Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HP nyomtató hibák
 
Témaindító: lujdzsi, idő: Okt 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 8
(#) Szasza9668 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Xp átalakítóval nem viszi. párhuzamossal viszi.
(#) Massawa válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Akkor lehet, hogy a kábel sem jo.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Most ha belegondolok, nekem is volt jo egy évtizede ilyen gondom. Az akkor vett szuper PC nem rendelkezett LPT porttal ( mert a hülyék kijelentették, hogy már nincs rá szükség - asztali drága gép volt W ME alatt, amit amint megjelent a WXP azonnal upgradeltem).
Nekem is csak a harmadik kábel indult el, ami kezelni tudta az akkori HP nyomtatokat (A4-A3).
(#) Szasza9668 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Már írtam. Másik gépen amin van p.port, tökéletesen megy.
(#) Massawa válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
De azt irtad, hogy ugyanazon a gépen az USB/LPT kábellel viszont nem, akkor a kábelben lesz még valami gond ( hiányozni szokott 1 pin kezelése, ahol a nyomtato beazonositja magát, vagy az USB/LPT konvertor a kábelben csak részlegesen kétirányu).
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
(#) Szasza9668 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 13, 2018 /
 
Az usb-lpt madzaggal van a gond. Pici időm lesz akkor megcsinálom a desktopot és azon keresztűl nyomizok. Régi gép de egy vnc simàn elmegy rajta. Teszek még rá egy ftp-t is és akkor mindent elérek.

Üdv!
(#) kovacspista hozzászólása Nov 4, 2018 /
 
Helló! Valakinek van e HP Laser Jet M1120 MFP készülékhez driverje, ami kompatibilis a win 10 - el?
(#) ha9pi.feri hozzászólása Dec 25, 2018 /
 
Üdv! Van egy HP1010-es nyomtatóm, egy idő óta, ha kapcsolási rajzot nyomtatok vele az alkatrész értékek olvashatatlanok, annyira halványak. Az alkatrészek, vonalak rendben vannak. Nyák nyomtatásnál is tökéletes. Mi lehet a baj?
(#) dsanya hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
Üdv!
Van egy HP Deskjet 1660 tip nyomtatóm. Évek óta nem használtam, azt hittem kiürült a patronja. Jelzi, hogy a szinesben is van tinta, de szerintem az rég beszáradt. Vettem fekete tintát -utángyártottat- bele, mert úgy láttam, hogy az új gép rendesen kezeli, de a nyomtatás nem sikerült. A legelső próbanyomtatás megmocskolta a papírt, úgy néz ki mintha néhány fúvóka kihagyna. Azóta semmit nem ír, csak a mozgása olyan, mintha nyomtatna. Dobhatom a nyomtatót?
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Talán inkább HP Deskjet D1660 típust akartál írni ? Ha igen, áztasd ki az eldugult piezzo fúvókákat langyos vízben...kb. 3-5 mm mélyben.
(#) dsanya válasza uniman hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Igazad van, elírtam, D1660! Viszont most bontottam ki az új tintapatront, azzal indítottam el a próbát. Azóta eszembe jutott, hogy valószínüleg ilyesmi hiba volt a régi baja is évekkel ezelőtt. Akkor arra gondoltam, hogy tönkrement a tintapatron és nem lehetett kapni olcsóbb patront próbára. (Azért hagytam úgy a printert, mert új munkahelyemen megoldódott minden nyomtatási problémám. Nyugdíjba mentem - most már van...)
Amúgy az általad írt eljárás működik Canon nyomtatófejnél is? Vagy oda tisztító folyadék kell?
(#) dsanya hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
Bocs, először is köszönöm a gyors hozzászólást! Másodszor: kíváncsivá tettél, ezért előkerestem a régi tintapatront - már ázik. A vizet többször cserélni fogom melegre és meglátjuk javul-e. Ha igen, nagyon rossz véleményem lesz az ECO Pixel gyártóról!
(#) dsanya válasza dsanya hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Üdv! Az eredmény negatív! Nem nyomtat sem a régi -áztatott-, sem az új patronnal. Most kellene valaki akihez elvihetem a patronokat próbát nyomtatni -Győrben. És kinek lenne D1660 tipusu nyomtatója... Még beáztathatom vízbe az új patront is, de azt tegnap vettem, orig csomagban volt, zárógumis rögzíttéssel.
(#) dsanya hozzászólása Feb 22, 2019 /
 
Egyre jobban félek attól, hogy egy garanciaidőt épphogy kibíró, javíthatatlan ócskaság birtokosa vagyok. Most már csak azért foglalkozok vele, hogy az asszony ne cikizzen halálra amiért drága próbapatront vásároltam hozzá... (Nem nyomtatott 120-150 oldalnál többet -inkább kevesebbet- azt is kis fedettséggel, 1,5 esetleg 2 év alatt. Jó, 1-2 fényképet kis méretben de inkább vettem egy képnézegető készüléket a páromnak a képminőség miatt.

Miután a patronok beáztatása sem hozott eredményt, megpróbáltam lebontani a fedelet. A D1660 egy "minimál" stílusban épített kisnyomtató. Túl kompakt. Ha valaki szedte már szét, kérem adjon némi tanácsot, mihez ill. hogyan nyuljak hozzá, hogy idő előtt ne törjön semmi. Annyira akarom csak szétkapni, hogy mérni tudjak jeleket az elektronikán, fejmozgatás nélkül. Minden segítség jól jön, időm meg sok van. Szerszámokkal rendelkezem... Sornyomtatók ill DZM 180 volt az utolsó általam is javított printer azóta ilyenhez nem nyúltam. Ezen túl sok a műanyag, amit szívből utálok...

Előre is köszönök minden segítséget! Üdvözlettel: Dsanya
(#) uniman válasza dsanya hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Ha nagyon régóta be van száradva, akkor az áztatás sem segít...vagy írnak a neten olyanról, hogy az adott fúvókához tartozó piezzo "kiég", ez esetben sem fog többé rendesen nyomtatni.
(#) dsanya hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Köszi, de a frissen vásárolt patron is ugyanúgy viselkedik. Ennél a típusnál a patronba épített fúvókák vannak. Beletettem a langyos vízbe az új patront is, láthatóan egyből tintás lett a víz. De nyomtatni azzal sem nyomtat. Már arra gyanakszom, hogy ha külön tápja van a fej-elektronikának az romolhatott el, mert papír és fejmozgatás a szöveghez igazodóan van. Az új patron első nyomtatása úgy sikerült, hogy az oldal tetején levő szöveg halványan és hézagosan látszott azután teljesen elhalványult és azóta semmi A szinessel meg sem próbálkoztam, az a patron is régi.
(#) dsanya hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Azért szedtem le a (tető)burkolatot, mert arra gyanakodtam hogy a fejhez menő vezeték rosszul csatlakozhat, de az tökéletes. A fúvókák vezérlését a mozgó fejhez rögzített elektronika végzi egy db négyzet alakú IC-vel. A táphoz nem férek hozzá a mechanika kiemeléséig, pedig tápfesz vizsgálattal illik kezdeni a belemérést. A mozgó fejen meg bármit mérni "kényelmetlen" -elég nagy sebessége van.
(#) pipi válasza dsanya hozzászólására (») Feb 23, 2019 /
 
Hali!
Ellenőrizd hogy a patron szellőző lyuka szabad-e, levetted/tépted a fóliát róla.
Az elhalványodás oka lehet ha a kispriccelt tinta helyére nem tud levegő bemenni, gyakorlatilag "vákum" lesz a patronban.
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 23, 2019 /
 
Sziasztok!

Ha halványan nyomtat egy lasejet 1160 az lehet toner baj annak ellenére, hogy elvileg 79% a toner szintje?
Használtan kaptam semmit nem tudok róla, csak a próba nyomtatásnál tünt fel ez.

Üdv!
(#) Szasza9668 hozzászólása Jún 1, 2019 /
 
Sziasztok

Hp laserjet 1160 win 10 alatt a képen látható mintát produkálja.
Let ez csak toner baj? Szét kaptam a prizmák teljesen tiszták. Elvileg a toner 79 százalékos, ezt írja.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jún 2, 2019 /
 
Ez eredetileg milyen minta lett volna? Egy teljes fekete lap? Mivel ennél a tonerrel egyben van a fényhenger is, így egyben cserés... Nálunk a cégnél a vacak utángyártott tonerekkel produkált hasonlót.
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Jún 2, 2019 /
 
Igen egy teljesen fekete lapnak kéne lennie.
Úton van az új toner.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2019
(#) brigi hozzászólása Jún 3, 2019 /
 
Van egy nem igazán fiatal SamsungCLP-310-es nyomtatóm. Sajnos borzasztóan nyomtat, lásd a képet. Mi lehet a baja illetve mit kell csinálni?

Nyomtató.jpg
    
(#) uniman válasza brigi hozzászólására (») Jún 3, 2019 /
 
Idézet:
„HP nyomtató hibák”
(#) Chipmunk1960 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Szia, Valószínű "megvakult" a fényhenger, ha a Laser tiszta. Próbáld ki másik tonerrel.
(#) Chipmunk1960 válasza brigi hozzászólására (») Jún 4, 2019 /
 
Szia, Először másik toner teszt. Mivel szines, s elég drága, lehet eleve felejtős az eset. Egy Laser egység takarítást még megér.
(#) brigi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Kicsit nyaraltam. Mit keressek lézer egység gyanánt? A levilágító bigyót? A szelén henger nem lehet poros, ha az akkor mivel takarítsam le?
(#) Szasza9668 hozzászólása Júl 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Laserjet 1160 halvány nyomtatás toner cserével megoldódott.

Köszönöm a segítséget!
(#) janigel hozzászólása Júl 16, 2019 /
 
Sziasztok !
Szasza9668 kollégától ma kaptam egy HP ScanJet 6200C lapolvasót.
A fekete-fehér olvasás jó, de a színes a képen láthatót produkálja. (zöld alap)
Ötletet kérnék, hogy mi lehet a baja.
Köszi janigel.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019

Próba.jpg
    
(#) Szasza9668 válasza janigel hozzászólására (») Júl 17, 2019 /
 
Nekem nem tünt fel. Igaz sokat nem használtam a sebessége miatt.
Következő: »»   6 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem