Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 94
(#) Töröcsik Tibor válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
Klímáé volt,nem tudták a cégnél miért lett kidobva.
(#) kaqkk válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Nov 16, 2018 /
 
30-35 mikron 400v os kondival már indulnia kell , de kár vele kísérletezni mert csak akkor cserélik a kompresszort ha működésképten (zárlat-szakadás-dugattyú szorulás-szeleptörés …)
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2018
(#) Töröcsik Tibor válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Köszi!Másra kell nekem ha jó!
(#) kaqkk válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Idézet:
„de kár vele kísérletezni mert csak akkor cserélik a kompresszort ha működésképten”
Ezt is olvastad ?
(#) Töröcsik Tibor válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Igen,az egész klíma ki lett dobva.Azóta beszéltem a sráccal aki szervizel a cégnél,nem tudja mi baja volt de nem kompresszor hiba.
(#) kaqkk válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Arra figyelj hogy a benne lévő olaj a levegő páratartalma miatt elsavasodik és megeszi a tekercsek szigetelését ....
(#) Sendi hozzászólása Nov 27, 2018 /
 
Egy 3 fázisú DC klíma kültéri egységét fogják hozni javításra. A hiba üzenet szerint eprom, vagy eeprom hiba van. Elég ha kicserélem a memóriát, (azonosra),vagy van benne program?
(#) kaqkk válasza Sendi hozzászólására (») Nov 27, 2018 /
 
Igen van benne "beégetett" tartalom és az sérült , de az eeprom a beltéri elektronikában szokott tartózkodni ...
(#) DUCIJUCI hozzászólása Dec 2, 2018 /
 
Sziasztok. Mobilklímám van. Egy Sencor 7011-es. megtudná mondani valaki, hogy milyen típusú motor hajtja a kompresszorát. Tulajdonképpen lassítani szeretném.
(#) BarnaPili válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Ezekben általában egy egyfázisú, üzemi kondis motor tekeri a kompresszort. Lassítani szerintem frekiváltóval lehetne, de nem biztos, hogy a motor hosszútávon is tolerálná.
(#) DUCIJUCI válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Szia. Elvileg, ha lassabban pörög, később kopik el. Ilyen frekiváltó milyen összeget képvisel?
(#) yulo5310 válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Na,ez sem igaz,kell egy bizonyos fordulat,hogy felkapja az olajat!
(#) DUCIJUCI válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Szia. Ilyen szinten nem értek hozzá. Az elképzelésem az lenne, hogy 10-20 %-kal kellene csökkenteni a képességét. Akár fokozatosan vagy fokozat mentesen. Aztán tapasztalati úton már csak azon a teljesítményen használnám.
(#) kaqkk válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Idézet:
„Az elképzelésem az lenne, hogy 10-20 %-kal kellene csökkenteni a képességét.
De ennek mi értelme van ???
(#) DUCIJUCI válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Szia. Jelenleg fűtök ezzel a klímával. 44-51 fokos meleget fúj. Megy 1 órát, aztán kikapcsolom. Később megint bekapcsolom. Elképzeléseim szerint, ha lelassíthatnám, langyosabb levegőt fújna. Mehetne folyamatosabban.
(#) kaqkk válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Ez nem fog működni , egyszerűen állítsd be a termosztátját az általad kívánt hőfokra és ha azt eléri majd kikapcsol és vissza is ha csökken a hőmérséklet .... Ha a ventilátor sebességét magasabbra állítod akkor a nagyobb áramlási sebesség miatt alacsonyabb lesz a befújt levegő hőmérséklete
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) DUCIJUCI válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Nem lehet. Egyrészt, ez csak hűtő klíma és én megoldottam, hogy a hideget fújja ki az ablakon, a meleget pedig a szobába. Másrészt, elektronikusan ki van belezve.
Tehát nem a működési elvét, hanem a klímát fordítom meg.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) kaqkk válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Ha az elején leírod az egész sztorit akkor is csak a légszállítás növelését javasoltam volna , inkább ebbe az irányba keresgélj , nagyobb fordulatú-vagy nagyobb légszállítású ventilátor a kondenzátorra , megoldja a gondodat de azért egy termosztát sem ártana ...
(#) DUCIJUCI válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2018 1 /
 
Bocsánat, el kellett mennem itthonról. Tehát a jelenlegi állapotában túl fűti a lakást. Attól, hogy gyorsabb vagy nagyobb légszállítású a venti, attól még ugyan úgy túl fogja fűteni. Tehát hűvösebb, de több levegő jön a klímából. Ezért szeretném egy kicsit lassítani, hogy hőenergia jöjjön kevesebb a klímából.
Ilyent találtam a neten:

Használat Beltéri/Ipari
Transzformátoros fordulatszám szabályzó ARW 1,5/1

A fordulatszám szabályzó egyfázisú, 1,5 A áramfelvételt nem meghaladó légtechnikai berendezések, ipari szellőző, fűtő-hűtő rendszerek teljesítmény szabályozására szolgál az aszinkron motorok fordulatszámának szabályozása által. A fordulatszám szabályzón található egy fényjelzős ki-be kapcsoló, valamint egy ötfokozatú fordulatszabályozó kapcsoló.

De nem tudom, aszinkron vagy más típusú motor hajtja a kompresszort
(#) kaqkk válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Ezért írtam hogy nem árt egy termosztát ami a beállított hőfokon leállítja a klímát ,ha a komp fordulatát csökkented csökken a nyomaték is és ezáltal csökken a kondenzált gáz mennyisége ami akár az egész hűtőkörfolyamat felborulásához is vezethet .De látom kár is írnom bármit nagyon ragaszkodsz a saját "találmányodhoz" Tehát a kompresszort segédfázisú motor hajtja ehhez keress szabályzót (és figyeld mikor áll meg végleg a kompresszor)
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) DUCIJUCI válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Nem ragaszkodok, csak szeretném. Tehát a szakaszos működtetést egy pár száz forintos kapcsoló órával meg tudom oldani. Egy szobatermosztáttal is. Természetesen. Ugye a split klímákban is az inverteres a menő( bár más típusú motor van bennük, valószínűleg), és lehet rosszul tudom, de azokban is a kompresszor van lassítva. Persze tévedhetek. Természetesen nem a végletekig akarom (szeretném) lassítani. Korábban írtam, hogy majd tapasztalati úton találnék egy elfogadható értéket, talán 10-20% körül. Valójában működik ez így is, csak jobb lenne lassítva hosszabb időre működtetni. Ehhez keresek valamilyen használható megoldást.
Tehát ez az aszinkronos szabályzó akkor nem jó nekem?

10-20%-kal visszavenni a kompresszort.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) kaqkk válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Az inverteres klímáknál 3 fázisú motor van és elektronikus adagoló ami a motor fordulatával szinkronban nyit vagy zár. Az on-of klímáknál segédfázisú motor és kapilláris cső van ez állandó fojtást ad amit a csökkentett fordulattal (és nyomatékkal) járó motor nem fog tudni leküzdeni .....
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) DUCIJUCI válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Köszönöm. Ez számomra is érthető és elfogadható.
(#) Dzsino3 hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Sziasztok.

Olyan problémám van, hogy vásároltam egy Sanyo márkályú R410A hűtőközeggel üzemelő kb 10 éves, de már Inverteres split Klímát, használtan. A garázsom téli felfűtésére akarom, akartam, használni, mivel ott néha, bütykölgetni szoktam, nos felszereltem, és tökéletesen működik, működött, is nyáron, a klíma. Hűtőközeget, ugye a gyári töltet értéke táblácskája szerint 900 Gramm ot tartalmazott, ebből mennyi ment ki, előző gazdijánál, leszereléskor, és mennyi volt a visszaszivattyúzott mennyiség, nem tudni, ezért nyáron, volt, van, rá lehetőségem, és a 10 M es csőszakasz miatt is, úgy döntöttem még rátöltök, kb 500 Grammot meg is tettem. Így a masina, gondoltam téli bevetésre is készen áll majd. De sajnos nagy hidegben hibajelzéssel leállt, ezt csak -0 fok alatt sőt -5 fok körül tapasztaltam. Ílyenkor a beltéri ledje piros világítás helyett villogásra vált, mivel rendkívül csendes fajta, ezért gyorsan, riadtan, hiába mentem ki ellenőrizni, nehogy tönkremenjen a hőszivattyúja, nem láttam, hogy forogna a ventilátorja a kültériben, a hőszivattyúja meg nem tudom megállapítani dolgozik -e ilyenkor vagy sem mivel ez tényleg egy jó kis csendes fajta masina. Inkább ezért gyorsan kikapcsoltam, és kis idő után újra elindítottam, dolgozott is újra a készülék, de gondolom, a nagy hideg miatt kb 1 óra és ismét Újra ez a jelenség következett be.

Ezért arra gondoltam, beteszek, majd a klíma kültéri alá egy FFU 322 1000W 15 KW os hőtárolós kályha fűtőszálat, fűtőbetétet, van is itthon 1db. Direkt erre a célra tartalékoltam. Annyi kérdésem van jó -e ha a klíma kültéri fém doboz, alá, ahogy meg tudom állapítani lehetőleg, a hőszivattyúja lezárt elkerített doboza alá, és a hűtőmotor alá fektetem majd be a fűtőszálat? (Ezzel lenne a legkevesebb rongálás így csak a doboza alján a talpán kell 4 kis rövid bevágást, a klímatalpban, beköszörülnöm flexel, hogy be bírjam közvetlen a doboz alá helyezni a fűtőszálat.) Van még műanyag üzemből való, 2db porcelánba öntött, íves ipari 220V 200 W os fűtőszálam, azt gondoltam max még ezt nyáron jó időbe, szétszedve, belenézve a kültéribe, beterszem a hőszivattyúja lezárt dobozán belülre, közvetlenül a hőszivattyú mellé, persze a lehetőségekhez képest, megpróbálom majd frankón rögzíteni, leszigetelni stb... Később amennyiben jól működik, ezzel a megoldással, rákötöm majd egy termosztra melyet 0 fokra állítanák először és külön kapcsolóra tenném, hogy nyáron áramtalanítani is tudjam teljesen.
Mi a profiknak a véleménye?? Esetleg ők hogyan oldják meg ezt a dolgot?? Hibajelzés esetén tönkremehet a nagy hidegben a kültériben a hőszivattyúm ha így járatom fűtőszál nélkül?
(#) Dzsino3 hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Előre is köszönöm őszinte és gyors válaszotokat.
Kellemes karácsonyi ünnepeket, és Sikerekben gazdag boldog Új évet kívánok nektek.
Üdv.zsino3
(#) kaqkk válasza Dzsino3 hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Már akkor elszúrtad amikor 50 dekát rátöltöttél ! Ha már mindenképpen töltögetni volt kedved ,a benne maradt gázt mind le kellett volna szívatnod és a gyári töltetet digitális mérleggel betöltened. Amíg nem a gyári mennyiség van benne hiába is beszélgetünk hibakódokról .Szerintem semmi baja csak nagyon túl van töltve ....
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2018
(#) habazutty válasza Dzsino3 hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Szia!

Nem teljesen értem a problémádat. Ha nem írtad volna, hogy mahináltál a töltettel, akkor kapásból csak simán a leolvasztásra gondoltam volna, ami normális. Ekkor a beltéri ventillátor és a kompresszor megáll, átvált a váltószelep, leáll a kültéri ventillátor is majd ismét elindul a kompresszor, de csak az. Ha befejzete a leolvasztást, akkor visszaáll a rendes üzem, de ez percekig tarthat, amit Te nem vártál ki, ha jól sejtem.
Amit tennék: beszerezni a klíma használatiját, hogy mit jelentenek a kijelző villogásai és lefejtetni a hűtőközeget, hogy megkapja a megfelelő töltetet, természetesen figyelembe véve a kb 10 m-es csövezést is. Ha megvolt a töltete, akkor a plussz 500 gr az igen sok, ahogy kaqukk is írta.
Ha ennek ellenére gondod lesz, mondjuk a leolvasztott víz elevezetésével, akkor lehet fűtésben gondolkodni, de nem ekkorában és nem oda, persze, ha jól írtad és tényleg 1,5 kW-os a fűtés...

Mindez csak szerintem.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2018
(#) Dzsino3 hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Sziasztok.

Köszönöm szépen az őszintét, valószínűleg annyi lessz, az egész, amit írtatok (is, a hűtőközeg töltete szerintem, nem lett túl sok,) mivel nyáron hűtött, és télen, már fűtőttem is vele, csak nagy hidegben állt le, vélhetően a leolvasztás miatt, és én meg nem mertem tovább járatni, hajtani. De akkor nekiállok és hajtom, a klímát, folyamatosan. Hibakód listát neten nem találtam hozzá.

Fűtőszálas megoldás, meg részemről ennek tükrében, részemről örökre elvetve, hallgatok az okosabbakra, ha ti, azt mondjátok, totálisan felesleges, és szükségtelen butaság, akkor nem barmolok bele, a gyári mérnökök által megtervezett, szerkezetbe, megoldásba... Had fordítsa meg a folyamatot, és olvassza le, a gép magától ha gondja van. Köszönöm szépen a segítségeteket.
Üdv.: Dzsino3
(#) Dzsino3 hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok.

Kipróbáltam, sajnos hibakód lehet, mivel, még fél óra múlva sem indul újra a klíma magától, és a kültériben sem a nagy lapát, sem a kompresszor nem megy ilyen esetben, csak ha manuálisan kikapcsolom, és újra bekapcsolom az egészet. Hogyan bírnák házilag, lefejtetni szakszerűen némi hűtőközeget belőle, digitális mérlegem, és a klímához csatlakozót, illetve egy rövidebb kb 40 cm es csövet vásároltam, de sajnos üres pl eldobható hűtőközeges palackom nincsen.

Előre is köszönöm a segítségeteket, és az ötleteteket, további szép sikerekben gazdag Boldog Új évet, kívánok mindannyiótoknak.
Üdv.: Dzsino3
(#) deebo válasza Dzsino3 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Akkor engedd le az egészet és töltsd újra megfelelő mennyiséggel.
Következő: »»   50 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem