Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   805 / 1119
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Idézet:
„(én még sose láttam szükségét, de elviekben kellhet)”

Szerencsés vagy. Én még az IDE csatolós házaknál találkoztam vele és bizony NAGYON sok esetben kellett mindkét fele, mert ha nem dugtad be, akkor csak kattogott a vinyó az áram mennyiségének hiánya miatt.
(#) hellions hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Szevasztok! Lenne egy nagyon fontos kérdésem! Komputerről van szó! Biztosan sokan használjátok a Showmystreet programot. A problémám az, hogy amikor átváltok műholdfelvételről az utcai állapotra, csak egy kis területen van kép. az is nagyon nagy. Próbáltam visszavenni a nagyításból. de akkor is csak egy kis rész látszik! Minden más gépről rendesen működik , csak az enyémről nem! Van valami ötletetek?
Köszönettel Farkas Zoltán
(#) blasz hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Sziasztok a lányom laptopja egyre sürübben újraindulgat,hol meg kifagy teljesen.A képen látható paraméterek okozhatnak ilyen fajta hibát?
(#) Bakman válasza blasz hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Okozhatja, ez is. Az ilyen problémáknál elsősorban RAM hibára kell gyanakodni.
(#) blasz válasza Bakman hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm a ram problémára nem gondoltam.
(#) orizon válasza eSDi hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Miért van kétszer az F panelon. Nem az értelmezéssel van a gond hanem a miérttel.Mert még nem látam olyan csatlakozót ami négy pólusú lett volna egyben. Na mindegy majd kipróbálom egy másik házban ha lesz időm.
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Dec 12, 2018 / 1
 
Valamit mégsem jól köthettél, ha nem működik. A LED-ek bekötésének semmi köze a bekapcsológombhoz és a reszet gombhoz. Amúgy meg abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy külön szedték a PLED+ és PLED- vezetéket, így úgy kötheted be, ahogy akarod. Ha multiméterrel kiméred, elvileg össze lesznek kötve. Valószínű azért raktak két csatlakozási helyet, mert régebben volt egy Sleep LED, később MSG LED csatlakozó, amit nem használ ma már semmi, így felszabadult a hely. Annak a helyére jött be nálad a 2 tűs PLED. Régebben többnyire 3 tűs volt a PLED csatlakozója, úgy hogy a középső ki volt hagyva, ez szépen rá is megy a 4 tűs helyre. Volt már rá példa, hogy szét kellett vágnom a csatlakozót, mert csak 2 tűs hely volt.
(#) david10 válasza deebo hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
A fejlemények:
Amikor vittem a gépet vagánykodni, hogy ennyire megtudtam csinálni, természetesen egyből kiderült, hogy az még kell a cégnek, mert nem is olyan rossz laptop stb... így hazahoztam, az ünnepek között veszek hozza egy USB3-as adathordozót, azzal biztos gyorsan fog menni, jelenleg USB2-vel se rossz.

További szép napot és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Számítógépem sehogyan sem akarja felismerni az eddig kifogástalanul működő szkenneres nyomtatómat, amely USB csatlakozású! Egyszerűen kiírja hogy nem ismeri fel az USB eszközt! Mit csináljak hogy ne csak hosszas szenvedést követően tudjam rávenni a működésre???
(#) D Wye hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Sziasztok!

Neten kerestem megoldásokat, de nem találtam ésszerűt, ezért felteszem a kérdést, hátha valaki már járt ebben a cipőben. Ha esetleg van ehhez külön topik, kérlek jelezzétek!

Szóval... Vettem egy Xbox One Elite kontrollert és egy Xbox one PC USB adaptert.
Alapvetően PC-n használnám. Win7 van a gépen, a gép viszont valamilyen aláírás-hiányban szenved, így nem tudom használni stick-en keresztül, csak USB-n, ami neekem nem jó. Szóval az egyik problémám ez, hogy honnan lehet beszerezni és mit, hogy működjön?
Másik, hogy ez ugye egy Elit, aminek vannak alsó szárnyai. Xbox One konzolon van lehetőség a beállítására, de PC-re nem találtam programot. Tudtok ezekben segíteni, vagy helyre irányítani, aho fel kellene ezt a kérdést tennem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) Secret válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Megpróbáltad újratelepíteni a printert?
(#) Udvari Zsombor válasza Secret hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Azt nem szeretném. Tegnapelőtt hosszas szenvedés és dugdosás után végre felismerte, de másnapra teljesen elmúlt a hatás és azóta újra "masszívan" nem ismeri fel.
Az előzmény az hogy teljesen kikötöttem a gépemet, áthelyeztem másik helyre, utána mindent visszakötöttem rá. Azóta nem ismeri fel...
(#) Ivan93 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Próbáld meg másik USB kábellel.
(#) Secret válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Egy újratelepítés csak pár perc. Nekem a scannerem szoftvere rendetlenkedett, az eltávolítás és újratelepítés megoldotta.
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Nekem van egy USB-n programozató távirányítóm, XP-n ment simán, Windows 8.1 64biten nem. Aztán egy próbánál egy 4-es USB HUB-on keresztül dugtam össze, ezen keresztül meg mindig megy.
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Próbáld így, mert sok hardvernél csak így működik. Kihúzod a nyomtatót, eltávolítod a drájvert, Esetleg előbb távolítod el és utána húzod ki. Újraindítod a PC-t, majd telepíted a drájvert. Bedugod egy másik, végleges USB portba a nyomtatót és akkor jó eséllyel felismeri. Vagy egy drájver- keresővel.
(#) Udvari Zsombor válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Tegnap rövid dugdosást követően felismerte, azóta pedig még most is látja! Na ezt mivel lehet egyáltalán magyarázni?
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2018
(#) attika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Talán ezzel.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 17, 2018 /
 
Ez most akkor mit is akar jelenteni??? 32 bites a telepítő és a laptop is!

IMG_4261.JPG
    
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Válogass: Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Ezeket már néztem de nem jutottam semmire! A találatok amiket találtam azok virtuális gépre telepítéshez írnak megoldást, viszont az nekem nem jó. Próbáltam a telepítő 64 bites és 32 bites verzióját is, de mindkettő ugyanezzel a hibával száll ki!
Ezt próbálnám telepíteni egy Dell Inspiron 6400 laptopra: Prime OS!
(#) antikzsolt hozzászólása Dec 18, 2018 /
 
Üdv.

Tegnapi nap folyamán elkezdett nagyon pörögni a ventilátor az asztali gépemben. Gondoltam hogy el van koszolódva. De sajnos nem az volt. Thermal grizzly volt a paszta. ÉS mint ahogy a képeken látható valamiért kikezdte az alumíniumot és cpu fedelét is. Mi okozhatta ?
Mindezt úgy hogy kb 4-5 hónapja dolgozott a helyén. Emelett teljesen be volt száradva, kemény volt.

Most egy mx2 paszta került a helyére mint ahogy látható elég szépen felkentem .
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2018
(#) nedudgi válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
A Thermal Grizzly nem alkalmazható alumínium hűtőbordán! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2018
(#) eSDi válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 18, 2018 / 3
 
Szerény véleményem szerint. Ha nem vagyunk "tuninghuszárok", akkor annyira, de annyira felesleges ezeket az ilyen-olyan drága vackokat kenegetni a CPU és hűtőborda közé! A mezei hővezető paszta, amit elektronikai szaküzletben (Nem PC boltban! Ott arany árban mérik általában.) lehet venni, bőven megteszi. Évekig elég egy 20cm3-s tubus.

Akinek nem inge, ne vegye magára.
(#) Szabi1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Szia! Nem megfelelő arhitekturájú linuxot választottál. Próbáld ezt: Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Direkt akartam az érdekessége végett Androidot! Szóval, valami hasonló kellene, ami hasonló, Linux alapú, Android és simán telepíthető 32 bites laptopra. Szóval, amit találtam azt felejtsem el? Ami videót találni róla, ott tökéletesen megy laptopon!
(#) antikzsolt válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Részben igazad van. De csakis a Conductonaut Liquid Metal folyékony fémre igaz csak. És én a THERMAL GRIZZLY KRYONAUT használtam.

eSDi: Nem a teljesítmény tuningra mentem rá. Inkább arra ha a népszerű netes tankos játéknál ne akarjon felszállni a gépem. Zavart a hangja főleg éjszaka.
Az mx2 8g 2180Ft volt. Sajna karácsony előtt már sehol sem jött volna meg a NTH1 paszta. Forralni meg nem akartam.
Személy szerint 4-5 hónap használat után azért nem kellett volna kiszáradni betonkeményre.
(#) eSDi válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
8g pasztáért kiadni több ezer forintot!

Ha zavar a nagy hőtermelés, ezáltal a magasabb ventilátor zaj, akkor az AMD-t kerüld el. Főképp ezt a régi procit.
(#) Tomi111 válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Hővezetőnek a sima hővezető zsír is tökéletes, amit a tranzisztorok, ic-k alá szoktam kenni:
Hővezető zsír
Egyébként így ránézésre a harmadik képeden( mx2) sokat kentél fel! A negyede is elég és jobb a hatás, mellesleg nem folyik ki a proci alól. Szétkenni sem kell, középre egy kicsi és rányomni a hűtőt és szétterül.
(#) antikzsolt válasza eSDi hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Sokáig elég lesz az biztos

Vagy ez vagy a noname nem sokkalta olcsóbbért Ki tudja milyen minőségben. Szeretem az amd nincs bajom vele. Tudom hogy régi, ezért is lesz hamarosan fejlesztés eszközölve rajta. 6 magosig támogat az alaplap. Természetesen ott már 12cm venti lesz komolyabb hűtőfelülettel.
Igen a kép készületkor tényleg sok volt rajta. De szépen leszedegettem ami felesleges.

De az a szomorú az egészben hogy a videokártyának a tükrös részét is megmarta. Sajna arról nem készült kép. És sajnos az öcsém laptopja is grizlyvel lett kezelve. Neki is szépen felmarta.
Következő: »»   805 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem