Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   52 / 82
(#) Angus Podgornij hozzászólása Szept 29, 2018 /
 
Szia !

Köszi a gyors és pontos választ !

Közben annyi történt hogy a korábban felhívott és foglalt szervizesek közül egy mégis visszajelzett hogy ráér kedden, azt még meg tudjuk várni. Fel is hívom hogy hozzon ilyen o-gyűrűket akkor. De ha nem jön ki vagy húzza a száját, akkor az útmutatásaid alapján -egy fekete csirke feláldozása és gyertyagyújtás után- nekiállok...
(#) Balogzsolt hozzászólása Szept 30, 2018 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Westen energy 240 es kazánom van. A kazânban a fűtéscsōvōn van egy gomba kettő kék vezeték csatlakozik hozzâ és van rajta egy piros pōcōk. Ez mindig letilt. Tud valaki tanácsot adni?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
(#) merlingerin válasza Balogzsolt hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Szia!

Nincs megfelelő hőelvonás.. vízköves, ha szűrő van, eldugilt, nagy a lángméret, mert el lett tekergetve a gázszelep... Túl magasra van véve az előremenő hőmérséklet feleslegesen, és ez az utókeringetés nélküli verzió.

Ha HMV esetben tilt, akkor a hőcserélő vízköves..
(#) Balogzsolt válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Szia. Most kapott új hőcserélőt. Lejjebb veszem a kazánon a fűtés és vízhőfok szabàlyzót. Szűrőt az nem tudom hol van benne. Még biztosan nem volt takarítva!
(#) Balogzsolt válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Kōszōnōm a gyors segítséget. Szerintem meg odódik. A melegvíz gombot fél àllásban a fűtést negyed àllàsban hagytam . Eddig jó
(#) merlingerin válasza Balogzsolt hozzászólására (») Szept 30, 2018 /
 
Szia!

Nem oldódik meg. A kazán úgy van kitalálva, hogy minden körülmények között legyen elegendő hőelvonása.. Ha nincs, az hiba.. Vagy tervezési, vagy műszaki.

Vagy kevés víz megy keresztül, vagy vízköves, nagyon... Hogy hol, azt meg kell keresni. Magától nem javul meg. Ha vízkő baja, vagy dugulás nyűgje van, akkor rosszabb lesz. És biztos lehetsz benne, hogy -15 fok lesz, amikor végleg lekotlik...

Szia!
(#) Balogzsolt válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Szia! Házilag ki tudom tisztítani vagy hívjak szakit?
(#) merlingerin válasza Balogzsolt hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Szia!

Azt kéne tudni, mi a gond. Mint írtam, nem tud elegendő hőt elvonni. Nem biztos, hogy vízkő miatt. Lehet tervezési hiba is..

Neked kell tudni, milyen volt régen. Milyen előremenő hőmérséklettel dolgozott.. vannak-e koszt okozó tényezők. Öntvény radiátor, vas cső, azonos rendszerben vegyes kazán. Milyen gyakran van leengedve a rendszer, stb...

Ez távdiagnosztikával nem megy.
(#) Balogzsolt válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 1, 2018 /
 
Szia! Hőcserélō csere miatt lett le engedve a rendszer! Fele radiátor üres volt. Légtelenítés segített a gondon. Kōszōnōm a segítséget!
(#) atos38 hozzászólása Okt 7, 2018 /
 
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Van egy Westen energy 240i kombi kazánom,olyan problémám lenne,hogy a vízhőfokjelző óra nem mozdul ki . A kazán fűt és a melegvízet is adja,minden működik, csak az óra nem.Az lenne a kérdésem, okozhat e ez problémát,és milyet.
Előre is köszönöm a segítségeket.
(#) istaban hozzászólása Okt 8, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Westen Star master 240 Fi kazán, melynek valószínűleg a másodlagos (henger alakú) hőcserélője kilyukadhatott. Csöpög a víz belőle vissza a füstelszívón keresztül. Cserélt már valaki ilyet? Sajnos jelenleg több hét amire tud jönni szerelő egyáltalán megnézni, de ha nem nagy meló kicserélném magam. Alkatrészt előbb kapok hozzá mint aki beszerelné.
Köszi
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Szia! Korábban szeptember 14-én írtam, az megoldódott. Nekem is hasonló a gondom. Minden működik, de: HMV használatkor ha kicsit nyitom a csapot, akkor is ugyan akkora lánggal ég, mint amikor nagy átfolyás van, és fél perc múlva az előremenő termosztátja kapcsol le, majd vissza. Az NTC 20 fokon 10,8 kOhm, forró állapotban 3,6 kOhm, szerintem jó. Én is a hőcserélő vízkövesedésére gondolok (melyik fele?), de ekkor a primerkör megemelkedett hőfoka miatt az NTC-nek modulálni kellene a lángot, nem? Nemrég vettük a lakást, most volt a beköltözés. Írtad, hogy túl magasra van állítva a moduláció. Ezt hol lehet állítani?
Köszi
(#) tönöpö válasza atos38 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Szia! A mellékelt képen láthatod az órákból kijövő fehér bevonatú rézcsöveket. A baloldali pirossal bekarikázott a hőmérődhöz megy, sajnos jobban nem látszik, a jobboldali a víznyomás szondája.
Ha nem mutat semmit, az a működést nem befolyásolja, csak nem tudod, hogy hány fokos a vized.
(#) saspata hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Sziasztok!
Megtenné valaki, hogy ránéz a szept 26-i kérdésemre?
Lassan jön a hideg!
VIM válasza megoldotta februárban a problémát, de mostanra akuttá vált. Sajnos ötletem sincs melyik alkatrész tisztításával/cseréjével kellene kezdenem. (a fűtést még rá sem mertem ereszteni)
Köszi!
(#) VIM válasza saspata hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Szia! Melyik az a led amelyik pirosan villog? ... mert nem mindegy. A felső sorban hat az alsóban négy led van. Az 50-es vagy a 60-as világít?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018
(#) saspata válasza VIM hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
A középső, "leállás jelzés" bő másodpercenként.
Westen 1.240Fi, itt csak 3 led van.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018

1_240Fi.png
    
(#) saspata hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Kikapcsolva, érintésre visszahúzódik a tolórúd. Ha nem kapcsolom ki és úgy próbálom visszatolni, masszívan ellentart.
(#) VIM válasza saspata hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Lassan vagy gyorsan villog?
(#) saspata hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Bő másodpercenként.
(#) VIM válasza saspata hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Ez akkor kettő lehetséges hibát jelez. Az egyik a vízhiány az az a nyomáshiány a fűtési körben, ez a nyomáskapcsoló amire két szál piros vezeték megy. Ha ezzel van a probléma azt a két pont összekötésével lehet leellenőrizni, persze a rendszerben az előírt nyomásnak kell lennie a tágulási tartályban (ezt nem írnám le, már volt róla szó és képi információt is találsz róla). Ha a fűtési NTC-vel volna probléma annak az értéke szoba hőmérsékleten 10kohm és növekvő hőmérsékletre csökkennie kell. Ez az NTC eléggé elterjedt (menetes csatlakozású), lehet hozzá kapni, lehetőleg olyan színűt kérjél amilyen benne volt a kazánban.
(#) Penzli hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
Sziasztok nekem egy Saniel Duál Semia f/c 24 turbós kombi kazánom. A gáz szelep néha fel akad menyire javítható?
(#) Penzli hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
A meg kocktatásra újra indul.
(#) konop válasza Penzli hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Az pont az, ami nem javítható. Még magamnak se. Csere.
De csak akkor, ha tuti biztos, hogy az.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2018
(#) Penzli hozzászólása Okt 17, 2018 /
 
10 böl egyszer nem indul.Amugy minden működik Utána piros lesz és le áll.
(#) tönöpö hozzászólása Okt 19, 2018 /
 
Sziasztok! Miből lehet tudni, hogy az energy 240Fi kazán lángja modulál-e? Mert mint írtam, minden működik rajta, az NTC jó, de most fűtéskor a primer kör túlmelegedése után a kazán leáll, csak resettel indul újra. Ilyenkor nem kellene a lángot visszavennie? Gondolom, el van vízkövesedve a hőcserélő, nem tud elég meleget elvinni a szivattyú a radiátor felé, amelyek csak így langyosak. HMV használatkor is túlmelegszik, csak ilyenkor a kazán leállása után ahogy hűl a víz, újra indul, tehát tusolni lehet a ki-be kapcsolás alatt, a fűtést csak kézi resettel lehet újra indítani. A hőcserélő kiszedéséhez az egész kazánt le kell szerelni, vagy csak ami a hőcserélő előtt van? Vagy ki lehet savazni kiszerelés nélkül is?
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 19, 2018 /
 
Szia!

Leveszed az elejét, hogy a kis ablakon be tudj nézni. Amikor begyújt, akkor szépen felhúzza a lángot maximumra, majd onnan kezd visszavenni.

Szépen nő, majd csökken a lángméret, közben halkan fütyül..

Ha ezt csinálja, jó.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2018
(#) tönöpö hozzászólása Okt 20, 2018 /
 
Sajna nem fütyül. A lángot látom, HMV begyújtás után nem változik a lángméret, hanem túlmelegszik és lekapcsol, majd újra indul. Ha a fűtést indítom, ekkor is túlmelegszik, lekapcsol, de ekkor magától nem indul újra, resetelni kell.
Holnap próbálom kisavazni a hőcserélőt, mert a fűtésrendszerből sötét "kakaót" engedtem le, ez ment át a hőcserélőn is. Szép lehet belülről.
(#) tönöpö hozzászólása Okt 20, 2018 /
 
Bocsánat! És persze köszönöm a válaszodat!!
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Okt 20, 2018 /
 
Szia!

Akkor nem modulál. És mákod van, mert nyitott állapotban ragadt be..
(#) tönöpö válasza sunad hozzászólására (») Okt 20, 2018 /
 
Szia! Tudnál segíteni az energy 240Fi kazánom hőcserélőjének kisavazásában? Le kell szedni a kazánt, vagy a hidraulikus váltó kiszedése után kivehető csak?
Én arra gondoltam, hogy a kazán visszatérője és a hidraulikus váltó nyomásszenzor helye között forgatva el lehetne végezni a savazást ecettel, ekkor nem kellene kiszedni semmit. Megoldható?
Következő: »»   52 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem