Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 72
(#) Joe_001 hozzászólása Máj 13, 2018 /
 
Üdv!
Delonghi kávégéppel foglalkozik valaki?Kaptam egy halott Magnifica Rapid capuccinót halott elektronikával. A proci szerepet cserélt, kazánt játszik. A panelen a 5213210021 szám olvasható. Ennek a javításával foglalkozik-e valaki?
Köszönettel Joe
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2018
(#) JZoli válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
A panelról tehetnél fel egy képet. Sajnos a szám alapján nem tudom melyik panel lehet.
(#) kovax1 hozzászólása Máj 15, 2018 /
 
Sziasztok! AEG Cafamosa kávégéppel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kéni! Olyan gondom van vele, hogy mindent tökéletesen csinál, (öblít, gőzöl, mechanikát pozicionál, darál, stb.) viszont kávéfőzéskor akárhova állítom a vízmennyiség szabályzóját, a vizet csak 2-3 másodpercig nyomja, majd leáll és kidobja az átnedvesedett, kifőzetlen zaccot,,,, a csészéig már nem jut el a kávé, vagy csak néhány csepp! Mivel van itthon egy ugyan ilyen gépem, csak annak törött a mechanikája, ezért átraktam belőle a vezérlőelektronikát, de semmi nem változott! A vízmennyiség állító potmétert kimértem és az jónak látszik, a kazánon jó, a hőmérséklet jeladót kimértem, hő hatására szépen csökken az ellenállása. Bár nem logikus, de kínomban már a motor pozicionáló jeladót is kicseréltem, de semmi változás. Mit lenne érdemes még megnéznem, kicserélnem, vagy mi produkálhat ilyen tünetet? Lehetséges volna, hogy mind a két gépnek, ugyan az lenne a hibája, vagy ?
(#) JZoli válasza kovax1 hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Nincs benne valahol átfolyásmérő? A legtöbb gépben van, és azzal tudja megállapítani a víz mennyiségét. De hangsúlyoznám, hogy ezt a típust nem ismerem.
(#) Joe_001 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 15, 2018 /
 
Szia!
Két panel is jó bele, a difi, az hogy az enyémben trafó adja a 12 V-ot, az újabbakban kapcsoló üzemű a táp. Ezeket a panelokat több géphez is használják, az enyémbe a SW 42 jár. A másik panel száma: 521321271. Egy 18F4521 professzorkodna benne. Szemmel látható baja nincs, csak ha tápot adok neki a proci forr, mint állat. A képen látható az ugyanaz, csak az enyémbe a 42 SW van töltve.
https://www.coffeemakers.de/media/image/b6/b4/8b/DeLonghi-Leistungs...00.jpg
Egy másikat is ajánlanak a kapcsolóüzemű táppal az ez.
http://kavegepbolt.hu/shop_seopic/9160/5213212711/5213212711.jpg?ti...055349
(#) kávészem válasza kovax1 hozzászólására (») Máj 15, 2018 / 1
 
Szia! Akkor szokott így működni, ha kevés kávét darál egy adaghoz. Próbáld az erősebb kávé gombbal! Próbáld porkávéval, a hozzá tartozó gombbal is. Daráló, és software hiba is lehet. Öreg jószág, a Prédikátor szavaival: "minden nap ajándék". Üdv!
(#) kovax1 válasza kávészem hozzászólására (») Máj 16, 2018 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítőszándékot és kévészemnek a megerősítést. Valóban a kávé mennyisége lehetett a gond, mert elég lagymatag zacc jött ki belőle, ezért rádobtam még egy kanállal darálás közben és, hogy én is idézzek a prédikátortól "lőn csoda és vala kávé!" Valószínűleg az lehet a gond, hogy eddig arabikával ment, most meg rombusztával lett feltöltve és a legfinomabb őrlésre volt állítva. Lehet, hogy nem logikus, de arra gondoltam, hogy ezek a nagyobb szemek nehezebben férnek bele a darálóba, ezért kevesebbet tud ledarálni belőle. Mindenesetre durvábbra állítottam az őrlést és azóta ismét teszi a dolgát! Ezt csak azért csodálom, mert a másik gépem, (Orion) kikapcsoláskor mossa el magát, ezért néha bekapcsolás után leszoktam futtatni egy őrölt kávés programot, kávé nélkül, hogy kiadja magából az előző mosásból benne maradt állott mosóvizet és az minden gond nélkül végig szokott menni.
(#) lithium hozzászólása Máj 20, 2018 /
 
Sziasztok!
A gép egy JURA M30 . A probléma: bekapcsolás után főzőegység mozog( motor megy) , pozicionál, majd ahogy az elő van írva villog a csésze lámpa (felfűtés) de, nem lép tovább. A kazán viszont forró a felületén 85-88 c fok. mi lehet a gond???
előre is köszi!
(#) aramis hozzászólása Máj 21, 2018 /
 
Sziasztok ! Kérek segitséget egy szv-612/3 kávéfőző csak gőtölög a kávé nem folyik . mi lehet a baj.
ara.
(#) Moderátor hozzászólása Jules2 hozzászólására (») Jún 1, 2018
 
Az apróhirdetés a fórumban tiltott!
(#) Ambavir hozzászólása Jún 10, 2018 /
 
Szép estét!
Jura F50 alkatrész.
A mellékelt képen lévő szárat keresem. Letörtek a fogacskák róla.
Legalább a nevét tudnám.
A krémesítő szelep megy a végére.
Megköszönöm, ha valaki beazonositja.
(#) user1914 hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni a Aeg Caffe Silensio készülékkel kapcsolatban. Remélem van olyan akinek van esetleg blokksémálya a fenti készülékről, vagy esetleg valami rajza, hibakód táblázata.
Nem lehet bekapcsolni. A hálózati csatlakozó bedugása esetén a következő LED-ek világítanak egymás után.
Vízhiány - Zacc tartó megttelt(nincs a helyén) - Felkiáltó jel - Vízkőtelenítés lámpa, majd kezdődik előlről (körforgás). Végiglépked a felső soron, majd a vízkőtelenítést jelző lámpa.
Kaptam egy tippet, hogy ez az önteszt. Ez az önteszt milyen sorrendben érzékeli a perifériákat? Mert 1 óra húsz perc múlva is csak a LED-ek körforgása megy a kijelzőn.
Továbbra sem lehet bekapcsolni. A készülék nagyban hasonlít a Delonghi Magnifica márkához.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) JZoli válasza user1914 hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Én leginkább a DeLonghi gépeket ismerem, és ez tényleg hasonlít rá. A DeLonghiknál, ha ez a négy LED egymás után sorban jelez akkor a főző-, vagy párolóegység nincs benne, vagy nem jól tették bele. Azt kellenéd megnézni. A mellékelt képen a "V" betűvel van jelezve.
(#) user1914 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Szevasz!
Köszönöm a segítségedet.
Az egységet a teljes tisztítás után én magam raktam vissza. Teljes mértékben a helyén van. Amikor kivehető egy kissé feljebb van (kb 5-7 mm) mint az alsó végállás (ami egy microkapcsoló). Ha letekerem a kapcsoló zárásig, akkor nem lehet kiemelni, vagy betenni az egységet.
Behelyezés után le kellene tekerni a kapcsolóig, vagy van rajta még valami érzékelő amiből tudja a készülék, hogy az egység benne van?
Előre is köszi.
Üdv. M.
(#) JZoli válasza user1914 hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Mit tekersz? Én ebből semmit nem értek. Ha kikapcsolod a gépet akkor simán kivehető, meg visszatehető. Hol van ezen tekerő, amit állítgatni kell?
Esetleg ez segíthet:
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) user1914 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Hi!
A készülék a fenti hibával került hozzám (villogó LED-ek). A főző egységet ki szerették volna venni amit ki is oldottak, de nem volt eltávolítható (reteszelve volt).
Majd szétszedtem kitakarítani, és ellenőriztem a végállás kapcsolókat. A burkolat jelenleg nincs rajta. A tekerést a következő egységre gondoltam (Mozgató egység).
A hálózatba bedugva a fentieket nem tudom törölni.
Köszi előre is.
Üdv. M.
(#) JZoli válasza user1914 hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Ja így már világos. Hátulról tekered a "program motor" menetes tengelyét. Ide linkelem a használati utasítás elérhetőségét:
Bővebben: Link
Most is csak a DeLonghikra tudok hivatkozni, ha amikor bedugod a gépet a 230V-os csatiba, nyomd az egy csésze és a gőzfejlesztő gombokat egy időben. Ekkor teszt módba kerül a gép az egy- és két csésze gombokkal lehet a programmotort le- és fel járatni, ilyenkor az alsó mikrokapcsolóig járatva berakható a párolóegység. De ha nem érzi, akkor ott valamelyik mikrokapcsoló, vagy a vezetéke hibás. Ha nem akkor sajnos vezérlőpanel hiba lesz. Tudsz képet feltenni a panelról?
(#) user1914 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Hi!
Köszönöm. Az előzőeket vagy harmadjára ismételve sikerült nulláznom.
Már főzi is a KV-t. A limket köszönöm.
Üdv. M.
(#) Jules2 hozzászólása Jún 13, 2018 /
 
Sziasztok!
Krups EA826 kávéautomatával küzdök. Bekapcsoláskor elkezd kicsit fűteni, ki is írja, majd kattan oda-vissza egy relé, megismétli újra (kit-kat...kit-kat), majd 09 hibakóddal leáll. Mi lehet a baj, hol keressem? Tud valaki a kazánhőmérőjéhez ellenállásértékeket? Vagy rossz helyen tapogatózok?
(#) péter71 hozzászólása Jún 18, 2018 /
 
Sziasztok mesterek. Egy saeco incanto de lux géppel van gondom. Teljes tömítés garnitúra csere után összeraktam, víz a tartályba, kávé a helyén. Kéri a gép a légtelenítést. Bal alsó gombot kell nyomni, ki kénbe írni valamit, majd a csapot nyitni. ezzel szemben kéri a légtelenítést, gombnyomásra nem ír ki semmit, csapnyitáskor a szivattyú tolja a vizet, levegő ki , csak víz jön. Szivattyú magától megáll, a kijelzőn kéri a légtelenítést, és nem enged semmilyen gombra semmit csinálni. A gombot megnéztem érinkezik rendesen. MI lehet a gond? Esetleg átfolyásmérő? Szétszedés előtt működött.
(#) péter71 válasza péter71 hozzászólására (») Jún 19, 2018 /
 
Az átfolyásmérővel volt gond.
(#) péter71 hozzászólása Jún 19, 2018 /
 
Jó estét! Ha a zacc tartályban elég sok víz van, elég csak a KP egység dugattyú tömitését cserélni?
(#) Sendi hozzászólása Júl 1, 2018 /
 
Sziasztok. Van egy Saeco Vienna kávéfőzőm. Elkezdte ereszteni a vizet, rögtön a bekapcsolás után.
Megnéztem, a kazán után van egy "T" elosztó. Az egyik megy a gőz szelephez, a másik meg a kávéfőző részéhez. Alaphelyzetben ez utóbbi nyitott. Ide csatlakozik főzés közben a kávé, a mechanika segítségével.Tehát alaphelyzetben ez a cső nyitott, és itt csöpög erősen a víz. ( tehát még főzés előtt) Mi a gond? Van benne szelep, vagy valami?
(#) kávészem válasza Sendi hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Szia! Abban a pipacsőben van egy szelepdugó, amit egy villa emel meg, ha a főzőegységgel összekapcsolódik. Tehát alaphelyzetben zár, nem engedhet át vizet. Szedd szét, segít a gyártó honlapja robbantott ábrával is. www.saecoalkatresz.hu .Üdv!
(#) Sendi válasza kávészem hozzászólására (») Júl 2, 2018 /
 
Köszi ellenőrzöm. Javítható?
(#) Jules2 hozzászólása Júl 9, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Saeco Incanto SUP021 gépem. Bekapcsolás után a főzőegység pozícionálását nagyon lassan csinálja, majd a műveletet félbehagyva villogó piros lámpával leáll a főzőegység köztes állásában. Mi lehet a gond, hol kezdjem a javítását?
(#) Lajosbácsi hozzászólása Júl 13, 2018 /
 
Üdv mindenkinek.
Aeg CS5000 gépem van, és csak barna lé csordogál. Megnéztem a zaccot, lényegesen nagyobb szemcsés, mint amit a darált kávé után kidob a gép.Darált kávéval jó kávét készít. A daráló finomságát maximumra állítottam, de nem változik a szemcsenagyság. A daráló lehet a bűnös? A javításához lehet e alkatrészt kapni, és honnan?
(#) Kovidivi válasza Lajosbácsi hozzászólására (») Júl 13, 2018 /
 
Bugyuta kérdés, de ha minimumra állítod, akkor nem lesz jobb?
Nem egyértelmű, hogy a darálás finomságát vagy a darált kávé szemcséinek mérete van maximumom.
(#) mirtil hozzászólása Aug 1, 2018 /
 
Üdv!
Saeco Incato de luxe kávégépem légtelenítést kér.Minden rendben vizkötlenítés gőz jön melegviz jön ,mégis kávédarálás után leáll a gép és légtelenítést kér amit sokszor megcsináltunk már
(#) weresgyufa hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
Sziasztok.

Hogyan lehet a Saeco Primea Ring-en hangolni kicsit, hogy ha esetleg más kávét teszek bele akkor ugyan darálás után tömörítse össze, ugyanis ennél a lépésnél hallhatóan erőlködésbe torkollik a dolog, majd a cycle interrupt hibaüzenettel ki is dobja amit ledarált és nem főz kávét. Természetesen ez a jelenség Lavazza, Segafredo és két féle pörkölésű Omnia esetén is előfordult.
Kezdem kicsit unni a Bravos-t mert azzal nincs ilyen baja.
Tapasztalt valaki már ilyet, létezik erre megoldás, vagy hogyan lehet ezt orvosolni mert jó lenne ha nem a gép döntené el milyen kávét iszom vagy hogy iszom e kávét egyáltalán...
Köszi a tippeket előre is.
Következő: »»   31 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem