Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt mutatja,de az első képen 40W-os terhelésen 1kHz-en 0.009THD a második képen 1kHz-en 40W-os terhelésnél 0.002 THD.
Az első képen 40W-os terhelésen 20kHz-en 0.06THD a harmadik képen 20kHz-en 40W-os terhelésen 0.01THD. Lehet, hogy ezeket a különbségeket nem lehet meghallani zene hallgatás közben, de mégis többszörösek az értékek. Ez egy 2013-as adatlap az IC-ről, ha esetleg valaki tud frissebbet kérem ossza meg velem is. A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2018
Az LM3404HV max bemenő feszültsége 75V adatlap szerint, azzal próbálkozhatsz szerintem.
Mindenképpen a HV típust kell választani mert az a nagyobb feszültségű, a sima csak 45V -ig bírja... Van hozzá adatlap, és kalkulátor is... Sorba kötöd a kívánt darabszámú LED -et, és úgy méretezed az alkatrészeket. Ja és keletről olcsóbban is beszerezhető, mint itthon, ha ez szempont, és nem zavar az 1 hónap... A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2018
Elnézést, azt hittem, hogy a grafikonok értelmezésével kapcsolatban van kérdés. Valóban érdekes a dolog...
Helló.A kerámia filtereket szürőket hogyan lehet ellenőrizni hogy jó-e még?Vagy ezek nem szoktak tönkremenni?
A legegyszerűbb egy vobbulátorral, ami direkt erre van kitalálva. Esetleg spektrum analizátor plusz tracking generátor. De egy RF feszültségmérővel és egy hangolható RF jelgenerátorral is le lehet mérni, majd felvenni a karakterisztikáját de az sokáig tart és vagy stabil kimeneti jelű generátor kell hozzá, vagy nagyon komplikált lesz a mérés.
Ezek nem nagyon szoktak tönkremenni. Ha mechanikailag épek, kiforrasztáskor sem sérültek látható módon, akkor valószínűleg jók. Ha nincsenek komoly műszerek, amilyeneket elektroncso említett, csak a használat során derülhet ki, hogy jó, vagy hibás.
Köszönöm szépen. Ki fogom nemsoká próbálni!
Valami ilyesmire gondoltam én is ![]()
Nem gond, de ha valakinek van ötlete hogy melyik a hitelesebb mérés az LM3876-ról kérem írja meg.
Hello!
Szenvedek egy negyhengeres japan motor gyujtassal. A gyujtasdoboz csak 6 volt eseten hajlando mukodni. Egy 100 ohmos ellenallas van ebben az aramkorben. Szeretnem kicserelni, de nem tudom, milyen erossegut vegyek. Voltam a LOMEXnel. nem tudom, milyen erossegut adtak, de gyakorlatilag semmi valtozas, ha ramerek. Ugyanugy 12 V folott az ertek az ellenallas masik oldalan...
Sziasztok! BD-241 vagy BC-301 használható esetleg potenciométeres feszültség szabályzásra?
8cm-es pc venti-hez használnám. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2018
Hello! Ebből senki nem tudja meg mi a gond, és mit válaszoljon. Kapcsolási rajz, hol van benne az ellenállás stb. De ha egy ellenállás után nincs terhelés (nincs rajta átfolyó áram), akkor feszültségesés sincs rajta. Tehát előtte-utána ugyan annyit mérsz. Egy ellenállásnak, ellenállás értéke és és maximális terhelhetősége van. Erőssége nincs..
Hello! Inkább a BD241-et és emitterkövető módban célszerű alkalmazni.
Pontosan mit jelent az emitter követő? Ha egy skiccet tudnál nekem csinálni paintbe megköszönném.
Na ez ertelmes hsz volt.
Szoval a feher a bejovo 12V as akksi felol. Ez ad aramot az osszes tobbinek. Az ellenallas mogotti fut a vezerlohoz.
Légy szíves, és használj ékezetes karaktereket!
Szia!Ha jol láttam akkor a képen barna,fekete,barna ,arany szinkod van ami valoban 100ohmos ellenállás.A led ellenállás számítása szerint ha 12 voltos tápod van akkor a led felé esö lábon 100ohmos ellenállás esetén 6 volt lesz és max 50 ma terhelhetöséget enged.De mivel azt irod hogy 6 volt kell a gyujtás modulnak az igy megis van,de ha tutira akarsz menni akkor bekell tenni egy lm7806 feszültség regulátort és akkor tuti 6 voltot fog engedni a modul felé.
Sziasztok!
Tanácsot, kapcsoló típust szeretnék kérni az alábbiakhoz.: Szóval nekem egy olyan kézi kapcsoló kéne ami, hogyha egy kis relé rövid ideig 1mp összezárna akkor autómatikusan kikapcsolná a kapcdolót, amit csak kézzel lehetne visszakapcsolni. Bővebben: Link1 Ide az arduino relé és a villanykörte közé menne a kapcsoló. Annyi, hogy a relét nem mikrokontroller vezérelné így csak max. 1mp zárna. (Ezért nem is arduinos kérdés, csak a kis relé az benne.)
Szia!Hát nem igazán értem hogy mit akarsz.
Egy elektromos relé nem igazán tud müködtetni egy fizikai kapcsolot max akkor ha relé egy behuzomágnes.Nem igazán látom a kapcsolási rajzon hogy a relé után miért kell kapcsolo? Mit akarsz vele elérni?Hogy ne égjen az izzó?
Igen azt. Pl. Mozgásérzékelő jelet küld az arduino relének, ami lekapcsol egy másik relét. Visszakapcsolni csak kézzel lehetne a relét.
Sziasztok
12v 200mA-es napelemmel szeretnék 12V 7Ah-s akkut tölteni, mit érdemes közé illeszteni, ha azt akarom, hogy sötétbe ne merítse az akkut? Logikus, hogy teszek közé egy diódát és nem engedi visszafele folyni az áramot, de van e erre valami elegánsabb megoldás? Üdv
A diódával csak az a baj, hogy feszültség esik rajta, szóval a nem túl acélos napelemed áramának egy részét még el is fűtöd rajta. Ha ez belefér, akkor ez a legegyszerűbb megoldás.
Egyébként az első tippem egy FET-es, komparátoros áramkör lenne, a FET egyébként fordított polaritásra is jó tud lenni...
Hello!
Köszönöm a tanácsot! Már probáltam regulátorral is. Az a probléma, hogy többismeretlenes a dolog, mert működésképtelenül vettem a motort. Van benne valami "anti theft" dolog, ami nem tudom, mennyire figyeli a 6 voltos áram ingadozását pl inditózásnál. Most egy 0-500 ohm, 2w os potival látni valami szikrát, de nem indul. Próbálkozom tovább...
Nos ha van benne riaszto is, az ha ugy van bekötve akkor blokkolhatja a gyujtotrafo áramkörét a kisfesz oldalon,elöször kikéne kötnöd a riasztot teljesen,van amikor gyári riasztod van akkor nem igen tér el a kábelezése a gyári megoldástól,ha utolagos akkor 100%hogy teljesen eltér és kiiktatható.Ha ez nagy motor akkor sok helyre nem tudják rakni a riasztó áramkörét,vagy a lámpaburkolat alatt vagy pedig más burkolattal takart helyen .A robogokon alapban a gyujtáskapcsolo környékére rakják vagyis a lámpa burkolat alá.Ha látsz szikrát akkor probáld meg hogy a gyertyára raksz benzint és ha az meggyullad akkor a szikra képes arra hogy berobbantsa a hengerben is a keveréket.És ha ez igaz akkor már csak a benzinellátást kell megnézni,ha van benzin vagyis a gyertya nedves és szikra is van akkor elvben annak müködnie kell.Mondjuk nem igazán értem hogy a 12 voltos telepröl minek csökkentik 6voltra a feszt egy motornál hacsak nem az a 6volt az megy a riasztóra
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2018
De még az is lehet hogy behalt a vezérlő
Sziasztok! Egy elektromos motort szeretnék működtetni levegővel. Létezik erre valami "szett" amit kompletten megtudod vásárolni? Vagy csak otthon elkészíthető megoldás van?
Idézet: „...elektromos motort szeretnék működtetni levegővel...” Hmmm és ezt most, hogyan is gondoltad? ![]() Eddig úgy tudtam, az villanyárammal megy, vagy le vagyok maradva? A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |