Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   226 / 290
(#) Tomi27 hozzászólása Ápr 22, 2018 /
 
Sziasztok.be kapcsolom a hütogepet megy.szepen le hüt mindent.es amikor olvaszt az utan nem hüti vissza.halkan bug csak.mi.lehet az ok
(#) Tomi27 hozzászólása Ápr 22, 2018 /
 
De ha kikapcsolom 2orara ujra le hüti.es ez megy 3 honapja
(#) kaqkk válasza Tomi27 hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Valószínűleg az indítórelé haldoklik , azt nézd-nézesd meg
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018
(#) Szilvy hozzászólása Ápr 28, 2018 /
 
Szia. Tegnap vettem egy Samsung no frost hűtőt. Állítva hozták. Vártam 10 órát mire bedugtam. A fagyasztó hűt illetve búg is a hűtő de csak nagyon halkan a jégkocka megfagyott a fagyasztóban, de a hűtő meleg nem hűt talán csak minimálisan. A hűtő oldalai hidegek a hátulja is rács az nem látszik lemez van rajta. Ha ráteszem a kezem érezni hogy rezeg. Segítséget előre is kőszönöm.
(#) antikzsolt válasza Szilvy hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Kérd a cseréjét. És olyat hozzanak amibe nincs no frost. Későbbiekben elég sokat fogsz szívni miatta. Javíthatatlanok sokszor. És amiatt megy a kukába a hűtő. Nem kell vele vacakolni mert garancia van rajta.
(#) Szilvy hozzászólása Ápr 29, 2018 /
 
Egyszer már kicserélték. Használtan vettem egy hónap garancia van rajta. Köszönöm a segítséget. Ezek szerint a no frost hűtők nem jók.
(#) Szilvy hozzászólása Ápr 29, 2018 /
 
Újabb észrevétel ennek a 2 dolognak ott kellene lennie?
(#) Szilvy válasza Szilvy hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Leszedtem belül a fagyasztó hátulját és ez fogadott. Jah és a ventinlátor nem jó szerintem mert bedugtam és nem ment.
(#) kaqkk válasza Szilvy hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Idézet:
„Jah és a ventinlátor nem jó szerintem mert bedugtam és nem ment.”

A ventilátor csak csukott ajtónál működik . A jegesedés már nagyobb probléma,valószínűleg a "termofuse" hőbiztosíték a hibás amit az olvaszóbetét vezetékén találsz , ha a betét csatlakozóját széthúzod és ellenállást mérsz rajta kiszerelés nélkül is beazonosítható a hiba (végtelen ellenállást-szakadást fog mutatni a műszer) a hibás biztosíték cseréjével megoldódik a probléma. ( egy szögletes műanyag házas cuccot , vagy egy átlátszó szilikoncsőbe forrasztott "mütyürkét" keress)
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2018
(#) Szilvy válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
[quote][/quote] egy szögletes műanyag házas cuccot , vagy egy átlátszó szilikoncsőbe forrasztott "mütyürkét" keress)
Hol keressem abban? Nem igazán értek ehez. Ilyen műszerem sajnos nincs nem tudom megmérni de megpróbálom kicserélni.
(#) blikkk válasza Szilvy hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
A mütyürke az elpárra van rögzítve. Nehéz szerezni, zárlatot kell mérned rajta. ha szakadt, szerintem kösd át, tegyél egy ilyet az olvasztóóra helyére. Kb 100 darabot eladtam már, nincs rá panasz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2018
(#) Szilvy válasza blikkk hozzászólására (») Ápr 30, 2018 /
 
Lehetséges hogy ott a ludas el van szakadva és szilikon csőbe van belehúzva. Bocsi a sok hülye kérdésért de ehez pont nem értek
(#) mikoszabolcs hozzászólása Ápr 30, 2018 /
 
Sziasztok! Zanussi ZRB320WO1 alulfagyasztós hűtőszekrény termosztátját szeretném kicserélni. A felső, tető műanyag felépítményben van a K59-Q6217 típusú mechanikus termosztát. A kis kapilláris hőérzékelő elindul a szekrénybe egy műanyag csőbe, de sehogy sem tudom kihúzni belőle. A készüléken belül nem látom, hogy bárhol lenne a kis csőnek a vége esetleg odacsavarozva valahová. (Hacsak a faygasztóban nincs de ott sem láttam igazán ilyesmit. ) Van bárkinek gyakorlati tapasztalata, hogyan tudnám kicserélni a termosztátot? Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!
(#) kaqkk válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 30, 2018 / 1
 
Abba a csőbe csak bedugva van a termosztát kapillárcsöve (és sajnos belerozsdálva)
próbáld erősebben húzni ,netán megrántani ..
(#) mikoszabolcs hozzászólása Máj 1, 2018 /
 
Odáig jutottam a hűtővel, hogy lehet, hogy nem is a termosztát a ludas. A kompresszor lényegében állandóan megy, ez már feltűnt. A hűtőtérben +6 +7°C °C van ha legkisebbre van állítva, a fagyasztó részben -18°C körül. Az ajtó tömítések jók. Vajon gázhiányos lehet a hűtő és pont most van "egyensúlyi" állapotban hogy pont annyit tud hűteni ami éphogy több mint a természetes vesztesége? R600-as van benne és egy 80W-os kompresszor kombi hűtő létére. Zanussi Aclass típus. Nem volna jó eldobnom egy 8 éves hűtőt... Ötlet vélemény jó tanács?
(#) elektroton válasza blikkk hozzászólására (») Máj 4, 2018 /
 
Blikk!
Praktikus kis kiegészítő időzít alkottál.
Csupán egy kiegészítő kérdésem lenne. Ott a bekötési rajzon nincs hőbiztosíték. Egyáltalán muszáj alkalmazni azt, gyárilag miért is építik bele, miért 72C fokos?
(#) kaqkk válasza elektroton hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
2 biztosíték van benne, egy ami alacsonyabb hőmérsékleten kapcsol ki (ez visszakapcsol) és a 72 fokos ami csak megszakad . Az első akadályozza meg a túlfűtést minden esetben , míg ennek a hibája után szakad meg a második . Azért van ez így megoldva (nem csak időre hanem hőfokra is) mert pl télen kevésbé fagy le mint nyáron sűrű nyitogatás mellett, és ezért nem jó fix időt állítani . Olvasztáskor az elp hőfokát is figyeli a "klixon" Blikkk időzítőjét én még kombinálnám egy hőérzékelővel azért hogy tökéletes legyen (így egy idő után "kiolvadnak" a műanyag alkatrészek a hűtőkből)
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2018
(#) elektroton válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
Kössz a választ. Így már érthetőbb is, hogy miért két hőbiztosíték van sorba kötve a fűtőszállal. Ezek szerint nem tanácsos mellőzni ezt, átkötni.
Habár új beszerzéséig át fogom kötni a szakadt ágat. Azt esetleg tudható-e, hogy melyik színű kivezetés melyik funkció is? Ariston hűtőről van szó.
(#) kaqkk válasza elektroton hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
A jó ág az több mint valószínű hogy a visszaálló(klixon) a hibás az a végleges, a színekről nem tudok nyilatkozni mert minden típusnál más ja és nem igazán szoktuk visszafejtegetni a vezetékeket ilyen esetben (cseréljük a biztosítékot és ...)
(#) elektroton válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
Köszi a választ. Magamnak alapos rajzot akarok csinálni.
(#) Moderátor hozzászólása delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 10, 2018
 
Ennek fuss neki még egyszer, de mostmár rendes helyesírással!
(#) delfinyellow651 hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
örültem volna, ha én is magyar iskolát tudtam volna végezni, mint (gondolom ) itt mindenki, akkor a helyes irással nem lenne (merem remélni) gondom...De most fontosabb lenne nekem a problémám a fagyoval, ha tudnátok segiteni.--Tehát egy r600-as fagyorol van szo.-10 fokig jol müködik, aztán melegedik vissza felé .A hátso meleg rács is kihül.szürő csere volt, már motor csere is és mégis ugyan ugy viselkedik.Aztán, ha leállitom egy jo idő mulva megint kezd jol menni ugy -10 fokig..(még nemrég kezdtem el foglalkozni hütókkel..)
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
(#) granpa válasza delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Azért a nagybetűs mondatkezdés más nyelvek helyesírásában is ajánlott/szokásos (sőt a Fórum szabályzat szerint erősen ajánlott), a "fagyo" meg fagyasztó,, s látom van magyar ékezetes írás lehetőséged is. Tehát hol a probléma?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
(#) delfinyellow651 hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
a billentyüzetem ciril, még pl. nem leltem meg hosszu i-t.-nem gondoltam hogy fontos.Hát azt nem mondhatom, hogy nem foglalkoztok velem:
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2018
(#) granpa válasza delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
Meg ne haragudj, de alapvető dolgokat nem tartasz be a Fórum szabályzatból (meg a helyesírásból), pl.: Nagybetűs mondatkezdés. A kutyát sem érdekli a hosszú í, de hogyan írtál latin betűs hozzászólást, cirill billentyűzetről?
(#) mercurial hozzászólása Máj 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Valaki tudja,hogy mi is ez a mellekelt képen?
Egy 2 szekciós borhűtő alsó részén található.A képen az alsó ventilátor csatlakozója látható még.
4 ventilátorból 2 nem megy.Ez az alsó az egyik.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) delfinyellow651 válasza granpa hozzászólására (») Máj 10, 2018 /
 
nem vagyok haragudos fajta, még akkor sem ha kellene...Csak egy kérdést tettem fel egy "fagyorol" , (nálunk kárpátalján igy hivjuk, azért érthető - gyorsabb leirni, több idő marad fontosabb dolgokra). Vagy ezért nem kaptam még segitséget?Nem a legszerencsésebb laptoppal irok most éppen ,majd ragasztok rá matrica betüket.
És igen ugyan azzal a billentyüzettel lehet oroszul, ukránul és magyarul is irni ,csak váltani kell a kiosztáson és persze az orosz bilentyüzeten nem látszanak a magyar betük és forditva is igaz...Nem igényel nagy informatikai tudást, egyszerüen olyan helyen lakunk ahol rá vagyunk kényszerülve erre.
(#) kaqkk válasza delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Jól ki vákuum oltad ? Olyankor szokott így dolgozni ha víz marad a rendszerben ,és lefagy a kapilláris cső .
(#) granpa válasza delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 11, 2018 /
 
Már kb. 3× írtam pl. a nagybetűs mondatkezdésről (mint alapvető helyesírási szabályról), de lepereg. Itt nem sietünk sehová, leírunk mindent, hogy érthető legyen a mondandónk. Nem "csetelünk", nem rövidítünk (kivéve a már szabályozott rövidítéseket). Tiszteletben tartjuk, és toleráljuk a határon túli magyarok nehézségit, de elvárjuk a figyelmességet (pl: hol van ékezetes betű, hol nincs). Én is váltom a billentyűzetemet, ha orosz oldalakon keresek, nem ez a gond.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2018
(#) kaqkk válasza delfinyellow651 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Vákuumolás végén megállítod a szivattyút és a nyomás nem emelkedik .
Mindig cserélj szűrőt, ha az elp sérült akkor vákuumolás közben még melegítheted az elpet kompot (hőlégfúvó) hogy a bekerült nedvesség elpárolgását meggyorsítsd , ja és a kompresszor olaj cseréje is ajánlott ilyen esetben .
Következő: »»   226 / 290
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem