Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   99 / 126
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Azt én értem, de nem nagyon tudok ilyet írni. Legalábbis olyat nem, amiért garanciát tudnék vállalni.
Épp ezért jó az ebay és paypal, ha átvágnak akkor vissza tudod szedni a pénzed.

Legutóbb multit egy smitter01 nevű eladótól rendeltem, igaz nem ilyet és nem magamnak, de a készülék működött és a deal korrekt volt. Igaz ez kb. egy éve történt, de:
- a pedigréje jónak tűnik
- árul ilyen multit

De ennyi, nem mondom hogy ez a legjobb deal, hogy ez a legjobb eladó, hogy bármi. Azt se mondom, hogy ma tőle rendelnék, nem ismerem a piacot. Simán lehet, hogy lenne egy 200 ezres értékelésű eladó 99,8%-os pozitívval kb. ugyanennyiért, és lehet hogy simán tőle venném.

Pár hete gondolkodtam el egy ilyen multin, akkor mintha jóval olcsóbban láttam volna 8008-asokat. Persze lehet hogy a karácsony utáni készletkiszórás/kereslethiány volt az oka.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) sargarigo válasza dik hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Például itt egy 8008-as. Én tőle rendeltem 4000-eset, és semmi gond nem volt vele.
(#) sargarigo válasza szapcsika hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Az automata méréshatárváltás nem az én csőröm piszkálja. Amit én tettem hozzá az az, hogy évtizedekig jó volt amiket linkeltem, azzal is elégedett voltam. Ő mondta hogy semmi extra kívánsága nincs, ehhez képest 10k-t szánt rá, ami szerintem sok. Természetesen az ő zsebe, az ő élete, ez is egy vélemény a sok másik mellett. A látókörét bővíti. Vagy megfogadja, vagy elveti. Láthatod hogy produktívan szóltam hozzá, két linket is adtam ami a kérésének megfelelt (AN sorozatról).
Részemről ezt be is fejeztem, nem akarom a modik haragját magamra vonni (jogosan).
(#) RoliNyh hozzászólása Feb 2, 2018 /
 
Ha már az automata méréshatárváltás a téma...
Mi oka annak, hogy a V és a mV némelyík műszeren mégis külön kapcsolóállásban van?

Elérhető új videó a csatornámon.: AQH3213 DIP8 SSR teszt
(#) szapcsika válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Ez egy jó kérdés. Szerintem azért, mert általában máskor használjuk a V meg a mV mérést. Legalább is ritkán van, hogy egy mérésen belül kell mV-os és sok voltos tartományokban mérni és akár veszélyes is lehet, ha nem veszed észre, hogy V-ot mutat mV helyett, vagy fordítva.
De bizonyára van kapcsolástechnikai oka is, általában a mV állásban csak DC mérés van. Plusz valószínűleg a bemeneti osztó túl lenne bonyolítva, ha az 1000V-os és a mV-os méréshatárt is a maximális felbontással és pontossággal kéne hoznia.
Nem mindenhol van így, laborműszerek át szokták fogni egy mérésmódban a mV-tól a kV-ig. De azok annyiba is kerülnek.
(#) RoliNyh válasza szapcsika hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Az enyémen is csak egy V állás van, igaz egyennek és a váltónak külön, de mV nincs, mégis hamar beáll...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) Kovidivi válasza szapcsika hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Pedig én pont nem ajánlom az automata méréshatár váltást kezdőknek.
Pl: UNI-T 136C, szuper gép, olcsó is. Viszont ellenállás mérésnél katasztrófa. És nem lehet kikapcsolni a méréshatár váltást, csak delta üzemmódra tudsz váltani. 3mp-ig tart neki egy 680ohm-os ellenállást megmérni, és kiírja nekem, hogy 0.680kohm. Ha nem megfelelő a kontaktus, akkor pedig fel-le váltogat, és addig nem mutat megfelelő értéket, amíg oda nem szorítod a mérőfejet 3mp-ig tökéletes kontakttal a pontokra.
DT9205A 1500Ft-os multim legalább 686-at ír ki 20K-s állásban. Semmit nem kell gondolkodni, 1mp-en belül meg van az eredmény. Engem nem érdekelnek az ilyen dolgok, mint hogy a 680ohm 681 vagy 682ohm. Lényegtelen. De az, hogy 4mp múlva sincs meg az eredmény, az egyáltalán nem jó. Keress 15 ellenállás közül 1db-ot. Eltart 5percig egy rosszabb fajta automata váltóssal...
Arról nem is beszélve, hogy nem kapcsolható ki az automata kikapcsoláskori csipogás. Még előre is jelez, hogy ki fog kapcsolni. 2-3 percenként nyomkodni kell szerencsétlen multit, hogy ne ijesszen meg.
Ezen kívül elégedett vagyok vele Tehát áramot mérek, feszültséget, hőmérsékletet, mást nem. És azonnal kikapcsolom (eltekerem off állásba a tekerőt), ha nem használom. A DT-9205A nem csipog, nem ijeszt meg, gombbal tudom kikapcsolni, de egy idő után magától is kikapcsol. Pontos amennyire kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) szapcsika válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Jó, de ez nem az automata méréshatárváltás hibája, hanem az olcsó és vacak multiméteré. Ugyanis van olyan, amivel ezt nem kell csinálni. Meg, amiben mindez kikapcsolható.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Azért ezzel az SSR-l vigyázni kell. Ez nem felel meg a szigetelési szabványoknak, azaz nem tudod ugy beültetni a NYÁK-ba, hogy a kis és a nagyfeszültségü rész között min 6 mm legyen a távolság.
Azaz ez csak az optikai szigetelést/leválasztást oldja meg, de nem a hálozatit.

Némely müszeren a mV fokozat azért van, mert akkor belül a zaj stb miatt egy más bemenetet választanak. ( ezzel nem terhelik sem a fokazatválasztot, sem a bemeneti védöáramkört). Valamivel gyorsabb volt ez a müszer ( egy ilyen müszerem volt valamikor).
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Nagyon köszönöm a linket valami ilyesmit kerestem! Nagyon szépen köszönöm!
Esetleg ennél az ürgénél van 8009 is? (Nem vágom a keresést rajta annyire... )
(#) dik válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Nagyon jó árban van jobb mint az előzőnél csak szine más remélem ez nem jelent semmi különbséget azon kívül... Vagyis a képek alapján. Valahol van mind a két fajta(narancs sárga és piros). Neked is köszönöm szépen!
(#) RoliNyh válasza Massawa hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Hát maga a tok 6.2mm széles szabvány szerint. Ha vízszintesre kihajtom a lábait,
és felületszereltként ültetembe úgy, hogy alatta még ki is vágom a panelt, akkor épp elkészíthető...
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Na kiváncsi lennék majd egy ilyen tesztre. (a tokon belül sincs meg az elöirt távolság).

Engem honapokig szivattak ilyen ügyben. A második NYÁKon már marogéppel vágattam ki a hézagot a hálozat meg a maradék áramkör között.
(#) RoliNyh válasza Massawa hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
A belsőt nem nagyon lehet házilag változtatni. De mondjuk ott már szigetelőanyag van, nem csak sima levegő, és adatlap szerint 5000V AC a szigetelési feszültség a be és kimenetek közt,
szóval -e miatt már nem nekem kell aggódom úgy érzem...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) Massawa válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Azért a mérvado cégek tudják mit lehet a hálozatra kötni. Az igy néz ki.....
( sajnos a vizsgákon nem az adatlapot vizsgáztatják, hanem a szerkezetet...)

IMG_2959.PNG
    
(#) RoliNyh válasza Massawa hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Igen tudom, hogy van ilyen is, nekem is van. De most ne ezen offoljunk már itt,
nem azért linkeltem a videót. Ha valaki akar eszmét cserélni ezzel kapcsolatban privát is jöhet...
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Miért gerjedsz a 8009-re? Értem én hogy eggyel több a 8008-nál, de mivel tud többet? Szükséged van arra a plusz tudásra?
Esetleg olcsóbb? Ha igen, akkor vajon miért?
Csak kérdezem, no offense.

Egyébként nem tudom hogy kinél mi van, az eladónak lehet listázi a termékeit (items for sale), és azon belül lehet keresni is.
(#) pipi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Hali!
A ZT102-t egy hónapja vettem 12$-ért akciósan. Most is akciós még 2 napig, de csak azoknak akik emailban feliratkoztak... érdemes feliratkozni, illetve figyelni az oldalt.
Szétszedve a multit, a panel hátulján van manual range "nyomógomb", illetve a helye.
lehet hogy a 800x tipussal is megegyezik a nyák...
Érdemes ráguglizni, jutyúbozni láttam még más "hackelni" valót is
(#) tbarath válasza pipi hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Khömm. Ami hónapokig akciós annak az "akciós" ár a valódi ára. Ettől persze még lehet jó deal, nem mondom hogy nem az, de a 20 dodós árat nem szabad komolyan venni. Amúgy ha jól emlékszem ebben a chip ugyanaz, mint az ut139c-ben, de nem esküszöm meg rá.

De fentebb linkeltek egy 8008-ast 23 AUD-ért, ami kb. 18 USD-nek felel meg. És ezt nem kell hekkelgetni, ez remélhetőleg pont ugyanaz, amit sokan dícsérnek
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Nem igazán értem az ilyen jellegű kérdést néha lehet korán van "még". Az a kis plusz néha jól jöhet talán vagy mittudom én... Talán nem is érdekes ez annyira! Majd elajándékozom vagy mittudom én ha nem kell. A 9 kicsit több a 8 meg nagyon meggyőző a tesztekben. Rá van irva "MEG KELL VENNED, VEDD MEG"! A régihez masinámhoz ami 10+ éves uni-t zsinorom van nagyon jól birja így az jó lesz ehhez is azt annyi. Átgondoltam jobban és elég ez így még sok is...
(#) tbarath válasza dik hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Az "több mint a 8008" dolgot úgy értettem, hogy 8008+1=8009, de ez csak a típusszámra igaz.
A különbség elvileg annyi, hogy nincs benne négyszögjel-generátor, de van helyette ncv és hőmérés, illetve az ellenállásmérés 10M helyett 100M limittel megy. Cserébe valamivel drágább.

Nem akarlak lebeszélni róla, félre ne értsd, csak érdekelne hogy ezek megérnek-e számodra ennyit - mert nekem nem. Bár az "ezt akarom" válasz is tökéletesen megfelelő egy párszáz Ft-os árkülönbségnél.
(#) sargarigo válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Sőt, bármekkora árkülönbségnél is! A "mert így döntöttem" kijelentés überel minden mást
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
(#) dik válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Kezdünk kicsit elkelandozni úgyvélem! Megmagyarázni had ne kelljen már nagyon. Nekem megért a 2db 10 ezret. Az meg hogy másnak mi mennyit ér igen más kérdés nem vagyunk egyformák persze lehet csak a hiba az én készülékemben van odabent. A 9 annyival több igen ami jól jöhet néha ha nem meg nem lényegtelen. A másik meg legendásan pontos vagyis a tesztekben ha nincs átvágás persze egy jóval komolyabb műszerhet képest. De ha úgy jobb akkor csak a 8-s lesz azt jó. 10 körül jobbat biztosan nem kapok akármilyen gyártót is nézem nemhogy 2 masinát. Mind mint kiderült egy hazából való és nem tartom valószínűnek ebben az árban olyan sok nagy minőségbeli külömbség lenne köztük. Ez kitárgyaltuk itt is máshol is és valahogy hiszek a hozzáértőknek...
Persze ha jobbat tudsz ekkora összegben akkor várom a lehetőségeket!!! Holnapig nem késő módosítani...
Jaa és EZT AKAROM! jA MIND A 2...
(#) pipi válasza tbarath hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Hali!
Nem hónapokig akciós, hanem most megint akciós volt.
Nem "kell" hekkelgetni, pont azt tudja amit a többiek, csak lehetőség van a manuális méréshatárra...
(#) tbarath válasza pipi hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Ja, értem, akkor félreértettelek. Szerintem amúgy majdnem mindet lehet manuálisra állítani
(#) dik hozzászólása Feb 4, 2018 /
 
Akkor úgylátom sok ellenvetés és jobb ajánlat nem érkezett így akkor elkönyvelem mehet a rendelés bátran!
(#) sargarigo válasza dik hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Arra a célra amit írtál igazából bármelyik műszer jó, csak próbáltunk neked optimumot találni. Nagyon nem tudsz mellé lőni, igy aztán szerintem azt vedd meg ami legjobban tetszik!
(#) dik válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Rendben! Azért talán bármelyiket mégsem merném megvenni még ha "pici" pénzről is van szó! Tanulópénz annyira sosem jó... Azt gondoltam mikor elkezdtem nézelődni abban a 10 körül azért valami jobbat is lehet venni nem épp kínai csodát annyira nem bízok bennük valahogy. Mostanában persze egyre több dolgom van onnan és meglepődöm milyen jó dolgokra is képesek...
(#) nagym6 válasza dik hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Idézet:
„10 körül azért valami jobbat is lehet venni”
Ami tényleg jobb, az sok tízezerrel drágább.
(#) dik válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Ennyi ez a lényeg!
Következő: »»   99 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem