Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 66
(#) silent15 válasza pipi hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Én a legutóbbi (első) rendelésemnél pont ebbe futottam bele. Valamivel kisebb, de utána meg is találtam, hogy írják is, hogy mennyivel tervezd nagyobbra, de azóta nem találom azt az oldalukat.
(#) Tasznka válasza silent15 hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Igen,mint Silent15 írja ,hogy a kész átmérőt adod meg.A furat-pad méretarányok vannak megadva minimum 0.3mm -ben,és még pár dolog .
Amúgy egyszer végig kell olvasni,és a tervezőprogidban belövöd,elmented a rulest,vagy ahogy hívják,így minden tervezésnél benne maradsz a követelményekben.
(#) Alkotó válasza Tasznka hozzászólására (») Aug 25, 2018 / 1
 
A tervezésnél nem a gyártható minimum/maximum határokra kell törekedni. Ezeket is be kell tartani, de csak mint szélső érték. Az áramkör szempontjából elvárt jellemzők a fontosak.
Nem tudom mi a valóság, de ha én panelgyártó lennék akkor a megrendelő által megadott furatméretet a kész panelon értelmezném. Ezért ha bármilyen technológiai lépés miatt (pl. furatgalván) módosul a furat mérete, akkor azt a fúrásnál automatikusan kompenzálnám, hogy kialakuljon a kész méret. Én mint gyártó tudom mennyivel kell nagyobbat fúrni, ezért a megrendelőtől nem várok semmilyen erre utaló információt.
(#) Tasznka válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Én csak mint minimum elvárást,technológiai határokat vetettem fel,ami a megadott furatátmérő-pad minimumához kell,különben szólnak,hogy nem jó,stb.
Amúgy a terveken megadott mérettel kapod a furatokat,de a leírásba benne van,hogy a valós,eredetileg kifúrt az 25-50 um-rel nagyobb a furatgalván miatt.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Aug 29, 2018 /
 
Üdv!

A héten elküldtem első rendelésem a jlcpcb-nek, de sajnos visszadobták:
But really sorry to tell you that the we do not accept the dashed line instead of v-cut line , could you please kindly check?
Mellékeltek egy hiba.jpg képet is hivatkozásképp.

Jól értem-e, hogy csak annyi a gond, hogy a lustaságomból eredően, az eredeti.jpg-ben, ShortDash stilussal megrajzolt "perforálást" kell lecserélnem a javitva.jpg-ben melléklet módon?

Aki már készítettet náluk NYÁK-ot, az hogyan oldotta ezt meg?

SB
(#) Alkotó válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1
 
Leginkább velük kellene megbeszélni mit várnak.
Ezt a céget nem ismerem, de jellemzően a gyártók nem fogadnak el "csoportosított" panelokat, illetve elfogadják de lényegesen magasabb áron töténik a kalkuláció.
(#) RoliNyh válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1
 
Ha jól emlékszem, én csak simán a silkscreen rétegre húztam egyenes vonalat, megkérdezték, hogy kérem e a "VCut" marást, írtam nekik, ha ingyen van, akkor igen. Kimarták ingyen. Holott azt a vonalat csak magam miatt tetettem rá, hogy majd ott kell elvágnom a paneleket. Megcsinálták helyettem ingyen. Ha megnézed a videocsatornámat, van róla egy videó...
Szerintem csak az a baj, hogy szaggatott a vonalad...
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) niedziela válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1
 
Igen, ne használj szaggatott vonalat. Ennyi volt a kérés.
(#) bbb válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 29, 2018 / 1
 
A JLCPCB tudástárában is leírják, hogy V-cut úgy legyen jelölve, hogy oda is az outline rétegből húzod a vonalat. Ezt a dolgot egyébként a panelizálásnál találod meg, érdemes átolvasni a játékszabályaikat. Én az ő szabályaik szerint alakítottam át a NYÁK panelizálást, mit tőlük rendeltem és ragyogóan megcsinálták mindenféle felár nélkül.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Aug 30, 2018 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat!
Elvégeztem a módosításokat és amint megjön a visszatérítés, megpróbálom megint.
(#) Alkotó válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Minek kéred vissza a pénzt, ha utána újra befizeted? Ezzel csak a bankoknak kedvezel. A megrendelt projektben nem tudod elvégezni a kért módosítást? A javított kontúrgerbert, vagy amit kérnek nem küldhető el nekik?
(#) Sick-Bastard válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Automatikusan visszaküldték.
Idézet:
„We have cancelled your order and made the refund,...”

A rendszert még nem ismerem, de nem találtam módosítási lehetőséget.
(#) Alkotó válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Aug 30, 2018 /
 
Én eddig a PCBWay-tól rendeltem minden esetben. Náluk van egy "subject control", és csak ha jóváhagyják, akkor tudod meg a tényleges árát, és akkor tudod kifizetni. Ez eddig nálam jól működött.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 30, 2018 / 1
 
Sajnos náluk úgy működik, hogy automatikus refund van. Viszont van olyan opció, hogy csak azután fizeted ki, miután befogadták, ez rátesz egy kis időt a gyártásra (még egy nap), cserébe ez a postázás ideje miatt amúgy se észrevehető. Miután az első próbámat nekem is visszadobták, ez utóbbi megoldásnál maradtam és nem bántam meg.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Szept 13, 2018 /
 
Üdv!

Sikeresen túl vagyok az első NYÁK rendelésemmel, amit a JLCPCB-vel gyártattam le.
Rendelést Aug. 31.-én (Péntek) késő délután adtam le, a gyártás Szept. 4.-én indult meg. Gondolom a hétvégén nem ment át a tranzakció. Szept 6.-án (48 órán belül) már kész is voltak a panelek. Szept. 11.-én már meg is jöttek.

A szállítással kapcsolatban a következőkkel nem számoltam:
- 22Euro feletti végösszegtől(termék+szállítás) ÁFA köteles a csomag (+27%)
- 150Euro-tól VÁM is van
- DHL-nél (valószínűleg a többinél is) van VÁM kezelési díj (5990HUF+ÁFA)

A végeredmény: NYÁK-ok ~10.000HUF, Szállítás+ÁFA+"VÁM" ~20.000HUF

A paneleket még nem volt időm kipróbálni, forrasztani, de első látásra elégedett vagyok.
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szept 13, 2018 /
 
Ez elég nagy szívás. Most már tudod, inkább több rendelést kell leadni, akkor nem lesz gond. A nyák tökéletes, nagyon profi minőségben dolgoznak...
Én 10x10cm 10db nyákot rendelek, 10-11€-t fizetek, semmi gond nem lesz vele, gyorsan ideér.
(#) bbb válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szept 13, 2018 /
 
Idézet:
„DHL-nél (valószínűleg a többinél is) van VÁM kezelési díj (5990HUF+ÁFA)

Igen van, ez a dolgoztunkvele díj, amit egyébként megspórolhatsz, ha magad mész a vámhivatalba... Kérdés, hogy megéri-e magadnak intézni.
A másik fele, hogy bizony te DHL futárt kértél, hogy pár nap alatt itthon legyen a cucc. Ez bizony hozzátesz a költséghez rendesen, ha nem olyan sürgős és ki bírod várni, hogy két-három hetet utazgasson, akkor jóval olcsóbb postázást is választhatsz, amin szintén van nyomkövetés, tehát láthatod nagyjából merre jár a pakk.
Az összegek alapján pedig kb. 35$ volt a NYÁK + 32$ szállítás, viszont a VÁM az nem volt rajta, hanem a dolgoztunkvele díj (+6000).
(#) Sick-Bastard válasza bbb hozzászólására (») Szept 14, 2018 /
 
Nekem ismerős, akitől kérdeztem, mondta, hogy ha én csinálom vagy velük csináltatom, akkor is kifizettetik az összeget. Ezért hagytam rájuk. Talán legközelebb megpróbálom én magam.
Bár attól is tartok, hogy ha én csinálom, akkor elhúzódik 3-4 napot és akkor meg jön a 4000+ raktárköltség...

DHL vagy UPS, más opció nem volt, árban sem volt különbség.

Kovidivi:
Ha 10-esével rendelem, az biztos olcsóbb lenne?
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szept 14, 2018 /
 
Mivel 22€-nál olcsóbb, e,ért nincs vám, se semmi. Ki kell keresni a legolcsóbb postázási opciót, át kell kattintgatni az összeset. Mint írtam, én 2x rendeltem már, rendelésenként 10-11€-f fizettem.
(#) bbb válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szept 14, 2018 /
 
Ha beleférsz a 100mm x 100mm, 2 réteg, max. 10db keretbe, akkor mérettől függően 15$ körül van a maximum, amit elkérnek érte. Ha már 11db kell, akkor a 2$ helyett többet kérnek a NYÁKért és arra jön rá a postaköltség.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
(#) mohinger válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Én is JLCPCB-től rendeltem mostanában többször is. Nem DHL-es postát kértem, hanem simát. Sajnos így is kiszűrték, hogy megvámolják. Ha a Magyar Postával vámoltatod, akkor csak 3500Ft a vámkezelés bruttó költsége. Van egy olyan opció is, hogy továbbítják a helyileg illetékes vámhatósághoz 1100Ft-ért, akkor viszont neked kell utána szaladgálni. Ezt a verziót nem mertem kipróbálni, nem tudom, milyen rejtett költségek jöhetnek vajon elő?
Valaki csinálta már így?
(#) Kovidivi válasza mohinger hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Én minden esetben szétválasztom a megrendeléseimet, hogy 20€ alatt legyenek. Még ga egy nagy dobozban is van 10db 20€ alatti megrendelésed, akkor sincs gond, mivel megrendelésenként nem haladtad meg a határt. Úgyis majdnem egyszerre fog megérkezni az összes megrendelés.
(#) mohinger válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Az én esetemben a minimális 5db NYÁK került 25$-ba, plusz a szállítás is kb ugyanennyibe, így 50-52$ lett a vége. Sajnos nem tudom, miért, de a postaköltséget is beleszámolják és az után is kell vámot és ÁFÁ-t is fizetni. Kicsit vicces, de ez van.
(#) RoliNyh válasza mohinger hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
5db -ot 2$ -ért megcsinálnak, kivéve, ha valami speciális opciót, vagy méretet választottál...
A szállítás után is kell áfát fizetni, ha az összköltség meghaladja azt a bizonyos összeget...
(#) mohinger válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Igen, ezt tudom természetesen. Jelen esetben 310*150mm-es panelokról van szó. Még vámmal és ÁFÁ-val is megéri sajnos az itthoni árakhoz viszonyítva.
(#) RoliNyh hozzászólása Szept 19, 2018 /
 
Jól van, nem kötekedni akarok én...

Más, ha érdekel valakit, van valami akció a seedstudio -nál úgy látom.

1$ -ért készítenek most 3db 100x100 mm -es panelt, de úgy látom csak szeptember 21 -ig él...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Köszi a tippet! Ez pont jó lenne prototípus nyáknak. Nem tudod véletlenül, mennyi postát számol fel a 3db nyákra? Nem volt időm feltölteni egy próbarendelést, maximum majd ma este. Köszi.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Nem tudom, én még nem rendeltem onnan.
Ha bejelentkezel, kalkulálja a szállítási díjat is, legalább is az van odaírva.
De siess, mert mindjárt lemaradsz...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Ha most közép európai nyári időszámítás vagyis GMT+2 van, és az akció szept. 21-ig tart (szept 20. 23:59) GMT+8, akkor a mi időszámításunk szerint 6 órával hamarabb ér véget az akció, tehát ma 17.59-kor? Elég szűkös, főleg, hogy a nyákterv még nincs is készen... Jól számoltam egyáltalán?
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2018
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Ha 17:59-ig tart is az akció, a szállítási költségek miatt nem éri meg. 9,92$ a legolcsóbb szállítás. Ugyan annyiba kerül a 3db nyák, mint jlcpcb-nél a 10db, postával együtt. Azt gondoltam, a kis méret és súly miatt találnak valami olcsó szállítási módot.
Következő: »»   8 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem