Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videojel átvitel vezeték nélkül
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Udvari Zsombor válasza wtom hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Úgy értettem hogy az rc autótól független akksival tedd majd rá az adót meg a kamerát, hogy ne merítsék egymást a járművel.
Azt nem tudom hogy te milyen kifejezéssel kerestél, de nem találom a kapcsolásod vevő oldali párját...
(#) wtom válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Tv transmitter és valóban nincs vagy nem találtam vevő oldalt, akkor marad valami usb vevő ha találok.
(#) pucuka válasza wtom hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Az USB vezetékes kapcsolat. Talán Bluetooth -t akartál volna írni?
(#) wtom válasza pucuka hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Nem, rtl2832u usb dongle-ra gondoltam, úgy tudom lehet vele analógot is venni, de csak videót és fekete fehérben. Viszont ez egyenlőre megteszi, csak reméltem tudok csinálni egy vevőt is hozzá és azt rca usb átalakítóval használni.
(#) pucuka válasza wtom hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Hogy mire gondolsz, az egy dolog, honnan kéne tudnunk.
Esetedben a dongle a lényeg, ami gyakorlatilag egy átalakító. Az egyik végén, a bemenetén egy antenna jelét, konvertálja a számítógép által feldolgozható jellé, amit az USB csatlakozón keresztül visz át. Igen, lehet vele analóg jelet is venni, rádió (URH) és TV műsort is, a feldolgozó szoftvertől függően. A dongle alapja egy DSP (Digital Signal Processor)
Próbálj meg szerezni olyan régebbi kivitelű USB -s TV kártyát, amely tud analóg TV adást is venni. (meghajtó CD -vel együtt) Ehhez készíthetsz egy mini adót, pl. régi videó magnó transmitteréből (többnyire az UHF 36 csatornán működött), amihez tudod csatlakoztatni az analóg kamerádat.
(#) wtom válasza pucuka hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Usb vevőt írtam, igen csak nem találtam olyat ami értelmes áron lenne, az rtl2832u pedig több dologra is jó ahogy írtad is ezért azt más dolgokra is tudnám használni a jövőben.
(#) pucuka válasza wtom hozzászólására (») Okt 14, 2018 /
 
Ha pontosan fogalmazol, nincs félreértés. Nem az USB -t veszed.
(#) bbb válasza wtom hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Egyetlen dolgot nem értek. Ha nem akarsz komolyabb dologra beruházni, akkor miért nem nézel körbe a kínaiaknál? Gombokért kapsz neked megfelelő kamerát. Ha összeadjuk amiben most gondolkozol (analóg kamera + rádiós átvitelhez adó + vevő + dongle a telefonhoz), akkor nem lesz olcsóbb (sőt!) és biztosan több erőforrást fog enni kevésbbé stabil működés mellett, mintha egy eleve wifi képes kamerát vennél. 20$ alatt találni apró wifi képes kamerákat, amihez már tényleg csak a mobilod / tableted kell.
(#) bbb válasza Tarzy52 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Mit jelent a "nem működik" és miféle kínai csodát vettél? Ennyi információból csak a jósok tudnak segíteni.
(#) wtom válasza bbb hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Van 20$ alatti wifi-s kamerám, de nem stabil és a fogyasztása bár gondolom ez az abszolút maximum motorral + IR 5v 2A. Ennek az átütő ereje olyan gyenge, hogy egy nagyon vékony falon felére csökken a jel és sokszor magától elmegy tehát rebootolni kell a kamerát manuálisan. És ezt szétszedni sem egy leányálom a különlegesen szétbarm.... csavarok miatt.
Na most ha veszek egy kamerát:
https://www.aliexpress.com/item/7030-700tvl-CMOS-color-hd-board-cct...fyAB=0
Az alkatrészek a tv transmitterhez meg vannak és egy RTL2832-t szintén innen amit több projekthez is fel tudok használni a jövőben tehát egyébként is akartam egy ilyet magamnak.
Lehet furán fog hangzani, de ezek ellenére is jobban bízok a saját készítésű rf-ben + van irányításom felette, tudom módosítani. Ezek a kínai 15$-os webkamerák zsákbamacskának tűnnek, ja és az akitől vettem írta nekem, hogy igazából jóval olcsóbban is lehetne adni ezeket vagy pontosabban gyártani.

Egyébként épp ezért akartam wifit először, mert akkor tényleg semmi problémám nem lenne a vevő oldalon épp ellenkezőleg ezért is akartam sokáig pic-ekkel esetleg fpga-val szórakozni, de annyit nem ér főként még kétségesebb kimenettel.
(#) bbb válasza wtom hozzászólására (») Okt 15, 2018 / 1
 
Az SDR-rel vett rádiófrekit utána mivel akarod dekódolni? Esetleg GNURadio-ban össze tudod magadnak lapátolni a dekódert, de az se egyszerű mutatvány (pláne nem telefonon).
Egy ilyen belinkelt kamera kompozit videó jelet ad ki magából, azt kellene valamilyen formában digitalizálnod, erre nyílván képtelen az RTL2832.

Első körben jó lenne, ha tisztáznád, mégis pontosan mit szeretnél elérni és akkor tudunk ötletet mondani rá, hogy merre indulj és mit vegyél.

Azok az itt-ott elcsepegtetett félmondatok, miszerint az RC autó megsemmisülhet, falakon nem megy át, ... - nem elegendőek támpontnak. A kompletten mindent tudó wifis cuccot nem véletlenül mondtam, az analógból sokkal nehezebb lesz telefonra vinni a történetet. De ha meg csak egy külön kijelzővel megelégszel (és nem telefonon akarod nézegetni a képet), akkor az autókhoz kapható rádiós tolatókamerákat nézd meg, ott már megoldották ezt a problémát és analóg kijelzőn nézegetheted a képet. Pl.: Bővebben: Link
De komplett szettet is kapsz 30$ körül.
(#) wtom válasza bbb hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Ez egész király amit belinkeltél köszi, rtl analóg pedig képes csak fekete fehérben és hang nélkül + ennek van olyan előnye, hogy a kódot lehet exportálni mobilra(bár nem tudom mennyire processzor intenzív) tablet és pi lehet jobb ötlet ennek futtatására.

Van egy 1800 évek környékén épült elhagyatott borászati pincénk inkább barlangnak mondanám, a bejárata beomlott 10 éve és akkor sem volt stabil amikor gyerekként megtaláltuk az erdő közepén.
Ebben vannak még ott hagyott dolgok és kis "legenda" övezi valami ami inkább furdalja kíváncsiságomat amióta megtaláltam mint igazi érték lenne ott. Maga a pince egy labirintusnak tűnik 10 méter után(barátom volt olyan ostoba, hogy egyedül bement addig) van egy T elágazás és nagyszüleim mondták, hogy ez egy elég nagy pince volt annak idején megy tovább is. Szeretnék egy "ócska" rc kocsit beküldeni kamerával a róka járatán(volt olyan kedves), hogy enyhítsem ez a több évtizedes kíváncsiságomat és ne is érezzek bűntudatot ha a beomlik közben és odaveszik az rc. Az elágazás miatt a vissza verődésre számítok, mint a falon át történő jeltovábbításban.

Nézegettem digitális kamera opciókat, de ott vagy 1-2 fps-re lennék képes vagy működésre se tudnám bírni. Gondolkodtam egy nagyon olcsó routeren amire openwrt-t teszek, fpga-n, orange pi-on, webkamerán is ezeket viszont nem találtam kereten belülieket megbízhatónak. Ezért gondoltam analóg kamerára, ehhez viszont nem találtam olyan adó vevőt ami nem bőven 20$ felett lett volna. Így jutottam arra, hogy csinálok egy rf videó transmittert amihez könnyen találtam kapcs. rajzot csak vevőhöz nem. de mindenképpen hordozható eszköznek kell lennie a vevőnek. Nekem aztán az is jó ha laptopot viszek magammal, viszont tv-t na azt nem tudom megoldani ha csak nincs a rókának 230. Ez a történet.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem