Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   198 / 259
(#) waterbear válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 17, 2018 /
 
A forgórészen a képen én úgy látom, hogy mintha lennének nyomok a paláston. De a 30%-os teljesítmény növekedés bekövetkezhet a meleg víz hatására, és ekkora változást a proci már nem tolerál. Futhatjuk még a köröket, de a Rotovillnél a Whirlpoolba való szivattyú nettó 3000Ft.
(#) hzsiga válasza waterbear hozzászólására (») Ápr 18, 2018 /
 
Szia. Nem kötöszködni akarok de meleg viz 2 perc elteltével még nincs, hogy melegedés miat szoruljon. Aszt lenne jó tudni mit akar csinálni 2 perc elteltével mikor ki írja a hibát? Elindítom a programot kiszivattyuz beengedi a vizet a lapátok elkezdenek forogni mosogat 2 perc letelik a programból, F6 hiba a bekapcsoló ledje 12 villog és eszt ismétlgi. Eyébként megrendelem a lúgszivattyút ha esetleg nem most előbb utóbb szügség leszrá. köszönöm a segítséget.
(#) Tityi hozzászólása Ápr 23, 2018 /
 
Sziasztok!
WHIRLPOOL ADP 4109 MOSOGATÓGÉP. Le tudná nekem írni valaki pontosan ennek a gépnek a teszt program indítását? Valamelyik programban feltölti vízzel,majd a keringető szivattyút bekapcsolja néhány másodpercre és leáll. Ezt megcsinálja néhányszor,aztán kiszivattyúzza a vizet és kikapcsol.
Azt olvastam,hogy javítás után a tesztprogram lefuttatása javíthat rajta...
(#) Tityi válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Sikerült lefuttatni a teszt programot.
A tesztprogram után 5-ször villog a zöld led.
Én ezt találtam róla: Hibakód F5 vagy öt villog

Ok: A permetező karok blokkoltak, eltömődtek vagy más módon működtek.

Tennivaló: A permetező karok könnyen eltávolíthatók, így vegye ki őket a mosogatógépből és mossa le a mosogatóba, hogy minden szennyeződést eltávolítson (a vízkőoldó használata segíthet a makacs törmelék eltávolításában). Ezzel a mosogatógépet egy rövid programon futtathatja a permetező karok nélkül, hogy megakadályozza a további eltömődést. (Forrás: http://www.drdishwasher.com/troubleshooting/manufacturer/whirlpool/error... (link is external) )
A karok nincsenek eltömődve,mert kitisztítottam őket. Viszont rémlik,mintha itt olvastam volna,hogy ha kopott a forgórész a szivattyúnak,akkor nagyobb az áramfelvétele és ezt figyeli a panel.....?

Üdv: Tityi
(#) dodoextra hozzászólása Ápr 24, 2018 /
 
Sziasztok nekem lenne egy Bosh SGV43E93EU tipusú mosogató gépem és azt csinálja engedi a vizet és le szívatyuza a vizet és közben már azt mutatja nincs víz holott van nekem van egy ötletem van benne ez a víz át folyó mérő ez lehet a ludas vagy nem mert fölöslegesen nem veszek őtleteket várom és köszönöm a segítséget !

424099..JPG
    
(#) proli007 válasza dodoextra hozzászólására (») Ápr 24, 2018 / 1
 
Hello! Esetleg ha nem egy mondatban írnád le a dolgot, lehet meg is lehetne érteni mit is szeretnél..
(#) hzsiga válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Szia. Le írnád a teszt program indítását. Nekem egy whirlpool ADP 4739 géppel van a fentebb leírt problémám. köszi előre is. Az általad linkelt oldalon a hiba kódoknál a 12 villogásra motorizált váltószelep hibát írnak az F6 pedig víz probléma.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
(#) Tityi válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 24, 2018 /
 
Szia!
Nálam úgy ment,hogy a program választó gombot a 40 fokos mosásra fordítottam. A start gombot folyamatosan nyomva bekapcsoltam a be-ki gombot és csak kb.5 másodperc múlva engedtem fel. Ekkor a zöld led elkezdett villogni. Ez jelzi,hogy teszt módban van. Utána ismét megnyomom a start gombot. Ekkor már folyamatosan zölden világít a led. Kb. 20 perc a teszt. Ha talál hibát,akkor villogással kijelzi. Ha nem villog,csak elalszik,akkor nem talált hibát.
(#) Alidoki68 hozzászólása Ápr 24, 2018 /
 
Kedves Fórumtársak!

Egy Miele Novo Stella Plus SC mosogatógép meghibásodásában kérnék tanácsot.
A gépház alján elhelyezkedő úszó egy relét (microswich) kapcsol, ami egy dugulás során feltehetően átkapcsolt. Korábban volt már egy hasonló átváltás, amikor is szivattyú folyamatosan működött,
a gép víztelenítése után azonban a hungarocell úszó a kapcsolót eredeti állapotba visszahúzta.
Most ugyanazt a metodikát követtem, azonban a szivattyú nem állt le, majd a relé feltehetően áthúzott és kiégett.
Sajnos elképzelhető, hogy a szennyeződés vezetőként működött, főleg, hogy a lefolyórendszerbe töltött vegyszer is a tálcára visszafolyt.
Kérdésem, hogy a relé cseréje -ami egy mechanikus dolog) megoldhatja-e a problémát vagy mindenképpen szerelőt érdemes kihívni.
Illetve, hogy esetleg a relérendelés előtt a saruk összekötésével megbizonyosodhatok-e arról, hogy a mosogatógépnek más hibája nincs, üzemképes-e?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Alidoki
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2018
(#) stevepapa válasza Alidoki68 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Az említett kapcsoló egy vész űrítő. Ami azt jelzi, hogy valahol rossz a tömítés a rendszerben, magyarul folyat. Nem eldugult !
(#) erdgab hozzászólása Ápr 25, 2018 /
 
Sziasztok!
Adott egy Bosch sms41d08eu mosogatógép ami 3 éve áll az eredeti,sértetlen csomagolásában (úgy nyerték),most eladóvá vált kb. féláron.Az lenne a kérdésem,hogy szabad e ilyen készüléket megvenni,történhetett e a hosszú tárolás miatt valami baja,olyanra gondolok,hogy elöregedett tömítések például?Soha nem volt bekapcsolva sem üzemeltetve egy percet sem.Esetleg mire kell odafigyelni egy megvételnél?Tehát a gép elvileg vadonatúj.
Ha sértő a kérdésem,kérem a moderátort,hogy törölje vagy helyezze át a megfelelő topikba.
Segítő szándékú hozzászólásokat,véleményeket tisztelettel megköszönném!
(#) hzsiga válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Üdv. Nekem a teszt program sem megy végig sajnos. 2 perc elteltével ugyan ugy F6 hibakód 12-őt villog a start gomb kis szünet ujjabb 12 villogás. Most aszt játszuk, hogy 1 perces szakaszokban indítom szünet és ujabb 1 perc és igy mosogatunk.
(#) dodoextra válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Szia akkor meg probálom le irni ide is hogy mi a tapasztalat a mosogató gépel :
elinditom a programot és el kezdi engedni a vizet engedi és engedi egyszercsak meg ál és már szivatyuza is le a vizet de eközben a viz hiány fel gyuladt és mikor le szivatyuzta a vizet ujbol engedi és ezt csinálja akár orákon át és még anyit hozá füznék hogy nem az összes vizet szivatyuza le mert szerintem a fölösleges vizet szivja le mert gondolom a tul folyás védelem müködik
(#) Gafly válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Garancia nincs.
Három év állás alatt szerintem nem ment szét benne semmi.
Én fél áron megvenném (különösen ha ismerem az eladót).
(#) Dino71 válasza erdgab hozzászólására (») Ápr 25, 2018 / 1
 
Vedd meg nyugodtan. Ha tényleg be se volt üzemelve.
(#) Dino71 válasza dodoextra hozzászólására (») Ápr 25, 2018 / 1
 
Nem kell megvenni az egész átfolyásmérőt.Elég a reed relet cserélni benne. Kb 100ft.
(#) Dino71 válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 25, 2018 /
 
Igen nagy valószínűséggel a keringető szivattyú a rossz.
(#) Tityi válasza Dino71 hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Kiszereltem a keringető szivattyú motorját. Nem tapasztalom rajta,hogy meg lenne kopva a forgórésze. Üresen futtatva 0.47A az áramfelvétele. Pedig a hibaüzenet 5-ös,tehát motor hiba,vagy eltömődött karok. Én ebben nem vagyok biztos és nem szeretnék fölöslegesen új motort venni.
A hibajelenség továbbra is az,hogy néha lefut a program,néha pedig vízbeengedés után elindítja a keringető szivattyút néhány másodpercre,majd leáll. Ezt elismétli 5-ször,majd kiszivattyúzza a vizet és leáll 5-ös hibával.
Még átnézem a vezérlőjét is,hátha találok hibás alkatrészt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2018
(#) Gafly válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
230x0.47=108.1>80
Nem lehet, hogy (kezd) leégni?
(#) Tityi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Nem,mert nyoma sincs és közel ennyit ír a leírása is.
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Szia. Nekem ADP 4739-es mosogatógép van a panel ugyan az amit felraktál. A panelen van egy SMD tokos ACS3025T HÁROM LINES AC SWITCH ARRAY. "http://html.alldatasheet.es/html-pdf/801169/KERSEMI/ACS302-5T3/297/1/ACS302-5T3.html''. Nekem csak a mosogató kapszula ajtó nem nyilik ki. Aszt nem tudom, hogy nem akkor vált-e F6 hibára. Segítséget előre is köszönöm. Bárki válaszát szivesen veszem csak lenne már meg a hiba.
(#) Dino71 válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Nem a forgórész kopik. Először a perselyek kopnak ki majd utána ér csak bele a forgórész az állórészbe. Panelon a kondikat mérted? Azt a kék x2 est is mérd meg. Váltószelep van benne? esetleg az nincs beragadva?
(#) botesz válasza Tityi hozzászólására (») Ápr 26, 2018 /
 
Itt a hibakód pontos jelentése.Szerintem döglött a szivattyú tekercse.

wh.PNG
    
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Én is letöltöttem a service manualt, és ide jutottam én is.
Bár nem értek hozzá, és ránézésre nem tudom megállapítani a menetzárlat tényét (ránézésre semmi különbség).

Lehet hogy egyszerű kiiktatni/rövidre zárni az éryékelő ellenállást, egy próba idejére?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018

error_5.PNG
    
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 27, 2018 /
 
Üdv mindenkinek. Mosogatógép üzemel. Köszönöm Mindenkinek a segítséget. A megoldásra nem én jöttem rá, de több helyen is találtam róla leírást. Másnak is volt már ugyan ez a hiba. A probléma meg oldása a következő: F12 MDV hiba! Ez a váltókapcsoló vagy motor. Rá is van írva a szerkezetre, hogy MDV. Ebben van egy kis mikrokapcsoló és az ment tönkre. A vezérlőnek ugy néz ki semmi baja.
(#) Sendi hozzászólása Ápr 28, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek. Van egy öreg Gorenje GS 90 mosogató gépem. Sima program órás.
Az utolsó mosogatás közben 2 alkalommal is megállt, nem lépett tovább. Először kb. fél állásnál, majd kb. háromnegyed állásnál. Átsegítettem mindkét megállásán. A program végén belenéztem, víz, leszivattyúzva, kissé nedves edények. Ami feltűnt, hogy a szokásos vízgőz nem csapott meg, bár az edények, langyosak voltak. A gép hideg vízről működik. Esetleg fűtés gond, nincs szárítás? Bár az edények langyosak voltak. Valakinek ötlete?
(#) dodoextra hozzászólása Ápr 28, 2018 /
 
Sziasztok mindenkinek. Mosogatógép üzemel. Köszönöm Mindenkinek a segítséget.
(#) Dino71 válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Így van. A fűtés körül lesz a probléma. Nem éri el a hőfokot és nem engedi továbblépni a programot. Lehet fűtés , termosztát vagy az érintkezők beégtek......
(#) Tityi válasza botesz hozzászólására (») Ápr 29, 2018 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket! Én voltam a figyelmetlen balfék! Mivel nem vagyok járatos e gépek javításában,elkövettem azt a hibát,hogy nem figyeltem arra, a kiszivattyúzott víz vissza is áramolhat a csövön keresztül,vagy éppen távozhat a beengedett víz is. Így nem is csoda,hogy E5-ös hibát adott,ami ebben az esetben érthető is...A gondos takarítás után ez szivatott....
Viszont ismerkedésre nagyon is jó alkalom volt! Köszönöm Nektek!
Üdv: Tityi
(#) hayabusageri hozzászólása Máj 2, 2018 /
 
Sziasztok!
Szeretném kis segítségeteket kérni!
Van egy 6éves Candy CDP4609-es mosogatónk. Tegnap meghibásodott valamelyik egység benne. A képen bekarikázott két lámpa gyorsan villog csipogás mellett, a progi végén, továbbá biztos nem fűti fel a vizet.
Beengedi a vizet, kiszivattyúzza, végigmegy az adott program.
Előtte pár nappal volt egy többszöri ki-bekapcsolós áram kimaradás, miközben ment a gép.
Leírom hátha lehet ok-okozati összefüggés.
Panelre vagy fűtőbetétre gyanakszom, de ez még kevés.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel,
G.Gergely
Következő: »»   198 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem