Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Típust tudsz írni, meglesném, ha nem több 10.000 az ára.
Aruino Mega lapra szeretnék kapcsolni egy 3310 lcd-t. Van valami megkötés a lábkiosztással kapcsolatban, vagy szabadon választható? (D2-D7 kivezetések között) Már 10 demót kipróbáltam, sok lábkiosztással de nem történik semmi a kijelzőn. Az lcd VOUT lábán nem jelenik meg feszültség. Ha másik áramkörre kapcsolom, (Atmega328) akkor működik, tehát nem lcd hiba.
A mega amúgy működik? Meg kellene nézni hogy milyen különbség van a 328-hoz képest.
A mega biztosan jó. Egyébként már megoldódott. Hogy mitől az rejtély, talán a szalagkábel volt hibás, talán más, de egyszer csak elindult Adafruitos libbel. Pedig azt is próbáltam már többször is. A hibakeresés meg nem egyszerű, mert az lcd egy kis kétoldalas nyákhoz van huzalozva aminek minkét oldalán smd alkatrészek vannak, és a két hosszabb oldal tele van drótozva. Azok meg takarják a fél panelt, akárhogy forgatom. Már két napja szenvedek, hogy nem indul az lcd, pedig szkópon nézve minden kivezetése kap jelet.
nyomásérzékelő, Abszolút, mért adathordozó: (Levegő, gáz, víz) 16bar max nyomás, 4 → 20 mA, RS raktári szám 896-8480, Gyártó cikkszáma3500B0016A01B000. Gyártó Gems Sensors
egy hasonló volt, de ez most 47 rugó. Megkérdezem a szódást, mert ő rendelte, de olcsóbbra emlékszem. 3 éve megy, nyomásra+térfogatra tölt, leereszt.
Vagy ez: Nyomástávadó , hasonló volt, 4-20 mA kimenettel
Sima mágnesszelep, az egyiken szódavízzel töltötte fel, ezt mérte áramlásmérő, a másikon meg leeresztette a túlnyomást. Megmértem a nyomást, kb. megvolt hány tizedig kell nyitvatartani, újra nyomásmérés, és ha kellett korrigálni, akkor újra nyitás. 3/8 inches volt, nyit-zár szelep, 24 V-os.
Helló
Most került egy olyan helyzet hogy mega2560 programoznék firmwart soros porton de nem megy a dolog nem is értem miért 328 no probléma ezzel a bekötéssel usb/uart átalakítóval! A lábak helyesen vannak usb /uart átalakítóval tx,rx power, gnd, reset ft232 és c340 sem megy a dolog 2560 van valami extra módja mega2560 uart0 próbálom amin a atmega16 usb is van amin persze működik tökéletesen a feltöltés! Ötlet?
Próbáld már meg tagolni a mondanivalódat, úgynevezett írásjelek használatával (és kevesebb felkiáltójellel). Mert ezek itt nem mondatok, hanem csak szavak egymás után hányva.
A ragozásról - illetve hiányáról - már nem is beszélve...
Igénytelenül összehányt betűhalmaz...
Az egy dolog, hogy igénytelen. De segíteni sem tudok. Nem értem, hogy mit próbált ki, és mi nem működik. Ha ezt le tudná írni érthetően, akkor szívesen segítenék.
Lényeg benne volt amit írtam külső programozóval nem megy a firmware feltöltés 2560 non rx0, rx0 usb/uart átalakítóval ft232 és ch340 meg oldásokat sem manual /auto resttel sem indul el a feltöltés!
Ami a 2560 usb van uart integrált azzal szépen feltölti a firmwart! Nagyon egyszerű a dolog van egy 3d printeres vezérlő atmega2560 amin van egy wifi /uart megoldás jó lenne megoldani a firmware frissítést wifin de nem megy rx/tx kommunikáció meg van jól működik 2560 és a uart wifi modul átalakító kötöz ez érdekes!
A soros feltötléshez nem programozót használsz... Az egy sima soros port.
Még most sem értem teljesen a problémát, de egy kicsit világosabb. Tehát van egy Arduino Mega 2560, amire a beépített USB-n felmegy a szoftver, máshogyan nem. Mivel ATMega16u van rajta, ezért gondolom, hogy eredeti Arduino. Kérdés: A 3D printer vezérlőről van szó, vagyis konkrétan egy Arduino Mega van beleépítve?
Találtam egy működő példát végre a MMA7660 interrupt-já hoz. Bővebben: Link Segítsetek nekem lecsupaszítani, hogy ne keljen használni a könyvtárat. Csak induláskor programozza fel a MMA-t, hogy mozgásra interruptoljon , ha nincs mozgás aludjon. (auto ébredés-alvás)
Lehet benne volt a lényeg, de nem jött át - még most se teljesen.
Szerintem a wifi-s frissítést felejtsd el, és ne csak azért, mert ez egy triviális megoldás a problémára, hanem azért is, mert a wifi eléggé instabil tud lenni. Firmware-t és csakis vezetéken keresztül frissítenék, van elég szívás az életben, nem akarok még mellé én is csinálni. Amúgy ez a 2560 ez mi? Egy arduino mega board, vagy egy "custom" board, vagy micsoda? Arduino Megáról több helyen olvastam, hogy az ilyen soros porti programozáshoz át kell vágni valami vezetéket a reset környékén. Illetve attiny programozós tapasztalatom alapján a reset pint a földre kell húzni egy kondin keresztül, és bár az SPI programozás volt, de szerintem ilyenkor is kell.
Egy ilyen össze állilásat nem megy a fő programozás!
hibakód avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
Alapvetően két iskola van. A forgácsolás szerint elkezded az eredeti libből kiszórni a függvényeket amíg hibára nem futsz, aminél hibára futsz azt visszarakod. Vagy ennek a fordítottja, azaz csinálsz egy MMA7660ANDOR lib-et, amibe először csak azokat a függvényeket rakod be, amit te a saját kódodból meghívsz. Persze nyilván nem tud majd lefordulni, sírni fog sok függvényért és egyebekért, azokat szépen egyenként belepakolod, aztán ha lefordul akkor kész is a kicsontozott lib.
Bármelyiket is csinálod, egyszerre kell a .c és .h file-okat faragni. Vagy... Fogsz egy logic analyzer-t, elindítod a lib-bel megcsinált programot és megnézed, hogy milyen forgalom megy az i2C buszon. Aztán azt szépen a saját kódodba beleírod. Ez utóbbi adja a legtömörebb kódot értelemszerűen. Ugyanezt persze megcsinálhatod a lib-bel is, azaz a kódon végigkövetve, hogy pontosan mi is történik amikor az adott függvényhívásokat csinálod, de ez nagyobb munka és több hibalehetőség.
Google://atmega2560 serial programming
Első oldalon dobta ezt: Bővebben: Link Ott van link erre: Bővebben: Link Ezeken már túl vagy, vagy elmaradt a triviális guglis utánanézés?
arduino atmega2560 alaplapi usb chip ch340 azzal megy a feltöltés nincs gond!
maga board Ezekell próbáltam usb/uart: ch340-usb- ft232 uart usb uart........arduino 2560 vcc-----------------vcc gnd----------------gnd tx------------------rx rx------------------tx dtr--1uf soroba---reset A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
ch340 verzión nincs mit piszkálni nincs RESET-EN pad de ezt írtam is nem reagál auto/manuál resetre sem ha az ide agyal feltöltés alatt néha segíthet de az sem segít sajnos!
Az 2560 alaplapi ch340 már kimértem ch340.........mega2560 2pin---------tx0 3pin---------rx0 13pin--------dtr Googlet már átnéztem de nincs eredmény mi is a nyűgje a 2560 ilyen programozással cserérs v2 bootloader sem javít a dolgon! ch340 2560 alaplapról nincs publikus shematics a neten sajnos! A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Azt csináltam, hogy feltöltöttem a működő progit, majd ráküldtem a regiszter olvasót (másik progit).
Ki is olvastam, de valami zárlat lehetett mert valamit hazavágtam. Kipróbálni nem tudtam. Elvileg 3 max 4 regisztert kell "felparaméterezni", az meg nem nagy ügy... (elvileg) Ezt olvastam ki: 0x06, 0xC7 0x07, 0x41 0x08, 0xE0 Itt egy .cpp és kettő .h van. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
Fotón, amit küldtél nem CH340 az alaplapi USB soros, hanem ATMega16u2. Vagy ez nem is a te cuccod?
Tudom!
Összeállítás nézd (kapcsolás) ha nem érteted amit leittam!
Lássuk be elég nehéz megérteni amit firkálsz!
Viszont ha külső illesztővel akarod programozni a megát, akkor nem elég a power, tx,rx bekötés.
Nos, te ugyan arra a vonalra akarsz kapcsolódni mind a két soros átalakítóval (RX0, TX0, másnéven a PE1 és PE0 port). A rossz hír, hogy nem igazán lehet, mert még adatforgalom nélkül is beleszólhatnak egymás dolgaiba. Van egy-egy darab ellenállás az RX és TX vonalon, ha azokat leszeded, leválasztottad az alaplapit és a külsővel tudnod kell programozni. Hacsak a Mega16u2 nem küld valami egyéni azonosítót az IDE felé. Firmware-t, bootloader-t, vagy nevezd aminek akarod szerintem csak SPI-on keresztül tudsz cserélni.
egyszerűbben: Arduino IDE --> USB/Soros port AVR Programozó --> SPI Mega 2560 panelról kapcsolási rajz pedig van a google szerint.
Kedves Asrock!
Kérjük, hogy a jövőben jobban figyelj oda az írásodra. Használj kis és nagybetűket, írásjeleket, mondat tagolásokat. Saját érdeked. Köszönjük.
Ott a reset is ha el olvastad amit írtam!
Gratulálunk!
Ha segítséget kérsz másoktól, akkor ne alázd meg azokat, akik segítenének, még ha nem is veszed a fáradtságot, hogy olvashatóan írj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |