Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   123 / 208
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Nov 23, 2017 /
 
Nullákat vagy egyeseket próbáltál már?
(#) jdani válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 23, 2017 /
 
Logikus.
(#) jdani hozzászólása Nov 27, 2017 /
 
Ez egy másik TV. Mi lehet a jelenség hibája?
Samsung le32a436
(#) zoli0078 hozzászólása Nov 28, 2017 /
 
Sziasztok,

Adott egy LG 42LG2000-es típusú LCD TV aminek a háttér világításával van némi gond. Egészen pontosan az a probléma, hogy egy pillanatra felkapcsolja a világítást majd a háttér világítás kikapcsol de a készülék megy tovább. A táp is megy tovább a 24V is meg van.
Amit eddig sikerült kiderítenem: szétszedés után az Master inverteren a trafók kimeneti oldalán lévő 39J típusú 6KV-os kondi feketére melegedett még a nyákot is elfeketítette (csatolt képen kék körben) és jelenleg multival mérve dióda állásban mindkét irányból mérhető fix érték, a Slave inverteren is meg volt feketedve a kondi a kimeneten de az még leolvasható volt és a nyák alatta sem színeződött el. A kondik cseréje után is maradt a fentebb írt jelenség csak egy pillanatra kapcsol fel a háttér világítás. Amit még végigmértem: az összes trafót végigmértem és nincs közöttük semmi különbség mind pont ugyan azt az értéket mutatja. A Slave inverteren a P2504-es fetek alapból vezetnek de ha kiforrasztva mérem akkor már hibátlanok de beforrasztva ha a viszont kiszerelt állapotban mérem miután egy pillanatra összezárom a Gate és Source lábat egy pillanatra akkor a feteken a full rövidzár eltűnik és dióda állásba multival 440mV-os nyitófeszültséget mérek. Azonban ha várok egy kicsit akkor a nyitófesz csökken és kialakul újra a rövidzár a fetek Drain és Source lába között. Ellenben kikapcsolt állapotban a Mater inverteren lévő P2504-es feteknél minden esetben a 440mV-os nyitófeszültség mérhető.

Találkozott valaki már hasonló jelenséggel mivel számomra a két panelen lévő azonos típusú fetek különböző működése furcsának tűnik.

Esetleg valakinek van valami ötlete? szívesen méregetek ha vannak még ötletek mit hol lehetne még lecsekkolni.

Segítségeteket előre is köszi.
(#) zole01 hozzászólása Nov 29, 2017 /
 
Hello mindenkinek! Van nalam egy Vestel lappal szerelt Toshiba 65U6663DB 4K tv. A tápja túl ujj nem találtam rajzot hozzá ami egy Vestel 17IPS55. A problema az hogy az eredeti táppal ha kikapcsolom a tv-t neki all loopingolni a boot. Nem marad meg standby funkcioban a tv. A rendelt táp es az eredeti megegyzeznek nagy százalékban. A 230V felöli oldalon viszont 2mini villas csatlakozó van nem 1. nekem viszont csak 1 csatlakozóm van rá az eredeti tápbol kifolyolag. A kérdésem az lenne ha elágaztatom a bejövö 230V ot 2 iranyba uzemképes lenne e a tv a 2-es szamu vásárolt táppal. Muködö ként vasaroltam. De nekem csak 1 pár kabelem van a nyák hátánn levö csatlakozóba, a feherrel jelölt Én kékkel karikaztam be a képen a külöbséget.
Mind a 2 panel 220216R4 jelölesü, ám a 2es tapon van egy plussz 230-os csatlakozóm fekete szinü.
Lehetseges -e hogy külön van vezérelve az alaplap es a LED hatter vilagitas ezen a panelen? Ha igen Akkor kétfelé ágaztathatom e a 0-át es a fázist a fekete csatlakozóra is, ha igen akkor melyik a 0-a melyik a fázis? Vagy itt még nemszamit váltoaram van még betápnál?
A vásárolt 2-es szamu táp volt a tv-ben beletéve de nem törtenik semmi ha áramalá helyezem.
Vaszleg a masik csatlakozojat is aram alá kéne helyeznem,de elötte megkerdezem inkább itt.
multimeterem van mindjart nekiülök meregetni alaplap meg led oldali kivezetesen hogy van az ujj kapott tapon kétdarab bemeneti 230v-os csatlakozo. Az eredeti tapkjann csak 1 darab 230V-os bemenetui vezetéknek van hely.
Várom az ötleteket elképzeléseket.
Elöre is nagyon köszönöm.

Képek lejjebb:
17IPS55
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2017
(#) SzZoli hozzászólása Dec 2, 2017 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget kérnék egy Tchinka 21.6-os LCD TV-vel kapcsolatban. SB-ból sehogyan nem akar indulni. A táp mérve megfelelően leadja a 12V-ot.
A mainboard-on meg is jelenik a 12V ami állandó és nem is ingadozik és a 12-ből előállított 5V-is stabil. Viszont a képen piros körben lévő ellenállásnál a 12V adott időnként pár volttal leesik egy pillanatra (multival mérhető) és ezzel egy időben a kék körrel jelölt stab IC-én is esik a fesz én úgy gondolom ez a kör valamiért újraindul. Nem biztos, hogy jól gondolom de mintha a készülék valamit elindítana de az valamiért lelövi az a tápkört aminek következtében folyamatosan újraindítja magát.
Esetleg egy rajz is sokat segítene, így tudnám pontosan honnan hová megy a 12V ami nagyon ingadozik.
A mainboard száma: PLV81181E11-01-01
A készülék típusa: LCD 22-541
(#) bbalazs_ válasza SzZoli hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Nem ismerem, de ranezesre ott arammeres tortenik (kis erteku, nagy hoterhelhetosegu ellenallas).
Mashoz nem kellhet, mint a hattervilagitas. Ezen az uton indulnek el.
(#) SzZoli válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Szia,

Megnézem de nem tudom lehet-e ott a háttérvilágításnak bármi része mivel az a táppanelon van felépítve. A mainboard csak On-Off jelet küld a tápnak és ezzel az inverternek.

Üdv
(#) kovacspista hozzászólása Dec 8, 2017 /
 
Helló mindenki! Adott egy RZ32LZ50 lcd tv. Teljesen jól működik most már, csak a képen halvány, olyan "interferenciás" csíkok vannak. A táp kondiai cserélve, nem ez volt a gond. A t-con csinálhat ilyet. Igyekeztem láthatóan lefotózni, remélem sikerült! Ezt produkálja az összes bemeneten.
(#) zole01 hozzászólása Dec 8, 2017 /
 
Hello mindenkinek! A Toshiba 65U6663DB tv ben levö tapegysegem még mindig nem talaltam meg a problema forrását. A hiba a táppal lessz mert alaplapot már cseréltem benne. Elég nehéz belevaló tápot találni. Sikerült keritenem 1 et de csak 98% ban egyezik meg a regivel. Volt a tvben kiprobalva de sajnos 2 AC oldali -csatlakozója van a vasarolt 17IPS55 Vestel lapon egy fehér és egy fekete. Bele is raktam a tv be de sajnos meg sem mozdul 1 pár kabelröl vele. Képeket lejjebb mellékeltem.
Megtenné nekem valaki hogy bekarikázza az 1 es fényképpel jelölt tápon a lehetséges hibass alkatreszeket? Mivel van potalkatreszem hozzá a 2es tapbol kifolyolag.
A hiba vaszleg a stand by alacsony feszültsegü körön lessz, mert a tv élböl bekapcsol es kikapcsol majd be és ki a toshiba logoig mindaddig mig jelet nem kap a tavkapcsolorol hogy be akarom kapcsolni, es utánna müködik is rendesen.
A tavkapcsolo erzekelö hiba is kizárva azt is huztam már le az alaplapról a jelenség továbbra is fönnállt.
Elöre is köszönöm a segitseget.
Rajzom még továbbra sincsen sajnos. Vestel 17IPS55
En is csak találgatok mérés közben sajnos. Atneztem jopar alkatreszt rendben tunnek de lehet kifelejtettem valamit.
Segitséget elöre is köszönöm.

17IPS55
(#) raczg hozzászólása Dec 17, 2017 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy Panasonic TX37LZD80F LCD TV-t. A hibája, hogy nem kapcsol be, pontosabban a bekapcsoláskor a táp panelen egy relé folyamatosan ki-be kapcsol, illetve a készenléti led ugyan ebben az ütemben villog.
A táp panelon(TNPA4467) már kicseréltem a kondikat.
Segítsetek, hogy merre induljak tovább. Mi lehet a baja?
Előre is köszi
TX37LZD80F
A táp rajza az 59. oldatól böngészhető.
(#) zoli0078 hozzászólása Dec 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Daewoo DLP-37C típusú LCD TV. Alap probléma, hogy még a SB sem megy.
A tápban a bizti kiment mert az Aktív PFC FET-je zárlatos lett valamint szintén zárlatba ment az PFC vezérlő IC tápjánál lévő zéner is (ez a kör látja el a PWM IC-t is táppal). A zárlatos alkatrészeket kicseréltem még a pfc vezérlő IC-t is (L6561-es volt benne de ilyet nem találtam gyorsan elérhetőt ezért L6562-es lett beletéve ami elméletileg megegyezik az előzővel) most már a SB rész hibátlanul működik de a főtáp nem indul csak a relé kapcsol be ami indítaná a főtápot. A relé behúz és a pufferkondin mérhető is a 310V de a táp semmit sem csinál, azonban ha a pfc vezérlő ic tápját kikötöm akkor a táp igaz furcsa hangokat hallatva de beindul. A szekunder oldalon a feszültségek megjelennek de nem áll be egyből a kívánt feszültségre hanem a csúcs közelében két három kisebb lépéssel éri el a max-ot és ott pár tizedes ingadozással tartja is miközben a trafóból halk kattogást lehet hallani.
Sajnos rajzot nem igazán találtam hozzá igaz van service manual amit le is szedtem de a táp nem passzol hozzá.
A tápot átkondiztam de változás nem történt.
Valaki találkozott már ilyen problémával vagy van esetleg valakinek ötlete?
(#) interneteger hozzászólása Dec 22, 2017 /
 
Üdv mindenkinek,
Van egy Toshiba LCD TV ami a képen látható problémát mutatja, amiket hírtelenjénben találtam a neten a gamma korrekciót írják és a t-con panelen van. Lehet ez a hiba? A t-con típusa 6870C-0325A, a tv típusa 32AV833G. Válaszaitokat előre is köszönöm.
További szép napot mindenkinek.
(#) Andr3wJ válasza interneteger hozzászólására (») Dec 22, 2017 /
 
Lehet a t-con-ra menő kábel hiba, vagy kontakthiba.
(#) interneteger válasza Andr3wJ hozzászólására (») Dec 22, 2017 /
 
Köszönöm, akkor előszőr azokkal próbálkozok.
(#) zoli0078 válasza zoli0078 hozzászólására (») Dec 23, 2017 /
 
Sziasztok,
Sikerült előrébb jutnom a táp kérdéssel. A helyzet a következő, a táp bekapcsol terheléssel is de a készülék valami furcsa jelenséget produkál. Amikor csatlakoztatom a hálózathoz a készüléket be tudom kapcsolni, felkapcsolódik a háttérvilágítás de semmit nem tudok csinálni még ki sem lehet kapcsolni. Amennyiben ezt követően azonnal csatlakoztatom a hálózathoz a készülék szépen bekapcsol és mindene működik ahogy kell (ami furcsaság van, hogy a hangszórók elég hangos alap hanggal mennek). Ez a helyzet addig áll fent amíg újra ki nem húzom a 230V-ból és hagyom egy kicsit pihenni. Kis pihentetés után ha úja megkapja a hálózati feszt és elindul a pár bekapcsoláskor az előírt tápfeszültségeket szépen rendben mérhetőek.
Valakinek valami ötlete?
(#) Directors hozzászólása Dec 24, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Philips 32pfl3606h/58 televízió ami egy pukkanással jelezte hogy Ő a továbbiakban nem szeretne üzemelni.

Szét is szedtem, és ez a látvány fogadott a tápegység közepénél. Az "IC901" TNY277PN-TL félig le van robbanva. Ennek a cseréjével valószínűleg újra működni fog a tv ? Vagy ez mi oknál fogva mehetett tönkre ?
Itt található rajz alapján indultam el. Bővebben: Link
A 12. oldalon ami van kép, úgy néz ki az én TV-m tápegysége is.
A 73. oldalon pedig minden bizonnyal az Ő tápegység kapcsolási rajza található.
(#) IQNUKU válasza Directors hozzászólására (») Dec 24, 2017 /
 
Szia!

Cseréld ki a C912 kondenzátort is, mert a fényképeden szemmel láthatóan púpos. Valószínűleg ez okozta az IC901 halálát.
(#) Directors válasza IQNUKU hozzászólására (») Dec 24, 2017 /
 
Köszi!

Rendben, cserélem azt is. Bízom benne megoldódik a probléma ezzel.
(#) SzZoli hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Sziasztok,

Jelenleg egy LG2000-es típusú LCD-vel küzdök.
A készülék bekapcsol de a háttérvilágítás egy pillanat után leáll. az inverter megkapja a 24V-ot és a vezérlő jelt is. Az inverteren lévő trafókat is megpróbáltam megmérni és a következőket mértem:

1 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 30,4 OHM
2 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM
3 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM
4 trafó: Primer oldal 0,3 OHM szekunder oldal 29,7 OHM

Ahogy néztem minden oldalon a hasonló trafók primer oldala KOMH-os értékűnek kellene lenni vagy esetleg valami nem jól mértem?
Trafó típusa T51.0166.211 C4
Inverter típusa: VIT71053.55 S (Slave) és VIT71053.54 (Master)

Rajzot sajnos nem találtam róla. A kijelzőt már egyszer szétszedtem és arra a pillanatra minden cső szépen teljes hosszban világít.
Jelenleg az OZ864-es IC vezérlését és visszacsatolásait próbálom lecsekkolni hátha jutok valamire.

Valakinek valami ötlete?
(#) jdani válasza SzZoli hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Szia.
LG2000 biztos a model típus?
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Előtte a col mérete van.. De itt az most talán lényegtelen.
Lehet ezekhez venni javító szetet. Írja mit tartalmaz a szet. Ellenőrizd azokat az alkatrészeket.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2017
(#) SzZoli válasza jdani hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Igen előtte a coll méret van a pontos típus 42LG2000.

index.jpg
    
(#) SzZoli válasza SzZoli hozzászólására (») Dec 26, 2017 /
 
Ami még lemaradt, hogy a master inverteren lévő pirossal jeölt kondi elfeketedett és semmi nem mérhető rajta.
A repair kittekben az egyiknél a vezérlő IC is szerepel a listában.
(#) Dino71 hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Sziasztok!
Lenne egy samsung ue32j5000awxxh tv. Bedöglött a led világítása. A gyari led csik ami benne van bn96-36235a. 2db van benne össz 14 led. Amiből az egyiken lévő zárlatos a masikon lévőn ugyan az a helyzetű szakadt. Ezért tök sötét. Na most neut nem nagyon szeretnék venni 9000ft+ áfa/db. Viszont fogalmam sincs miféle ledek vannak rajta. 1.5x1.5x0.4mm a mérete. Üresen 40V körűl kap. Terhelve 12db leddel ami még működik 18V/ 710mA megtudjátok esetleg mondani miféle ledet tegyek bele. Az se gond ha a 14 db ot kell cserélni csak elférjn a lencse alatt.
(#) t65lala válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
3030 vagy hasonló (3528 , 3535 , stb.) 3v-os LED ! Az ali-n , ebay-en sok típusa kapható , ott nézz szét , de előtte nézd meg leforrasztott led-ről az anód-katód lábak hogyan helyezkednek el a forrasztási oldalon !
(#) Dino71 válasza t65lala hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Köszönöm. Az a 3030 as tán jó is lenne bár duplája a mérete. Ami még kérdés számomra, az a színhőmérséklet. Hány Kelvineset? Na meg hogy ez a 3030 as bírja e majd a 700mA-t ?
(#) t65lala válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Mindenféleképp a "hidegfehéret" kell választani , a legmagasabb Kelvin számút ! Ez a 1,5x1,5,0,4mm nekem gyanús , én még nem láttam ilyen méretűt háttérvilágításnak , de nem jelenti azt hogy nincs !
(#) Dino71 válasza t65lala hozzászólására (») Dec 30, 2017 /
 
Itt a kép. Sajna még Én se láttam ilyen LED et. Pedig lattam sokat.Igaz 3 éve nem követem a LEDek fejlődését.
(#) edusho hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok!Kaptam egy Samsung LCD Tv-t,ami szellemképes!Segítségeteket szeretném kérni,hogy javítható e,ha igen hogyan?Köszönöm!
Következő: »»   123 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem