Fórum témák
» Több friss téma |
Azt olvastam valahol, hogy a gcode ulp-nél nem mindegy, milyen szerszám van a gépben. Nekem egy piramistű volt benne az előbb, de hozzá kellett volna hangolni a gcode setupban. Ezért mondtam, hogy még hangolni kellene, vagy egy kis segítség kéne hozzá. Nem kevés munkát befektettem a cyclone pcb utánépítésébe, most már sajnálnám. Annak ellenére dolgozom egy újabb gépen. Még a mozgások is nagyjából vannak belőve, hogy hány lépés egy mm.
Itt valami nem jól van! A G-kód mindig a marópálya középtengelyét kell tartalmazza, a szerszámsugár korrekciót a vezérlőnek kell tudnia hozzátennie. Egy gravírtűnél ahol az elforgácsolt anyag szélessége nem releváns tényező, ezzel nem is kellene foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Igen , még mindig túl nagy a marásmélység , és-vagy túl nagy a piramistű szöge . Nomeg a dremel is rátesz a dologra, tuti hogy üt a tengelye (ha jól tudom a forgórész csapágyai gumiágyban mozognak)
Én erre gondoltam, hogy nem mindegy, milyen szerszám és milyen mélyre engedem le, kevesebb fólia marad, ha mélyebbre megy.
Köszönöm, ezért akarom átnézni a setup-ot.
Ráadásul ez egy régi egyoldalas bakelit panel, ezen volt 35 mikro a réz?
A mostani üvegszálasok is 35 mikronos rézzel készülnek ( kapható 70 es is de nem az az általánosan használt ) Ja ! Én avval kezdtem a gépemen hogy egy nagyobbacska ujjmaróval síkba martam az asztalt.
Nekem nyomtatott t-nutos asztal van, egy részén legalábbis.
Az is lehet görbe főleg hogy rétegeltre van csavarozva. Nálam az a vastag műanyag asztal magától meggörbült , le kellett cserélnem
Pedig ha pontosan akarsz dolgozni előbb utóbb meg kell tenned (nem kell 3-4 milit lemarni csak éppen annyit hogy sík legyen 0,3-0,5mm elég lehet)
Nyilván, de a mélységet gondolom te állítottad be.
Most, hogy változott a z-tengelyem, nem megy le a korábbi mélységre. Ezért tennem kell az asztal alá emelést, vagy a plexi-rétegelt lap kombót kell vastagabbra cserélnem. Vagy alura? Vagy ezek valamilyen kombinációjára? Utána jöhet akár a síkba marás.
Ezt az eagle pcb-gcode ulp-je végezte, az alap beállításokkal. Én nem nyúltam semmihez, csak csináltam egy autolevelt.
Én a helyedben az egész asztalt cserélném alumíniumra, kihézagolnám és azután kezdeném a síkbamarást.
Melyik verziójú Eagle-t használod? Nekem a régi pcbgcode - csapnivaló volt. Az újabbak már jobbak, például be lehet állítani az egymenetes izolációt is és sok más finomhangolás is van.
Használ valaki automata szerszám pozició keresést MACH3 alatt? Több videót láttam, hogy Házilag valahogy megoldják ezt de pontos leírást amit utánozni lehetne, még nem találtam.
A másik kérdés, hogy a kínai LPT leválasztókártyákkal milyen a tapasztalat? Olvastam, hogy valaki kicserélte a kínai kártyát egy magyar fejlesztésű 10000.- Ft-osra és sokkal gyarsabb lett a gépe tőle. Illetve még azon gondolkodom, hogy a Charge Pump funkciót hogyan lehetne használni a kínai kártyával?
Pozíció keresés alatt mit értesz? Szerszám hossz bemérést, vagy tapintóval akarod kimérni a helyét?
Az elsőre itt:Bővebben: Link a másodikra pedig itt:Bővebben: Link találsz utalásokat Leválasztó kártyától nem fog sokminden változni, van egy sejtésem, hogy az a magyar kártya maga állította elő a step dir jeleket, ez sok vezérlőnek segít "gyorsabban" menni. Persze ha annyira lassú az a kínai kártya, hogy már nem mennek át rendesen a step inpulzusok akkor egy jobb opto is jelent javulást, de a nagy ugrást a sorosporttól elszakadás jelenti.
Láttam videót kétféle megoldásról is. Az egyik csak a szerszám magasságot mérte be, a másik meg az X,Y nulla pontját is felveszi. Ha megtalálom a videót belinkelem majd.
Bővebben: Link Bővebben: Link Szerintem ezek a kártyák nem maguk állítják elő a jeleket csak egy valamilyen műveleti erősítővel vagy hasonlóval erősítik, stabilizálják a jelet. Optó leválasztás meg csak a bemeneteken van ezeken, a kimeneten nincsen. Ja és nem soros, hanem párhuzamos a port. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Igen, párhuzamos....
Az első videón letapint majd ezt használva beforgatja a koordináta rendszert G68 al a második x pontból vett értékkel. Ha sok egyforma darabot kell felfogni lehet értelme, de akkor már fizikai kényszerrel is oda lehet őket pozícionálni. A második sima szerszámhossz bemérés, ez jóval hasznosabb mert szerszámcserénél sokat segít. Ha pedig több mint 3 tengely van mindenképp kell a szerszámhossz. (ez benne is van a doksiban) Sajnos én már letettem a MACH3 ról, és nincsen meg a hasznos kiegészítők mappa, de nem volt nehéz összeszedni ezeket és ráaplikálni a gépre. Szerszámhossz bemérés kellett, kör középpont és volt sarokpont keresés is, de azt teszten kívül nem nagyon használtam. 1,5mm es illesztő csapokat szoktam használni ha vissza kell rakni a darabot vagy átforgatni, a nyers darabra pedig kézzel állok rá.
Múltkor ígértem valakinek, hogy felteszek két g-kódot ugyan arról a munkáról. Mindkettő egy 200 mm-es átmérőjű kört tartalmaz. Az egyik egy DXF-ből lett konvertálva. Ettől nem is lehet egyszerűbben megírni kézzel sem. A másik egy HPGL fájlból lett létrehozva. Sima jegyzettömbbel megnyithatóak.
Üdv Uraim!
Tervezem a CNC gépem továbbfejlesztését. Lézert szeretnék hozzá vásárolni. Külföldi oldalakon a NEJE gravírozóhoz az 1000mW-os modul elég barátságos árban van. Kérdésem az lenne 1000mW-al kinek mibe sikerült eddig gravíroznia? Illetve valakinek kapcsolási rajz a lézerhez? Vagy esetleg tapasztalatok, kinek milyen lézer jött be? Köszönöm a segítségeteket.
Kaqkk kolléga által tervezett t-nut M3-as, pontos lett.
Nagyon jó. Én is készítek majd valami hasonlót.
Szerintem kaqkk közzéteszi a tervet, ha kéred.
A kínai gépemen valahogy más a kialakítás. Megfordult már a fejemben, hogy itt ezen az oldalon milyen jó lenne ha közzé tudnánk tenni a 3D-s rajzokat. A 3D-s nyomtatók rohamosan terjednek. Nem kellene mindenkinek sok órát eltölteni a rajzolással, ha éppen talál egy olyat , ami megfelel neki.
Neked is elég ha 3mm es csavar fér bele? Ne tervezzük át 4es-5ös csavarhoz ?
Ott nem találtunk ekkorát azért kellett tervezni.Nekem ilyen idomra kell linsín rögzítéshez és ahhoz csak a 3mm es csavar jó
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |