Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3225 / 4026
(#) nedudgi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Inkább kösd őket párhuzamosan, és kisfogyasztású LDO-t használj.
HT7333 az egyik legjobb választás.
Tulajdonképpen egy darab18650 akku is elég lehet, hónapokig elműködhet róla, ha tényleg DeepSleep módba kapcsolod.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
(#) killbill válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

A 18650 az akku fizikai mérete. De milyen akkut tervezel bele? Mert attól függ a feszültség, ugye.
(#) vargham válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Idézet:
„7805”

Az ESP 3.3 Voltról működik.
(#) viper3D hozzászólása Szept 28, 2018 /

Sziasztok!
Ezek a típusú biztosítékok használhatóak DC áramkörben?
MSF250 125mA

Köszönöm!
(#) pucuka válasza viper3D hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Igen.
(#) nedudgi válasza vargham hozzászólására (») Szept 28, 2018 /

Pontosabban az ESP8266EX kontroller maximális tápfeszültsége 3,6V.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
(#) pipi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Hali!
Nézd meg a 7805 adatlapját, 11mA a saját fogyasztása, ez esp nélkül is leszívja az akkut...
(#) tbarath válasza Firefighter1 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Az a helyzet, hogy ha főképp sleep-ben van a uC, akkor a feszstab üresjárati fogyasztása lesz a domináns, annak kell minél kisebbnek lennie. Beírtam gugliba a "3.3v low current quiescent" kifejezést, ez az első találat nálam, itt erről beszélnek: Bővebben: Link.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 29, 2018 /

A kondikat nagyjából kiismertem de ez a piros-fekete vonal megkavart hogy akkor ez most milyen polaritású.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Ezek az úgynevezett styroflex kondik,nincs polaritásuk.Viszont ha sokat masszírozod őket,esetleg sokat melegíted,akkor átmehet zárlatba.
(#) qvasz2 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Ez pont neked szól: Bővebben: Link
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 29, 2018 / 1

Ezek tekercseléssel készült kondik (a fólia kondenzátorok többsége ilyen) a külső menetekhez csatlakozó kivezetést jelölik meg a csíkkal. Ezt (ha fontos) az áramkör hidegebb pontja felé kell kötni.
(#) jani1987 hozzászólása Szept 29, 2018 /

Kösz srácok.
(#) pipi válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Hali!
7333 nem tudom jó választás-e, 250mA-t írnak rá, pillanatnyi csúcsban esetleg tudhat többet.
Az esp 3-400mA körül fogyaszthat adáskor ha jól emlékszem.
Láttam hogy mások is használják esp-hez, de én nem tenném be.
(#) nedudgi válasza pipi hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Én is használom. Bírja.
(#) Aladdin25 hozzászólása Szept 29, 2018 /

Sziasztok új vagyok nagyon itt és a témában is, hifi erősítot szeretnék összehozni a tápon amit mellékeltem(wijdeven te330) nyugodtan kössem össze a nullát és utána használhatom kettős tápként? Segítséget előre is köszönöm nem tálaltam túl sokat róla a neten.
(#) pipi válasza Aladdin25 hozzászólására (») Szept 29, 2018 /

Hali!
A trafón csak egy db nullát látok, mivel akarod összekötni?
Szerintem az a nulla ott "közös" pont, és jobbra-balra szimmetrikus.
(#) gyulank hozzászólása Szept 30, 2018 /

Az egycsipes termosztátos írásban lévő DS1821 már nem kapható. Működik a program mással is?
(#) ferci válasza Aladdin25 hozzászólására (») Szept 30, 2018 / 1

Szia!
A 2 x 20 ( vagy a hifi erősítődnek megfelelő 2 x 24...36,5 ) voltos kivezetések közé tegyél be egy megfelelő áramú és feszültségtűrésű graetzet, a 0 kivezetéshez képest pedig megfelelő polaritással 1-1 pufferelkót a + és a - felé, ez a minimum.
Kérdés, megvan-e már az az erősítő vagy sem.
A trafó "amper-elosztása" elég furcsa, úgyhogy a 24, ill. 36.5 voltnál maradj az 1.4 amperes terhelhetőségnél..
(#) Aladdin25 válasza pipi hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

A bajom az, hogy a fekete és a fehér vezetékhez nézem a régi hozzászólás szerint akkor oldalakként jók az értékek amúgy minden más és a két nulla között is mérek kb 19voltot az normális? Szakadás vizsgálóval néztem nincsennek összekötve.
(#) Aladdin25 válasza ferci hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Szia köszönöm szépen a segítségét az erősítő még nincs meg teljesen most próbálom építgetni azért is regisztráltam ide , hogy tanuljak . A 24voltos ágakat szeretném használni.
(#) ferci válasza Aladdin25 hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Akkor először építsd meg a tápot és elég a 2 x 20 volt kezdetnek, egyenirányítva és pufferelve.

Oke akkor inkább azzal kezdek ahogy mondtad.
(#) ferci válasza Aladdin25 hozzászólására (») Szept 30, 2018 / 1

Ha leüti a biztit, akkor először pufferek nélkül mérjél dc-t. Hátha elkókkal lágyindítás kell eléje.
(#) bbalazs_ hozzászólása Szept 30, 2018 /

Urak, belefutottam egy (nekem) új típusú falidugalj-bekötési módba.
A vezetékek helye a szokásos saru, de ezek rögzítése a hagyományos csavar helyett valami fekete műanyag pöcökkel van megoldva, de nekem nem világos, hogyan kell. Mintha be lehetne nyomni a sarukra merőlegesen, de semmi rögzülés nincs, kattanás sem hallható és nem meggyőző az új helyzet stabilitása.
Kérlek, pár mondatban vagy képpel elmagyaráznátok, hogy miről is van itt szó?
(#) kendre256 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Gondolatátvitellel, vagy esetleg képpel segíthetnél nekünk, hogy mit láttál, hogy miről is van szó...
(#) Bakman válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Második oldal: Bővebben: Link. Csavar nélküli, rugós szorító. Már ha jól tippelek.
(#) bbalazs_ válasza Bakman hozzászólására (») Szept 30, 2018 /

Köszönöm, ilyesmi volt.
(#) kriszrap hozzászólása Szept 30, 2018 /

Sziasztok ezt produkálja a hangszoróm.
Video

Nem egytiszta bass hangot hallok.Miért?

tda2030 kapcsolás

bass filter kapcsolás

18nf cseréltem 22nf -ra közösitettem gnd tda2030 kapcsolással. A tda2030 kapcsolás mosfetes booster uprol hajtom 34 voltról
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018

Köszönöm szépen a segítségét sikerült megoldani működik rendesen.
Következő: »»   3225 / 4026
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem