Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   132 / 208
(#) kowi hozzászólása Aug 8, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy sencor sle3258tcs random módon kikapcsol és a táp a jellegzetes sípoló hangot produkálja mint amikor zárlat van a sec. oldalon. Mivel egyetlen panelen van rajta minden esélyem sincs lehúzgálni róla a csatikat kivéve a háttérvilágítást de úgy is kikapcsol. Át is kondiztam biztos ami biztos. De én még ilyennel nem találkoztam. Van ötletetek?
(#) yohnsee válasza kowi hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Szia! Pfc esetleg?
Mérj rá a betápkondikra, akkor amikor megy, és akkor is, amikor kikapcsol.
Másik tippem nekem is a háttér lenne.
(#) kowi válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Annyival kiegészíteném hogy lcd-vel lefele fordítva hátlap nélkül több mint egy orája megy. Bármit fogok meg benne tűz forró.
(#) yohnsee válasza kowi hozzászólására (») Aug 8, 2018 /
 
Akkor fogj egy hajszárítót, melegítsd még egy kicsit tovább, megmutatja, mi nem bírja az extrém meleget.
(#) kowi válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 9, 2018 /
 
Szivatsz? Hűtőszprével már kerestem hibát de hajszárítóval nem De itt az se segít mert amint kikapcsol azonnal visszakapcsolható és megint megy 20 percet.
(#) yohnsee válasza kowi hozzászólására (») Aug 9, 2018 /
 
Nem szivatlak
A területet lehetne így behatárolni, mikor kapcsol ki. Utána elkezdeni azon a területen méregetni. Egyelőre jobb ötletem nincs. Gondolom rajzod nincs hozzá
(#) kowi válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 9, 2018 /
 
Nincs sajnos... gari után 3 nappal adta meg magát Hőlégfúvós pákát beállítom Egyébként egyre Xarabbul raknak össze mindent... Emlékszem egyik beko-ra ott adtak ki egy módosítást sormeghajtő hűtőfelület növelésére stb. "kövér" TV-ket jobban szerettem
(#) Rolie11 hozzászólása Aug 10, 2018 /
 
Üdvözlet!

Adott egy Samsung LE52M86BD egyszer csak elment a kép, hangja megy tovább! Tápkondik púposak, csere megvolt, összes! Eleinte jónak tünt, majd összeszerelve visszatéve a helyére ismét elkezte csinálni 1 nap után! Ötleteket várom, esetleg T-Con panel, vagy T-Con táp IC?

Köszönet
(#) yohnsee válasza Rolie11 hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Szia! Ha hang van, akkor a main jó. Világíts a kijelzőre közelről egy erős lámpával, ha látod halványan a képet, akkor háttérvilágítás, ha semmi nincs, akkor ki kell szedni a tcont (ha kivehető) és elkezdeni méregetni.
Üdv
(#) Rolie11 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Háttérvilágítás megy el!
(#) yohnsee válasza Rolie11 hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Ok. Nem néztem utána, de gondolom hogy ledes. Ha tudod a menetét, szedd szét a kijelzőt, olvasd le a led csíkok típusát és rendelj bele újakat.
(#) Rolie11 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Ez még nem ledes! Kb. 2008-as!
(#) gubík gábor hozzászólása Aug 11, 2018 /
 
Sziasztok
egy a mellékletben levő háttérvilágításával van gondom ami egy Samsung LCD tévéhez van.Ha csak külön ezt a panelt áram alá helyezem egy villanásra beindul az inverter, ha kihúzom a tápkábelt és várok egy kicsit (amíg kisülnek a kondik) újra bedugva csak villan egyet. Ha össze van kötve az alaplappal akkor fel sem villan.Valamilyen letiltás? Hang van az LCD-n a képet nem tudom beazonosítani erősebb lámpával sem.
(#) yohnsee válasza Rolie11 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Ok, mérj rá a tápra, megkapja-e a jelet az alaplapról, hogy kalcsolja be a hátteret.
(#) Rolie11 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Haladunk! A helyzet a következő, a INV52B24A (LU) inverter panelen az R135-ös SMD ellenállás el van égve és kettétörve, persze értéket nem tudom, ezen keresztűl kapja a feedback-ot az alaplap, valószínüleg, ha bemelegedett, akkor nem érintkezett már és lekapcsolta a fénycsöveket!
(#) yohnsee válasza Rolie11 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Szuper! Remélem tényleg csak ennyi. Nézd meg az IC adatlapját, milyen feszültséget fogad a feedback kör, abból már meg lehet saccolni az ellenállást
(#) Rolie11 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Megoldva! Találtam fotót a panelről és 100ohm az ellenállat értéke, már vísít a TV!
(#) norbi79 hozzászólása Aug 11, 2018 /
 
Sziasztok.
Van egy lg 32LE2R tipusú lcd tvm a problémám a kővetkező. Kb. egy hete nappal nem kapcsol be csak villog a led halványkéken és kattog a tv mintha bekapcsolna . Van hogy egy villanás és egy kattanás után vissza áll készenlétbe van hogy nyolcat kilencet is villog ill. kattan. Na azért írtam hogy nappal mert ha eljön az este kilenc tiz óra akkor viszont müködik rendesen ki-be kapcsolgathatom semmi baj.Már végigtúrtam a beállításokat hátha a gyerkőc elnyomkodott valamit gyerekzárat tett rá vagy a fene tudja de semmi. Viszont ezt nem értem nappal rossz este jó. :F :F :F
(#) yohnsee válasza norbi79 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Este hűvösebb van
(#) atti2010 hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Sziasztok vízszintesen csíkoz egy LG 32 tévé és olyankor elmegy a hang is, mi lehet a gond?
(#) Szasza9668 válasza atti2010 hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
A vízszintes hiba lcd bajra utal. Óvatos nyomkodással a széleken meg tudod nézni. Ha vándorol a csík akkor kis szerencsével javítható. Youtubeon van video róla. A hangról nem tudok nyilatkozni.
(#) yohnsee válasza Rolie11 hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Szuper! Csak így tovább
(#) yohnsee válasza norbi79 hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Az előző hozzászólásommal segíteni akartam, de lehet túl tömören fogalmaztam. Le kellene venni a tv hátlapját, elindítani. Ha megint nem kapcsol be, akkor hűtő spray a kézbe, és lefújni. Egyszerre csak egy komponenst, vagy annak is csak egy részét. Figyelni kellene, mikor indul el a tv. Utána azon a területen keresni, mérni.
(#) yohnsee válasza atti2010 hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Szia! Ez elég gyér hibaleírás. A tv van, amikor hibátlanul működik, és csak néha vagy egy idő után csíkoz be/megy el a hang? Ha ez megtörténik, magától visszaáll jóra? Vagy ki kell kapcsolni, újra be? Egy kicsit bővebb leírás kellene, mert ebbe így Sherlock Holmes is belehülyülne.
(#) norbi79 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Köszi a segítséget.De közben van új fejlemény az itcafén a fényérzékelőre tippeltek(nem is tudtam hogy van benne)Ha vaksötétet csinálok neki pl. letakarom egy paplannal akkor pöcre indul úgy néz ki nem a meleggel hanem a fénnyel van a baja.
(#) yohnsee válasza norbi79 hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Átfutott ez is az agyamon, mint lehetõség, de még nem láttam tv-t ilyen hibával. Mindig tanul az ember
(#) atti2010 válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 13, 2018 /
 
Szia! A hiba csak néha jön elő és független hogy mikor volt ki vagy bekapcsolva a tévé, van amikor 2 percig tart vagy fél napig is.
(#) kovacspista hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
Helló mindenki. Van egy UE32-akármi tv. Hangja van, háttér megy, csak sötét, indigókék, majdnem fekete az egész képernyő . T-con lene? Volt már valakinek ilyen gondja?
(#) yohnsee válasza kovacspista hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Szia!
Ha hang van, akkor az alaplapod működik. Vedd le a hátulját, nézd meg, hogy:
-alaplapra van integrálva a T-Con,
-puffer nyákkal együtt a kijelzőn csüng
-vagy külön lap van neki szánva.
Az utolsó esetben a legkönyebb a hibát kideríteni, a többiben macerásabb kicsit, de nem lehetetlen.
Üdv
(#) kovacspista válasza yohnsee hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Szia! Külön panel a t-con, nincs integrálva. Ha lehúzom semmi sem változik. Annyi még kiderült, hogy nem lehet kikapcsolni , nem érzi a távszabályzót, de a hátulján lévő kikspcs. gombra sem kapcsol ki, hanem különböző hangokat ad, de ki nem kapcsol.Lehúzott t - connal sem.
Következő: »»   132 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem