Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Idézet a Microchip fórumáról: Idézet: „I looked at supporting those devices a while ago, but that particular family of devices (not all K22s, and also some K80s and K90s) cannot be supported with a simple device file update. The programming spec does not specify a "full chip bulk erase". The PICkit 2's script structure doesn't provide the space necessary to erase each page individually. A firmware change is necessary. Support for these devices is "on the list" but I cannot give a date it will be complete.”
Sziasztok
meg epitettem ezt a pic egetott http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nullarol_a_robotokig_-_pic_mi...l?pg=4 De nem mukodik a gep nem ismeri fol es mikor olvastatom be a picet akkor a led csak pillog d nem olvassa be. Az aramkort at neztem de nem kaptam hibat benne. A tap pedig egy 12v/200mA trafo. kicsike lenne neki?
Ne is kisérletezz vele, a modern gépekkel nem mőködik. Miért ne építsünk JDM programozót
Akkor mijen egetot epithetnek ami mukorne is es ne jarjon bele pic. van sopros illetve parhuzmos pirt is a gepbe
Ezt is meg epitettem d ez sem megy http://bsselektronika.hu/index.php?id=355
Szia!
Ez utóbbit ebben a topikban már kitárgyaltuk, keress visszafelé a linkre... A legfőbb hibák: Az LPT csatlakozó elkötése, túl hosszú LPT kábel, a táp szűrő 100nF elhagyása, a táp és föld vezetékek összeköttetéseinek hiánya, nem a megfelelő tranzisztokok felhasználása, a hibás bekötésük. Néhányan nem jól tudták a 7407 lábkiosztását. Továbbá sokan nem a megadott 7407, 74LS07 -et építették bele, hanem más, ide nem megfelelő áramkört. A programozó programot be kell állítani (melyik jel negált / nem negált). Ez az áramkör biztosan felélesztehető a fentebb leírt mérésekkel. Arra mindenképen jó, hogy egy PICKit2 -ben levő 18F2550 -et felprogramozd, aztán már használhadot a PICkit2 -t a programozásra, nyomkövetésre.
Hello mindenkinek! Kérlek aki már készített pic égetőt tegyen fel nekem róla mindent! PLS.
A Kapcsolások szekció PIC rovatában szétnéztél már?
Üdvözlet mindenkinek!
Ha esetleg valakit érdekel és szeretne PC égetőt csinálni nyomtató portra akkor szerintem érdemes ezt a kapcsolást megépíteni. Én most fogok neki az építésnek épp ma jöttek meg az alkatrészek.Annyiban változott a kapcsolás,hogy az eredeti nyák számomra nagynak bizonyult ezért átterveztem kisebbre ill a PIC ek-számára terveztem adapter kártyákat. Sok sikert az után-építéshez!!!
Szia!
Elavult... Szerintem egy Watt féle Mini is elég lenne az induláshoz... Ne cifrázd nagyon. Egy 28 lábú keskeny DIP foglalattal készítsd el. Programozz fel vele egy 18F2550 I/P -t a PICkit2 -be. Ha sikeres, egy Vdd állítási lehetőséggel rendelkező PICkit2 -t építs. Furatszereletet klónt, abba jó a dip tokos kontroller. A PICkit2 nem csak programoztó, hanem nyomkövető is és sok-sok egyéb szolgáltatása is van.
Ott a lista melyikeket ismeri. Azokhoz elvileg jó is lehet.
Ha már ebay/ali...
Miéert nem veszel pickit2 vagy pickit3-at? Majdnem ugyanannyiba kerül és ismert, elterjedt, microchip támogatás. Az ilyen egzotikusaknál belel lehet futni dolgokba...
Sajnos a PICkit2 gyári szupportja megszűnt, illetve PICkit3 gyári szupportja megszűnőben van. A PICkit4 az új típusokat már kezeli, a régebbiekkel lassanx kibővül.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2018
A klónok is jók lehetnek?
Pl. Pickit2 esetében?
Programozni a legjobbak, de nyomkövetésre csak a régi típusokhoz.
Megjelent a Microchipnek egy teljesen új és eléggé olcsó programozója, az MPLAB Snap. Csak 4200Ft+ÁFA és ugyan az a 300MHz-es 32 bites mikrovezérlő dolgozik benne mint a PICkit4-ben és az ICD4-ben.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2018
Persze tedd hozzá, hogy nem minden típust ismer az se, így aszerint próbáljon meg választani, hogy mit szeretne programozni.
Tudom JDM-et semmiképpen ne, de azért kérdeznék. A JDM-met szeretném lecserélni PICkit2-re.
A JDM-et csak USB , soros alakító segítségével tudnám működtetni. Most van egy olyan átalakító konverterem, amibe PL2303TA integrált áramkör található, de ezzel sajnos nem sikerül PIC-et programozni. Ha vennék egy ugyanilyen kábelt ,csak FT232RL integrált áramkörrel az sem lenne jó megoldás, jól gondolom? A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2018
A pickit2 leírásában majd 400 sorban sorolja fel a típusokat, amiket lehet vele programozni. Ha nem haragszol, nem másolom be ide, hogy melyek azok, de a 16F családból is van pár sornyi
Én mostanában alapvetően kettő jószágot használok (pic12f629 és pic18f25j50), azokkal tökéletesen elbánik, az utóbbit debuggolni is lehet vele.A debug szekciót viszont már az MPLAB kézikönyvében kell elolvasni, hogy melyekkel támogatja. Ezt a kézikönyvet (ha feltelepítetted, akkor a help pontból elérhető readme) amúgy is érdemes olvasgatni, sok hasznos dolgot fogsz benne találni a típuslistán kívül is.
Sziasztok!
A jó hírem ma megérkezett a PICkit2 klónja! Igaz nincs rajta a Microchip logó, de egyszerűen teszi a dolgát. Inkább ezt kellett volna vennem elsőre is ,nem soros-port USB átalakító kábelt. ![]() Dolgoztam már PICkit2 -vel, de őszintén nem gondoltam, hogy a klónok is ilyen egyszerűen működésre bírhatóak Pl.: Illesztőprogram problémákat vártam. Köszönöm az ajánlást! A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
HID eszköz, nem kell külön illesztőprogram. Jó eséllyel a firmware is ugyanaz, mint az eredetiben. Ha a hardvert nem szúrták el valami oda nem való alkatrésszel, akkor teszi a dolgát.
Végre egy boldog ember, aki elhitte, hogy jobb megoldás a PICkit2...
Jó, de azért a JDM-et is elég hosszú ideje használtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Én mostanában alapvetően kettő jószágot használok (
... Amíg működött az a jó öreg géped...