide nem kerül semmi és szeretném ha addig se adna hibát, de akárhogy próbálkozok sehogy nem jó. Valakinek lenne valami ötlete?
(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Aug 7, 2017 / 1
 
Akit esetleg érdekel, itt a folytatás:

• egyenlegcsökkenésről szóló értesítő SMS: 172 vagy 1744
• a kártya érvényességi idejével kapcsolatos figyelmeztető SMS: +36209000977
• egyenlegfeltöltésről szóló értesítő SMS: 172
• az éves adategyeztetésre figyelmeztető SMS/online adategyeztetéshez szükséges kód: +36209000977
(#) thecyrus válasza hbal hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Szia! Köszi! Már csak a vodafon kellene viszont a telekomnál a 1777 egyenleg 300 ft alá csökken nekem működik paradox pcs-el csak elé kell írni a P1777. így megy
(#) hbal válasza thecyrus hozzászólására (») Aug 9, 2017 /
 
Régebben volt a Triódánál egy "összejövetel", ahol ott volt egy Paradox-os fickó Kanadából. Felvetettük neki, hogy a GSM moduljaik miért nem továbbítják a beérkező SMS-eket. Ő nem igazán értette a kérdést, és azt sem, hogy ez miért lenne jó nekünk. Elmagyaráztuk, hogy itt nálunk Magyarországon nagyon sokan feltöltőkártyás megoldást használnak, és jó lenne, ha a beérkező üzeneteket (egyenleg, stb.) továbbítaná a modul. Erre ő azt válaszolta, hogy nekik Kanadában nem jutna eszükbe, hogy a vagyonuk védelmére használt rendszer megbízhatósága egy pre-paid kártyán múljon. Ennek ellenére belefejlesztették valamilyen szinten, de ez a Pxxxx megoldás nem igazán jó szerintem. Én is meg szoktam adni telekomos esetekben a P1777-et, de nem csak az onnan érkező SMS-eket lenne jó továbbítani, ezért is futottam most egy kört a három szolgáltatónál.
(#) giskard hozzászólása Aug 11, 2017 /
 
Nos, talán régebben elég durván szóltam hozzá , de mentségemre legyen mondva ennek a témának szinte semmi köze az elektronikához (a Paradox képviselőjével akkor találkoztam amikor egy kis bőrönddel próbált beférkőzni a piacra és a cég nevét Parmalat-nak vélték (bár nem tudom az akkori tej avas volt e már ?)).
Szóval, mi is egy riasztó lényege ? Egy áramgenerátor a sorkapcsokon kiküldi az áramot és figyeli a feszültséget (van ellenállás , nincs ellenállás).
A sorkapocs feszültség értékeit egy mikrokontroller értékeli ki aminek a programozásáról senkinek halvány gőze sincs (de lehet ilyet csinálni (én sok ilyet készítettem és nem különösebben bonyolult)) És még egy fontos rész , a tasztatúra jeleit kiértékeli.
Tehát ez a topic arra szolgál, hogy a bonyolult programozási tapasztalatokat megosszuk egymással.
És valóban felsőfok az egyes gyártók programozási elmeszüleményeit megérteni.
(#) Syn7h37ic válasza giskard hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Ez a topik anno azért nyílt, hogy a már tapasztalt szerelőknek felmerülő problémáit meg lehessen beszélni. Sajnos nagyon elment más irányba. A riasztók építése amire esetleg utalsz, az egy egész más dolog. Elektronikához pedig nagyon is sok köze van, az elektronika nem merül ki az építésben, és a uC programozásban. Ha úgy vesszük, a riasztó is egy előre definiált, paraméterezhető uC. Amit ugyanúgy ki kell periferiális elemekkel építeni, mint mondjuk egy arduino-t, vagy raspberry-t. És sok olyan buktató lehet, amire ez a topik jó lenne. Nem arra gondolok, hogy x központot hogy kell összerakni, és alap dogokra programozni, az nem ez a topik, (arra kellett volna egy kezdő topikot létrehozni), hanem arra, hogy egy komplexebb rendszert hogy lehetne megvalósítani. pl. integráció kamerákkal, épületvezérléssel, egyedi vezérlések stb. A topiknak a címe azt kellett volna tükröznie, hogy aki itt feltesz kérdést, az már gyakorlott szerelő, és nem első rendszer építő.
(#) Syn7h37ic válasza Pali79 hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Ha felügyelt a kontakt, akkor egy ellenállással oldják meg, amivel le kell zárni, hogy érzékelhesse a rendszer, hogy a kontaktus hibátlan és nincs szakadás. A dokumentumában benn van, hogy mekkora az érték. Ha jól rémlik akkor 2.7k
(#) Pali79 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Már megoldottam, de nincs leírva a lezárás módja a dokumentációban, ezért is kérdeztem. A legtöbb része 3,9k ellenállással van zárva. Ez a rész úgy működik, hogy a 24V-os táp + ágát kell a kontakt egyik felébe kötni a másik felét pedig a GND-re. Biztonság kedvéért a GND ágba tettem egy 240 ohm -os ellenállást, hogy ha esetleg zárna a kontakt ne legyen rövidzárlat. Az ellenállás tulajdonképpen a mágnesszelep tekercsét helyettesíti amit működtetne egyébként.
(#) zoknidodi hozzászólása Aug 15, 2017 /
 
Sziasztok!

Előrelépés történt az infrasorompós - teljes rendszerleállásos ügyben, amit pár kommentel feljebb beszéltünk! Talán hasznos, ha megosztom tapasztalatom.

Mi és miért volt a teljes rendszerleállás üzenet babyware-ben?!

Alapértelmezetten ha egy zóna 5x bejelez egymás után, akkor SP központoknál az a zóna kikapcsol. Ezt eddíg tudtuk is. A rossz Angol - Magyar fordításnak köszönhetően ez babyware-ben "Teljes rendszerleállás" üzenetként jelent meg. (előtte egy #zóna lekapcsolt üzenet van). Szóval nem történt semmilyen rendszerleállás, aux túlterhelés, betáp hiba!

Azonban a téves jelzések nem szűntek meg.

Amit azóta tapasztaltam:
- A jelzések 90%-a éjjel és szürkületben jönnek.
- Csináltam kartonlapból árnyékolót az infrák köré, ez 2 oldalon pár napra megszűntette a téves jelzéseket, azonban jöttek a nagy esők és újból jött pár onnan is ( nem biztos, hogy ezért, csak gondolom)
- szomszédban vannak 2 sorban alean infrák körbe a telken, amik okozhatnak zavart, de oldalról teljesen letakartam az én infráim, így ennek kicsi az esélye szerintem. Illetve ha egy másik infra sugara valahogy belejut ebbe, akkor pont, hogy nem kellene riasztania még behatolás esetén sem, jól gondolom?

Infrás kamera okozhat téves jelzést? (Hikvision Exir ledesek vannak)
8,2V körüli értéket tudtam beállítani a monitor kimeneteken finomhangoló lap nélkül (sajnos az már nincs meg) ez jó így?

Köszi
(#) Syn7h37ic válasza zoknidodi hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Ezért sem használok magyarított szoftvereket a rendszerek programozásához. Kiadják valakinek, akiknek köze sincs a szakmai nyelvhez. És nem csak a Paradox programja rettenetes a félrefordításoktól, van még pár másik is.
Mekkora a távolság az adó-vevő pár között? 60-70 méter felett a heves eső, és a köd is okozhat téves jelzéseket. Illetve az adó-vevő pár közelében van-e valamilyen fényes fém, vagy műanyag felület, amiről szóródhat nem kívánt fény. Az infra kamerák erős ledjei okozhatnak problémát, ha rávilágítanak a vevőre, elvakíthatják.
Ezek a rendszerek nem állandó fénnyel, hanem impulzusokkal dolgoznak, amikre hangolva vannak az eszközök. Állandó fényt, vagy másik impulzusos eszköz fényét értékelheti akár szabotázsnak is az elektronika. Ez persze ir sorompó függő, többnyire csak a felső kategóriások vannak ellátva ilyen felismerő szoftverrel, de ezek a ködöt is képesek pont ezen szoftver alapján érzékelni, és hibát küldenek, nem riasztást. (másik kontaktot szakítanak meg, van külön hibarelé kimenet) De az impulzusos átvitelt mindegyik tudja, csak a legolcsóbb sorompóknak nincs, amiket a garázs és kertkapukhoz használnak. Ezek nem is vagyonvédelmi eszközök.

Még néhány tapasztalat ir sorompókkal. minél nagyobb a távolság, annál érzékenyebb mindenféle külső behatásokra. 100 méter felett gyakorlatilag nem létezik vakriasztás mentes ir sorompó. Az erősebb szél is be tudja lengetni annyira a tartóoszlopát, hogy az oszlop egy centis elmozdulása is a vevőnél már 10-30cm-ben mérhető. A fényerő is drasztikusan csökken, a távolság növelésével. Nem véletlen, hogy a kültéri és beltéri adatok nem egyeznek, tipikusan csak a fele a beltérinek a kültéri táv.
Ahol csak tudom, kerülöm is az ir sorompók használatát több a nyűg velük, mint a vagyonvédelmi értékük. Ha kell akkor sűrítem, vagy mikrosorompót használok inkább.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2017
(#) zoknidodi válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 16, 2017 /
 
Kb 85-95m a hosszú oldal, ide 150m-es sorompót raktam.

Autók állnak közel az adó-vevőhöz, erre én is gondoltam, de mivel autókereskedésről van szó, ezért ezeket megszüntetni nem nagyon tudom
A kamerák IR ledjeit le fogom kapcsolni szoftveresen és megnézem, hogy mi történik akkor.
Teljesen szél-eső-ködmentes időben is voltak riasztások.
Szabotázs elvileg ebbe nincs(csak fedél tamper), ködöt sem ismeri fel (Interstellar 2ph-150).
A mostani aluminium takaró lemezek belsejét matt feketére fújtam, meglátjuk hétvégén, hogy segített e.
(#) vpvpvp hozzászólása Aug 23, 2017 /
 
Sziasztok,

Tudna valaki linkelni egy minél újabb WinLoad-ot?

Köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza vpvpvp hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Paradox.com, regisztrálsz, és ingyen letölthető, kb 25MB. Amúgy a legújabb is már kb két éves, 571_05
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2017
(#) hbal válasza hbal hozzászólására (») Aug 23, 2017 / 2
 
A hiányzó harmadik
• alacsony egyenlegfigyelmeztető SMS-értesítés, a kártya lejáratára figyelmeztető SMS-értesítés, heti egyenlegértesítő SMS-üzenet, Általános Szerződési Feltételek változásával kapcsolatos értesítések: 1270/SZOLGALTATO
• feltöltésről szóló SMS-értesítés: +36707000985
• az éves adategyeztetésre figyelmeztető SMS-értesítés: +36707070899
• online adategyeztetéshez szükséges kód: +36707009722
• Roaming szolgáltatással kapcsolatos értesítések: 1702
• hívásrészletező letöltését hitelesítő kód: +36707007023
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2017

paradox.png
    
(#) vpvpvp válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
Szia,
Letöltöttem, telepítettem és kéri hogy adjak meg egy elérési utat. Kiválasztom a telepítésre használt könyvtárat, majd azt írja: "Probem to open database file, problem will stop!".
Mi a megoldás?
(#) Syn7h37ic válasza vpvpvp hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
Próbáld ki másik gépen, simán települnie kell. Azon a gépen van valami gond. Nálam megy win7 32 bit, és win10 64 Bit oprendszerekek mindegyikén problémamentesen.
(#) merlingerin hozzászólása Szept 13, 2017 /
 
Sziasztok!

Felismeri valaki a mellékelt képen látható gsm modult? Sajnos nem tudom, ki gyártotta, így megállt a tudomány...

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
(#) dc001 hozzászólása Szept 18, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy DSC 1864-hez (zóna bővítőkkel), hogy meglehet-e oldani az alábbi esetet:
Egy házon az ablakok telekhatáron utcára néznek közvetlenül a járdára. Az ablakok felépítése szobából utca felé: ablak, infra sorompó, szúnyogháló (rolós), redőny. Azt szeretném, hogy az alábbi üzemmódokban működjenek az infra sorompók:

1a, Ha a redőny le van engedve és a riasztó élesítve, akkor az infra sorompó generáljon riasztást
1b, Ha lehetséges akkor élesítés után később is aktiválódjon leengedésre (várja meg, hogy bekapcsoláskor a redőnyök záródjanak)
2, Ha a redőny fenn van, a szúnyogháló le van engedve és az ablak nyitva, akkor egy PGM kimenetet vezéreljen, hatástalanított állapotban is
3, Minden más esetben ne legyen jelzés

+ Két kérdés más témában:
Be lehet-e állítani a szöveges (PK5500) kezelőt, hogy a nyitott zónákat megjelenítse magától (dátum/idő mellett vagy helyett).
Lehet valahol leírást találni, hogy thermosztát kezelésről, mert találtam erre flag-eket a beállításnál, de nem találtam róla egyéb infot.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) enree hozzászólása Szept 19, 2017 /
 
Sziasztok!
Paradox k641-es kezelőn ki lehet kapcsolni valahogy menüből az LCD háttérvilágítását, vagy csak simán elromlott, mert semmi fénye. A gombok világítanak, a display menüből azokat tudom szabályozni.
Köszi.
E.
(#) Johnycorp válasza enree hozzászólására (») Szept 19, 2017 / 1
 
Szia.

A mellékelt kép szerinti menüben állítottad gondolom.
Elképzelhető, hogy elromlott, bár én még szerencsére nem találkoztam ilyennel.
(#) enree válasza Johnycorp hozzászólására (») Szept 19, 2017 /
 
Dejó.... akkor ez bekotlott...
Köszönöm, ebben néztem, a gombokat viszi, akkor valami elszállt.
Köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2017
(#) vpvpvp hozzászólása Szept 23, 2017 /
 
Sziasztok,
Alap, "olcsó", 4+1 zónás riasztórendszerre lenne szükségem. A DSC PC1404-et érdemes megvenni, vagy van bármilyen ismert probléma vele kapcsolatban?
Köszönöm!
Következő: »»   64 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem