Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1198 / 1267
(#) lacek29 válasza norbi840 hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Szia.Valószínü hogy a háttérvilágítás ment el valóban,de azt hogy milyen tipusú ledsor kell bele,azt csak akkor tudod kideríteni ha szétszeded a tv-t.Vagy esetleg valamelyik fórumtárs megnem mondja,aki már javított ilyen tv-t.De még azis előfordulhat,hogy nemis a ledek mentek tönkre,hanem a meghajtásuk(bár erre kevesebb az esély).
(#) norbi840 válasza lacek29 hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Köszönöm szépen megnézem
(#) jocpoc hozzászólása Szept 19, 2018 /
 
Philips 42PFL4307H/12

Sziasztok ismét. Senki nem tud segíteni mi lehet a hiba ennél a készüléknél? T-con cserélve, vadi újra, a hiba még is ugyan az. Meg köszönném ha lenne valakinek ötlete
(#) merga hozzászólása Szept 25, 2018 /
 
Sziasztok sokat olvasom a fórumot nagyon hasznos. Most nekem is lenne 1 kérdésem. Van egy Sanyo ce25B4-c típusú 62 centis katód csöves tv. Az a probléma vele hogy nem szól stereoba m8ndkét hangszóró üzemel de hallani hogy nem stereo. Mikor stereoba akarna megszólalni akkor elmegy a hang illetve csak halkan recsegve szól. A hangerőre sem reagál olyankor. Ha oda dugom a fülem hallani hogy stereo hatás van onnan tudom hogy stereonál megy el a hang. Monoba működik rendesen a hang. De nem kapcsolható le a stereo tehát többnyire nincs hang. Mert stereoba akarna szólni. Ilyen hibával még nem találkoztam ez elég ritka nekem. Mit kellene kicserélni benne hogy ismét jó legyen a hang?
(#) Cinema válasza jocpoc hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Kijelzőpanel hibája, vagy az azon lévő kis áramköré, fólia-csatlakozás nem érintkezik, vagy alkatrész hiba.
Nem kell mindjárt a T-Con panelt cserélni, ha működik a készülék és van kép is, hang is, máshol kell keresni a jelenség okát.
Sok sikert!

Üdv!
(#) Cinema válasza merga hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Többféle hiba lehet, ha egyáltalán volt sztereó hangja.
Először, hangolási hiba, a csatorna keresés menüben be kell/lehet állítani a hangnormát (PAL, BG/DK, vagy Ausztria a beállítandó ország, ha nincs Magyarország, vagy Euro-norma.)
Ha ez rendben van és mégsem jó, akkor lehet a KF-egységben hiba, a sztereó-dekóder, hangprocesszor ha van, ez is lehet hibás, a hang-végfok, illetve a szabályozó-előerősítő áramkörében is lehet hiba. (Ha van fejhallgató csatlakozó, akkor még az is lehet érintkezési hibás, bár akkor nincs hang, de ezt sem árt ellenőrizni.)
Sok sikert!

Üdv!
(#) merga hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Szia cinema fejhallgató csatlakozó nincs rajta. Csak 2 scart csatlakozója van. PAL/BG/DK szabványokkal nem találkoztam
Igazából nincs neki rendes menüje csak ki irkálja a lehetőségeket. Basszust lehet nyomni rá illetve felezni a hangszórót. Balansz. A két hangszóró külön dugókkal csatlakozik a panelhez tehát nem álstereó. De hang szabványnál ha nem jó van kiválasztva én úgy tudom akkor egyáltalán nincs hang. A sencor 6 fejes hifi stereó videón DK szabványon nincs hang csak PAL és BG n szól az is. A panelba lesz a baj szerintem csak fogalmam sincs mit kellene kicserélni. Monóba szól egy 20 percet aztán elkezd rekettes lenni a hang majd elmegy és csak halkan recsegve szól. De akkor stereóban mert zenetévén hallani.
(#) BarnaPili válasza merga hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Nagy eséllyel indul a hangprocesszor a hibás alkatrész címért. Vedd le a hátlapot, és próbáld melegíteni, vagy ha már nem szól, akkor fagyasztósprével visszahűteni a gyanús alkatrészt. A nyitott, feszültség alatt álló készülékben csak óvatosan nyúlkájl!
(#) merga hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Így elsőkörben ezt cserélem úgy tünik ez a vétkes. Stereo hangkeverő illetve elosztó ha jól olvastam. Remélem ettől megoldódik a probléma. Ahogy néztem ez elég gyakran elszokott szállni hűtőbordája van tehát melegszik rendesen ezért elszoktak szállni terhelésnél.

https://www.google.hu/search?source=hp&ei=K66sW6XBO8ikwQLIypuoD...bDpMuM:
(#) Cinema válasza merga hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Ez a hang végfok IC. Ha valóban torz mindkét hangszórón a hang, akkor valószínűleg ez halt meg, ha pedig forró üzem közben, akkor igen és cserélendő. A körülötte lévő egyéb alkatrészeket is ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e a rájuk írt adatoknak, a kapacitásuk, ellenállásuk, egyéb, mert valamitől meghibásodhatott a végfok, tehát nem elég az IC-t kicserélni, tessék ellenőrizni a tápfeszültséget, a körötte lévő végfokhoz tartozó alkatrészeket és a hűtését is!

Üdv!
(#) merga hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
A körülötte lévő alkatrészeken nem találtam hibát. De ahogy olvastam a műszaki adatait max üzemi hőmérséklet 70 fok. Nem ismerem a tv múltját de ha sokat használták nagy hangerővel pl zenehallgatás szerintem sokat ment max hangerőn. Akkor ez gyakori jelenség hogy a végfok elszáll. Nagy terhelésnek van kitéve sokáig 70 fokon teljes hangerőn. Tv szerelő mondta még régen. A tv-k nem nagyon bírják ha sokat vannak használva max hangerőn. Nem arra gyártják őket. Ma beleteszek egy másikat aztán kiderül mi lesz. Beszámolok az eredményről.
(#) cooxee hozzászólása Okt 1, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy Orion T1435-mtx hagyományos CRT TV, nem találok hozzá kapcsolási rajzot sehol. De a fő probléma nem is ez, azt produkálja, h egyik percről a másikra egyszer csak kikapcsolt, és már többet nem lehet bekapcsolni, csak felvillan a led, indítja a képcsövet, aztán abbamarad, és visszatér standby módba. Hozzá tatozik a történethez, hogy egész nap ment semmi gondja nem volt, majd este döntött úgy, h kikapcsol , próbáltam bekapcsolni, de már nem tudtam, ki is húztam, hogy majd visszahűl és meglátjuk, h mit csinál, de sajnos hiába hűlt vissza, egész este kihúzva volt, reggel próbáltam újra, de akkor is ugyan ezt produkálta. Szétszedtem, a kondikat szemrevételeztem, de egyiknek sincs látszólagos baja, nincs felpúposodva, sem kipukkadva. Esetleg valakinek ötlete, h mit érdemes megnézni?!
(#) kadarist válasza cooxee hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Szia!
Rajzok keresése a PT90 sasszihoz: Bővebben: Link.
(#) Ktulu válasza cooxee hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
A sorvégfok tranzisztor E-C között lévő pár nF kondi(ka)t ellenőrizd. Típushiba.
"indítja a képcsövet" ez alatt mit értesz?
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2018
(#) Nalaja hozzászólása Okt 1, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy LG 37LF2510 led tv, ha bekapcsolom tejfehér az egész kép, csak halványan látszik a kép. Még nem találkoztam ilyennel, itt is új vagyok. Ha tudtok legyetek szívesek adjatok tanácsot. Köszönöm előre is.
(#) jocpoc válasza Cinema hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Szia. Köszi az infót. Jobban át néztem a kicsikét, és az Lvds kábelon találtam két lábat, ami felszakadt, és ott nem érintkezik. Viszont sehol nem találok hozzá való Lvds kábelt. Nagy valószinüséggel ez lehet a hiba, mivel mar minden mást kicseréltem, kimértem, és hibátlanul teszi a dolgát.
(#) jocpoc válasza jocpoc hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Ez a sorozatszámu kellene. A tv tipusa Philips 42PFL4307H/12
Köszönöm a segítséget
(#) VIM hozzászólása Okt 4, 2018 /
 
Sziasztok! Egy Samsung smart tévével van gond, hogy először magától elnémult. A gyári alap beállításra való visszatérés sem segített csak a hosszabb ideig történő áramtalanítás. Egy napig normális volt a készülék, majd egyszer csak felhangosodott a maximális hangerőre és szintén kezelhetetlen volt a hang. A sorozat az UE46F6500ssxxh 3D smart. Holnap kérek majd egy online smart servicet, talán tudnak mondani valami hasznosat. Addig is ha tudna valaki hasonló esetről és annak megoldásáról, kérem, hogy írja már meg, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget. A hangvezérlő funkció sosem volt használva, párosított eszközök le voltak választva, a sundbárja is le lett csatlakoztatva .... Alapra állítás után a szoftverek is törlődnek a memóriából vagy azok maradnak a készüléken? vagy talán a legutóbbi frissítés esetleg nem kezeli megfelelően a hang panelt?
(#) tomiba hozzászólása Okt 7, 2018 /
 
Szisztok! LG LD420 TV-m Digi digitális kábeltv-n használtam 2 évvel ezelőttig amikor újabbra váltottam. A nagymamánál volt használatban UPC kábel TVn SCART-on keresztül boxxal.
Ma megpróbáltuk behangolni rajta a UPC kódolatlan csatornákat, automatikusan és manuálisan is de nincs jel jött csak. Kérdésem ennek a videónak van valóság alapja?
2 per 30 mp után fogóval nyomogatja?? https://www.youtube.com/watch?v=FdS239NxIOU
A fiam LG monitor tévéjét elvittük és az vette a nagymamánál a kódolatlan adásokata 610 és 338 MHz-es multiplexen. Tehát tuner probléma lehet. A kérdés csak az hogy ez fogóval való nyomogatás megoldja e, vagy azért nem olyan egyszerű a dolog. Ráadásul ennek a típusú TV-nek alaplapi tunere van. Termászetesen az antenna kábelt átdugtuk a TV-be
(#) wolf72 hozzászólása Okt 11, 2018 /
 
Sziasztok!
Samsung UE40F6100AW 3D tv.Sajnos a kijelző alsó kb, 1/3 része sötétebb a felsőnél(szerintem led sor hiba)..kérdésem a következő:Kb menyi lehet a javítási költség...,ha elszeretném adni mennyit kérhetek érte ,ill nógrád megyéből van e itt esetleg aki segítene a javításban?..Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2018
(#) Gubika hozzászólása Okt 11, 2018 /
 
Sziasztok,van egy LG 42LH3000es tv-m és azt csinálja,hogy amikor jelenet váltás van és túl sok a képernyőn a fehér szín,elkezd villogni vízszintes csíkokkal a kép. Kb. mint régen mikor zajos volt az antenna jel. Ha olyan jelenet van,ahol inkább a sötét színek dominálnak,akkor tökéletes. Segítséget szeretnék kérni,hogy mi okozhatja ezt? Elképzelhető,hogy a fehér szín megjelenítésekor nagyobb áramot vesz fel és "megrángatja" a tápot??
(#) Remci hozzászólása Okt 11, 2018 /
 
Sziasztok!

Anyáméknál van még egy régi Panasonic tv, ami mostanában azt a hibát produkálja,hogy vízszintes fehér csíkok jelennek meg a képernyőn. A felső részén meg 3 színes csík van, ha jól emlékszem akkor piros-kék-zöld. Ez milyen hibára utalhat? Igaz, hétvégénél hamarább úgysem tudom szétszedni,de gondoltam addig hátha lesz ötlete valakinek hogy ilyenkor mit kell megnézni. Sat tv van rajta, a boxtól a tv-ig scart kábel megy,de már azt is cseréltem, hátha az okozza a hibát,de nem.
(#) BarnaPili válasza Remci hozzászólására (») Okt 11, 2018 /
 
Hello!
A függőleges eltéítő IC környezetében lévő kis elkokat kellene megvizsgálni, kicserélni.
(#) Remci válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 11, 2018 /
 
Szia!

Köszi. Találtam róla rajzot. De azt az Ic-t merre keressem rajta?
(#) ianikj hozzászólása Okt 14, 2018 /
 
Üdv mindenkinek. Egy Akai LT-3220AD led tv-vel lenne egy apró gond.Inditaskor 2x-3x újraindul(jobb esetben) majd elindul és tökéletesen üzemel .Egyébb hibák nincsenek. Firmware volt 1x újrairva(garancia alatt, bizonyos hangformatumokat nem játszott le egy lefagyas után ). Tápegység hibára gondoltam, púpos kondira, de nincs. Minden tippet örömmel fogadok. Köszönöm
(#) vargaf válasza ianikj hozzászólására (») Okt 14, 2018 / 2
 
Idézet:
„Tápegység hibára gondoltam, púpos kondira”

Ezt már jó lenne egyszer és mindenkorra, mindenkinek elfelejteni, hogy csak a púpos kondenzátor lehet hibás! A púpos kondenzátor biztosan hibás, de a szemre ép is lehet hibás! Mérni kell és úgy eldönthető mi a hiba oka.
(#) ianikj válasza vargaf hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Köszönöm a választ , sok keresgéles után más forumokon is (magyar, román és orosz), kiderült , hogy más is találkozott ezzel a gondal ,soft hiba(lehet a cip is ami tárolja) . Igy erre lenne szükségem https://tinyurl.com/y829obv6 . Tesztkérdések nekem magasak, regisztrácio után kitöltendö letölteshez. Remélem kitud segiteni valaki akinek van hozzáférése.
(#) gubík gábor hozzászólása Okt 14, 2018 /
 
Sziasztok egy SAMSUNG táppal van némi gondom. Típusa BN44-00155A. Kiégett az RM801 1W-os ellenállás. Gyors csere után beindult a TV. Gondoltam kicsit futtatom a szobában is bedugva, de csak pukkant egyet. Ugyanaz az ellenállás csak most már magával vitte a két FET-et is(QM801,QM802). Jóhiszeműen anyagfáradásra gondolva cseréltem a FET-eket is kicsit utánaolvasva miszerint cserélni kell a CM801-et (a rácsorgatott ragasztó zárlata miatt) és a 150 mikrós puffert is.Csere után újabb pukk, mostmár nem merek cserélni. Szekunder oldalon kutakodtam zárlat után de nem jártam szerencsével. Javaslat?
(#) Satis hozzászólása Okt 16, 2018 /
 
Sziasztok
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy van egy lcd tv-m (Silva Schneider 23,6" FHD ATV) kis belsö portalanitás után sikerült bekapcsolni szép képe van meg minden csak 1 baj van hogy bekapcsolás után jön a sistergés mintha rövidzárlat lenne vagy nem tudom talán még a régebbi dobozos tv k szoktak ilyen hangot kiadni na mindegy ahogy a sistergés jön egyböl le áramtalanitom utánna kb 1 óra mulva kap csak ujbol áramot szoval egyszer kap áramot egyszer nem ebben szeretném a segitségeteket kérni elöre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
Következő: »»   1198 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem