Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   44 / 109
(#) jucsaba válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Valaszoltam de eltunt
amit irtam.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
(#) Moderátor hozzászólása jucsaba hozzászólására (») Aug 18, 2017
 
Nincs törölt hozzászólásod.
(#) _BiG_ válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 18, 2017 / 2
 
Elküldés előtt én elmentem a szöveget vágólapra, ha gond van, könnyen elővehetem
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„Villanyautó hogyan tud visszatölteni hálózatba. Ilyen biztosan nem lesz, saját akkujába tölthet vissza, ami célszerűen ott marad az autó saját használatára.”


Ne vegyél mérget rá, csak ennyit mondok.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Nem is rossz ötlet. Érdekes, hogy veszteség jelentős -akkuba be-ki, átalakítás-, mégis jónak mondják.
(#) jucsaba válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„Elküldés előtt én elmentem a szöveget vágólapra, ha gond van, könnyen elővehetem”


Amikor valakivel vitáztam én is képernyőt mentettem , fényképeztem , de most tabletről küldtem kutyasétáltatás közben , meg laptopról , nem mentettem , de a lényeg hogy kifejtettem 1 mondatnál bővebben, a lejjebbi cikk szerzője egyszerűbben fogalmazva (tőmondatokban elmondva egyszerűbben) kifejtette a véleményemet , csak én nem tudtam hogy már dolgoznak ezen a triviálisan egyszerű , ám az energiaszolgáltatást és a hálózatot is segítő megoldáson .
Ha ez ezután sem egyértelmű a mondanivalóm , elnézést az illetőtől ...
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„Érdekes, hogy veszteség jelentős -akkuba be-ki, átalakítás-, mégis jónak mondják.”

Az az igazi veszteség , amikor a fogyasztás csúcsidőszaka miatt kell készenlétben járatni - vagyis a termelt energiát tó fűtésére kell használni (lásd paks vagy a hőerőművek , ahol a fel nem használt energiát erre használják ) mert nem lehet pillanatok alatt elindítani / megállítani a blokkokat .
(#) jucsaba válasza Norberto hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„Ne vegyél mérget rá, csak ennyit mondok.

Bővebben: Link


köszi , én nem kerestem ezzel kapcsolatban , de jólesik látni hogy mások is gondolkoznak ...
(#) nagym6 válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 18, 2017 / 1
 
Idézet:
„jólesik látni hogy mások is gondolkoznak ...”
Egy ilyen infó hiánya ennek ellenkezője?
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Nem , de az ötletem/elgondolásomat mikor másoknak mondtam (itt is) értetlenséget tapasztaltam , belefáradtam abba hogy a legtriviálisabb dolgokat magyarázzam , néha még lemegyek kutyába is csak hogy megértse az illető , de a kitartásom nem mindig korlátlan...
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2017
(#) Bakman válasza Norberto hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„szolgálhat pufferként a nap legnagyobb fogyasztású óráiban az áramszolgáltató számára, úgy, hogy akár a nap vége felé, a hazaindulás előtti órákban az autókba visszatöltik az így elvett energiát, azaz az autó tulajdonosa nem is vesz észre az egészből semmit.”
Azért tegyük hozzá, hogy általában. Olyan ez, mint az intelligens szobatermosztát. Általában jó, de ünnepnapon már nem annyira. Pl. hirtelen dolga támad az autósnak de az éppen a hálózatot eteti...
(#) nagym6 válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Idézet:
„belefáradtam abba hogy a legtriviálisabb dolgokat magyarázzam”
Nem kell magyarázni, bonyolítani, Norberto ezt egyszerűen megoldotta: itt
(#) jucsaba válasza Bakman hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Egyet értek , de itt a munkaidőről volt szó , és arról hogy te az autód akku kapacitásának bizonyos százalékát felajánlod a szolgáltatónak hálózat centírozásra .
Előre eldöntöd parkoláskor , beállítod a fedélzeti számítógépen vagy elküldöd smsben a szolgáltatónak ...
(#) jucsaba válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 18, 2017 /
 
Így van , ezért írtam 1 mondatot (bővítettet) először.
(#) kameleon2 válasza lazsi hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Remélem csak vicces próbáltál lenni. Amikor már júliusban feléli a világ az éves energiakontingensét és 20 év alatt több mint 15 fokot emelkedett a hőmérséklet - én nem tartanám - és nem is tartom ezt vicces beszólásnak. A fiskális szemlélet azt jelenti, hogy mindent a pénznek rendelünk alá. Emberéletet, egészséget, élhetőséget. Én nem tudom ilyen ironikusan felfogni az emberi hülyeség ilyetén megnyilvánulásait. Mert ha a pénz tényleg mindenek fölötti, akkor el kell kezdeni árulni a kiégett fűtőelemek fölötti földterületeket lakóparknak. Végülis, ha innen nézem, vannak már olyan erők, amik ebbe az irányba mozdultak, de ez már off.
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Nem vicces, hanem szarkasztikus... Amikor a világon szinte minden a pénz szerint változik, számomra nem kérdéses, hogy mi fog történni a világban hosszú távon.
De sajnos, nagyon könnyen lehet, hogy igazam lesz az Antarktisszal kapcsolatban. Az a 100-1000-10000 ember, akinek a kezében van az igazi hatalom a világon, bizonyára már eltervezte (na jó, nem ő személyesen, hanem a neki dolgozó kutatócsoport), hogy mit fog csinálni, ha a hőmérséklet tovább emelkedik. Nem 15 fokot, hanem 4-5 fokot, de már az is a tengerszint jelentős emelkedését okozza globálisan. Mit fognak csinálni? Időben felvásárolják (talán már megtették) a megfelelő magasságban lévő beépíthető területeket, majd amikor a tengerparti városokban élő pár száz millió ember menekülni kényszerül, jó pénzért árulják nekik. Mit gondolsz, miért van a legtöbb nagyhatalomnak állandó kutatóállomása már most is az Antarktiszon? Persze kutatnak is... De ha elolvad a jég és élhető klíma lesz ott... Pontosítok: OTT lesz élhető klíma a Földön, akkor mondhatják: mi már itt vagyunk, ez a terület a mienk. Előre odamenni, elfoglalni és (akár harcok árán) megtartani mindig könnyebb, mint a már elfoglalt területet erővel elvenni. Van hivatkozási alap, helyismeret.
A kiégett fűtőelemek feletti terület eladása - megint csak pénz kérdés. Ha jó marketinggel elhitetik az emberekkel (vagy legalább egy részükkel), hogy ez a sugárzás nemhogy árt, hanem még használ is, még drágábban is eladhatják, mint más helyeket. Nem kell messzire menni, gondolj arra, hogy itt, Magyarországon, már most is hányan építkeznek árterületre! Pedig az a veszély sokkal kézzelfoghatóbb, az egyszerűbb emberek által is érthető.
Nem tudom, hallottál-e már az ALARA elvről? Én sugárveszélyes anyagok kezeléséhez szükséges oktatáson hallottam róla először. Az fejezi ki, hogy kockázatot olyan alacsonyan kell tartani, ami gazdaságilag még megéri. Magyarán, ha 2 méter vastag betonfal a kockázatot 1% alá csökkenti, a 3 méteres pedig 0.9% alá, akkor az a +1 méter vastagság már nem éri meg 0.1%-nyi előnyt. De azt is jelentheti, hogy amikor már minden felhasználható területet foglalt, és már csak a kiégett fűtőelemek feletti területek vannak, gazdaságilag meg fogja érni odaköltözni...
Nem az a kérdés, hogy eljön-e ez az idő, csupán az, hogy mikor...
Én remélem, hogy a nekem még hátralévő 40-50 év alatt nem lesz akkor globális változás...
(#) erbe válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Minek emelkedett a hőmérséklete 15 fokot?
(#) Skori válasza Bakman hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Vajon az akku élettartamát hogyan befolyásolja a sokszoros kisütés-töltés ciklus?
(#) proli007 válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 20, 2017 / 1
 
Hello! "vagyis a termelt energiát tó fűtésére kell használni (lásd paks vagy a hőerőművek , ahol a fel nem használt energiát erre használják )"
Hú ha! Magas fokú itt még az ismeret hiány..
(#) jucsaba válasza proli007 hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Ha nem így van kérlek írd meg mi a helyzet.
Elismerem az erőművi energetikához keveset értek , tőlem témában jobban tájékozottaktól hallottam .
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2017
(#) kameleon2 válasza erbe hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Amikor én gyerek voltam, a nyarak 24-26 fokosak voltak. Most 41 ezen a nyáron. 41-26=15 fok különbség. Sokkal gyorsabban emelkedik a hőmérséklet, mint azelőtt gondoltam volna. Ez nem a tudományos része, hanem a saját tapasztalatom.
(#) lazsi válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Kapásból az első dolog, hogy Paks nem egy tavat, hanem a Dunát fűti...
Egyébként azért vannak a rendszerben "gyors reagálású" erőművek is, hogy az ingadozást azokkal kezeljék. Persze az ilyenek rosszabb hatásfokúak, különösen, ha gyakran kell indítani/leállítani. Az indítás/leállás minden erőműben veszteséget jelent, csak legfeljebb a mértéke, aránya más.
Másrészt, ha tudják, hogy minden hétköznap X órakor megnő a fogyasztás, akkor lehet úgy tervezni, hogy éppen akkorra a termelés is megemelkedjen. Ha egy erőmű 4 óra alatt "fut fel", akkor 4 órával korábban kell indítani. Gond akkor van, ha nem a szokásnak megfelelően változik az igény. Pl. váratlanul jön egy erős lehűlés, és többen maradnak otthon, de akár egy alkonyat előtt érkező vihar miatt is lehetséges, hogy mindenki hamarabb kapcsol villanyt, mint szokott.
(#) otvenkilenc válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Amikor én voltam gyerek nyaranta bizony melegek voltak. Nem volt ritka a 35-36, fok sem. Az aszfalt járda puha volt (mezitláb külön izgalom volt azon járni) és locsolókocsik jártak a város utcáin, hogy azt hűtsék ezzel együtt a levegőt is. Télen térdigérő hóban jártunk még tini korunkban is.
(#) proli007 válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Kicsit messzire vezetne, ha ezt kivesézném, mert nem egy faék egyszerűségű dolgokról van szó. De messziről, minden olyan távolinak tűnik..
Viszont utána lehet nézni, a hőerőgépeknél mi a helyzet. Vagy be kell iratkozni hőerőgépész képzésre, vagy látogatást kell tenni erőműbe. Akkor választ kaphatsz a kérdéseidre.
De nem azért van hűtővíz az erőművekben, hogy lehessen télen a tóban pecázni. Hanem hatásfok is van. Pld. Pakson egy reaktor hőteljesítménye 1375MW és ebből kb. 500MW villamos energia állítható elő. A többi fűti a Dunát, mert sajnos "minden energia végterméke hő".
Így, ez egyben ez azt is jelenti, hogy a hőt a legnehezebb visszaalakítani más energiává.
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Lehet megkérdőjelezni a "hivatalos" mérési adatokat saját tapasztalat alapján...
Bővebben: Link
De eszerint, ha éppen 1941-ben voltál gyerek, amire emlékszel, akkor is maximum 4 fok a különbség.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
82 éves nagyimat a legnagyobb hőség idején kérdeztem, ő emlékszik ilyen meleg nyarakra is fiatal korából, nem csak olyanra, mint te. Nekem azt mondta, hogy annó amikor ilyen meleg volt, egyszerűen behúzódtak a házakba és csak az állatokat látták el. Nem rohantak dolgozni függetlenül az időjárástól, mint a mai emberek többsége. Ha valahol halaszthatatlan munka volt, egyszerűen óránként váltották egymást. Régen, leginkább faluhelyen nem nagyon számított egy-két nap csúszás, egyszerűen mindenki ezzel kalkulált.

Lehet, hogy te 15 fokot érzel, azért vannak mások is, akik vissza tudnak emlékezni pár évet.

Nem lehetséges, hogy a felgyorsult világ miatt látsz ilyeneket? Megszépítő messzeség? Lásd melléklet (forrás: met.hu). Változik az éghajlat de ez leginkább a csapadékban mérhető, legfőképpen az eloszlásban. Ritkábban esik, de akkor többet.
(#) twingo16v hozzászólása Aug 20, 2017 /
 
Sziasztok!
Tettem fel egy hirdetést nyák gyártással kapcsolatban,.
Kaptam is egy tippet az egyik felhasználótól, de Ő-t nem tudom elérni azóta.
Ezt írta:
"Pécébévéj legyártja szállítással 16$-ért 10db-ot, két hét alatt megjön. "
Abban kérnék segítséget, hogy ez a pécébévéj cég mi lehet?
Kerestem gugli segítségével, mindenhogy, de nem találtam sehogy.
Ha tudja valaki mire gondolt a kolléga, volt szintén dolga ezzel a céggel, akkor kérnék szépen a céghez egy elérhetőséget.
Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza twingo16v hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Talán ez: PCBWay.
(#) twingo16v válasza Bakman hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Lehet!
Megpróbálom!
Köszönöm!
(#) nagym6 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 20, 2017 /
 
Idézet:
„a hőt a legnehezebb visszaalakítani más energiává.”
Ez lenne hatalmas jelentőségű találmány, ha valami egyszerűbb módon jó hatásfokkal a sok alacsony hőfokú hőmennyiséget lehetne transzformálni kevesebb, de nagy hőfokra.
Következő: »»   44 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem