Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   188 / 259
(#) botesz válasza myBGY hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
A fotók alapján nincs is benne.Keringető szivattyú jó?
(#) myBGY válasza botesz hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Azt nem tudom. Az van a 3 fotón?
(#) botesz válasza myBGY hozzászólására (») Okt 19, 2017 /
 
Na ezért mondtam hogy hívj szerelőt!Egyébként igen.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2017
(#) brombadeg hozzászólása Okt 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy AEG mosogatógépet szerelek, 5 éves. i30-al legtöbbször, de néha i20-al is leáll. Elég sokat bújtam már a fórumot, hogy nagyjából képbe is legyek, szét is szedtem, de dugulást nem találtam; víz nincs az alján, mégis olyan 120 perc környékén jelez i30-at, de nem mindig.. Döntögettem, hátha
Ami még furcsa, hogy a sótartály érzékelője világít, még ha töltök is bele. talán egyszer kialudt, de sztem szerintem már sok kéne, hogy legyen benne. Amikor szétszedtem az oldalán lehetett látni a tartályt, de nem tudtam megmondani abból, hogy üres v teli. van egy gyanuúm, hogy ez a só dolog összefüggésben lehet az i30-al? Van valakinek ötlete?
Valahol azt is olvastam, talán a service manualban, hogy ez a hiba lehet attól, ha a mosógép alján víz gyűlik össze, és akkor gondolom valmai valami védelem leállítja.

Köszönöm előre is. ha kell széteszedem megint, és küldök képet.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) botesz válasza brombadeg hozzászólására (») Okt 22, 2017 /
 
Az i30 az elárasztás védelem az i20 ürítési hiba.Lehet hogy csak simán felakadt az úszó.
(#) brombadeg válasza botesz hozzászólására (») Okt 24, 2017 /
 
Az úszót bonyolult kiszedni?
A sóvisszajelző miért világít álandóan?
(#) botesz válasza brombadeg hozzászólására (») Okt 24, 2017 /
 
Mert még nem oldódott fel a só idővel kialszik,ha mégse a fenti hibákat nem befolyásolja.
(#) spider2 hozzászólása Okt 25, 2017 /
 
Üdv.

Van egy Ariston mosogatógép ami azt csinálja hogyha be van zárva az ajtó és ki van kapcsolva akkor is sípol a sípolója. Eleinte egy idő után abbahagyta de már most a mosás közben leveri a biztosítékot és ha felkapcsolom akkor is sípol kikapcsolt helyzetben napok után.
Próbáltam cserélni 2 alkatrészt 2db kék színűt amit itt olvastam hogy lehet hiba, de nem változott a dolog. Mi lehet még a probléma?
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2017
(#) spider2 válasza spider2 hozzászólására (») Okt 26, 2017 /
 
Na végső megoldásként cseréltem a relét. Mostmár hibátlan a dolog, az volt a bűnös!
(#) gabsz hozzászólása Okt 30, 2017 /
 
Sziasztok, egy AEG F65410 mosogatógépem van. Mosás után leáll 20 as hibakóddal és nem ugrik át az öblítés programra. A mosogatást végig csinálja majd hosszas zúgás után áll le. Ha újra indítom a programot akkor tökéletes végig megy a programokon. Dugulást nem találtam és víz sem áll a gépben. Mit tudnék még esetleg megnézni, szaki hívása előtt? Köszi
(#) botesz válasza gabsz hozzászólására (») Okt 30, 2017 /
 
Ürítési hiba.Lehet hogy lassan ürít le.
(#) gabsz válasza botesz hozzászólására (») Okt 30, 2017 /
 
aAkkor hívok egy szakit. Az, hogy lassan ürít le az a szivattyú hibája?
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) botesz válasza gabsz hozzászólására (») Okt 30, 2017 /
 
Esetleg a lefolyó dugulása.Szintszabályzót takarítsd ki lehet hogy megoldja.
(#) gabsz válasza botesz hozzászólására (») Okt 30, 2017 /
 
mMegpróbálom, köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) spider2 hozzászólása Okt 31, 2017 /
 
Nekem is akad még egy problémám. Az eddig 10 évig használt normál programon most nem tisztítja el rendesen a dolgokat. Még a mosogatógép belsején néhány helyen a zsír is látszik. Olyan mintha nagyon kevés vízzel menne, pedig hallásra zubog a víz benne. A program hiba nélkül lemegy, de a koszt a szárításnál még bele is süti az edényekbe. Mi lehet a gondja? Milyen hibára utal ez a magatartás?
A hosszú programon teljesen jól elmossa és a mosogatógép belseje is csillog villog. Ha más nem akkor azon fogjuk használni, de ezen nagyon hosszú ideig mos szóval nyilván jobb lenne a normál program ha működne rendesen.
(#) botesz válasza spider2 hozzászólására (») Okt 31, 2017 /
 
Hosszú programon kell használni.Sok az egybenes tablettát kerüld.
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2017 /
 
Köszönöm, de úgy néz ki hogy valami csak nem jól működik. Tegnap beindítottuk és a fél időben elkezdett szaga lenni (égett valami) és gyorsan kikapcsoltuk. Majd egy idő után reseteltük és újra próbáltuk indítani mert a víz állt az aljában, de már csak zúg és a vizet sem szivattyúzza ki. Hol keressem a hibát? Szivattyú baja lesz?
(#) botesz válasza spider2 hozzászólására (») Nov 2, 2017 /
 
Kezdjük az elején:Milyen gép is ez?
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2017 /
 
Ez egy Ariston LV645 Link kb 11 éves mosogatógép. Kb 3 hete azt vettük észre hogy nem mosogat el rendesen. Szóval maradt kosz az edényeken amit bele is sütött a szárításnál. Gondoltam nem kap elég vizet ezért kiszereltem és kitakarítottam a bejövő vízcső szűrőjét mind a két végén. Visszarakva egy párszor ismét jól mosott de aztán kezdte megint hogy piszkosak maradtak az edények. Majd olyat csinált hogy leállás után hiába kapcsoltuk ki csak ciripelt. Ki kellett nyitni az ajtaját hogy abba hagyja. Majd egy idő után ha visszacsuktuk az ajtót már nem ciripelt. De később már úgy sem hagyta abba ha az ajtó be volt csukva. Ekkor fogtam és a vezérlőpanelt kiszedtem és 2 kondit 1 diódát meg egy relét cseréltem. Utána ez a ciripelős hiba megszűnt. Viszont az edényeket csak nem most el rendesen továbbra sem. Gondoltuk hogy nézzünk meg egy másik hosszabb programot. Na akkor mindent elmosott csilli villi lett, de elég hosszú az a program így próbáltuk az ECO -t is, viszont az meg olyan volt mintha a normál programot használtuk volna. Ugyan annyi ideig most és szárított is (pedig a könyvbe azt írja hogy ezen az álláson nem szárít). Mondom lehet a program kapcsolójával is valami, de azzal nem foglalkoztam. Az edények viszont megint koszosak maradtak. Na mondom akkor csak marad a hosszú program, nincs mese. Erre a következő indításnál kb a felénél járt amikor elkezdett zúgni, de nem csinált semmit és még kis égett szagot is lehetett érezni. Gyorsan lekapcsoltuk. Most ott járunk hogy reset után egy programot indítva a szivattyú eltünteti a vizet az aljából, de mikor indulna a mosás akkor elkezd zúgni és nem csinál semmit. Jelenleg itt tartunk.

Elnézést hogy kicsit hosszú lett, de hátha ebből lehet következtetni hogy mi lehet a hiba.
(#) Dino71 válasza spider2 hozzászólására (») Nov 2, 2017 /
 
Ez összetett hiba lesz. Szerintem a keringető szivattyú haldoklik ( perselyes és bele ér a házba a forgór
észe) és lesz az elekfronikával is gond a táp részén.
(#) botesz válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 2, 2017 /
 
Ebben kondis moci van valószínűbb hogy megszorult a szimeringnél.
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2017 /
 
Értem, akkor mi a javaslat? Kiveszem a motort és keresek hozzá szimmeringet? Vagy van hozzá szervíz csomag hogy ne kelljen az egész motort cserélni esetleg? A kondival szokott baj lenni?
(#) botesz válasza spider2 hozzászólására (») Nov 3, 2017 /
 
Kondi kapacitását megmérgeted.Szívattyúház van hozzá de nézd meg először hogy tényleg az e a baj.Vizet felveszi?
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Leszedtem kb mindent, a motor teljesen jól forog kézzel megforgatva. Ráadásul minden úgy néz ki mintha gyári új lenne, sehol semmilyen hiba nem látszik rajta vagy szennyeződés. Kondenzátort mértem, az annyit mutat amennyinek lennie kell.
A mosogatógép oldalán van egy ilyen tartály amibe megy 3 tömlő, az egyik a sótartálytól a másik a bejövő víz a harmadikat nem tudom. A bejövő víznél van szivárgás indulásnál, ott csepeg a víz. Még arra gondoltam hogy valami oknál fogva ott ahol bemegy a víz valamiért nem tud bejutni elegendő víz azon a szelepen keresztül és a kevés víz miatt nem indul el a motor talán? Lehet azzal a szeleppel gond? Volt egy felújítás és utána sokáig úgy ment hogy kerülhetett bele homok mert mikor elkezdte hogy nem túl jól mosogatott el akkor a bejövő csövet levéve és a szűrőket megnézve tele voltak apró kaviccsal meg homokkal mind a két végén. Kitakarítottam, és azt hittem hogy innentől jó lesz. 2 mosásig kb jó is volt legalábbis úgy látszott. Azt a szelepet nem tudom hogy hogy lehet kivenni és tesztelni vagy esetleg kitakarítani valahogy?
(#) waterbear válasza spider2 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
A mosogatás minősége erősen függ a szórókarok és a belepakolás állapotától, pakolni biztosan tudsz, így azt javaslom, nézz bele a szórókarok végébe, lehet lesz benne némi kajamaradék, kukorica, egyéb magvak, csontszilánk, stb. Kicsit kocogtasd az asztalhoz a szórókart amikor levetted, és hallani fogod, van-e valami benne
(#) spider2 válasza waterbear hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Köszönöm, de ez volt a legelső amit csináltam vele. Nem ezért nem mosogatott rendesen.
(#) konrad2000 hozzászólása Nov 4, 2017 /
 
Sziasztok
Van egy régebb fajta Bosch sps2442 mosogatogepem az alberletben es az elejen nem indult el. Kijott a szerelo akkor persze semmi baja nem volt es ment rendesen. 2 mosogatasog birta es most nem akar vizet szivattyuzni magaba van valakinek valami otletet? csap megvan nyitva.
Ennel a modelnel egy csovon jon be es megy ki a viz... en meg ilyet nem lattam...
vagy hivjam megint a szerelot?
elore is koszi
(#) botesz válasza konrad2000 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
Keskeny gép?Ha igen jó esélyed van hogy a szemetes mellé fog menni.Nézd meg áll e motortérben alul a víz vagy sem.Ha nem áll akkor nézd meg hogy az aquastop kap e villanyt.
(#) botesz válasza spider2 hozzászólására (») Nov 4, 2017 /
 
A labirintus tartály néha le szokott dugulni.Savazni szoktuk ilyenkor.
(#) konrad2000 válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2017 /
 
hHa kiveszem a szurot alul es benyulok akkor_van ott egy cm viz. aAzt hogy tudom leengedi ha_egyaltalan le kell azt?
aAquastop hhogyan nezzem meg hhogy kap-e villanyt?

@bBotesz! Öontsek bele savat? dDomestost? aAz oldal falaba?
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2017
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   188 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem