Fórum témák
» Több friss téma |
Ne idegesíts! A gépet 2000/XP-vel adták ki...
Hello,
System32, osk.exe. De ha beírod a Win10 keresőjébe, hogy képernyő, rögtön megtalálja.
1865 ben. idegeskedni annyi, mint mások hülyeségei miatt, magunkat büntetni.
Na de mit tehetnék hogy a VLC elinduljon? Így nem tudom lejátszani a meglévő videókat!
Keress egy 20 évvel ezelőtti kiadást belőle, az menni fog
Az 1.1.5 verziónál hova van lejjebb?
![]() Szerencsére az ORIGO Szoftverbázison még elérhetőek régebbi verziók és az 1.0.5 verzió simán elindult Windows 2000 rendszeren is! (Most látom hogy már 3.0.3 cerzió is van! Ennyire le lennék maradva?? )
Gondolom nem dolgozol még, és abból építkezel ami van. Majd ha melózol, meglátod, milyen olcsón lehet szuper gépeket összerakni, és kinövöd ezt a Win2000-es témát. Egy i5-ös laptop már elég olcsón megy, akár újonnan is!
Már így is lépett, mert nem az arab milleniummal harcol
Idézet: „Ennyire le lennék maradva??” Ez könnyen elképzelhető, mivel az op.rendszered szerintem idősebb nálad... A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2018
kmplayer
Tegyl rá XP-t legalább és menni fog.
Inkább azt írd le, hogy milyen fájlokat szeretnél "lejátszani"...
Szerintem rossz irányból közelítesz a problémamegoldáshoz, a helyes irány inkább ez lenne: Bővebben: Link A megfelelő "Codec-pakk" feltelepítése után valószínűleg már a Media player is le tudja majd játszani azokat a bizonyos fájlokat...esetleg DivX-hez még ez is OK : Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
Mindegy, már a VLC 1.0.5 verzió felrakása simán megoldotta az egészet...
Különben is a Media Player "nem a megváltó", még kodek csomaggal se támogatna annyi mindent mint a VLC...
Végül is kipróbáltam, és valójában ez egy másik képernyőbillentyűzetet indít el, nem azt ami a tálcáról indul. Kíváncsi vagyok, ha befagy a tálcán lévő, ez akkor is indul -e (mindenesetre a "hangszóró" jár)...
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
Beüzemeltem, javítás, hiánypótlás, Win7 telepítés, driverekkel fél nap kínlódás, és minden várakozásomat felülmúl. Net erre a célra bőven jó, pld. 300 oldalas pdf adatlap letöltés 5 másodperc, az "Origo.hu" szinte azonnal bent van. Tehát amire kell elektronikai programokhoz, adatlapok letöltéséhez bőven megfelel, lényegében az előző jóval gyorsabb gép sem volt gyorsabb ezeknél az alkalmazásoknál. A videó már lényegesen gyengébb, yutubon a 360p minőségnél akadozik a kép, hang jó, előző gép a 720p videót szépen vitte, de nem erre kell.
Egy ilyen ősrégi gép még bizonyos feladatokra megfelelhet. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
Igen, tudtam, hogy a videó lesz a gyenge pont, ezt írtam is. Bizonyos feladatoknál a processzor is terhelve lesz, melegedni fog, csak bírja a ventilátor levegővel.
Pár hete volt ilyen gép is nálam, ezért írtam.
Amint írtad a video driver gond, azaz eddig nem találtam erre működőt. Wifi csak a sokadik driverrel működik ami Vistára van, de éppen Win7-nél is jó. Még a monitor felbontását sem tudom, eladó szerint 1400x1050. De csak 1280x1024 a maximum beállítható, lehet, hogy 1400x1050, de csak driverrel tudná ezt?
Ventilátor alulról szív, hátulja alá van egy léc megemelni, jobban kap levegőt alulról remélem.
1400x1050? Ez a felbontás nekem elég gyanús, még csak nem is szabványos. Az 1280x1024 annál inkább. Ha rákeresel a monitor típusára, elképzelhető, hogy találsz valami doksit a neten, amiből megtudhatod a valós felbontást. De nem csodálkoznék, ha az utóbbi volna a legnagyobb natív felbontás amit a készülék tud.
Régen elterjedt volt az 1400x1050 monitor, 4/3 oldalarány. A széles monitorok megjelenésével tűnt el.
Igen, ez a felbontása. Bővebben: Link
Erről a laptopról van szó. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2018
Oks, akkor ez nekem is új, pedig volt pár 4:3 -as monitorom nekem is anno, de ezt a felbontást még sose láttam...
Üdv.
Egy kis megerősítés kellene. Miszerint hogy a lent látható képen jól állítottam be a hőmérséklethez függően a ventilátor sebességét. Amd prociról van szó. Kicsit zavaró volt hogy mindig maximumra 3000 fordulatra pörgött amikor elérte az 52°c fokot.
Pontosabban milyen proci? A mostaniak már saját maguk vezérlik a ventilátort, ha engedélyezve van. Ebben a melegben még jó, hogy pörög a ventilátor...
amd athlon ii x2 250 processzor 3000 mhz A típusa. Igen tudom hogy saját maguknak vezényelnek. Csak egy kicsit zavaró ha 3000 fordulaton süvilt a 8cm venti. Mikor elég lenne ha egy kicsivel többet forogna kb 2000 fordulat. Az még hangerőben elfogadható.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2018
Eldobom az agyam, ezen a nyomorult horizongón a Discovery Science gyakorlatilag 10 -ből 10 -szer elindíthatatlan ebben az időpontban (11:00). Tegnap ugyan ez volt...
![]() Ha nagy nehezen meg elindul, akkor kb öt percenként pufferel, és leáll, újra kell indítani. De amikor megy, néha akkor is a képminősége kb egy gagyi agyonmásolt VHS hazettáéval vetekszik. Érdekes módon, más csatornáknak jobb a képminősége, indul rendesen és még a képminősége is jobb, hiába ugyanolyan SD csatornáról van szó. Internetkapcsolatom 500/20Mbps tehát az nem lehet probléma. Ráadásul, az IE még mindig a Silverlight telepítését követeli a lejátszáshoz, viszont az ügyfélszolgálatos válltig állítja, hogy már nem kellene hozzá. Mozilla Firefoxban pedig egyik csatorna sem játszható le, mert állitólag "Rejtett mód" -ban van a böngésző, holott ez nem igaz, nem vagyok rejtett módban... Még egy ilyen hulladék szolgáltatáshoz nem volt szerencsém eddig mint ez a horizonfos... Ja, a másik meg ami kiakaszt, hogy állandóan kéri a jelszót ez a nyomorult, ha pár napig nem néztem, hiába van bejelölve, hogy maradjon belépve... És a műsorvisszajátszás csak 4:3 oldalarányban működik, hiába 16:9 -es műsorról van szó, átvált 4:3 oldalarányra, összeszűkítve a képet, így a kör gyakorlatilag tojásnak látszik... A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2018
Sziasztok,
2 TB-os USB3-as HDD okoz gondot. Pár perc után elmegy alvó üzemmódba ha nem használom. Pl. ha megnyitok egy szövegfájlt olvasásra, mire a végére érek, addigra leáll és megint várni kell a felpörgésre ha nyitom a következőt. Hogyan lehetne kikapcsolni vagy hosszabb időre beállítani az alvó módot? Próbáltam az energiasémában, HD-Sentinelben, sehol se tudok állítani rajta. (Win7 rendszer) Van valakinek használható ötlete amivel lehetne orvosolni a problémát? Jelen állapotban nagyon bosszantó így használni.
Ha jól értelmezem, ez külső HDD. Annó mi is találkoztunk ilyen problémával, alapesetben csak a ház cseréje oldotta meg a gondot. Megoldás volt egy touch parancs ciklikus futtatása de azt már nem tudom, hogy Windows alatt van-e ilyen/hasonló egyáltalán.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)