Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   252 / 282
(#) adam222 hozzászólása Júl 28, 2017 /
 
Sziasztok.

 

Van egy Powerwave Crow 4 csatornás lakásriasztóm amire rá van kötve a vezetékes telefon. A minap nem voltunk itthon, a riasztó be volt élesítve és volt egy nagy vihar. Valószínű hogy a dörgések hatására bekapcsolt a riasztó. A riasztóközpont úgy van beállítva hogy riasztáskor a mobilomat tárcsázza. Ez meg is történt viszont távolról telefon segítségével nem tudtam hatástalanítani, pedig elméletileg be van kapcsolva ez a funkció. Becsatolom a közont leírasát hátha valakinek ismerős. Szóval a kérdésem az, hogy hogyan tudom azt beállítani, hogy ha riasztás van akkor a feltárcsázott mobilról deaktiválni tudjam a riasztót? Illetve elvileg az is be van állítva, hogy a kimenet 120mpig legeny aktív(sziréna). Ennek ellenére kb 10-15 percig szirenazott a szomszédok elmondása szerint ami elég kellemetlen. 

Szóval a csatolt dokumentum 69. Oldalán van a 2es opció bekapcsolva az adott mobilszámhoz, mégse működik az hogy egy riasztáskor a mobiltelefon bármely billentyű lenyomására kikapcsolja a szirénát.
 

 

Köszönöm a segítséget.

PW8prog.doc
    
(#) Gafly válasza adam222 hozzászólására (») Júl 28, 2017 /
 
Ahol program fut (vagy adatbázis van), ott az meg is "kergülhet/sérülhet".
Tudom hogy nem ezt a választ vártad, de egy teljes ki/be kapcsolás csodákat tehet...
Ámbár lehet utána újra kell húzni a rendszert (legalább lesz benne gyakorlatod).

De nem értek hozzá
(#) musika hozzászólása Aug 14, 2017 /
 
Tisztelt fórumozók a következő kérdésem lenne a PIR / MW al mozgásérzékelővel kapcsolatban. 2 darab radaros infra elhelyezhető - e egy nagyobb helyiségben amennyiben nem azonos frekvencián dolgozik a 2 mikrohullám?Az elképzelés szerint 180 ° fokban látná be a helyiséget az egyik fal szakasz közepén a 2 infra egymás mellett de így egymásnak háttal. a pyronix gyárt is olyan típust ami több frekvenciával kapható.(KX15DTAM) A pironyx doksi szerint elhelyezhető különböző frekvencia használatával de az installációs rajz szerint egy közös fal szakasz van közöttük.Nos a kérdés az, hogy mi a helyzet amennyiben ott nincsen egyáltalán fal.Bezavarják vajon egymást.Sajnos más optimális PIR elhelyezési lehetőség nincsen mert a helyiség több helyen légkondicionált nagy üvegfelülettel és viszonylag nagy alap területtel 15 x 15 m.
(#) levaitamas válasza musika hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Szia!
DSC-vel kapcsolatban van tapasztalatom. LC-104PIMW egymással szemben, háttal is atomstabil. Igaz ÉS kapcsolatban dolgoznak.
(#) Kovabe válasza musika hozzászólására (») Aug 14, 2017 /
 
Szia
Én már töbször is szereltem ilyen infrát és teljesen jól dolgoznak egymás mellett is.
(#) musika válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Szia ! Köszi a gyors választ. Amennyiben jól értelmezem akkor akkor PIR és MW közötti ÉS kapcsolatra gondolsz és nem a két érzékelő közötti kapcsoltról illetve akkor ezek egyforma frekvencián is mennek mert ebből a típusból ha jól tudom csak egy frekvenciás típus van amit ha minden igaz a Crow gyárt a Dsc nek. Pont van nekem is 2 db Crow Swan 1000 em akkor azokkal kipróbálom.
(#) musika válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Szia ! A Te segítségedet is köszönöm.Annyit megkérdezhetek , hogy különböző frekvenciájú
MW érzékelőkkel telepítetted ? vagy ez nem volt fontos kritérium és nálad is azonos frekvencián is jól dolgoztak.
(#) levaitamas válasza musika hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Igen, az infra és a radar közötti logikai ÉS-re gondolok. Az egyes eszközök külön zónát alkotnak.
(#) Kovabe válasza musika hozzászólására (») Aug 15, 2017 /
 
Nem én különböző frekiket tettem össze de a swan 1000-ből tettem fel egymás mellé is és ott nem volt baj de volt közöttük 3 cm
(#) musika válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 17, 2017 /
 
Szia köszönöm.
(#) musika válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 17, 2017 /
 
Szia ! Köszönöm. Végül én "V" alakban tettem fel 2 swan1000 et az egyik a sarokból rálát a másikra míg a másik ahhoz képest kb 45 fokban elfordítva nézi a helyiség túloldali sarkát.Kíváncsi vagyok, hogy így is jól működik-e, hála istennek még az épület nincsen "belakva" és így nagy védendő érték nincsen bent ezért szabadon kísérletezhetek.
(#) tomicctv hozzászólása Aug 19, 2017 /
 
Sziasztok!

Adva vagyon egy 585-ös központ. (rkz led-es kezelővel) Most lettek kicserélve az akksik mert megadták magukat, (szirénában és központban is) illetve óravesztés miatt idő lett beállítva. Minden hiba megszűnt a rendszer tökéletesen működik, le is ellenőriztük többször is, hiba nincs! (system led sem világít) Ami mégis fura számomra, hogy élesítés közben nem csak az armed led villog, hanem világít a system is, illetve miután élesedett a rendszer, ugyanúgy világít tovább az armed leddel együtt a system led. A központ ennek ellenére tökéletesen végzi a dolgát, Én nem tapasztalok hibát. Van esetleg valami ötlet, hogy mi lehet ez? A központ nyugalmi állapotban semmi hibát nem jelez.
(#) Syn7h37ic válasza tomicctv hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Igen. A riasztó úgy van programozva, hogy ha nem sértesz meg késleltetett zónát, akkor otthonmaradó módban élesedik. Ha van nyitás az ajtón, akkor, miután beélesíted, nyiss az ajtóra. Ekkor a system lednek is ki kell aludnia, ekkor fog a rendszer teljes élesítésbe váltani.
(#) tomicctv válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Úgy próbáltam, hogy egyedül voltam a lakásban, és semmi mozgás. Bent maradtam, nem mentem ki az ajtón, tehát az élesedés alatt nem sértettem zónát. Ha pl. kimentem volna élesedés alatt és ezzel zónát sértek, akkor nem otthon maradó, vagyis sima élesedés lett volna ha jól értelek?
(#) Syn7h37ic válasza tomicctv hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Igen Jól értelmezed.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2017
(#) tomicctv válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 19, 2017 /
 
Köszönöm a segítséged!
(#) DkGrinder válasza laci1221 hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Mivel egy pici központ ha nagyon nem megy reseteld le és pötyögd fel újra.
(#) ZsoltiD hozzászólása Aug 26, 2017 /
 
Sziasztok!

DSC PC1616 programozás közben merült fel egy kérdés, amire hátha tudjátok a választ.
A központ mellé RFK5508-as kezelőpanelt használok vezetékes, és vezeték nélküli mozgásérzékelőkkel.

A kérdésem: Van arra mód, hogy egy 16. zónára (vagy bármely 6-osnál eltérő zónaszámhoz rendelt) programozott vezeték nélküli mozgásérzékelőt úgy jelenítsen meg a kezelőpanel, mintha 6-os zóna lenne? Tehát a 6-os szám villogjon érzékelő előtti mozgásnál.

Üdv.:
Zsolti
(#) Syn7h37ic válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 26, 2017 / 1
 
nincs
(#) Kovabe válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 27, 2017 / 1
 
Nem akarok hülyeséget mondani de emlékeim szerint oda programozod ahova akarod, ha szabad a 6-os zóna akkor oda is tudod programozni az RF eszközt.
(#) ZsoltiD válasza Kovabe hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Igen, ez igaz. De ha van 5 vezetékes érzékelőm, 3 vezeték nélküli, és 1 db kétállású kulcsos kapcsolóra állított zónám, akkor a 6 vezetékes bemenetre kötöm az 5 vezetékes zónát és a kulcsos kapcsolót. A 3 vezeték nélkülinek pedig csak a 7-8-9 zónára marad hely. Így a 9-es zóna ugyan aktív, de nem jelzi ki a kezelőpanel.

Ugyanez a helyzet, ha van 8 vezeték nélküli érzékelő és 1 kulcsos kapcsoló.

De ha Syn7h37ic szerint sincs rá mód, akkor ez van. Köszi az infókat.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2017
(#) Syn7h37ic válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Egy mód azért van, de trükkös. Nem kezelővel, hanem egy további leddel jelzed a zónát. A PGM segítségével. A PGM kimenetet kell zónakövető opcióra programozni, ekkor a kiválasztott zónát meg lehet jeleníteni külön is. Tehát, ha az rf zóna a 9., akkor a PGM-ben beállítod, hogy a 9. zónát kövesse.
tehát, ha az rf zóna a 9, akkor a 009 szekcióban beállítod a PGM 1-nél a 35 címet. A PGM attribútumoknál meg kiválasztani a megfelelő pontot, jelen esetben az 501 szekcióban az 1. kapcsolós pont.
Csak ki kell valahogy vezetni a lednek egy plusz szálat a kezelő mellé. Ha 6 eres a kábel, a kp és a taszt között, akkor ez megoldott. Pozitív an a kezelőnél, csak a PGM-et kell odajuttatni és egy ledet.
De RFK5508-nál a kezelőn lévő ki/bemenet állítható, és a PGM1-hez is rendelhető, ekkor kábel sem kell a központtól. Ha nincs kezelői zóna használva akkor megoldható.
A kezelői programozásban lehet állítani, melyik PGM-et kövesse (*8 telep kód *) Itt kell beállítani a 080 kezelői szekcióban jelen esetben a 01 adatot. (PGM1)
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2017
(#) Kovabe válasza ZsoltiD hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Ott a kezelői zóna azt tudod használni kulcsosnak és azt teheted 9-re.
(#) em hozzászólása Szept 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy PC5010-es riasztó rendszer, rákötve TELL GSM adapter mini.
Korábban be volt kötve távfelügyeletre (GPRS), de ez már nem él. Szeretném átkonfigurálni, hogy a riasztások SMS-ben jöjjenek, illetve a riasztót távolról lehessen karbantartani (lekérdezni stb.). Milyen szoftver kell a PC5010-hez? Vagy el lehet végezni a kezelőről is a beállításokat?
Köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza em hozzászólására (») Szept 12, 2017 /
 
5010-et távolról elérni csak bell103 képes modemmel lehet. Az is csak úgy, hogy a felhasználó engedélyez egy időablakot a helyszínen a kezelőn. Vagy, ha jól rémlik az Envisalink 3 és a hozzá való épületvezérlő szoftver, már kezeli az 5010-et is talán. ( de ez sokkal drágább, mint az egész riasztó szőröstül-bőröstül. Esetleg IT100 modul, és egy rs232-ethernet átalakító is jó, de szoftvert viszont neked kell írni hozzá. Ez is jó drága.
A Tell GSM mini nem tud GPRS-t, akkor az Tell GPRS modem lehet, vagy ha mégis Tell mini, akkor csak sima GSM kapcsolat volt. A Tell GSM minit kell beállítani, hogy Contact ID parancsokat alakítson SMS üzenetre.
(#) em válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 13, 2017 /
 
Köszönöm az infót. A Tell-t kevertem, mert nem GSM hanem GPRS. Rá van írva, hogy "mini" de valójában ebből nincs is külön mini a Tell honlap szerint, és az ID alapján GPRS. A GPRS pedig szerintem nem tud SMS-t küldeni az eseményekről.
(#) em válasza em hozzászólására (») Szept 13, 2017 /
 
Van olyan elérhető árú szoftver mely PC-n vagy telefonon futtatva tudja fogadni a fenti rendszer által GPRS-en (net) küldött eseményeket?
(#) idegen hozzászólása Szept 16, 2017 /
 
szép estét, van egy kérdésem mikor a dls3 programba letoltom az eseményeket a panelrol 1565 2p angol nyelvben van buferom magyarben nincs esemény tár vagy minekhivják már , mi okozaeszt?
(#) sunyeb hozzászólása Szept 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Bár egy másik topikban már megkérdeztem, de hát ha itt már találkozott valaki a konkrét jelenséggel és van ötlete.
Adott egy PS128ASZ sziréna. Naponta háromszor-négyszer "pittyent" korábban. 3db-ról beszélünk. Gondoltam akkumulátor teszt (mondjuk akkor is hülye ötlet). Egyik helyen leszedtem a jumpert a megfelelő helyről. Azóta (lehet csak véletlen egybeesés) van, hogy akár óránként ötször is kettőt pittyen, majd egy hosszút villan. Mivel a gyári leírások elég semmitmondók, van valakinek ötlete?
Akksi elvileg jó. Meg azt amúgy sem így jelezné.
A megrendelő és az ő kutyája már elég zabos.
Jah', hogy legyen valami releváns is ( egy 1616-os központra van kötve
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2017
(#) DkGrinder válasza sunyeb hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
A Ps-nek ha valami nyűgje van 4es jelzéseket ad. fény és/vagy hang.
Következő: »»   252 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem