Fórum témák
» Több friss téma |
Ha mar online és felhő... akkor ThingSpeak.... ingyenes egy szintig... De ahogy a kolléga irta is van ugy hogy orákig nincs internet
Látom közben sok hozzászólás született, de azért én is javasolnék egyet. Ha a hálózatban van olyan PC amin tudsz futtatni webszervert, akkor mindegyik ESP elküldhetné annak az adatait. A webszerver meg elérhető a hálózatban, sőt akár le is kérdezheti egy ESP a tárolt adatokat. Ha internetről is el kellene érni, akkor a helyi szerver is elküldheti az adatokat egy interneten levő (akár ingyenes) szervernek is.
Ha viszont viszonylag megbízható internet elérés van, akkor egy ingyenes webszerverre is feltehetsz egy PHP-t ami begyűjti,tárolja,megjeleníti az adatokat. Így az ESP-k dolga is nagyban leegyszerűsödne. Idézet: Jó hogy mondod. Ezek szerint egy router AP üzemmódban nem használható? „Tehát nem a wan portjukkal vannak kötve egy felsőbb szintű routerbe, hanem a lan portok vannak egybekötve mind? (Láttam már olyan gányolást.)”
Ha úgy kötöd össze őket, az egyiken és pontosan csak az egyiken legyen dhcp bekapcsolva. A wifis része logikailag ugyan az abból a szempontból, mint a lan port, épp csak nem vezetékes, hanem wifi. A kicsi kavarodást az fogja okozni, hogy mindegyikük host-nak van logikailag kitalálva, és hogy a wan port felé közvetítsen, nem lan portok felé ismeretlenül. Szóval az fog történni, hogy lévén aldomain felé címzed a kérést (ip domain-ből kiderül), és nem tudja a router az ip-ről kitalálni, melyik portjára van kötve (mert láncba vannak kötve a routerek), küldi majd a csomagot mindenfelé (vissza irányba is), amit a következő érzékel, és az is küldi majd ugyan úgy minden irányba, míg végül vagy megkapja a célállomás is, vagy nem. Egy biztos, az a kötés gyártott egy frankó ddos-t saját magának a kötési trehányságával. Nyelni fogja a sávszélességet rendesen. Pláne, hogy AP-ként gondolom nem ugyan arra a csatornára vannak beállítva, és lévén az esp-k nem tudnak nagyobb sebességet, ha csak azok kötnek a wifi csatornára, a router automatán alacsony sebességre fog kapcsolni (intelligens firmware a jobb adásvételi hibatűrés miatt csinál olyat) - és szórni fogja majd rá az echo csomagokat sokszorosan. Szóval horror lesz. Lehet, hogy ki is fog purcanni a teljes sávszélesség, azt nem tudom. Majd a puding próbája eldönti.
Szerintem az átlag soho routert lehet AP-nek is használni. A "WAN oldalon" be kell állítani, hogy ne legyen automatikus (pl. PPPOE) csatlakozás, hanem kézi, és offline-ban hagyni, így nem keresi állandóan a wan oldalon az internetet. A LAN oldali 192.168.x.1 IP cím 1 végződését le kell cserélni olyan címre ami nem fog ütközni a hálózaton más eszközzel. A DHCP szervert ki kell kapcsolni, az csak azon az eszköz9ön működjön, amelyik az internetet is megosztja a hálózaton. Ez utóbbinál figyelni kell, hogy a DHCP ne osszon ki olyan IP-t amit fixen felvettünk az AP-nek használt routerbe.
A routerek LAN oldalán általában switch van, ami megtanulja a MAC címeket és ez alapján továbbítja az IP csomagokat, tehát fel lehet fűzni őket, csak arra kell vigyázni, hogy ne keletkezzen hurok (azaz minden eszköz csak 1 útvonalon legyen elérhető), ellenkező esetben összeomolhat a hálózat. De kellő odafigyeléssel simán működhet a dolog. Egy régi TP-Link routert pl. sokáig használtam így AP-nek, probléma nélkül. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2017
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Az alábbi kód úgy tűnik működik wemos-on, a blynkbe beírom az időzítést és a redőny fel és lemegy. Fel 13 sec, le 16 sec, hogy biztos lemenjen - a végállás kacsoló úgy is kikapcsol.Ez a megoldás nem nagyon biztonságos, volt, hogy elfelejtett kikapcsolni, meg be is... Ezért rákötöttem egy LDR - is és azt szeretném, hogy ez vezérelje a reléket de ilyen példakódot nem találtam, a Loop-ba meg nem lehet tenni ennyi delay-t. Valami olyan kellene, hogy amikor lemegy a redőny, már ne kapcsolgasson a relé hanem a fény erősödését figyelje és amikor eléri a beállított értéket, menjen fel ... és így tovább. ( A hőmérséklet mérés is működik, 22 foknál kikapcsolja a relét ami egy infrapanet kapcsol ki majd.) Köszönöm.
Ezt eddig én is így tudtam. Közben mégegyszer eloplvastam a kolléga hozzászólását, és rájöttem, hogy mindössze félreérthető megfogalmazásról van szó.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Folyamatábrásba összepötyögtem egy aprocska kodot
A kod lényege hogy bekapcsolás után, iniciál 3 változót, Utánna vár három másodpercet majd kapcsolódik a WiFi hez. Kapcsolódás után megadja a statikus IP-t és az atjárót. Utánna a Loop- ot nem bonyolítottam tul, Az a cél hogy a temp és a humy valtozóba lekérje és elmentse a hőmérséglet és páratartalom értéket, majd ezt 15 percenként felküldje ThingSpeak-re. Ezt ugy gondoltam megoldani hogy vizsgálja hogy timer = 18000 ha igen akkor kapcsolódik a TS hez... ha nem akkor kilép az elágból, vár egy másodpercet utánna hozzáad egyet a timerhez és kezdi az egészet előről! Egy valamit hagytam ki hogy a TS ágba ha adatot küld akkor ott nullázza a timert... Ezt leszámítva hogy néz ki? Működhet?
Valaki tudna segítnei? mindig a mellkelt hibát dobja DHT-re..
Pedig már töröltem ujratelepítettem... De nem jutok előrébb
Ott van a legalsó feletti sorban. Nem találja aza Adafruit_Sensor.h nevű fájlt.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2017
Szia.
Hiba: Adafruit_Sensor.h: No such file or directory Sketch -> Include Library -> Manage Libraries: Adafruit Unified Sensor hozzáadása Ha esetleg még ezt is hiányolja: PGMSPACE.h Töltsd le a pgmsapce.h fájlt és másold be az Arduino IDE library mappába: /libraries/Adafruit_Unified_Sensor/avr directory
Bocsánat.. hiányosan irtam a kérdést!
Mert igen azt tudom hogy ő nem találja... és az a baja... de nekem ne panaszkodjon, mert ott van! Azota kb 6 szor kitöröltem... ujratelepítettem Githubról meg library manager-ből is... Már lefordul a vázlat és fel is tölti az ESP re di hibát dob ki közbe.... de csak annyit hogy hibás vagy sérült fájl. Lényeg hogy működik! Ujabb előrelépés a SMART Home felé! Mert mostmár a ThingSpeak-el is megy szépen az oda vissza kommunikáció!
Üdvözlet!
Arduinoval próbálom az esp12f modult programozni. Alakul is. A gondom, hogy a gpio pinekre nem igazán jön össze a hivatkozás. A példák közt található progik tesztelése során is csak 'brute force' technikával találtam meg a progiban bállított 'lábat' . Tehát a kérdésem az lenne hogy tudok pl. GPIO4 pinre hivatkozni.
Hálás köszi. Pont ilyet vagy hasonlót kerestem. Lehet, hogy rosszul?
Sziasztok
Tudtok olyan weblapot ahova fel tudom tölteni az éppen aktuális IPcímemet? Arra gondoltam hogy dns-t kihagynám és valami regisztrált oldalon jelentkeznék be ahol látnám az eszközömet és vissza is irányítana esetleg ha egyszerre többeszközöm is van.
whatismyipaddress.com De mi a baj például a no-ip-vel? Az évi 12 manuális megerősítést szerintem el lehet viselni.
Elvileg jó a NO IP de valaki használja esetleg basic programozás alatt?
Hogyan tudom beállítani?
A router támogatja?
A ESP8266 Basic setupban két portot kell beállítani, és a routeren publikussá tenni, hogy kívülről is elérd. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
Már féligmeddig megy csak az esp-t nem tudom hogy vegyem rá hogy jelezze a no ip-nek hogy itt vagyok.
A router nem támogatja
Hűha! Legalább húsz éve nem láttam olyan routert, ami nem támogatja. Szép a doboza, és nem engedi kidobni az asszony, vagy nem találod?
Az ESP8266.com-on láttam valahol egy linket, ami a no-ip heyett használt valaki. Az sem biztos, hogy működik, de utánanézek, kis türelmet kérek.
Itt van egy ötlet. Ezt a címet fel lehet tenni például a Thingspeak-re.
Például a UPC ConectBox-ok se támogatnak semmi ilyet!
Vagy másodrouter kell vagy fizethetsz a UPC nek a fix ip ért!
Jó reggelt.
T home cisco rettenet modem router, csak a ddns-t támogatja. A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2017
Az UPC ConnectBox mióta számít routernak?
Amiota legyartották ... gondolom... isz annak gyartják
Még ne szidd a UPC-t, amíg nem ismered a Digi-t. Én például ki vagyok zárva a routerből. Nem hajlandóak elárulni a belépési jelszót. Szóltam nekik, ha így viselkednek, maximum a hűségidő lejártát várom meg (mert azt már aláírtam sajnos), és hagyom is őket faképnél. Annak sincs hatása. Barátságos egy cég..
Hetente jelezd nekik hogy nem működik megfelelően, vagy feladják vagy mond meg hogy a nem megfelelő szolgáltatásért nem vagy hajlandó fizetni.
Én mindig a sajár routeremet használom. Meg is bolodulnék, ha szolgáltatóváltáskor át kellene állnom a belső hálózattal . Agárdon már az ötödik szolgáltatónál vagyok 10 év alatt. Budapesten meg folyamatosan a Diginél - messze a legjobb szolgáltatást kapom a többihez képest.
Ez a nyavajás doboz valami optikai szálas izé. És még ha lenne is másik ilyen routerem, nem biztos, hogy be tudnám üzemelni, mert ezekben a cuccokban már hardveres azonosító van, nem jelszavaznak, mint régen a t-comos routerek (amikhez email / jelszó kellett). Szóval fogalmam sincs, hogyan cserélhetném ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |