Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   67 / 78
(#) DJ.Jana válasza otamas86 hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Szia!
Mi a probléma a keverővel? Milyen alkatrészre volna szükséged?
Tisztítani, javítani nem lehet a problémás kapcsolókat? Volt egy omnitronic hasonló keverőm azt elég volt atomjaira szedni és megtisztogatni alaposan minden kapcsoló érintkezőt.
Azóta már másnál teszi a dolgát a mai napig remekül.
(#) otamas86 válasza DJ.Jana hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Szia. Az ( 1-es sáv bemeneti forrás választó) billenő kapcsolóban egy pici tengely ami valahogy kiesett és még nem találtam megfelelő méretű pótlást, mert vagy picit lötyög (nagyon nagyon kicsit) és akkor nem kapcsol rendesen vagy nagyok. A másik az (a jobb oldali fader ki-be) nyomó kapcsoló meg belül meg van kopva egy kis réz lemez és nem marad bekapcsolt állapotban.A takarításon meg a szétszedésen már túl vagyok, de azért köszönöm a tippet!
(#) DJ.Jana válasza otamas86 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Szia.
Fotózd le az alkatrészeket. Van egy rom omnitronic keverőm szerintem hasonló cuccok lehetnek benne. ha találok egyezést akkor kitermelem belőle.
(#) otamas86 válasza DJ.Jana hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Szia. A 61.oldalon a nevem alatt vannak fent a nyomó kapcsolóról képek. a másik kapcsolóról próbálok keresni valami képet, mert a keverő jelenleg össze van rakva, de azért köszönöm előre is.
(#) tothbela hozzászólása Ápr 27, 2018 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van nálam egy Dynacord Powermate 1600 keverő. Az FX panelen van egy 27C512 eprom, ami valószínűleg kezdi elfelejteni mit tanult iskolában. Egyre többet hibázik, és már csak ritkán lehet léptetni. Kapcsolók, kontaktok, tápfeszek, órajel rendben van. DP1000 cimke van rajta, ugyanis mind az 1000, mind az 1600-as ugyanolyan, csak a csatornák számában tér el.
Szeretnék találni egy donort, amiből kiolvasva a hibátlan programot beégethetném egy üres, vagy törölt epromba. Sajnos sok év alatt elillan a tartalom.
(#) oxygen válasza tothbela hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Szia

Próbáld kiolvasni párszor, hasonlítsd össze őket, ha sikerül két egyformát találni az feltételezhetően a jó firmware, égesd be egy üres epromba. Nekem párszor bejött ez a megoldás, azért nézelődök hátha találok eprom tartalmat hozzá.
(#) tothbela válasza oxygen hozzászólására (») Ápr 28, 2018 /
 
Köszönöm a tanácsot. Sajnos most érnék rá, de a keverő szinte minden nap használatban van a hosszú hétvége miatt. Mire felszabadul, akkor meg én kezdem a melót. Mindenesetre megpróbálom amit tanácsoltál.
(#) Pisti1986 hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Üdv Tagok. Van egy Pioneer Djm 600-as keverőm. A következő a problémám vele: minden jól működik addig amíg be nem kapcsolom az effektet, ha bekapcsolom nagyon halk jelet ad ki masteren(az effektek működnek, de nagyon halkan szól). Szerintetek mi lehet a baja? Még nem mélyedtem bele a dologba, gondoltam előtte érdeklődök kicsit.
Köszi a válaszokat
(#) blasz hozzászólása Okt 22, 2018 /
 
Sziasztok csinálok egy MM-M180 keverőt és halkan búg,de már nem tudom mit kellene tennem vele.Már eszembe jutott hogy esetleg a huzalozása hozza a kellemetlen búgó hangot? Ha közelitek a drótok felé kezd erősödni a búgás,ha ráteszem 2 ujjam jön a Petőfi rádió.Lehet vezetékkel kellene megoldani,a táp sima,a jel árnyékolt? Köszönöm előre is.
U.i. A tápkondikat cseréltem az egyenirányitót cseréltem,gyárilag nem szabályzott a tápfesz,nincs benne feszstab. 12Vdc müködik +-
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
(#) Cinema válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Fém burkolat, vagy árnyékolás szükséges, utána valószínűleg megszűnik a búgás.

Üdv!
(#) blasz válasza Cinema hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Szia 1mm lemez a háza. árnyékolást nem tudok tenni sehova 0 hely marad benne ha ráteszem az alsó lemezt.Igy sem könnyü csinálni,1000x500mm és dög nehéz.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Szia! Ha kellően simított a táp és a fém burkolat jó érintkezéssel kap testet, akkor nem kéne búgnia. Próbáld ki 12 V akksiról, ügyelve a helyes polaritásra!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Szia kapott 2db új 4700uf puffert,ahogy irtam új egyen kockát 6A, 100nf fólia kondi mindenhova kötve.A tápon nem tudok többet csinálni,de ha van ötlet tovább simitani a tápot szivesen veszem a segitséget.Az tény hogy baromira kicsi a trafója,pár wattos lehet talán.A panelekre már csak 10 volt jut.A puffereken még 12v van.A trafó üresjáratban lekötve minden fogyasztót,akkor 18vDc mértem 2x persze.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Melegszik a trafója? Ebből túlterhelést okozó hibás alkatrészre következtethetünk.
Ha kipróbálnád (például szünetmentes tápból kölcsönzött) aksikkal, akkor a táphullámosság és a külső zavar közül tudnád melyikre kell vadásznod.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Nem, nem melegszik semmit sem.Csak fura hogy ekkorát esik a fesz terhelésen rajta.Mint egy puskás trafó.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Mérd meg külön a két szekunder tekercs ellenállását!
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Az most nem fog menni összepakoltam már.Szólni szól és a hangja sem rossz csak az a bugás amire ha rááll az ember füle folyton zavarja.
2 csatorna nem müködik rajta és gyanitom hogy az előző képen szerplő rca ic lesz a ludas de nem találtam semmi infót róla.Lehet e kiváltani mással? NE vagy TL?
(#) gernerakos válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Szerintem az egy sima 741-es, rossz számot nézel.
(#) blasz válasza gernerakos hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Igen már felvilágositottak.Köszönöm azért.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
A képen egy közismert nevén nevezve 741-es látható. Szinte bármely azonos tokozású egyetlen műveleti erősítőt tartalmazó IC-vel csereszabatos TL071, NE5534.
A hibáját onnan ismered fel, hogy a 6-os láb kiül valamely tápra, annak ellenére, hogy a bemenetein mérhető feszültségek ezt indokolnák.
Szerk.: ha járatlan vagy műveleti erősítők terén, akkor add meg a testhez képest mérhető feszültségeket a 2, 3, 4, 6 és 7 lábakon.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Köszönöm szépen a segitséget reggel neki ugrok újból és irom a fejleményeket.Megnéztem közben és NE5532 ic-k vannak a fiókban de azok dualok.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Koránt sem biztos, hogy az IC-ben van a hiba, szerencsére könnyen kimérhető.
A szekunder tekercsek ellenállása és a ház és a jelföld közötti ellenállás is tanulságos lehet.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Mindent kimérek holnap,a jelföld közvetlen van rákötve a fémházra a bemeneti oldalon,lekötöttem de rosszabb lett igy visszakerült.Az a hárfa húr szerű panel összekötés zavart a legjobban mert vastag 1.5mm drót van végig vezetve 1-16 csatorna közt,egymás mellett a táp és a jel is.és érzékeny mint irtam kicvsit hozzáérek jön a Petőfi rádió rögtön.
A másik problémám a kijelző,sajnos az egyikben elszakadt a rugó és eltört e tengelye.Még az vár más megoldásra. Led vagy hasonló.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2018
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Okt 22, 2018 /
 
Idézet:
„hozzáérek jön a Petőfi rádió rögtön.”

Háát, van egy (vagy több) jólfésült földhurkod. Attól is búghat.
Érdemes még a táp egyenirányító diódáival párhuzamosan 1 - 10 nF kerámia kondit tenni.
(#) Kovidivi válasza blasz hozzászólására (») Okt 23, 2018 /
 
Ha a pufferen megvan a 12V, de a nyákon már nincs, akkor cseréld ki a köztük levő vezetékezést, vagy vastagítsd meg a nyák vezetősáv keresztmetszetet egy párhuzamosan ráforrasztott vastagabb vezetékkel.
(#) blasz válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 23, 2018 /
 
Szia amig nem találok rajzot hozzá addig nem merem babrálni a paneleket nagyon.Szétszedem és megmérem nem e a trafóval van probléma,mint lejjebb irtam üresjáratban mindent lekötve 18vDc jön le róla 2x igy azt gondolom vagy alá van méretezve a trafója,vagy cserélték már egyszer,vagy simán rossz.A vezetősávot szinte lehetetlen megvastagitani a panel kialakitása miatt.Ha esetleg találok rajzot okosabb leszek majd,de sajnos semmit sem találok róla.Vagy ezt is rosszul keresem
(#) Kovidivi válasza blasz hozzászólására (») Okt 23, 2018 /
 
Csak végig kell követni a trafótól a vezetősávokat, ahol a legvékonyabb, ott megvastagítani. Ha 2x18V-ból 10VDC lesz, az elég nagy probléma. Meg kell valahonnan tudni, mekkora feszültséggel kellene megtáplálni eredetileg.
(#) blasz válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 23, 2018 /
 
Rajta vagyok de nem találok semmit erről a keverőről csak képeket meg eladó hirdetéseket.
(#) blasz hozzászólása Okt 23, 2018 /
 
Melegszik a a táptrafó mégis benne.Csak fára van szerelve nem nagyon melegedett át.Kézzel megtapintva meleg.Csinálok rendes stabilizált tápot neki,a trafó 2x20 vAc, 2x15v ezek vannak itthon stab ic-ből,aztán meglátom változik e.De lehet külső táposra csinálom meg,nagyon kicsi a hely benne,a 230v kapcsoló is és a trafó is az egyik kimeneti panel alatt vannak.Lehet ezek is zavarják.Árnyékolás nincs benne.-
(#) pucuka válasza blasz hozzászólására (») Okt 23, 2018 /
 
Ha melegszik a táptrafó, akkor mindenekelőtt azt tedd rendbe. Keress zárlatot (a táp terhelése nélkül), pufferkondi(k), egyenirányítók, és ha a trafó üresjáratban is meleg, akkor menetzárlatos.
Ha üresjáratban jó a táp, feszültségek rendben vannak, akkor az erősítőben kell további zárlatot keresni.
Következő: »»   67 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem