Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   76 / 109
(#) sonajkniz válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 15, 2018 1 /
 
Idézet:
„Lefordítom neked a lényeget.”

Köszönöm, hogy ilyen ostobának nézel.
Különös tekintettel arra, hogy az én hozzászólásom nem arról szólt, mint amiről voltál szíves kioktatni.

Kedves Ilax!
Nem tudom, tudod-e, de a mobiltelefonokba nem jellemző, hogy CCD kamera lenne. Márpedig egy valós 20 megapixeles CMOS képszenzor mögé, ahhoz, hogy tényleg jó képet lőjön elképesztő sebességű feldogozó egység kell. Ráadásul a képszenzornak is tudnia kell ezt a sebességet.
Ugyanis míg a CCD exponál, és utána kiadja a képet, addig a CMOS folyamatos beolvasású. Azaz, ha az olvasás eleje és vége közti időben a látott képben változás áll be, az elmosódást eredményez a képen.
Ezért nem lő jobb képet 20 megapixelen, mint 10-en.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2018
(#) llax válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Szerintem is érdekes. Különösen a hozzáállásbeli különbség. Van egy-két apróság, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni, amikor elégedetlenek a portál egyes funkcióval.
(#) llax válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
A szenzorkiolvasós dolog műszaki hátterébe mélyebben soha nem bújtam bele, de nagy vonalakban ismerem.
A telefonokban alkalmazott SoC igen komoly célhardvert tartalmaz a szenzorról érkező nagy mennyiségű adat azonnali feldolgozására.
Talán jelent valamit az, hogy az én több éve kiadott telefonom egyedül 4k videó felvétele esetén hajlamos a telefon rázása közben (egyértelműen látható) képlebegést produkálni. A 1080p60 és 720p120 videókhoz is kell azért kiolvasási és feldolgozási sebesség. Amivel láthatóan rendelkezik a készülék... (teljesen más téma, hogy mi értelme van a 4k-nak ezen a szinten)
(#) silent15 válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Nekem amúgy DSLR-em van. Ott aztán nincs probléma a kiolvasással, a szenzormérettel se

Igazat adok amúgy a terjesztéssel kapcsolatban, belátom. Ha valaki csak oktatási céllal szeretne ide feltenni anyagot (és nem hiszem hogy valaki mást akarna itt), akkor jó az oldal.
(#) t-dani válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 16, 2018 / 1
 
Félreolvastad. Azt írta, hogy: "okosodsz". 1 db K betűvel. Van különbség.
(#) Frankye válasza Triger hozzászólására (») Aug 16, 2018 / 2
 
Idézet:
„Köszönöm válaszod, és hogy mint moderátor is hajlandó vagy párbeszédre.”

Ezért vagyunk itt, nem?
A fejlesztések terén nyilván volna még mit tenni. Ötletek, megvalósítható tervek bizonyára vannak/lennének. Azt azért vegyük figyelembe, hogy a teljes (!) fórum-motort egy, azaz Egy fő (nevezetesen: Topi) írta meg. Tegyük hozzá: teljesen magán szorgalomból, mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az egész portált Ő üzemelteti, quasi "saját zsebből". Ez azért nem egészen azonos kategória azzal, ahol anyagi ellenszolgáltatás fejében látogatható egy oldal.
Kereső: Bizonyára lehetne jobb, szebb, okosabb, akár még felhasználó-barátabb is. Én még eddig mindig megtaláltam, amit kerestem, személy szerint nekem nincsenek rossz tapasztalataim vele szemben. Persze, másoknak - így Neked is - lehetnek más tapasztalataid, ezt tiszteletben tartom.
A moderátorok kiléte nem volt titok, csupán nem vertük soha nagydobra. Az, hogy mennyire egyenesség a tevékenységed felvállalása, attól is függ, hányan, és főleg kik látják. A hangsúly itt az összetételen van. Nem akarván senkit sem megbántani, főleg nem akarván megsérteni, sokan vannak, akik személyes sértésnek veszik, ha egy moderátor rájuk szól valamiért. Hidd el, a radikálisokat sem azért említettem, mert üldözési mániám van. Személy szerint engem is ért már olyan "megtiszteltetés", hogy szegény - sajnos már nem élő - édesanyámat emlegették nem épp felemelő kontextusban, privát üzenet formájában, mert az egyik - azóta már nem itt lévő - tag egy hozzászólását moderáltam.
A találkozó elmaradásáról egy másik témában (talán épp az OFF topic-ban?) beszélgettünk, de talán nem mindenki olvasta, nem mindenkihez jutott el az információ az okokról. Sajnos olyan világot élünk, ami anyagias, e miatt sok mindent befolyásol a financiális szempontok léte, illetve nemléte. Az viszont - számomra - örömteli, hogy önszerveződő módon mégis született egy találkozó a "Viharsarokban", még ha én személyesen nem is tudtam ott lenni. (Mégiscsak nagy ez az ország, hogy egyetlen helyre ne lehessen ennyi embert összehozni... )
Csak a magam nevében nyilatkozhatom: Nem vettem támadásnak azt, amit leírtál, inkább építő megnyilvánulásnak tekintem, ezért is válaszoltam rájuk. Szerencsére nem vagyunk egyformák, így hát ahányan vagyunk, annyifélék, annyi szemszögből látjuk ugyan azt a dolgot (ld. pl. a kereső kérdését).
(#) Kovidivi válasza t-dani hozzászólására (») Aug 16, 2018 /
 
Így már más a leányzó fekvése!
(#) kowi hozzászólása Aug 23, 2018 /
 
Sziasztok. Őszintén ha elmentek egy szetrombolt épületbe ahol több brigád is dolgozik kiválogatjátok ti mit romboltatok es összeszeditek a sittet?
(#) mateatek válasza kowi hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Egy vállalkozói/alvállalkozói szerződésben általában esik szó a munkaterület biztosításáról és a takarításáról.
(#) kowi válasza mateatek hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Így van. Le is írtam a részletes ajánlatban mindent... Hála az internetnek már egy ember is tönkre teheti 10 év munkáját.
(#) Skori válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 23, 2018 /
 
Attila, mi lenne ha csinálnál egy kis .php számlálót, hogy melyik HEX-et hányszor töltik le? Tudom nem a leg-pontosabb, de azért mégis lenne valami nagyságrendi visszajelzés a megépítések számáról.
(#) LacaWatt hozzászólása Okt 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy kérés/kérdés:
Hol lehet jelenteni/kérni, hogy a hirdetésemet jegelni tudjam?
Nálam ugyanis nem működik!
Köszönöm, Laca
(#) Frankye válasza LacaWatt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
A hirdetésedet a jobb oldali, "Saját menü" részben (Apróhirdetéseim) megnyitod, majd a hirdetés szerkesztését választod, és ott a "Jegelés"-re kattintasz.
(#) Frankye válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Helyesbítenem kell magamat: Nem kell szerkeszteni a hirdetést, hanem a megjelent hirdetés alatt van a "Jegelés" gomb. (Ha nem boldogulsz, akkor írj egy moderálási kérelmet, és megcsináljuk Neked a jegelést.)
Szerk.: Csatolok egy képet, hol találod.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018

jegelés.jpg
    
(#) LacaWatt válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Szia! Köszönöm, éppen ezt tettem (kéretem moderálást), de most sem működik és visszajelzést sem kaptam a moderálás elbíráslásáról. Mindössze azt látom, hogy megszűnt a moderálási kérelem...
Mit kell(ett volna) még tennem?
Indítok újra egyet...
Üdv, Laca
(#) LacaWatt válasza LacaWatt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Most vettem észre, hogy időközben mégiscsak "jegelődött" valahogy...
De ettől még jó lenne, ha én állíthatnám át (ha már így lett kitalálva a rendszer).
Hátha segít: a jegelésre kattintáskor mindig feldobta szerkesztésre és azt elfogadva sem változott semmi...
(#) nagym6 válasza LacaWatt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Nekem sem működött a jegelés a közelmúlban, helyette beleírtam a hirdetés végébe, hogy elkelt. Az működött.
(#) Frankye válasza LacaWatt hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
A moderálási kérelem lekezelése alapvetően kétféle lehet: végrehajtott, vagy figyelmen kívül helyezett. A végrehajtott itt azért nem működött, mert a moderálási kérelem miatt a hirdetésed el is tűnt a felületről. Azért nem kaptál visszajelzést a végrehajtásról, mert itt és most "figyelmen kívül helyezéssel" zárult a moderálási kérelem.
Természetesen az lenne a rendes működés, ha Te tudnád állítani a jegelt státuszt. Mivel többségében jól működik, vélhetően Nálad lehet valami, ami miatt nem, pl. ADBlocker, vagy valamilyen kiegészítő (Flash, SilverLight, ActiveX, stb.) hiánya, vagy nem megfelelő működése okozhatta. Elvben, ha szerkesztés után elfogadod, akkor jegelődnie kellene.
(#) Bakman válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Ha már a témánál vagyunk. Hogyan lehet archiválni lejárt és jegelt hirdetést? Az pciók között nincs ilyen lehetőség.

000435.jpg
    
(#) bbb válasza Frankye hozzászólására (») Okt 2, 2018 /
 
Meg okozhatja az is, hogy egyes funkciók nem működnek már pl. IE11-ben és egyéb hasonló korú böngészőkben, vagy némelyik telefonos böngészőkben. Egy ilyen funkció, ami tutira nem megy, az a jobb felső sarkokban lévő lefele mutató nyilacskára kattintva előkerülő menü.
(#) Frankye válasza Bakman hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Sehogyan. Automatikusan válik archív állapotúvá.
(#) Frankye válasza bbb hozzászólására (») Okt 3, 2018 / 1
 
Igen, ez eszembe sem jutott, de tényleg így van.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 3, 2018 /
 
Hello!
Tudja valaki, hogy a nyál, amiből napi másfél liter is termelődhet, és 99%-a víz, miből képződik? A vérből választják ki a nyálmirigyek a vizet?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2018
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Nem gondolnám hogy a vérből, de a gugli biztos talál róla valami infót. Viszont arra, hogy az embereknek általában miért a felső fogsoruk megy jobban tönkre, a nyál a teóriám, amit egy hozzáértő vagy megerősítene vagy megcáfolna. Ugye, a nyál védi a fogakat is, de általában a gravitáció a nyálunkat a száj alsó részébe kényszeríti, így a felső fogsor kevésbé részesül ebből a védelemből. Ha kézen járnánk lehet hogy fordítva lenne.
(#) bbalazs_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2018 / 1
 
A vérplazma kiszűrődik a sejtek közé, ez az interstíciális tér. A sejtek sót választanak ki a nyálmirigy kamrácskáiba, ezt víz követi az interstíciumból. Utána a kivezetőcsövek sejtjei ezt némileg módosítják, főleg nátriumot szívnak vissza.
Röviden összefoglalva tehát a vérplazmából választjuk ki, vagyis igen, a vérből.
(#) Kovidivi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Király, tudtam hogy van itt olyan tag, aki kiismeri magát! Köszönöm.
Ge Lee: kerestem google-lal, de ezzel a témával nem foglalkoznak a cikkek. A fogromlás nekem még nem tűnt fel, de lehet benne valami.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 3, 2018 / 1
 
Nálam egy jó pörkölt termeli a legtöbbet !
(#) kissi válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 3, 2018 /
 
Idézet:
„gye, a nyál védi a fogakat is, de általában a gravitáció a nyálunkat a száj alsó részébe kényszeríti, így a felső fogsor kevésbé részesül ebből a védelemből.”

Nálam pont az alsók mentek/mennek tönkre a fogkő miatt ( amihez a nyál hozzájárul ! ) !
(#) LacaWatt válasza Frankye hozzászólására (») Okt 4, 2018 /
 
Köszönöm. Firefoxt használok, többnyire a legfrissebbet (jelenleg a 62.0.2-t), a nevezett kiegészítők is vannak (bár a Flash-nek nem igazán örülök az utóbbi időben megszaporodott ezen keresztüli sebeshetőség miatt). Más helyeken ritkán adódik vele gondom. ADBlocker aktív (alapbeállítás nálam), de kipróbáltam kikapcsolva is (bár ez nem túl komfortos megoldás), de úgysem működött a jegelés. Mivel egyszer már sikerült, ezért én máshol sejtem, keresném a probléma okát...
(#) LacaWatt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 20, 2018 /
 
Sajna továbbra sem működik! Hol és kitől kérjem és a hiba kivizsgálást/kijavítását?
Következő: »»   76 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem