Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HDMI-ből rca vagy scart
 
Témaindító: Oraculum, idő: Okt 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) STcastoro válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2013 /
 
Köszönöm a reagálást,mindezeken túl vagyok,én is rátaláltam,de itt csak csatlakozók vannak.Az én kérdésem pedig más volt.Az általad beírt link-ek, nem adnak egyértelmü választ a kérdésemre,Miszerint egy set-op box decodert ősszekötök egy lcd monitorral müködik-e az általam elképzelt formába.Nem akarom megvenni a csatlakozókat addig míg nem tudom ,hogy jók -e nekem.A szaküzletben ahol a convertert vettem nem tudják.Mint előzőben írtam asztali dvd-el próbáltam összekötni egy gyári átalakító kábellel /rca to vga/1990ft volt.hasztalan pénzkidobás mert nem müködött.Azért kértem segítséget hátha valaki csinált ilyet és megosztaná a tapasztalatait.Csak kábeles összekapcsolással szeretném megoldani,HA LEHET.Ha nem kivitelezhető lemondok róla több ezer ft-os kütyük már nem érik meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) ficko hozzászólása Ápr 15, 2014 /
 
Vettem egy ilyen Bővebben: Link konvertert.Kérdésem, valaki használt már ilyen konvertert?
Egy xtab 80 tabletet kapcsolnék rá egy vídeó bemenetes Samsung monitorra.A tablet HDMI kimenete nem érzékeli a konvertert, így nem lehet átkapcsolni külső képre. A tabletet HDMI-s TV-re ki lehet rakni,
a monitor más AV kimenet jelét fogadja kábelek ellenőrizve.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma , azon túl hogy hibás konverter?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) ficko hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Megoldódott a konverter problémám.A készüléket szétbontva egy üres nyák volt csak benne, tehát sikerült egy hamisítvány vennem.Félreértések elkerülésére a konvertert nem az előző hozzászólásomban megadott ázsiacentertöl vettem, csak a műszaki adatok miatt linkeltem ezt az oldal.
(#) kokanyk hozzászólása Máj 10, 2014 /
 
Üdv! Valaki tudna segíteni hogy HDMI kábelből hogy tudom ki nyerni az 5+1 csatornát? elméletileg azt írják hogy tömörítés nélkül közvetít. De ugye ezt digitálisan teszi, ha jól tudom. Tudnátok segíteni esetleg egy jó kapcsolással amivel ezt tudom orvosolni?
Elöre is köszi.
(#) drikanb válasza STcastoro hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Visszatérve az eredeti kísérletemre, az első próbálkozásra működött egy Samsung SyncMaster 940BW-n. Próbáltam más DVI bementű monitoron is; azokon nem működött. Ezért:
megrendeltem Kínából egy HDMI to VGA konvertert, és várom, hogy megérkezzen. Amennyiben nem járok úgy, mint ficko (tehát a kütyü nem hamisítvány) akkor kétféleképpen fogom letesztelni:
egy egyébként jelenleg is használt (tv-re kötött) DVBT settop boxot fogok összekötni a kütyün keresztül egy régi monitor VHGA bemenetére (és a hangot a settop box audio kimenetére) kötöm.
Ha ez nem műkszik (ami lehet, hogy a műsorszolgáltató copyright védelmi kódja - HDCP-miatt lehet, akkor ugyanezt megpróbálom az egyik tabletemmel, mint output forrásal.
Majd beszámolok.
(#) Vgyuri hozzászólása Máj 15, 2014 /
 
Vettem az eBay-en hdni-3*RCA kábelt. Avi-kábelnek hirdették, de amikor megjött, megláttam, amit a képen is láthattam volna, piros-kék-zöld jackdugókat, tehát ez valószínüleg RGB kábel. Ezzel le is tudtam a dolgot, rendeltem olyat, amin sárga-fehér-piros jackdugó van. Csakhogy azzal sem jön a tévémen, az AV aljazatról a tabletem képe-hangja. Lehet egyáltalán minimális aktív elemmel (ami elfér a hdmi-csatlakozóban) analóg AV jelet csinálni?

Maga a hdmi csatlakozó jó, hdmi kábellel hdmi tévére (az enyém sajnos nem ilyen) 'megy a mozi'.
(#) ficko válasza Vgyuri hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Sajnos ilyen nincs, ha sima szabványos a HDMI kimeneted. Az általam fentebb linkelt átalakító rengeteg helyen kapható (EBAY, STB), ez működik.A kapott képminőség valahol a VHS szinten van.
Az általam vásárolt utánzat helyett az eladó küldött eredetit, az működött, tehát tapasztalatból írom.
(#) ficko válasza drikanb hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Csak figyelmeztetni akarlak, hogy az általam eddig talált HDMI VGA átalakítók csak a digitális-analóg átalakítást végzik, a fel- és leskálázást nem.Tehát ha monitorod nem tudja a HDMI jelforrás felbontását (ez nagy sok monitornál így van ) akkor nem jutsz sehova.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
(#) drikanb válasza ficko hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Köszönöm a figyelmeztetést (a kínaiak még nem küldték el az adaptert). A felbontást ugye úgy érted, hogy pl. 1040 vagy 720 p/i?
Csak a margóra van két másik tapasztalatomat, amit még nem osztottam itt meg. Kb. másfél éve vettem (ugyancsak az ebay-n)
1.) egy composit video (sárga jack) - VGA átalakítót 5v-os táppal. Aránylag jól működött - technikailag - ellenben a kép élvezhetetlen volt a régi monitor látószöge miatt.
2.) egy antenna(kábel) inputos analóg vevőt VGA outputtal +5v táppal. A képpel ugyanaz a látószög probléma volt, mint az 1-sel, és a vevő sávszélessége sem fedte le a teljes kábelcsomagot.

Már csak ezért, "csakazértis" akarom kipróbálni az új HDMI-VGA kütyüt egy olyan VGA monitoron, amelynek látószöge és felbontása megfelel. Majd küldök jelentést.
(#) freechat hozzászólása Máj 16, 2014 /
 
IPTV-ről szeretnék felvenni Pendrive-ra.
HDMI nem jöhet számításba a másolás védelem miatt, de ha jól tudom a scart működhet.
A nagy kérdés, hogy milyen eszköz van ami képes ilyenre és hozzá is lehet jutni?
(#) ficko válasza drikanb hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Igen, 720, 1080, vagy amit a készüléked ki tud adni.
(#) Buvarruha válasza freechat hozzászólására (») Máj 16, 2014 /
 
Még VHS-en is működött a másolásvédelem szimpla kompozit kimenettel.
(#) Sword hozzászólása Ápr 24, 2015 /
 
Sziasztok!

Akkor passzív módon HDMI-ből sehogy sem tudok RCA analóg hangot csinálni?
Hogy működnek akkor a pár ezer forintért árult HDMI->DVI+RCA átalakítók?
Xbox360-at kötném egy DVI bemenetes tft monitorhoz, de így nem tudok hangot csinálni.
Van neki egy saját csatlakozója a HDMI mellett, amin videó és analóg audio jelet ad ki, de annyira szorosan van egymás alatt a két aljzat, hogy nem fér el mindkét kábel. Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy ha HDMI-vel van csatlakoztatva valami, akkor azon a kábelen ad-e ki analóg hangot. Mert ha nem, akkor felesleges a csatlakozót megfaragnom, hogy elférjen...
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) Sword hozzászólása Ápr 24, 2015 /
 
Megoldódott, de nem törölném az előzőt, hátha, más is így jár:
Mindkét csatlakozón ad ki jelet az Xbox és a gyári kábelszett dugója szétszedhető. Burkolat nélkül elfér egymás alatt a átalakító kábel dugója és a HDMI kábel dugója. Így van digitális kép és analóg hang. Mindenki boldog.
(#) teglascs hozzászólása Júl 24, 2017 /
 
Sziasztok,
bár nem teljesen a topik címe szerinti a kérdés, de nem akartam újat nyitni: HDMI kimenettel rendelkező set-top-boxot, ha rákötök egy monitor DVI bemenetére, fogok képet kapni?
Mindkettő digitális, de más szabvány. A neten -különféle árszínvonalon- találok átalakítókat, de fölöslegesen nem költenék rá. Elvileg mennie kéne, vagy teljesen kizárt? A hasonló témájú topikokat átolvastam, és láttam, hogy analóg esetben az egymásnak nem megfelelő frekvenciák és felbontások miatt ez nem egy egyszerű dolog - de mi a helyzet HDMI --> DVI esetében?
Köszi a válaszokat előre is!
(#) uniman válasza teglascs hozzászólására (») Júl 24, 2017 / 1
 
Hello! Igen, működik a dolog...
Jelenleg pl. a displayport kimenetes PC-met is DVI-D bemenetes monitorral használom.
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Hhú, ez jó hír. Bedöglött a tévém a műhelyben, amit MindigTv-s STB-ról használok. Hozzájutottam egy 17"-os LCD monitorhoz - ez kevesebb helyet is foglal.
Az is járható, hogy az STB SCART-jából lesz a hangom, mondjuk egy aktív PC hangfalpárral, ugye?
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Szept 19, 2017 /
 
Hát elsőre nem jött össze. Ahogy csatlakoztatom a monitort és a STB-ot (DVI --> HDMI), monitor tul.képpen "kikapcsol", azaz a gombok fölötti LED-ek elalszanak. Ha a ki-be gombbal újra bekapcsolom, fél mp múlva újra kikapcsolja magát. Először a tápegsége gyanakodtam, de találtam egyet, ami a kb. megfelelő feszültségnél 7A-t tud: az tuti elég kell legyen.
Most néztem rá részletesebben az elektrotanyás topikra: hát van még jópár beállítási lehetőség, amit végig kell próbálnom, hátha összejön.
(#) uniman válasza teglascs hozzászólására (») Szept 20, 2017 /
 
Mivel nem írtad le sem a monitor, sem az STB pontos típusát, (HDMI --> DVI ) ...így sok mindent nem lehet hozzáfűzni.
Remélhetőleg a monitorod működőképes és arról azt PC-re dugva meg is győződtél...
A "hozzájutottam" jelző meg, hogy nincs is meg az eredeti tápja...az némi gyanút ébreszt bennem, hogy a monitor akár hibás is lehet.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2017
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Szept 20, 2017 /
 
A set-top-box egy Alcor HD-2400 típ. MinDigTV vevő, a monitor pedig Fujitsu-Siemens 4312 FA jelű LCD monitor. Számítógépre még nem csatlakoztattam, de ha a DVI bemenetre nincs semmi dugva, akkor a monitoron megjelenik egy "SELECT INPUT" felirat. Én ebből azt gondolnám, hogy a monitor működőképes, de ki fogom próbálni a VGA bemenetén keresztül, PC-re csatlakoztatva.
A "hozzájutás" úgy történt, hogy egy fórumtársunk tette fel az "Ingyen elvihető" topikba. A gyári tápegysége kellett neki valamire, de ezen nem akadtam fenn, mert van itthon mindenféle.
Köszi, hogy próbálsz segíteni.
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Szia, összejött a dolog.
Úgy csináltam, hogy az STB HDMI kimenetét a monitorra dugtam, a SCART-ot pedig egy TV-re. A TV-t nézve belementem az STB menüjébe, és elkezdtem állítgatni mindent. Egyszer csak megjelent a kép a monitoron is. Van egy olyan SCART-RCA átalakítóm, onnan lesz a hang.
Köszönöm a segítségedet!
(#) uniman válasza teglascs hozzászólására (») Okt 4, 2017 / 1
 
Ez így eléggé érdekes, hogy mindkét helyen van kép egyidőben.
1280 x 1024 a monitor felbontása, ezért elvileg a "720p" és "HDMI" beállításokkal is jó lehet az LCD monitorral. De ez esetben nem lesz kép a scart kimeneten.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2017
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Én is tartottam attól, hogy nem fog menni úgy, hogy mindkét képmegjelenítő rajta van az STB-n egyszerre, de megpróbáltam, mert így volt a legegyszerűbb végigzongorázni a beállításokat, hogy melyikkel hajlandó dolgozni a monitor a HDMI-n keresztül.
Most, hogy megvan a helyes beállítás, a SCART már nem is kell.
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
"Ez így eléggé érdekes, hogy mindkét helyen van kép egyidőben" - lehet, hogy félreértelek, de mindkét fotó ugyanarról a monitorról készült, pár perccel egymás után: az elsőt akkor lőttem, amikor végre megjelent a kép, és nagyon megörültem neki, a második, amikor leokéztam a beállításokat, és egy adás is megjelent rajta.
(#) uniman válasza teglascs hozzászólására (») Okt 4, 2017 / 1
 
Ez még nem a helyes beállítás...túl kicsi a kép a monitor képernyő felületén.
576p meg 720p felbontásokon mit látsz ?
(#) teglascs válasza uniman hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Most a munkahelyemen vagyok, nem tudok válaszolni, de arra emlékszem tegnap estéről, hogy volt olyan, hogy egyik felbontásról egy másikra váltottam, és nem láttam változást.
A 66-os végű kép ma reggel készült: itt a kép már kitölti a teljes képernyőt, viszont össze van nyomva a 4:3 --><-- 16:9 arány(talanság)ok miatt.
(#) teglascs válasza teglascs hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
No, este beállítottam a "rendszert" (set-top-box, monitor, PC-s hangfalpár) a végleges helyére. 480p-vel teljesen jó a kép, az ennél nagyobbakkal csak sötét képernyőt kaptam. Lehet, hogy valamit elő tudtam volna csalni, ha tovább próbálkozom, de a kép számomra tökéletes most, így hagyom. Annyi volt még, hogy a képarány állításánál 5-6 féle lehetőség van az STB menüjében, így az adott műsortól függően ki tudtam választani, hogy "szélesvásznú" legyen a megjelenítés, vagy pl. éppen nem érdekel a kép két széle, és kihasználom a képernyő teljes magasságát.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
(#) rakosl28 hozzászólása Jan 24, 2020 /
 
Sziasztok,

Nem akartam új témát nyitni emiatt, de nekem pont az ellenkezőjére lenne szükségem.
Van két db 7"os kijelzőm HDMIvel (https://www.adafruit.com/product/2407) és van egy
autórádióm. (RCA) Úgy gondoltam a két kijelző mehet a fejtámlába és a gyerkőcök jobban bírják az utat.
Vettem a ebayen egy cvbs -HDMI átalakítót (CVBS -> HDMI)
Kipróbálás után: a képernyőn a kép 1/3a látszik. Szerintem a konverter felskálázza 720P-re.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan zsugoríthatom vissza?
Üdv:Laci.
(#) Bakman válasza rakosl28 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Úgy látom, nem sok beállítási lehetőség van a szerkezeten, ez az egyik probléma. A másik, hogy ezek a kijelzők a lehető legbutábbak, ennélfogva a legproblémásabbak is. Semmit nem lehet beállítani rajtuk. Ezeket a kijelzőket (nem véletlen nem monitorként jellemzem őket) Raspberry Pi-hez készítették és úgy "számoltak", hogy a málna PC-n majd a felhasználó szépen beállítja a kijelző számára tökéletes felbontást és frissítési frekvenciát, tehát semmilyen intelligens fel/le skálázó tudás nem kell bele.

Választhatsz. Egy Raspberry PI-t kötsz a kijelzők elé vagy lecseréled a kijelzőket egy-egy monitorra. Utóbbi garantáltan drága mulatság ekkora méretben: Bővebben: Link.
(#) rakosl28 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Igen, én is így látom. Most megpróbálok keresne egy LCD driver boardot hátha van egy jó, ezt meg kidobom belőle.
Azért Köszi!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem