Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 23
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 1 /
 
Szerintem vegyél vissza egy picit.
(#) brrr válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Szerintem baromira nem kérdeztelek, hogy miből mit kellene visszavennem . Olvasd el figyelmesen a kérdésemre adott "választ " (ha ezt annak lehet nevezni, szerintem nagy jóindulattal talán bökésnek) és utána azt oktasd ki akit ez ügyben oktatni kell...ne engem jó?? kössssz
(#) brrr válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Hello! Ezek szerint ha a két szélső érpárra kötöm át a vonalat, szerinted működhet a telefon??
(#) Gafly válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 2
 
Szerintem a kapcsolási rajz és tömbvázlat mindent megmagyaráz...
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 2 /
 
Szerintem is. Nincs is jobb válasz (vagy megoldás) ez esetben mint egy tömbvázlat , vagy egy jó kis kapcsolási rajz ,ami mindent megmagyaráz . Epekedve várom a megmagyarázásokat a kapcsolási rajz és a tömbvázlat alapján . (ismét gratulálok a remek megfejtéshez)

Fájlmelléklet a fent linkről
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 1 / 1
 
Én meg nem válaszoltam, hanem felhívtam a figyelmedet valamire.
(#) micimacko válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Köszönöm, így kezdem kapisgálni... Nekünk nem 7030 a rendszerkészülék, sajnos nincs előttem, hogy megnézzem a típusát, de a doksi nagyon jó. Majd kísérletezgetek bent a központon, ha lesz egy kis szusszanatnyi időm, mert vannak érdekes kábelezési megoldások, amikhez az elődeim nem mertek hozzányúlni. Elvileg a volt kolléga hagyatékából kapok valami doksit is a központról, abból is sok minden kiderül majd.
(#) brrr válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Tisztelettel kérdezem: téged nem borzaszt el a gondolata is annak, hogy bárhol, bármikor, bármiben ha segítséget kérsz (esetleg eltévedtél az erdőben, nyomodban a farkasok, éhesek és vérengzők) olyanok adnak útbaigazítást (jótanácsot) akik híján minden tényleges ismeretnek, feltételezésekre , valaki már látott ilyenre, úgy emlékszem álmodtam már ilyenre hagyatkozva kényszeres szereplési vágytól fűtve mutatják a kivezető utat ? Ezt te segítségnek neveznéd?? Azonnal indulnál az általa megadott irányba? Aligha hiszem, ennyire te sem vagy naiv. Egyébiránt az igazán szép hozzászólások így kezdődnek: "nem értek hozzá, de "," sose találkoztam még hasonló jelenséggel, de " ilyet még nem láttam, de " és ezekből van itt sajna jó néhány... tiszteletem .
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 1 /
 
Elektrotanyán találtam fórum hozzászólást, ott egy telefon alközpont szerelő ad egyértelmű útbaigazítást, megoldást erre a kérdésemre, úgyhogy itt tisztelettel befejezném a további kérdezést ez ügyben , megoldódott a 7030 -as átalakítása, mindenkinek jó nyaralást, szép csobbanást
(#) Moderátor hozzászólása brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018
 
Némileg megértem a dohogásodat, de nem ilyen stílusban hurrognám le a segíteni szándékozókat - akik vették a fáradságot és billentyűzetet ragadtak.
Egyik hozzászólóról tudom, hogy hosszú évei voltak a telefonos világban, tehát nem ezen múlt, hogy a tippje nem vált be.
Magam is láttam már hozzá olyan készülék javításához amilyet még nem láttam, de 40 év tapasztalata átsegített a dolgon.
Örülök, hogy megoldódott a gondod!

Üdv: Sebi
(#) Gafly válasza micimacko hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Emlékeim szerint a Pana központ tud fogadni két középső éren minden DTMF-es analóg készüléket, csak a "Flash" idővel szokott baj lenni, mert nehéz rávenni a 600 ms helyett (magyar hálózaton ez már bontás) a 125 ms-ra (magyar hálózaton ez "akármi").

Ezzel egybecseng, hogy a beszéd itt is a két középső éren megy, viszont a készülék nem onnan "táplálkozik". Két külső éren megy a táp és a digitális kommunikáció.
Nem értek hozzá, de gyaníthatóan külső tápot rátéve csengetést leszámítva akár működhet is valamilyen szinten.
(#) Gafly válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 / 1
 
Mint minden hasonló esetben, link az ugye nincsen, nehogy más is megtudja
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 /
 
Aha, csakis azért.
(#) brrr hozzászólása Aug 2, 2018 /
 
Alig néhány órája írtam, mennyire elkeserítő, mondhatni kétségbeejtő, hogy a "segíteni szándékozó" úgy kezdi mondandóját----nem értek hozzá, de !! Íme itt van, nem kellett túl sokáig várni erre a mondatra. Hozzászólás 18.05 -kor , utólsó mondat !! Gratulálok , más dicsérő szócska most nem jut eszembe
(#) micimacko válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Igen. Ránéztem az itthoni egyik rendszertelefonra, erre eszembe ötlött: egyszer kipróbáltam, valóban csak "valamilyen szinten" működött: nem szakadt meg a vonal beszélgetés után, de néha foglaltat is jelzett letett kézibeszélőnél is, akkor még egyáltalán nem foglalkoztam a digitális telefonok világával.
A Pana központ valóban tudja kezelni az analóg készülékeket is (melóhelyen egy komolyabb, itthon egy kis 3/8-as), de a flash tényleg problémás néha a benti nagy központon, de nem minden analóg készüléknél.
(Ma jártam a volt Belvárosi Telefonközpont felé. Bontják, vagy csak átalakítják az épületet? Ott dolgozott a nagypapám régen...)
Szép estét!
(#) nedudgi válasza brrr hozzászólására (») Aug 2, 2018 /
 
Nagyon megkeseredett ember lehetsz, ha így értékeled a dolgokat.
Az általad emlegetett "nem értek hozzá" azt is jelentheti, hogy valaki esetleg tudja azt, hogy mit nem tud.
Azt azért elárulom, hogy a segítség nem jár. Azt jó szívvel adják, de ha ilyen fejmosás várható érte, akkor bizony csöndbe maradok - különös tekintettel arra, hogy öt perc guglizás sem kell a megoldás felleléséhez. Még egy oktalan állat sem harap a segítő kézbe.
(#) szikorapéter hozzászólása Okt 1, 2018 /
 
Sziasztok. Vezetékes telefon aminek egy KS5805A a lelke , 2 vezetékkel van bekötve. Tudom ezt mai hálózathoz használni vagy bontásra vele?
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Addig nem barmold szét, ameddig nem szakértettük meg Zsákán.
Mellesleg működik (hülye kérdés, tudom :jump vagy miért akarod szétszedni, vagy mihez használnád?
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Használni simán vezetékes telefonként szeretném , 1 vonalunk van (4 szálas) és ez most a nappaliban van. Ezt a kis kékséget ami csak 2 vezetékes akarom ki az előszobába a műhely részhez , ha csörög akkor legalább odakint is fel tudjam venni. Az nem gond ha két telefon lóg egy vonalon?
(#) pucuka válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Az IC csak impulzus tárcsázást tud. Ha működik jó, ha nem, felvenni a hívást még mindíg lehet vele. A négy vezetékből általában csak a két belső ér használatos, a két külső akkor kerül képbe ha két telefont úgy szeretnél összekötni, hogy ha az egyiket felveszed, a másik le legyen kapcsolva. Nem nagyon szoktak ilyen megoldást alkalmazni.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Arra teljesen jó, és kötheted őket párhuzamosan. Ha nem tud DTMF-et, akkor legfeljebb hívni nem tudsz, ha olyan a vezetékes vonalad...
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2018
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Ez pech: Ma voltam Györökön, van "Kill"-em, de már Zsákáig nem megyek le.
(#) szikorapéter válasza pucuka hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Értem, tehát akkor elég a két belső eret párhuzamolni azzal ami nekem van. Holnap teszek is vele egy próbát.
(#) elektroncso válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Nyugodtan párhuzamosíthatod a két telefont műszakilag nem lesz hiba. Nagyszüleimnél évtizedekig így működött a két telefon (egy a lakásban, egy az üvegházban). Annyi, hogy ha mind a két telefont felveszik akkor egyikkel le lehet hallgatni a másikat és viszont illetve bele is lehet szólni a beszélgetésbe a másik telefonról. Szóval fapados konferenciahívást lehet vele csinálni.
(#) Inhouse válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Sőt, hívhatsz is vele... Fogod az okostelefonod és letöltesz egy DTMF generáló tárcsázó programot. Felveszed a kagylót és a mobil hangszóróját a mikrofonhoz tartva bepötyögöd a számokat és örülsz!
(#) Sebi válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Nekem olyan app van fent a telómon, ami a névjegyzéket használja...
(#) Inhouse válasza Sebi hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Akár azt is...ahogy a felhasználó óhajtja, a lényeg a megoldáson volt, amivel az impulzusos tárcsázós telefonon keresztül kezdeményezhet hívást. Neked is van régi telefonod?
(#) Sebi válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Van, persze. Még központ is. De alapjában véve azért tettem fel, mert ha bent vagyok cégnél, akkor az ottani vezetékesen sem kell billentyűzni...
(#) metrovagon hozzászólása Okt 13, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy utcai telefonkészüléket ( TMM 80, Mechanikai Művek) szeretnék használni VOIP vonalon. Vettem hozzá egy átalakító elektronikát ( DIALGIZMO márka?nevűt), ami a Pulse tárcsázási mód jeleit alakítja át DTMF Tone-ra ( idézem: Pulse to Tone Converter for VOIP lines).

A kérdésem a következő: Van egy kikötés a használati utasításban, miszerint: PSTN vonalakhoz nem használható. Mi a különbség a VOIP és a PSTN között? Digi vonalán szeretném használni.

Köszönettel
(#) Sebi válasza metrovagon hozzászólására (») Okt 13, 2018 /
 
PSTN - Public Switched Telephone Network - azaz nyilvános (kapcsolóközpontos) telefon hálózat.
A VOIP (Voice over internet protokoll) az internet hálózaton történő hangátvitel.
Ennek a végpontja (az előfizetőnél) szabványos RJ14 csatlakozó is lehet, amihez - némi megkötéssel - bármilyen készülék csatlakoztatható. A megkötés pl. a régi készülékekben használt elektromechanikus csengő kizárása lehet - ezt nem biztos hogy meghajtja (megszólaltatja), bár a Speedport modem megteszi ezt a CB55-tel...

Még egy dolog amire kényes lehet: a tárcsa szaggató érintkezőit ki kell venni a vonalról és csak a konvertert hajtani vele.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2018
Következő: »»   18 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem