Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 2 motort szinkronizáló doboz tervezése
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Gafly válasza kukuri hozzászólására (») Okt 15, 2018 / 1
 
Idézet:
„és azt mondhassa hogy más a feléből is megoldja.”

Akkor vele csináltassa meg...

De akkor a javitást nem te csinálod, vagy nem ingyen
(#) kukuri válasza vargham hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Akkor nem áraztam túl. Sőt! Erre voltam kíváncsi. Az általad leírt szakmunkák árai elég durvának látszik. Bár ha jobban belegondolok nem is.
Amit én hallottam mostanság. Caleo fűtőszőnyeg lerakás ~80nm re 165.000 vezérlés nélkül. 1nap 2 főre. A kábelekkel még azt csinálsz amit akarsz, csak szabadon lógnak.
Inverter telepítés 280.000 1 nap 2fő. De inkább csak fél nap.
Túl sokat ezeken sem kell agyalni meg tesztelni. Mindenre kész megoldások vannak.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2018
(#) cimopata hozzászólása Okt 16, 2018 /
 
Mérnöki tervezés ára nettó 10k-tól indul. Mivel ismeretlen a projektbe fordított idő könnyen elhúzódhat úgy is tovább tart így ebből kevesebb maradhat. Egyébként meg szerintem nem a nyák tervezés és összeszerelés az idős hanem míg megtervezed az áramkört esetleg ha processzoros még programot is kell írni hozzá.

Nálad ami már elsőre is nagyon soknak tűnik az az alkatrészek ára. Alkatrészek szerintem max 6-7k ból kijön okos tervezéssel.
(#) Robin2 válasza kukuri hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Félre ne értsd soraim. Amiket felsorolsz munkadíjakhoz, hozzá kellene tenni magát a beszerelt dolgok anyagköltsègét is, mert úgy lenne kerek a történet. Ugyanis a megrendelő a kettőt teszi általàban relációba. Ha egy több százezres vagy milliós tételt beszerelnek, összeraknak, felépítenek 100-200 ezer forintért, az másképp esik, mint a kis 10 ezer forintost dobozt berakod 100 ezerért (csak példa volt). Másrészt a kis dobozod, a szemében kis doboz marad, nem egy komplett ház fütésrendszere. Az építőiparban amúgy is nagyon elszállt árak vannak.
(Szerinten sajnos az elektronikai szakmának, egyénileg művelve, csak a hobbiszegmense maradt. Nem nagyon éri meg a javítás, sem a tervezés, kivitelezés egyedi darabok esetén, házi műhelyben.)
(#) Peter65 válasza kukuri hozzászólására (») Okt 16, 2018 / 1
 
Tudom, hogy nem ötleteket vársz, de azért még néhány műszaki megodási lehetőség;
A dc motorok kommutátora elegendő zajt generál, hogy abból a motor fordulatszámát/pozícióját követni lehessen.
Ha méred az áramot, akkor a belsőfeszültség visszaszámolható, és abból is nagyjából lehet tudni, hogy mennyire futnak együtt a motorok.
Az szerintem is rendben van, hogy beépítesz egy leválasztó relét, de a motor bekapcsolásást/felfuttatását egy híddal illene megoldani. Még olcsóbb is lehet, mint a relé.
Egyébként szerintem is az tud erre kedvezőbb árat adni, aki hasonló, ide is beépíthető készüléket már korábban készített, és csak azt kell módosítania. Vagy esetleg "összelegozza" aurdino modulokból, ami persze korántsem egy ipari megoldás.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem