Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Inkább kösd őket párhuzamosan, és kisfogyasztású LDO-t használj.
HT7333 az egyik legjobb választás. Tulajdonképpen egy darab18650 akku is elég lehet, hónapokig elműködhet róla, ha tényleg DeepSleep módba kapcsolod. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
A 18650 az akku fizikai mérete. De milyen akkut tervezel bele? Mert attól függ a feszültség, ugye.
Idézet: „7805” Az ESP 3.3 Voltról működik.
Pontosabban az ESP8266EX kontroller maximális tápfeszültsége 3,6V.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
Hali!
Nézd meg a 7805 adatlapját, 11mA a saját fogyasztása, ez esp nélkül is leszívja az akkut...
Az a helyzet, hogy ha főképp sleep-ben van a uC, akkor a feszstab üresjárati fogyasztása lesz a domináns, annak kell minél kisebbnek lennie. Beírtam gugliba a "3.3v low current quiescent" kifejezést, ez az első találat nálam, itt erről beszélnek: Bővebben: Link.
A kondikat nagyjából kiismertem de ez a piros-fekete vonal megkavart hogy akkor ez most milyen polaritású.
Ezek az úgynevezett styroflex kondik,nincs polaritásuk.Viszont ha sokat masszírozod őket,esetleg sokat melegíted,akkor átmehet zárlatba.
Ez pont neked szól: Bővebben: Link
Ezek tekercseléssel készült kondik (a fólia kondenzátorok többsége ilyen) a külső menetekhez csatlakozó kivezetést jelölik meg a csíkkal. Ezt (ha fontos) az áramkör hidegebb pontja felé kell kötni.
Hali!
7333 nem tudom jó választás-e, 250mA-t írnak rá, pillanatnyi csúcsban esetleg tudhat többet. Az esp 3-400mA körül fogyaszthat adáskor ha jól emlékszem. Láttam hogy mások is használják esp-hez, de én nem tenném be.
Sziasztok új vagyok nagyon itt és a témában is, hifi erősítot szeretnék összehozni a tápon amit mellékeltem(wijdeven te330) nyugodtan kössem össze a nullát és utána használhatom kettős tápként? Segítséget előre is köszönöm nem tálaltam túl sokat róla a neten.
Hali!
A trafón csak egy db nullát látok, mivel akarod összekötni? Szerintem az a nulla ott "közös" pont, és jobbra-balra szimmetrikus.
Az egycsipes termosztátos írásban lévő DS1821 már nem kapható. Működik a program mással is?
Szia!
A 2 x 20 ( vagy a hifi erősítődnek megfelelő 2 x 24...36,5 ) voltos kivezetések közé tegyél be egy megfelelő áramú és feszültségtűrésű graetzet, a 0 kivezetéshez képest pedig megfelelő polaritással 1-1 pufferelkót a + és a - felé, ez a minimum. Kérdés, megvan-e már az az erősítő vagy sem. A trafó "amper-elosztása" elég furcsa, úgyhogy a 24, ill. 36.5 voltnál maradj az 1.4 amperes terhelhetőségnél..
A bajom az, hogy a fekete és a fehér vezetékhez nézem a régi hozzászólás szerint akkor oldalakként jók az értékek amúgy minden más és a két nulla között is mérek kb 19voltot az normális? Szakadás vizsgálóval néztem nincsennek összekötve.
Szia köszönöm szépen a segítségét az erősítő még nincs meg teljesen most próbálom építgetni azért is regisztráltam ide , hogy tanuljak . A 24voltos ágakat szeretném használni.
Akkor először építsd meg a tápot és elég a 2 x 20 volt kezdetnek, egyenirányítva és pufferelve.
Oke akkor inkább azzal kezdek ahogy mondtad.
Ha leüti a biztit, akkor először pufferek nélkül mérjél dc-t. Hátha elkókkal lágyindítás kell eléje.
Urak, belefutottam egy (nekem) új típusú falidugalj-bekötési módba.
A vezetékek helye a szokásos saru, de ezek rögzítése a hagyományos csavar helyett valami fekete műanyag pöcökkel van megoldva, de nekem nem világos, hogyan kell. Mintha be lehetne nyomni a sarukra merőlegesen, de semmi rögzülés nincs, kattanás sem hallható és nem meggyőző az új helyzet stabilitása. Kérlek, pár mondatban vagy képpel elmagyaráznátok, hogy miről is van itt szó?
Gondolatátvitellel, vagy esetleg képpel segíthetnél nekünk, hogy mit láttál, hogy miről is van szó...
Második oldal: Bővebben: Link. Csavar nélküli, rugós szorító. Már ha jól tippelek.
Sziasztok ezt produkálja a hangszoróm.
Video Nem egytiszta bass hangot hallok.Miért? tda2030 kapcsolás bass filter kapcsolás 18nf cseréltem 22nf -ra közösitettem gnd tda2030 kapcsolással. A tda2030 kapcsolás mosfetes booster uprol hajtom 34 voltról A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
Köszönöm szépen a segítségét sikerült megoldani működik rendesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |