Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   396 / 570
(#) tomikapc válasza konop hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod. Egyik ismerősöm remélhetőleg megjavítja, csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e esély egyáltalán megmenteni és ha igen, akkor mit szerezzek be neki előtte hozzá. Szerzek egy ilyen IC-t aztán majd ő kiméri, hogy rendben van-e. Ha nemcsak ez a hiba, akkor az vihetett mindent magával ugye?
(#) JZoli válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Ez a leírás kicsit sántít, vagy csak rosszul sikerült! Ha egy kazán betáplálási pontján rendesen adsz 230V-ot akkor ha nem hibás benne valami akkor indulnia kell. Ilyen esetben, ha elveszed a nullát akkor megáll, áram nélkül nem is tud semmit sem csinálni. A másik " A jelenség az, hogy nem történik semmi, amikor áramot kap, a multiméterrel olyankor a bemeneten (ahol rá van csatlakoztatva a 230V) ilyen 0 és 100 volt körüli értékeket mérek" ez hogy lehet? Ha adsz rá 230V-ot hogyan mérhetsz ott 100V-ot? Na de talán úgy lehetett, hogy nemcsak nullát nem kapott, hanem a házban nulla szakadás lehetett és ezért két fázis közé került a kazán. Ilyen esetben van a panelon egy VDR az szokott tönkremenni, az az zárlatossá válni, és ilyenkor szerencsés esetben csak a panelon lévő bizti olvad ki. Ezt a két alkatrészt kellene megnézni. A panel 230V-os bemenete mellett kellene valahol keresni kék, vagy narancssárga tárcsa alakú kétlábú alkatrész lesz, de a képeden kéknek tűnik.
(#) azgo válasza VIM hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm, megnéztem a motort, pici olajat kapott, hátha, de nem változott sajna a helyzet. A motor különben szépen forog, kézzel megpöccintve hosszú másodpercekig.
Mi lehet még, amitől nem tud a magasabbra fokozatra kapcsolni?
(#) tomikapc válasza JZoli hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Köszönöm a kimerítő választ. Igen, 3 fázisú a ház, ezért gyanítom, hogy 2 fázis közé került egy másik fogyasztón keresztül. Megnézetem akkor a varisztorokat valakivel, aki jobban ért hozzá. Köszönöm.
(#) bgzs válasza VIM hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Szia. Köszönöm. Amit írsz, abból is az következik ( sorba kötés) , hogy az említett érzékelők csak kapcsolók, fix értéknél bontanak, védelmi funkciójuk van. És hibajelet generálnak, 0,5 sec-os zöld villogással. Nálam marad az 1 sec zöld 5 sec szünet = várakozás. Ha növelem az előremenő hőfokot, akkor tovább ég, ahogy várható, majd leáll. Ha hőcserélő vagy áramlási hiba lenne, akkor a potméter állásától függetlenül újra rövid idő alatt kivenné a határtermosztát. Van 3 nyelvű telepítői kézikönyv, de a magyartól sok nem várható, mert a pressostat az ott "nyomás szabályozó" és a tulajdonképpeni üzemmód választóból az lett, hogy "A fűtési rendszer min. teljesítményének potenciómétere", nyilván nem műszaki szakfordító tette át olaszból...Szóval biztos vagyok benne, hogy semmi gond a cirkóval, kis rendszer, 3 radiátor, a 24 kw-os égő mellett, hamar eléri a beállított előremenő hőfokot. Gyakran bekapcsol és csak kis időre. Az lenne a kérdésem, hogy ennél a Beretta Ciao 24-es készüléknél lehet-e állítani a fűtés vízhőmérséklet hiszterézisét ? Mert nagyobbra állítva ritkábban kapcsolna be, valamivel hosszabb időre. Köszönettel.
(#) bobputtony hozzászólása Dec 11, 2018 /
 
Sziasztok,

a segítségetek szeretném kérni a következőkben: 10 éves Buderus Logamax U052-24T típusú cirkóm rakoncátlankodik. Nem nagyon akar HMV-t készíteni, 2-3 gyújtási ciklus után 3A hibaüzenettel leáll (egy-két hete csak meleg állapotban jelentkezett ez a hiba, mostmár gyakorlatilag mindig). Viszont a fűtéssel nincs semmi gondja, ha letekeren a HMV szabályozót (hogy ne akarjon időnként rámelegíteni a vízre), napokon át képes 65 fokos vizet juttatni a fűtéskörbe. Természetesen belengették a vezérlőpanel csere lehetőségét, de úgy érzem van erre hatékonyabb megoldás is. Vagy ne álltassam magam? (nagy ritkán hetente egyszer megjelenik a 6C hibaüzenet is, egy resettel továbblép rajta)

Ezen kívül van vele még egy nagy bajom, ezzel már két éve hívogatom a buderus központi számát és más gépészeket is, de egyelőre senki nem akart vele foglalkozni, csak a fejüket vakargatták: az égés nem egyenletes, vagyis hát egyenletesen pulzál, itt található róla egy rövid videó:

videó

Van bárkinek hasonló tapasztalata, javaslata, hogy mit tudok tenni a fenti két problémával?

köszönöm szépen!
bob
(#) isthort hozzászólása Dec 11, 2018 / 1
 
Helló!
Colibri KK-E kazánomnak végre megoldódott a problémája. Már vagy 3 éve úgy kezdődött, hogy az elején havonta egyszer - kétszer leállt, mindig akkor mikor nem voltunk otthon, így kihűlt a lakás. Most már naponta háromszor - négyszer is leállt. Kicseréltem a vezérlő és gyújtópanelt, ami nagyon fájt, és láss csodát, szépen megy. Most van tartalék panelem, melyik relét, kondit, potit cseréljem? Jelöljétek már be legyetek szívesek. Előre is köszönöm.
(#) maszek0005 válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 11, 2018 /
 
Hívj egy villanyszerelőt, mert veszélyes a hálózatod. Ha a mérő után van egy nulla szakadásod, akkor a panel egy valamilyen háromfázisú fogyasztó lebegő nullájából akár 340V-ot is kaphat, amit nem sok alkatrész tolerál. Ezért javasolom a sűrgős beavatkozást! A VILLANY NEM JÁTÉK!!!! SAJÁT ÉS CSALÁDOD ÉLETE VALAMINT A VAGYONBIZTONSÁGOD FOROG KOCKÁN!!!
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
(#) konop válasza ropper hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Szia,

A tágulási tartály romlott el, fel kell rakni egy másikat. Olvass vissza a fórumban.
(#) BenesBoy hozzászólása Dec 12, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy Stiebel Eltron Primus típusú kazánok. A kérdésem az lenne, hogy hol tudom a rendszert feltölteni vízzel, mivel már 1 bár alatt van és leáll a kazán? Neten nem találtam leírást hozzá :/

Köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza BenesBoy hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Jó lenne egy fotó az aljáról. De általában nézd meg, hol megy bele a hideg víz, akörül szokott lenni egy csap, kis leágazással az öntvényben. Ha szét tudod szedni, akkor meg a tágulási tartályból menő vezetéket kövesd vissza. Olyan nagyon sok csap azért nincs az alján
(#) Billzzz válasza isthort hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Szia!
Köszi az infót!
Nekem is hasonló a problémám. Nálunk is kb. 3-5 naponta áll le piros jelzéssel.
Ezek szerint ezekkel van a gond. Én is gondoltam a kondi cserékre. Akkor mindenképpen megcsinálom. Egyébként nem drága, így szerintem nem érdemes vacakolni vele, érdemes mindet cserélni.
(#) big4 hozzászólása Dec 12, 2018 /
 
Sziasztok.
Létezhet, hogy a bypass szelep hibája miatt nem jut fóróvíz a radiátorokba, vagy csak nagyon kevés?
Westen quasar 24 f

Köszi!
(#) azgo válasza azgo hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Sziasztok!
A Junkers ZWE 24-5-ünkkel még mindig nem oldódott meg a probléma, nem pörög fel a motor nagy fordulatszámra HMV-kor, leáll C1 hibával. Fűtésnél kvázi megy minden rendben, de jópárszor a fűtés befejeztével szintén C1 hibával áll meg a kazán.
Nagyon jó lenne, ha tudnátok segíteni, hogy mit érdemes megnézzek még, hogy kiderülhessen mi okozza a hibát, mert így a család fürdése elég kivitelezhetetlen. (
Az eredeti hozzászólásban még van bővebb leírás a jelenségre is.
Köszönöm!
(#) isthort válasza Billzzz hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Majd írd meg az eredményt, akár e-mail-be. Várom nagyon!
(#) Billzzz válasza isthort hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Szia!
Rendben. Írtam mailt. De akkor kiegészítésképpen jelezném, hogy ha időm engedi, akkor tudom ezt megtenni. Vagyis legközelebb hétvégén, ha minden jól alakul.
Üdv!
(#) tomikapc válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Üdv! Kiderült, hogy mi a problémája a kazánnak, amiről korábban irtam.
A keringető szivattyú paneljén látok egy meghalt varisztort, lehetséges, hogy ez viszi el zárlatba?
Ha ez a panel nincs rádugva, akkor működik a kazán, csak ugye nem keringeti a rendszert...

Milyen varisztor lehet ez? Ez jó eséllyel az áramkört védi a túlfesz ellen, tehát a mögötte lévő dolgok nem sérültek?

Köszönöm.
(#) maszek0005 válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Ha kiforrasztod a panelből, akkor kiderül, hogy a varisztor mögött minden rendben van-e? Csak a próba idejére. Az egyik oldalán kell taáljál valami jelölést, ami alapján beazonosítható.
(#) tomikapc válasza maszek0005 hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Úgy érted, hogy a varisztor helyén szakadás legyen ugye? Egyébként most 210 Ohm mérhető rajta, szóval 1 amper átszaladna rajta jelen állapotában, de gondolom terhelés alatt meg mégjobban lecsökkenne az ellenállása. Köszönöm a segitségedet.
A biztonságra visszatérve, nem én csinálom ezeket a javitásokat hanem egy műszerész barátom, csak szeretek kész tényekkel és ötletekkel elé állni, mert kevés ideje van. ráadásul engem is érdekelnek ezek a dolgok
(#) tomikapc válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Közben megtaláltam, egy ilyen varisztor:

Bővebben: Link
(#) JZoli válasza azgo hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 1
 
Megint csak úgy kell kezdenem, hogy ezt a kazántípust konkrétan nem ismerem, de más hasonló felépítésű kazánnál találkoztam hasonló hibával, ott a ventilátor két fokozaton ment és a gyorsabbik fokozat nem ment, mint kiderült a két fokozatot két relé kapcsolta, és a második fokozat reléje egy elég kicsi, vékony relé kapcsolta volna, na ennek az érintkezője volt elégve, így nem adott áramot a ventilátor második fokozatához. Lehet, hogy a Te kazánodban nem így van, de annyit megér a probléma, hogy ránézz a bekötésére, mert ott már látszik, hogy ilyen megoldás van-e a kazánodban.
(#) Active hozzászólása Dec 13, 2018 /
 
Sziasztok !! Segítséget szeretnék kérni!!
Adott egy radiant rbs 20 kazán
Melegvíz ellátása betegeskedik
Kazán ki be kapcsolgat és nincs folyamatos meleg víz.
Valami okosat tudnátok mondani??
Szerelő nézte kicserélt egy hőfok érzékelőt egy kondit kért 15k és semmi változás!
Kösziii a válaszokat!!!
(#) tomikapc válasza tomikapc hozzászólására (») Dec 13, 2018 1 /
 
Köszönöm a segitséget mindenkinek, kicseréltük a varisztort és újra megy minden.
(#) dxzo4z válasza dxzo4z hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 1
 
Megoldódott! A szivattyú kondija volt hibás, a névleges 1.7µF helyett csak 0.6µF-ot tudott, kicsit büdös, égett műanyag szaga is volt. Kapott egy 2µF-osat, s tökéletesen megy! Úgy látszik, az Immergasnál is van hasonló hiba, egy másik fórumon szóról szóra az enyémmel megegyező hibaleírást találtam! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
(#) azgo válasza JZoli hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Ez egy jó felvetés, este meg is nézem. Köszönöm!
(#) Tibor87 hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Sziasztok,Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott 1 Ariston kazán. Sokszor nem kapcsol a melegvíznél megnyitom a csapot elindul a keringető szivattyú de nem gyújt van hogy a tizedik próbálkozásra gyújt csak. a paneljét megnéztem,1 kis ellenállás elég csúnyán néz ki.ez lehet a probléma? képeket csatolok.köszönöm szépen előre is
(#) dB_Thunder válasza Tibor87 hozzászólására (») Dec 15, 2018 / 1
 
Az egy Glim lámpa.
(#) Tibor87 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Köszönöm
Nem értek hozzá.
(#) env hozzászólása Dec 16, 2018 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy kolibri kombi kazánom. 14 éves.
Eddig 2 kazáncsere volt, ezt leszámítva jól működött.
Tegnap észrevettem hogy kezd hűlni a szoba hőmérséklet, hát a kazán jelzője pirosan világitott, a melegvíz sem indult el. Kikapcsoltam (zöld villog). Visszakapcsoltam csak melegvízre, és a csap megnyitásával begyujtott és adta a melegvizet.
Fűtésre kapcsolva beindult a fűtés is. Megnyugodtam egy kicsit.

Ma reggelre ismét piros. Ki-be kapcsoltam melegvízre, zöld villogás, de amikor megnyitom a csapot
kattanás zúgás, de nem gyujtja be a gázt és pirosra vált. Fűtésnél szintén ez van. (Víznyomás rendben)
Gondolom én nem tudok vele csinálni semmit, vagy van valami "varázsige"?

Üdv!
(#) Maldivi hozzászólása Dec 17, 2018 /
 
Sziasztok! Demrad Solaris kombi kondenzációs kazánom van. Nem kapcsol be és F5 hibát ír.Amikor először megált a ventillátor nem ment és opálos volt a kémlelőnyílás. A ventillátort meg olajoztam, most bekapcsol de szikra és gáz nincs. Ha resetelek és indításkor belefújok a presszosztát szilikoncsövébe akkor jó amíg tartom a csőben a nyomást. Azt hittem az a baj és vettem egy kissebb Mbar-on kapcsoló presszosztátot de így sem jó.
Kérlek segítsetek! Köszi!
Következő: »»   396 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem