Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 21
(#) B00 hozzászólása Júl 12, 2018 /
 
Na még annyi, hogy a mosógépmotor (ami a dobot forgatja) a második mosás után forró.
/4A mosással / Sok ruhával megrakva.
75 fokot mértem a villanymotor burkolatán.

Ez normális vagy lesz még vele valami baj?
(#) vision61 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 12, 2018 / 1
 
Szia!
A kékkel jelölt "elosztóból" a mosószer és az öblítő tartóbka vezetik a vizet, illetve a piros a túlfolyó.
(#) phr3ak válasza vision61 hozzászólására (») Júl 16, 2018 /
 
Mindegyikhez egyszerre megy a víz vagy valahogy kapcsolgatja? Csak mert öblítő programnál megy a víz a mosószertartóba, de az öblítőhöz nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 16, 2018 / 1
 
Hello! Itt két mágnesszelep van és három vízirány. A két szelep kereszt irányban nyomja a vizet a fúvókák segítségével. Ha a jobboldali fúvóka szelepe van nyitva, akkor a baloldali csövön megy tovább. Ha a baloldali fúvóka szelepe van nyitva, akkor a jobboldali csövön megy tovább a víz. Ha pedig mid két szelep nyitva van, akkor a két sugár a középső csőbe tereli a vizet.
A fúvókák és a nyelőcsövek a szabad levegőben terelik a vizet. De a vízből nem mind találja el a nyelőcső torkolatot. Így az lefolyik szabadon az üstbe. Tehát erről az "elosztóról" beszélt phr3ak.
Nem egy szerencsés megoldás, mert a fúvókáknál vannak vízterelő furatok, amik elvízkövesednek. Így a víz nem a nyelőcsőbe spriccel, hanem mindenhova. A vége, hogy nem oda folyik a víz ahova eredetileg szánták. Valamint kifröcsög az elosztóból és a gép házán folyik le, amitől rozsdásodik idővel a lemez.
Az öblítőbe egyébként is be szokott gélesedni az öblítő, mert nem folyik elég víz oda. Így használhatatlanná válik. A feleségem anno ezért az öblítőt mindig a mosás végén magára a dobra öntötte. Én pedig átalakítottam úgy, hogy a két szelepet és a csöveket összekötöttem közvetlen egy-egy sárgaréz csővel. Így a két szelep oda vezette a vizet, ahova kellett. Az öblítő tartály pedig végleg használaton kívül volt. Viszont így nem fröcsögött a víz mindenhová.
Ha ezt Te nem szeretnéd, akkor ki kell szedni az "elosztót" és a fúvókák végét és belsejét vízkőteleníteni kell. Az öblítőtartály átjárhatóságát biztosítani mosatással. Ez ideiglenesen megoldás lehet. Ha a fedél nem zár rendesen az öblítő tartály körül (és miért zárna jól), akkor sem tudja az öblítőt maradéktalanul kinyomni a víz öblítéskor az öblítőszert.
Remélhetőleg így már érthető a működése. Sajnos megspóroltak egy vízszelepet, mert hárommal nem lenne gond.
(#) phr3ak hozzászólása Júl 18, 2018 /
 
Hogy lenne érdemes egyedül leszednem a köpenyt? Ha jól látom most négy csavar fogja alulról. Arra gondoltam, hogy megemelem emelővel és úgy alányúlok. Viszont tartok tőle, hogy majd az összeszerelés, hogy lesz.
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Nem kell ekkora faksznit csinálni belőle! Leveszed a hátulját, kifűzöd a lefolyó csövet. Oldalra félre billentve a gépet kicsavarod az alsó csavarokat egyik oldalon, majd a másik oldalon. Dugókulccsal a legkönnyebb kicsavarni lemezcsavarokat.
Visszaállítod a lábára, két oldalról ráütsz a kabátjára kicsit lefelé és már lenn is van. Előrefelé lehúzható. A kabát pereme alá van dugva a fedlapnak. Ugyan így vissza is tehető, öt perc az egész.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2018
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
nekem picit nehéz a gép nem tudom tartani és közbe csavarozni is lehet hogy alátéglázom. leszedéshez még jó az emelő de félek, hogy a köpeny visszarakása nehézkes lesz.
(#) Gafly válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Én neki szoktam támasztani a falnak/kádnak...
(#) phr3ak hozzászólása Júl 19, 2018 /
 
és nem gurul el a kerekén?
(#) proli007 válasza phr3ak hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Nem fog elgurulni, de ha járólap van a helyiségben, célszerű egy vacak kis szőnyeget az oldalél alá tenni. (Néha célszerű lenne kipróbálni valamit, mert ha így mindenre rákérdezel anélkül hogy megközelítenéd a gépet, az életben nem lesz kész..)
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Júl 19, 2018 / 1
 
Elhozza Békéscsabára, megszereljük, ameddig a többiek hifiznek
(#) Z.Norbert hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok!
Az alany egy Hajdu Energomat 750.
A szivattyú első mosáskorok a szivattyú indulásokkor nyekereg majd elcsendesül. A második mosásnál ez nem jellemző.
Az eredeti szivattyú helyett ajánlanak univerzálisat (Askoll és mások).
Az eredetik 3 csatlakozósak Az enyémen fehér-kék, sárga-zöld és zöld-fekete saruzott vezetékkel van bekötve a szivattyú.
Az univerzális 2 csatlakozós. Ezt hogy lehet jól bekötni 3 sarus vezetékkel?
A másik kérdés, hogy hány literes szállítású legyen? Van olyan például, ami 20l/perces és 35W
Köszönöm.
(#) 1967ati hozzászólása Aug 19, 2018 /
 
Sziasztok!!! Energomat mosógép 1012.5. van nagy bajom!!! A program kapcsoló tekerőn csak 1 állásba hajlandó egy kicsit fűteni úgy 30 s !!! nem tudom mi okozza.
(#) phr3ak hozzászólása Aug 21, 2018 /
 
Szétszedtem a gépet de sajnos mostmár nem csak az öblítő bemosásával van gond, hanem az ékszíj is leszakadt. Mit kell majd kilazítani, hogy az ékszíjat vissza tudjam tenni?
(#) Gafly válasza phr3ak hozzászólására (») Aug 21, 2018 /
 
A motort. Ott van az erre a célra szolgáló csavar. Meg fogod látni.
Ha nem leszakadt, hanem csak "leszaladt", akkor ugyanúgy vissza is lehet tenni kicsit tekerve a dobot...
Ha leszakadt, akkor meg a régivel menj el "ekszíj boltba", ott olcsóbb mintha "mosógép elketrészként" vennéd...
Nem kell agyon feszíteni...
(#) phr3ak hozzászólása Aug 22, 2018 /
 
Hátul volt 2 csavar azt kilazítva mozdítható volt a motor, de annak a játéka is még kevés volt és csak nehezen tudtam ráugrasztani az ékszíjat egy csavarhúzóval.
(#) phr3ak hozzászólása Aug 24, 2018 /
 
Hajdú energolux. Ha csak az egyik befolyó szelepnek engedek áramot látom h megfeszül a cső de nem jön víz. Jól gondolom ha a sugártörő után lenne a dugulás akkor is jönne a víz mert utat találna a másik csövön? Ha igen, akkor arra gyanakszom, hogy a szelep és a sugártörő közötti cső van eltömődve. Mi a véleményetek?
(#) dafyfy hozzászólása Nov 6, 2018 /
 
Sziasztok! Ezen mosógépeket jól ismerőkhöz lenne Pár kérdésem! Használtan kaptam 2 gépet! Egy energomat 750.2 (asszem) és egy energolux komfor-ot(asszem 751.3)!
Használatikat letöltöttem, és kezd nagyon tetszeni ez a gép, csak szeretném kicsit jobban megismerni, és érteni, mikor mit csinál! Egyikre azt mondák rossz, de 1A mosás végigment, de amíg nem tudom mikor mit hogyan kell csinálnia, addig nem is vagyok benne biztos hogy jó-e...
Kérdéseim:
1.)A két gép azonos programon (Pl 1A mosás) pontosan ugyanazt csinálja? Csak mert előbbinél leírás szerint 140 percet ír, utóbbinál 160-ast, de utóbbi is kb 140 perc alatt végzett! Ez igy jó? (kicsit soknak tűnikk a 20 perc különbség a gyári adathoz képest!)
2.) Mit csinál másként "B", "E", "D" mosáskor a gép? A "C" az tiltja a centrit ha jól hámoztam ki, a feles programok meg a vízszintet csökkentik, de a többiről nem sokat írnak! Főleg a "B" ről...
3.) Ezekben van olyan, hogy pl a víz felfűtése után lép csaktovább egy lépést? Pl áztatásnál amint lement egyből indítottam mégegyszer, de az 3 perc alatt végzett, gondolom mert már fel volt fűtve a víz!
4.) A progbamokat lehet másképp is kombinálni vagy csak a táblázat szerint? Pl lehet 1D is?
5.) Az energolux komfortnak, kicsit fura hangja van! Olyan humisurlódós hang! Ez mennyire lehet vészes? Mit kéne megnézni? (Ékszíj, szimering?)
Előre is köszönöm annak aki válaszol!
(#) dafyfy hozzászólása Nov 6, 2018 /
 
5.) Terhelés (ruha nélkül megas hőfokon is "normál hagja van! Ugyláccik csak terhelve (ruhávan) van ilyen fura hangja... (olyan "halk" gumisurlógós -nem nyikorgó hangja...-)
(#) Dudu0125 hozzászólása Nov 10, 2018 /
 
sziasztok...Hajdú-Energomat mosógép probléma: fugálás előtt nem szivattyúzza ki a vizet! Már 2szer szétszedtem, a szivattyút karban tartottam, külső szivattyúteszt után összeraktam, és megjavult. most harmadszorra is ugyanez a probléma, nem tudom mi lehet a hiba !!!! Tudna valaki segíteni?
(#) user1914 válasza Dudu0125 hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Hi!
Nem véletlen E mosás volt? Mert ha jól emlékszem van egy mosási ciklus ahol ott hagyja a vízben a ruhát. Ott külön kell indítani egy szivattyúzás centrifuga programot.
A felhasználásin is jól látható.
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
(#) Dudu0125 válasza user1914 hozzászólására (») Nov 11, 2018 /
 
...ott is ugyanez a probléma....
(#) Dudu0125 hozzászólása Nov 11, 2018 /
 
Szétszedtem....pontos diagnózis: Burkolat le...szivattyú teszt külső 220-al, NEM FOROG csak morog....szivattyú ki, asztalon teszt 220-al, NEM FOROG csak morog.....szétszedtem a szivattyút, összeraktam, ismét teszt, FOROG.... visszaszereltem, mosógépet összeraktam, SZIVATTYÚZ és FUGÁL......el nem tudom képzelni, hogy mi lehet a gond, már 3 alkalommal ezt csinálta!!!!! Megköszönnék szakvéleményt!!!
Köszi....Dudu
(#) botesz válasza Dudu0125 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Cseréld ki a szivattyút!
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
(#) Dudu0125 hozzászólása Nov 24, 2018 /
 
Kicseréltem a szivattyút, jól működik egyelőre....most meg nem melegíti a vizet....megáll az ész, mi lehet a baj...?...köze lehet a szivattyú cserének ehhez...???...teljesen ki vagyok akadva!!!
(#) gurami hozzászólása Jan 15, 2019 /
 
Sziasztok
Érdekes problémába ütköztem. Az alany egy Energomat mosógép. Ha "hagyományos" (4-es program 45 fokos) mosást indítok, nem szívja a vizet csak morog a gép. De a végén (ha eljut odáig) az öblítésnél beszívja a vizet. A fözőmosás is csak úgy működik ha a program elér a 4-es utáni állásba meg kell tekerni a gombot (1 kattintás), utána végigmegy. Szerintetek ez milyen hibára utalhat?
(#) botesz válasza gurami hozzászólására (») Jan 15, 2019 / 1
 
Lehet hogy el van dugulva a sugártörő vagy rossz valamelyik szelep.
(#) Gafly válasza botesz hozzászólására (») Jan 15, 2019 / 1
 
Szerintem vizet ugyanazzal a szeleppel enged az Energomat.
Engem a frász törne ki hasonló esetben, mert a "soklábú" programkapcsolót gyanúsítottam volna...

@gurami:
Régen működött rendesen a gép?
Jó irányba tekered, és mindig körbe?
Rajzot számtalanszor belinkeltük/feltöltöttük.
(#) gurami válasza Gafly hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Igen, működött. Kb másfél hete kezdte ezt csinálni. Jó irányba tekerem és mindig körbe. Érdekes hogy az 1-es, 6-os, 7-es programnál rendesen működik a gép. A többinél viszont nem veszi be a vizet.
Következő: »»   17 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem