Fórum témák
» Több friss téma |
De akkor lenyeg a lényegbe hogy ezek a sinek jók... és ha forgatom azt is tűrik!
Most akkor a stepper motor keresés jön!
A weboldalon Nema 17 es motorokat kb 1Nm 3A amit irnak!
De vagy alatta találok 20% al vagy csak a dupláját
A nema17 kicsi lesz szerintem, azok inkább 3D nyomtatókba és lézergépekbe valók. Nema23-tól nézelődj.
Abból is van sok fajta, de most a motor hosszára gondoltam.
A nema17 pont nem a motor hosszára utal.
Az a motor tengely felőli lapjának oldalainak hossza hüvelykben. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
Egy Makita 3709-hez nyomtatott már valaki tartót? Mennyibe kerülne?
Miért nyomtatnál ? Nekem egy fórumtárs 1500Ft/ órás ajánlatot adott nyomtatásra , tuti hogy ennél csak drágább lenne (és gyengébb)
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
Erről mi a véleményetek:Bővebben: Link?
TRH25-ös sínekkel,TRH25B-s kocsikkal,SFU1605-ös orsókkal, 6060 aluprofilból, 10-12 mm-es alulemezből; 3 Nm-es Nema 23-asokkal; 1,5 kW-os marómotorral. A munkaterület kb. 580x430 lenne. Kérdésem: alumínium- és nyákmaráshoz is megfelelne? A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
Lenne rajta mit fejleszteni. A terv egész jó, de ahogy az x csatlakozik... rengeteg anyag mégis a leggyengébb pont.
Sziasztok!
Sajnos csak telon tudom most nézni... de ezen a videon 1 mili vagy 1 tized mili tekeredést tud elérni?
Kifejtenéd véleményed? Mik a kivetnivalók. Konkrét mintát az X jobban történő csatolására tudnál mutatni.
Köszönöm!
Azt mondja, hogy a műszerén egy osztás az 5/10000 inch, és ő 2 osztásnyi lötyögést tud elérni, azaz 1/1000 inch-et.
Akkor kicsivel több mint negyed milliméter+ és negyed miliméter -
Azt hiszem hobbi szinten ez tényleg elfogadható!
Nem egészen, ez inkább 1/40mm, azaz 25um
Óóó, nagyon kircsi! Melyik méret is kell majd? 52mm? Ilyet estleg nem tudsz olcsóbban?
Horony takaró, kék A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2017
Ha nem lettem volna elég egyértelmű:
Ha el nem felejtem megmérem neked délután, de szerintem a 80 as lesz az
Ja igen .. 10.000 , nem pedig 1.000!
Hát akkor meg pláne.
A plusz-mínusz negyed milliméter legfeljebb fához lenne elég. Szerencsére az 1 mil (1/1000inch) az 0,0254 milliméter és nem negyed milliméter.
SMD nyákhoz egyébként kell ez az ismétlési pontosság, hisz még ehhez adódik hozzá a szerszám, illetve a főorsó excentricitása is, ennek az egésznek bele kell férni a 0,25mm-es max büdzsébe.
Hát az smd forrasztás az majd egy késöbbi lépés lesz az életembe! Olyan téren még szűz vagyok!
![]() Hát "sajnos" vagy nemis sajnos... kicsit későn bukkantam ezekre a sinekre, mert már megrendeltem 2x2 darab 12mmx400mm x-y tengely és 1x 2 darab 10mmx200mm z tengelynek "köracélt" és a hozzá tartozó perselyeket. Remélem nem lesz tul nagy a kottyanása/lötyögése! Ha igen akkor jön a másodgép ezekkel a sinekkel!
Az a kis L alakú lemez nem sokat tart oldal irányban. Mellé van fogatva egy hasonló lemez, alulról rögzítve ami olyan sokat nem támaszt ellenben így csak egy sorban vannak hozzáférhető csavarok a kocsin. Csavarásra így nem a leg jobb, az orsó is teherhordóvá válik. Kellene oda merevités ami nem 3 darabból van össze legózva. Szélesebb híd és lelógatni a lemezt, vagy hatékonyabb támasz. Szerintem.
A 12 es tengelyt kár beletenni nagyon gyenge csak lézerhez-3d nyomihoz való .
Tehát ha a képen bekarikázott hsz. alapú hasáb helyett, téglatestet teszek be, és ehhez a meghosszabbított hidat oldalról hozzákapcsolom, illetve a ball screwt-t mondjuk egy ilyennel: Bővebben: Link hozzárögzítem, stabilabb lesz?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Teljesen jó így hacsak nem titánt vagy savállóacélt akarsz vele megmunkálni centis fogásmélységgel, hobbira tökéletes
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
Valahogy nekem is ez volt a gyanum.... de fura hogy mind a 2 startup gepnél a leirásba 12 tengely szerepel.... mondjuk lehet hogy direk irtak fals infót!
Azt hiszem lerendelem ezeket a sineket... kicsit modositani kell a konstrukciót mert a "hidat" át kell tervezni... de stabilabb lesz, meg nem fof benyekleni a főorsó alatt!
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata UV printerrel kapcsolatban? Műanyag, plexi printelése a cél kb. A3-as méretben. Milyen fejjel, tintával lehet - érdemes megoldani? Fehér szín is kell, illetve valahogyan a darabolást is meg kellene oldani. Van cnc-m, de ez kicsit már összetettebb feladat. Hasonló megoldást keresek: A3 UV printer
Idézet: Az a kis lemez így szemre is legalább 30 mm ... És az egész konstrukció teljesen jó hobbicélra Szerintem nem változtat semmit ha nem háromszög hanem trapéz vagy négyzet alakú lesz az a" lemez" Ha a HÍD elég merev (márpedig az anyagvastagságból látszik hogy az) akkor a golyósorsóra nem kerülhet terhelés ahogy írtad ... „Az a kis L alakú lemez nem sokat tart oldal irányban. Mellé van fogatva egy hasonló lemez,” A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Ahogy gondolod... De azért ne a látványtervet vedd alapul, ahol nem látszanak a megoldások.
Hobbiban lehet kompromisszumokat tenni, hogy jó legyen, de tény, hogy kevesebb anyaggal lehetne merevebbre tervezni. Az orsóra pedig kerül terhelés a jelen modellen, bár igaz hogy nem sokat számít, itt nem "kell" élettartamra méretezni. Ha megnézed a megvalósított gépet ott sejtheted miként alakulnak az erőkarok. Idézet: ..„Ha a HÍD elég merev (márpedig az anyagvastagságból látszik hogy az) akkor a golyósorsóra nem kerülhet terhelés ahogy írtad .” Mi az elég? Ne ess abba a hibába, hogy az anyagmennyiség alapján lesz merev. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Az a motor tengely felőli lapjának oldalainak hossza hüvelykben.