Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   206 / 259
(#) Eszenyi Erika hozzászólása Nov 8, 2018 /
 
Szia! Hátha tudnátok segíteni. Van egy Candy CDP 4609-es mosogatógépem és nem ereszti le a vizet. Mi lehet az oka? Eddig működött, csak festés volt nálam és ahogyan vissza lett téve a helyére, azóta nem úgy működik.Kérlek segítsetek, ne keljen szerelőt hívni.Köszönöm szépen előre is.
(#) Dino71 válasza Eszenyi Erika hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Szia! Mozgatás után ha nem működik nagy az esélye , hogy a lefolyócső vagy a vízcső meg van törve.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2018
(#) Eszenyi Erika hozzászólása Nov 9, 2018 /
 
Szia. Megnéztem nincs megtörve egyik sem. Hangot ad, mintha szivattyúzna, de benne marad a víz.
(#) babchy hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Sziasztok!
FAGOR 1VFE-65IT mosogatógép elkezdi a mosóprogramot, megáll és "csipog".
Hogy tudom leszűkiteni,h.mi hibásodott meg benne?
(#) palko0125 hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Üdv Mindenki!
Meggyűlt a bajom egy Ardo LS 9212 B2 géppel. A programokat végrehajtja rendesen, de a program végén E4 hibát dob. Az ürítést elvégzi rendesen, vizet fűti rendesen, forgatja a vizet, járatok rendben vannak, vízszint kapcsoló rendben van. Tehát mindent végig csinál csak a normális leállás helyett E4-el áll meg. Amit eddig olvastam az az, hogy "check water inlet". Viszont beáramló vízzel semmi baja nincs, mert minden vízfelvétel normálisan történik.
Szóval, ha valakinek van ötlete, légyszi segítsetek.
Előre is köszi.
Üdv, Palkó.
(#) pls hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Szép napot mindenkinek!

Két éve vettünk egy Bauknecht GSF 1302 DI mosogatógépet. Többé-kevésbé jól működött. A többé-kevésbé alatt azt értem, hogy néha az átlátszó darabok fátyolosak voltak, külön el kellett öblíteni. (Lehet, hogy a többi is, csak azokon nem lehetett észrevenni.)

Pár napja ugyanúgy végigfutott a program, hibajelzés nélkül, mint korábban, de a végeredmény gyászos volt, minden, még a mosogatógép ajtaja is vastagon borítva volt egy vékony fehér réteggel. Ezt a réteget hideg vízzel könnyen el lehetett távolítani. A feleségem megnyalta, és azt mondta, hogy sós. Egy adag só, ami korábban 15 mosogatásra volt elég, most egy-két alkalommal elfogyott.

Próbaképpen mosogatunk vele só nélkül, és az eredmény szebb lett, mint az előbb említett meghibásodás előtti időkben. Kristálytiszta csillogó poharak.

Van-e valakinek tapasztalata, hogy mi hibásodott meg?

Árt-e a gépnek, ha nem használunk sót? Só nélkül mi megy tönkre benne, és mennyi idő alatt? A feleségem azóta 5-6szor mosogatott só nélkül, és mindig kifogástalanul csillogtak a poharak.
(#) Balaton válasza pls hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
A só a vízlágyító műgyanta regenerálását végzi. Ha nem használsz sót idővel a műgyanta tönkremegy. Vízkövesedik a gép, főleg a fűtés.
Nézd meg a sótartály kupakját, rendesen fel van tekerve a helyére? Esetleg repedt?
Indulásnak egyenlőre ennyi.
(#) arduinoforever válasza rozsaibolya67 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Szia! i50 az motorhiba! Szervízmódban pontosabban kellene megnézni! Privátban segítek ha kell!
(#) palko0125 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Üdv!
Az én problémámra van valakinek ötlete (3 hsz-al fentebb)?
Köszi.
(#) pls válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
A lányoméknak másfajta mosogatógépe van. De ilyen probléma volt vele. Végül kiderült, hogy az alján lévő tálcában víz van. felitattuk egy szivaccsal, kiszárítottuk hajszárítóval, és rendbejött. Egy ötlet, hátha neked is vizet érzékel, ahol nem kellene. Milyen hibaszámot adott, arra már nem emlékszem pontosan, de mintha E4 és F8 lett volna váltakozva.
(#) pls válasza Eszenyi Erika hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Hasonlóan jártunk a mosógéppel, csak nem festés, hanem csempézés volt. Végül kiderült, hogy a vödör és az eszközök elmosásakor a csemperagasztó maradéka eldugaszolta a lefolyót. A kézmosáshoz használt víz még el tudott folyni, de a mosógép által nyomott nagyobb mennyiség már olyan lassan, hogy a gép hibának észlelte. Egy darabig úgy tett, mintha nyomná ki, aztán leállt.
Próbaképpen önts vizet be ott, ahova a mosogatógép csatlakozik, hogy elég gyorsan lefolyik-e.
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
(#) Tityi válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Illetve:

"Az Aqva-Stop kapcsoló biztosan aktiválódott a tömlő szivárgásának idején.
A legegyszerűbb módja a mosogatógép kihúzása és 45 fokos szögben történő döntése
fok a bal vagy a jobb oldalon - a víz belülről kifolyik, majd reset és
kapcsolja be újra."
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Köszi a tippeket. Előrejutás van, a lenti műanyag ház egyik járatában elbújt egy cukorkás papír azt kiszedtem és eltűnt az E4, DE! most azt csinálja, hogy szintén végig megy a program és 1 percnél áll és mosogat szüntelenül akár egy fél órát is, majd E1 hibával áll ki.
(#) palko0125 válasza Tityi hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Üdv újra!
Nos ma eljutottam az eredeti állapotra. Most a gép ugyanazt az E4 hibát produkálja. Ma szétszedtem teljesen darabokra a gépet, tehát kiszedtem a teljes vízelosztó részt, szivattyút, keringető szivattyút, labirintust, tehát minden egyes részét gépnek. Folyás, szivárgás nincs sehol, minden tiszta, átjárható, nincs lerakódás, vízkövesedés, dugulás sehol. A probléma továbbra is az, hogy a program végén E4-el áll meg. Kérdésem az, hogy a literszámláló okozhat e ilyen problémát? Mert a vízfelvétellel soha nincs problémája, viszont ez az egyedüli elem, amit nem vizsgáltam (még) mélyebben. Nem igazán lehet kapni ilyen literszámlálót. Egyedül ebay-en találtam kb. 15.000ft-ért.
Előre is köszi az építő jellegű válaszokat.
Üdv, Palkó.
(#) palko0125 válasza palko0125 hozzászólására (») Nov 22, 2018 / 1
 
Áttörés
Mivel csak az átfolyásmérő maradt azt vizsgáltam meg ma. A gép ugyanazt csinálta akkor is, ha lehúztam az átfolyásmérő csatiját. Adtam jelgenerátorról jelet erre a bemenetre, és rendesen végigfutott a program. Szétszedtem a mérőt. Van rajta egy hall IC azzal a 2-2 ellenállással és kondival. Ugyanilyen hall IC-t nem sikerül sehonnan szerezni (komplett műszert meg pláne nem) de találtam egy hasonló típust, amit ma megkapok. (kisebb tápfesz. kell neki, valamint két lábat felcserélni, de ezt megoldom). Holnap összedobom és jelentkezek, hogy működik e.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Üdv, Palkó.
(#) pls válasza Balaton hozzászólására (») Nov 23, 2018 / 1
 
A hozzászólásod hatására, kb. 8-10 só nélküli mosogatás után, félve a vízkőkőpződéstől ujra tettünk bele sót, de egy másik fajtát. A hiba nem jelentkezett újra, azóta szépen mosogat.

Nem tudom mi lehetett a hiba oka. Talán a só minősége változott, mert korábban jó volt. Az újfajta sóval mindenesetre szebben mosogat. Vagy a só nélküli mosástól kitisztult valami benne, és az hozta rendbe.
(#) pajkos66 hozzászólása Nov 24, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy Ariston LFF 8M 121 cx gépen megjelent a piros vízcsap és a h2o jelzés.Indításkor a szivattyú dolgozik leáll de utána nem enged vizet a gépbe és megjelenik a hibaüzenet.Az úszókapcsolónál az alján nincs víz.Mi lehet a gondja,mit nézzek meg rajta?Üdv.
(#) gyulala hozzászólása Nov 28, 2018 /
 
Sziasztok! Talán valaki tud segíteni. Whirlpool Adp7955tipus. Tegnap megállt F8 E1 hibakóddal. Hónapok óta nem volt mozgatva, ezért gondolom, a csövek megtörése kilőve. A másik lehetőség a szűrők elszennyeződése, a gépkönyv szerint. Minden szűrő ki lett tisztítva, Újra inditva a 45 perces program. A 20. perc környékén ismét megállt F8 E2 hibaüzenettel. A hibaüzenetett nem lehet törölni a leírásban megadott módon. Valakinek ötlet?
(#) stefan57 hozzászólása Nov 30, 2018 / 1
 
Szervusztok! Általános de nem minden gépre vonatkozó megállapításom! Ha az ürítő szivattyú dolgozik, nem enged be vizet, a hőfok érzékelő szonda hibája okozhatja. Ez a hiba lehet időszakos ami nagyon átvágja a javítót. Legjobb alapból cserélni!
(#) rozsaibolya67 válasza arduinoforever hozzászólására (») Nov 30, 2018 /
 
Szia erre én is rájöttem,hogy motor hiba de nem tudom,hogy pontosan mit kell vele csinálni a másik probléma nem tudom,hogy hol szerezhetek hozzá motort köszi előre is a segítséget Üdv Czakóné Rózsa
(#) Toni12 hozzászólása Nov 30, 2018 /
 
Sziasztok !
Meg tudnátok mondani, hogy a Whirpool ADP 4619 mosogatógép hogy érzékeli, és hol van ez az ajtóbecsukás érzékelője ? Mágnessel körbe vizsgáltam, de semmi.

A gép vizet vett, fűtés rendben, mosószer is rendben, mégis nem olyan szépen mosogatott el mint régebben. Pár edény koszos maradt. Az alap probléma megoldódott időközben, de nyitott ajtó mellett üzemelve sokkal hamarabb rájöttem volna.

Aki tudja kérem írja meg itt, vagy ha sokára olvassa ezt a kérdést e-mailben is megírhatja.
Köszönöm.
Bagosi Antal.
trttrt@freemail.hu
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2018
(#) Toni12 válasza Toni12 hozzászólására (») Nov 30, 2018 1 /
 
Időközben egy kis segítséggel sikerül megtalálnom.
(#) kese42 hozzászólása Dec 4, 2018 /
 
Sziasztok van nekem egy whirlpool mosogatogépem.És csak állandoan szivattyuz más nemis indull elll rajta.
(#) negist válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
Átfolyásmérőt vagy hozzá rellé-t hol tudok vásárolni? Ha tudsz valamit kérlek írj. Köszi
(#) 74nagytam hozzászólása Dec 6, 2018 /
 
Sziasztok!
Akövetkezőben kérnék egy kis segítséget.
Tip.: Whirlpool ADP 321 IX; szervice: 851126310010.
Kb fél év után egyik mosogatásról a másikra se kép se hang, se hibaüzenet.
Táp van, víz van szűrök, só, vízkifolyás ok.
Főpanel jó, leszabályoz a tápja, melynek oka a kijelző, nyomógomb panel, melyen a központi vezérlő két lába rövidzárba megy át. Panelcsere,a cserealkatrésszel kb. 2 hetet bírt . Heti 5-6 program,
kb felesben 65 fokos, illetve 55 fokos kímélő programmal.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a hibával találkoztatok-e már és van e esetleg valami megoldás?

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2018
(#) Dino71 válasza negist hozzászólására (») Dec 6, 2018 /
 
(#) Gabesz_77 hozzászólása Dec 7, 2018 /
 
Sziasztok!
Bosch SPS53E08EU mosogatógéppel lenne problémám. Kezdte az e19- és hibakóddal. Ez a puffer víztartály leeresztő szelep hibára utal. Kimértem a tekercsét, szakadt volt. Megérkezett az új szelep. Beszerelés után a szelep állandóan húzott. A panelen lévő tranzisztor ment tönkre, folyamatosan átadott. (Gondolom a szelep tekercse is ez miatt szakadt meg). Tranzisztor kicserélése után már vezérli a szelepet, de csak kb 5 mp-ig. Úgy gondolom azt érzékeli, hogy van már a gépben elég víz. Végignéztem a gépet, de vízszintszabályozót nem találtam benne. Ha öntök bele pár pohár vizet (hogy nem menjen üresen a szivattyú) akkor végigcsinálja a programot. Persze az előmosogatás után is csak kevés vizet enged a gépbe. Átfolyásmérő reed relés, jól működik. Mitől érzékelheti azt, hogy van benne víz, ha nincs szintszabályozó? Talán az aqua szenzor figyeli a vízszintet, meg hogy mennyire szennyezett a víz?
(#) palko0125 válasza Gabesz_77 hozzászólására (») Dec 7, 2018 /
 
Szia!
Ahogy én tudom a szivattyú(k) áramfelvételéből dönti el, hogy megfelelő e a vízszint. Nekem is volt hasonló bajom. Az ürîtőszivattyú cseréje megoldotta a gondot. Az átfolyásmérőben azért mindenképp cserélnék egy reed patront. Filléres tétel. Kellően meg tud szivatni. Szkóppal ellenőrizted? Mert más módszer nem igazán jön szóba.
Üdv, Palkó.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2018
(#) Josi777 válasza kese42 hozzászólására (») Dec 7, 2018 /
 
Az árasztásvédelem bekapcsolhatott. Öntsd ki az aljából a vizet (ez nem a mosótér, hanem az alja) és úgy próbáld meg. Ha elindul a program és később újra csak ürít, akkor szivárgás van valahol.
Következő: »»   206 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem