Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2783 / 3692
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 5, 2017 /

Egy ilyesmi recés szélkiképzéssel rendelkező esőcsatorna elemet hogyan lehet összerakni a másikkal? Próbáltam kalapálással csökkenteni a recés rész átmérőjét, de nem igazán stabil (jobb nem hozzá nyúlni). Ti mit javasoltok, hogy szétszedhető maradjon de mégis stabil?
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2017
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 5, 2017 / 1

Idézet:
„a KONIX-al szemezünk”
Csukd be a szemed, semmit sem ér, mi próbáltuk. Normális huzat, száraz fa és fentről begyujtás. Cserébe szép szürke a kazán belseje.
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Pont azért recés, hogy egymásba tudd tolni a sima felével. Ha azt akarod, hogy még "tartós" is legyen, megküldöd pár opel csavarral.
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Ha a ráncolt rész nem megy bele a simába, akkor egy kúpos fogóval ráncolni kell még rajta. És srófot bele, mint "Gabó" javasolta.
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Áh, kiderült, hogy a ház előző tulaja egy kifolyóvéget forrasztott rá, ami nem arra való, hogy bármi is csatlakozzon bele! Egyszerűen nem marad meg benne, akárhogy izmozok!
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Ki fogjuk mindenképp próbálni, de most még nincs víz a fűtésrendszerben.
(#) dokidoki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Akkor nem bele, hanem rá kell dugni. Mert ugye a folyásiránynak megfelelően kellene rakni, mert mintha kifolyóvéget említenél, gondolom annak a hosszabbításáról van szó.. Ha van rajta valami perem, le kell vágni és "beráncolni hogy a szűkítés kellő legyen.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 5, 2017 /

Idézet:
„most még nincs víz a fűtésrendszerben.”
Valószinűleg tudod, azért megírom, amíg nincs benne víz, nagyon erős a korrózió. Lehető legkevesebbet legyen víz nélkül, csak ha valami javítás kell, azalatt.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Idézet:
„amíg nincs benne víz, nagyon erős a korrózió”

Igazad van.
Volt apósomnak volt a gumicicája, hogy az autóban le kell cserélni a nyáron és télen a folyadékot, mert a fagyálló drága és ne ne kopjon
Az, persze hogy, hogyan kell légteleníteni a rendszert, kimaradt a tudásból, ezért télen fűtés nem volt, valamint a csapot is kalapáccsal lehetett csak szétszedni pár év múlva. De nem is kellett, mert úgyis le volt adva a rendszám télire, mert ebben a hidegben a fene sem fog autózni

Valamint lehet kapni speciális tutymákokat is, ami a fűtést (is) illeti.

Olyan is volt, hogy nyáron le kell engedni a vizet a rendszerből, mert a víztől minden rozsdás lesz. "Nézd meg milyen trutymó jön most is belőle, meg látod hogy csöpög mindenütt a radiátor."
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

A tanárom ismerőse oldotta meg a legjobban. Az egész fűtésrendszer trafóolajjal van felöntve!
Biztos nem rozsdásodik neki.
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Nem túl sűrű az erre a célra?
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2017 / 1

Nem, de a gumi alkatrészekre kíváncsi lennék.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Nem hiszem. A trafókban is hűtés a feladata, ráadásul a régebbi csehszlovák trafók (22kV/0,4kV) hőleadó radiátorai hagyományos öntvény szobai radiátorok voltak.

Pjg:
Sajnos erről nem tudok nyilatkozni, nincs itthon trafóolajam, nem tudom kipróbálni, hogy mit csinál a tömítésekkel.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2017
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Igaz, hogy trafóolaj elég híg, de a trafók hűtése lassúbb keringéssel, nagyobb keresztmetszettel megy. Ott a megfelelő anyagokkal tömítettek. Egy házi fűtésrendszernél (hacsak eleve nem olajra tervezték), nem biztos, hogy minden tömítés bírja hosszú távon. Az öntvény, -lemez radiátorok klingerittel tömítettek, bírják.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Gravitációs rendszerben, megtámogatva egy jó szivattyúval, jó lehet.
(#) zoly15 válasza elektroncso hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

A trafóolaj,nem biztos hogy a leg jobb a célra, a víz tud felvenni és szállítani a leg több hőt...
Ellenben, nekünk mikor épült a ház, gravitációs rendszer, apa a gyárból hozott (öregek tanácsa) fúró olajat (emúzióhoz használatos olaj) és evvel van részben töltve a rendszer.
Kellett pár módosítást eszközölni a rendszeren, de mindenhol kiült az olaj a csövek, radiátorok belső falára.
Egy deka korrózió nincs a rendszerben
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

A víz hőtehetetlensége az igen magas fajhője miatt igen nagy. Tehát a trafó olaj gyorsabban melegszik és adja át a hőt. Szerintem jobb mint a víz. Persze megfelelő tömítésekkel. Gondolom legkevésbé a keringető szivattyú szereti. Ott nem számolnak az olajjal.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Viszont jobban keni a csapágyait, mint a víz.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

A suliban azt sulykolták hogy a víz a leg jobb hőszállító közeg (már nem tudom pontosan miért)...
(#) még1MbR hozzászólása Szept 6, 2017 /

Autó küszöbök kifújására is hallottam ezt a trafóolaj dolgot, mivel nem korrozív állítólag....
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Cserében korrozív.
(#) pjg válasza még1MbR hozzászólására (») Szept 6, 2017 /

Túl híg.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

Mert olcsó és mindenütt van.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

A szaharában nincs.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

Van az alatt bőven (a mérések szerint). Aztán ott nem nagyon kell fűteni (bár éjjel k. hideg tud lenni).
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

Tud.
Ismerős a fiával volt Afrikában vadászni. Kezdőként nem készültek fel az éjszakai -12fokra. Egy bádog kunyhó volt a szállás. Reggel ugyan cserepes volt mindkettőjük szája. A vacogástól.
(#) kameleon2 hozzászólása Szept 7, 2017 /

Nos... ismét oprendszer tapasztalatok. Windows 10 működik, de ez alatt az 1-2 hét alatt teleszemetelt 60GB-nyi merevlemezt. Bőven volna mit javítani rajta, béta tesztnek elmenne, de kereskedelmi szoftverként - gyalázatos. Főleg, ha figyelembe veszi az ember mennyi idő volt a fejlesztésére, javítására. Csak egy példa. Megjelent egy vírus az oprendszeren és megfertőzött egy rendszerfájlt. Eleve ilyen szigorú policy mellett ez ugye lehetetlen lenne, de átestek a ló túlsó oldalára itt is. Ugyanis nekem, mint rendszergazdának - nincs jogom a vírust törölni. Sehogy. Szép. Felüdülésként, ha már úgyis szabadítottam még fel helyet a WIndowsnak, megcsináltam a linuxos partíciót is és feltoltam a Kubuntu 17.04-et. A telepítés folyamatán volna még mit javítani, de tény, hogy a végeredmény egész jó lett. A 3D kezelőfelülettel kiegészített Kubuntu desktop látványos, főleg, hogy a 3d kocka még tükröződik is. Ez akkor látványos leginkább, ha még video is fut rajta. Jó screenshotot nem tudtam lőni rőla még, mert a Kazam nem tudta jól lefotózni (kép). A szoftvertelepítő discover is kicsit bugos, de viszonylag jó már. Ha ezt a felületet véglegesítenék és megcsinálnák a bugokat - simán lecserélném a windowsomat érte. A PlayonLinux-al tök jól működik a Sketchup is. Tesztelem még folyamatosan a Thunderbirddel is, mivel a SuSE legutoljára csúnyán kifeküdt rajta. Egyenlőre az összes disztribúció közül, amit mostanság próbáltam, ez a leghasználhatóbb. Libreoffice, gimp, gvenview, inkscape, firefox, thunderbird jók. Még az Eagle-t megpróbálom rágyúrni.
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

Aztán lehet nem volt melegük a sivatagban.
(#) ktamas66 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 7, 2017 /

Meglepő, nekem a 60 gigába belefér az összes általam használt program is.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 8, 2017 /

80 GB foglalt területből 40 GB csak arhívum. Céges laptop, ami mellesleg Windows 10-zel sokkal kezesebb, mint Windows 8-cal volt.
Következő: »»   2783 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem