Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1262 / 1384
(#) attika válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 / 1
 
Szia.
Pontos összeget nem írtál, hogy mi lenne az az alacsony költség, de szerintem EZ és/vagy kisebb nagyobb társai tökéletes választás. Én hasonlót használok de rosszat nem tudok róla mondani, vagyis egyet igen, ne tokmányost vegyél mert abban a 3 pofa nem egyformán szokott fogni és üthet a fúró amit befogsz vele.
(#) RoliNyh válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 / 1
 
Én pl egy 775 -ös DC motort használok, tettem rá egy rendelt mikrotokmányt, azzal fúrok.
Tökéletes. Készítettem hozzá álványt is. Meg majd videót is tervezek bemutatni, de az odébb van...
(#) kameleon2 válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Kifúrják a gyártók, de ha látnád az ő fúróikat !
(#) ktamas66 válasza freddyke hozzászólására (») Feb 13, 2018 / 1
 
Én Dremellel fúrok, kisebb átmérőkhöz kell a nagyobb fordulat. Szerintem ezt is lehet állványba rögzíteni, ha letekered az elejéről az a fekete műanyagot (mint a Dremelnél), ahova a flexibilis szár is rögzíthető.
(#) enginerus válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Idézet:
„[/quote]Teljesen mindegy milyen nyomtatót veszel, vagy milyen drága hozzávaló fóliát, át fog látszani[quote]”


Ezt cáfolnám! Első probálkozásoknál én is szopt@m. Aztán 2X nyomtattam ugyan arra a fóliára. Na az már takar rendesen.
Vasalás marha drága tud lenni amikor a papír felragad a hengerre és dobhatod a nyomtatót!!!!
Inkább maradok a dryfóliánál
(#) nagym6 válasza enginerus hozzászólására (») Feb 13, 2018 /
 
Azt hogy oldod meg, hogy a második rányomtatásnál pontosan ugyanoda kerül a rajzolat. Én még olyan nyomtatóval nem találkoztam, hiába igazítom pontosan ugyanoda a filmet szoros vezetéssel beállítva. Néha véletlenül sikerült.
(#) eyess válasza enginerus hozzászólására (») Feb 13, 2018 / 1
 
Idézet:
„Vasalás marha drága tud lenni amikor a papír felragad a hengerre és dobhatod a nyomtatót!!!!”


Mitől ragadna fel? Te már ezek szerint jártál így. Milyen papír az ami úgy ragad fel a nyomtatóra, hogy azt ne lehessen úgy kivenni, hogy a nyomtatót ki kelljen dobni.Nekem ez valahogy nem kerek.Viszont ha egy nyomtató nem rendeltetés szerűen van használva, akkor előre borítékolható a rongálás.De ettől még nem a vasalásos technika a hibás, hanem az aki elkövet ekkora hibát.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2018
(#) gulasoft válasza freddyke hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
A nyákgyárak 50.000-el fúrnak, nekem otthon 25.000-el megy max a gépem.
(#) Ge Lee válasza enginerus hozzászólására (») Feb 14, 2018 / 1
 
Idézet:
„Aztán 2X nyomtattam ugyan arra a fóliára.”
Hát persze. Tízből tíz esetben fog csak máshova kerülni a következő nyomat, tehát hogy pont ugyanoda essen a következő is annak az esélye egyenlő a nullával. Mi az hogy felragad a papír a hengerre? Mitől ragadna fel?
Nekem a 2db fóliás dolog sem jött be. Nem csak az ára miatt, hanem mert ha csak elenyésző mértékben de azt is nyújtja a meleg. Mivel nincs két egyforma fólia, máshogy nyúlnak, kb. nulla esélye volt annak is hogy 2db nyomatot tökéletesen egymásra tudjak tenni. Elég volt 1-2 tized mm eltérés a kettő között és már nem voltak kontrasztosak a vonalak meg a forrpontok mert ugye nem pont ugyanoda estek. Hagytam is a fenébe azt a technológiát. A vasalással töredéke gondom sincs.
(#) freddyke válasza attika hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Idézet:
„Pontos összeget nem írtál, hogy mi lenne az az alacsony költség, de szerintem EZ és/vagy kisebb nagyobb társai tökéletes választás. Én hasonlót használok de rosszat nem tudok róla mondani, vagyis egyet igen, ne tokmányost vegyél mert abban a 3 pofa nem egyformán szokott fogni és üthet a fúró amit befogsz vele.”
Ez egész korrektnek néz ki, beleférne a költségvetésbe. Univerzális szerszámként tekintve rá, fémmegmunkálásra nem tudom mennyire bírná a 40W-jával. Szerintem már láttam 1-2 éve és lehet a 40W-ot keveselltem. Az Extol nem tokmányos, ilyen befogópatronjai vannak, ez jobb?
(#) attika válasza freddyke hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Igen ilyen patronra gondoltam. Ezzel még sose volt gondom ellenben a másikkal ami sorra törte el a fúrókat.
Fémmegmunkálásra valóban nem ez a legjobb választás, de nyákfúrásra szerintem több mint tökéletes.
(#) freddyke válasza attika hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Itt és itt a képeken vannak kis patronok hozzá, ugyanazt a célt szolgálhatják? Az Extol 130W-os, van hozzá egy csomó tartozék, flexibilis szár. A Proxxon 40W-os, külön kellene flexibilis szárat és tartozékkészletet venni. A Proxxon valószínűleg tartósabb, de ez csak találgatás. Mindenesetre a 40W és 130W elég nagy különbség.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2018
(#) attika válasza freddyke hozzászólására (») Feb 14, 2018 / 1
 
Mind a két linken ugyan azok a patronok vannak. Annyi hátránya van a tokmánnyal szemben, hogy a patronokat cserélgetni kell ha más a fúrószár. Én tokmányosat vettem és utána vettem hozzá patronokat. A tokmányt meg csak akkor használom ha nyákot vágok kis koronggal.
(#) freddyke válasza attika hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Ok, köszönöm! Fémmegmunkálásra mennyire alkalmas? Néhány milliméter átmérőjű acélrúd/csavarfej levágása/leköszörülése, csavarfej leköszörülés (ha berohad), esetleg polírozás, ilyesmik lennének. Műanyagot szeretnék még vele aprólékosan kivágni, kireszelni és talán csiszolni is. Elég lenne ehhez a 40W? A 130W-os Extol-t nem ismered? Melyiket vennéd meg a helyemben (ha figyelembe vesszük, hogy a Proxxon eleve drágább és a tartozékokat is utólag kell megvenni hozzá)?
(#) RoliNyh válasza attika hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
(#) freddyke válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Idézet:
„Én pl egy 775 -ös DC motort használok, tettem rá egy rendelt mikrotokmányt, azzal fúrok.
Tökéletes. Készítettem hozzá álványt is. Meg majd videót is tervezek bemutatni, de az odébb van...”
Milyen mikrotokmányt használsz és mennyiből hozható ki a motorral együtt? Milyen feszültségtartományban állítható táp kell hozzá, vagy elég a fix?
(#) attika válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Remélem ezt csak most viccnek szántad Szerintem olvasd először végig, hogy mit írtam, köszönöm.
Ismerem ezeket a fúrókat mivel én is ilyet használok.
(#) attika válasza freddyke hozzászólására (») Feb 14, 2018 / 1
 
Idézet:
„Műanyagot szeretnék még vele aprólékosan kivágni, kireszelni és talán csiszolni is. Elég lenne ehhez a 40W? A 130W-os Extol-t nem ismered?”

Ehhez elég a 40W.
Idézet:
„Fémmegmunkálásra mennyire alkalmas? Néhány milliméter átmérőjű acélrúd/csavarfej levágása/leköszörülése, csavarfej leköszörülés (ha berohad),”


Ehhez már kevésbé elég a 40W, próbáltam vele nyolcas menetes szárat elvágni de nagyon kínkeservesen ment vele.
A 130W-os Extol-t nem ismerem de ILYET már próbáltam és természetesen sokkal erősebb mint a 40W.
Ha ilyen terveid vannak vele akkor nem a 40W-os Proxxon a megfelelő választás.
(#) Szárnyas válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Az szerintem is kivitelezhetetlen, hogy pontosan az első rajzolatra nyomtassa az ember a másodikat.

Ellenben a két különböző fóliára való nyomtatás, majd ezek egymásra illesztése, megfelelő eredményt tud nyújtani. Itt vagyok rá én élő példa, akinél működik ez a módszer, mert én így szoktam elkészíteni a maszkot, de szerintem nem én vagyok az egyedüli itt, aki így csinálja.
Mivel tintasugaras nyomtatót használok erre a célra, ezért a meleg sem nyújtja meg a fóliát. Egyébként nem egész fóliára nyomtatom a rajzolatot, hanem kicsivel nagyobbra darabra, mint maga a rajz, amit kivágok és felragasztok celluxszal egy sima másolópapírra.
(#) Ge Lee válasza Szárnyas hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Tőlem úgy csinálod ahogy akarod. Nekem a tintás nyomtatóból is gyorsan elegem lett annak idején, mivel nem napi szinten használtam, így folyton beszáradt, minden nyomtatást fejtisztítással kellett kezdenem. A lézerrel nincs ilyen. És a használata összességében nem volt olcsóbb mint a lézeré, sőt drágább volt, ezt a számtech boltban szépen levezette nekem az eladó srác, miután ők is száműzték a napi használatból a tintást.
Annak úgy lenne értelme ha eleve olyan a nyomtató és a tinta is hogy alkalmas közvetlenül a nyák nyomtatására, és akkor utána már csak maratni kellene.
(#) freddyke válasza attika hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Idézet:
„Ehhez már kevésbé elég a 40W, próbáltam vele nyolcas menetes szárat elvágni de nagyon kínkeservesen ment vele.
A 130W-os Extol-t nem ismerem de ILYET már próbáltam és természetesen sokkal erősebb mint a 40W.
Ha ilyen terveid vannak vele akkor nem a 40W-os Proxxon a megfelelő választás.”
Köszönöm, tényleg gyenge a Proxxon univerzális gépnek. Egy éve alaposan végigbogarásztam az összes típusú Dremel-t. Nagy mennyiségű felhasználói véleményt olvasva egyáltalán nem olyan jó a Dremel. A gyakori hibák közé tartozik, hogy remeg vagy előjel nélkül nem indul (tipikusan miután lejár a garancia). Bizonyos gépeknél ez hatványozottan volt érezhető, ezért egy gépre korlátozódott a választás, amely 50 ezer forint körül lenne készletben. (Utólag összeszedni a tartozékokat drágább és koffer sem lesz hozzá.) Nem vettem meg, mert túl drága és ahhoz képest játékszer. Az Extol Premium készletben töredék áron van, túl sok kockázattal nem jár. Erről kevés véleményt találtam, de az pozitív volt. Az üzlet ahol meg akartam venni, azt mondta ipari célra nem alkalmas. Azt írtátok, hogy a csapágyazása gyenge. Elbizonytalanodtam. Éves szinten venném elő néhányszor, de akkor lehet egy kicsit nyúznám. Annak tényleg nincs értelme, hogy kifúrok 1-2 panelt és vehetek másik gépet. Különböző célokra többféle univerzális gépet venni nem látom sok értelmét.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
(#) niedziela válasza Szárnyas hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Én is kétszer nyomtatok lézerrel fóliára és tökéletesen passzol a kettő.
(#) sdrlab válasza niedziela hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Egy darab fóliára ??!
(#) usane válasza niedziela hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
fóliamárka?
(#) albinolynx hozzászólása Feb 15, 2018 /
 
Pár napja szerettem volna újra nyákot gyártani vasalásos technológiával, de nem sikerült. Általában színes magazin oldalakra szoktam nyomtatni, vagy fényes névjegykártya papírra. Átgondoltam, mi változott a régebbi dolgokhoz képest: a legolcsóbb samsung lézer helyett, most egy brother dcp-1510 multifunkciósom van. A nyomtatás jónak tűnik, érezni a nyomat domborúságát (nem takarékos mód), viszont áztatáskor lejön. Tapad, de ujjal dörzsölve lejön. Régebben soha sem volt ilyen problémám. Lehetséges, hogy másfajta toner port használnak? Esetleg lehet más megoldás is, vagy csak a nyomtató vásárlás?
(#) bbb válasza freddyke hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Azért ennyire nem rossz a helyzet. Nekem van egy noname 3000Ft-os ilyen felépítésű fúróm, amivel nem csak nyákot fúrtam, évente nem csak egy-kétszer van elővéve, de még nem sikerült elnyűni. Egyetlen bajom vele, hogy a legszűkebb patronjába nem tudom a vékony fúrószárakat befogni, így ott a papíros rásegítéssel kellett megoldani. Azóta vettem mellé egy dremel2000-et, amit szintén pár éve nyüstölök már, de azt csak fúrni használom, míg a noname megevett már pár vágókorongot, csiszolóbetétet, ...
A noname befért oda is, ahova a normális flex nem, így pl. stabpálcát is vágtam már vele (több órán keresztül, mire sikerült leszedni, de a fémet azt gyönyörűen vitte!).
(#) bbb válasza albinolynx hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
A hőfok lehet más, amin az a por olvad. Próbáld meg emelni kicsit a hőmérsékletet!
(#) albinolynx válasza bbb hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Vasalón csinálom, maximum hőfok. Majd át a laminálón. Értelem szerűen a vasalón töltött időn tudok növelni, amit próbáltam is. Ezek szerint lehet, még többet igényelne? Kipróbálom.
(#) Szárnyas válasza niedziela hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Akkor azt ezt megkérdőjelző állítás is cáfolva, gondolom enginerus fórumtárs sem viccből írta, hogy így csinálja. Bevallom én meg sem próbáltam két réteget egymásra nyomtatni, annyira nyilvánvalónak gondoltam, hogy nem fognak illeszkedni egymáshoz.
Na majd legközelebb, ha nyákot készítek, kipróbálom ezt.
(#) jethro válasza Szárnyas hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
Szia.én sem hittem,hogy jó lehet,de3x 4x visszarakom,ha nem lötyög a tartóban a fólia tökéletes a végeredmény.
Következő: »»   1262 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem