Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Audiofil, High End Audio
 
Témaindító: konyak6, idő: Márc 25, 2018
Lapozás: OK   1 / 9
(#) konyak6 hozzászólása Márc 25, 2018 /
 
Sziasztok!
Arról szeretnék információt, hogy ki milyen Audiofil, High End rendszert használ, milyen műsor forrást, erősítőt, hangsugárzót. Kinek mivel van jó, illetve rossz tapasztalata. Házi és/vagy gyári rendszerek előnyei, hátrányai. Cső ,fet, vagy tranzisztor? Szélessávú vagy többutas hangsugárzó?
Minden érdekel ami az igényes zenehallgatással kapcsolatos.
(#) Bakman válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
A linkelt témában szoktak csörtézni a hozzáértők.
(#) pucuka válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 25, 2018 / 1
 
Annyi szép audiofil fórum van, miért éppen itt kéne megvitatni?
(#) Orbán József hozzászólása Márc 25, 2018 / 2
 
Nos, ne térjünk el a bevett szokásainktól, vannak tudós audiofiljeink, senki se filjen.
Mire hármat fittyentek, teremjenek itt!

A hifit megvitatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezne én nem ellenzem.

Üdvözlettel: Egy harcos audiofilkó
(#) konyak6 hozzászólása Márc 25, 2018 /
 
Én csak szeretmék némi infót, hogy hol kezdődik? Nem akarok 20-30 erősítőt kiprobálni 20-30 hangsugárzóval. Ráadásul az egyiken ez szól jól, a másikon meg az. Egyszerübb ha van néhány bevált lánc. Pl. nekem tetszenek a Klipsch hangfalak, de csak a külső miatt nem venném meg. A Genelec állítólag jó, viszont ronda. Csak próbálok némi infót begyüjteni.
(#) Massawa válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
Nincs jo rendszer, csak jo fülek, meg jo zenei izlés van. Egy bizonyos kategorián felül még a különbséget is csak hetek honapok mulva hallod (ha egyáltalán), azaz teljesen felesleges igy nekifogni a beszerzésnek.
A Genelec studio minöséget ad, ahhoz igazitott áron de sok hifistának nem tetszik (nem tudni mi) de a világ studioinak jelentös részében ezeken dolgoznak. (És a gyár rengeteg pénzt költ a fejlesztésre).
(#) reloop válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
Szia! Beleolvastam ebbe a témába, számodra is érdekes dolgokról írnak a Fórumtársak.
(#) konyak6 hozzászólása Szept 14, 2018 /
 
Megoldódott a hangsugárzó problémám. Fostex RM800 lett a nyertes. Külföldi forumokon dícsérik, és állítólag jobb mint a Klipsch rf3. Most kezdem tesztelgetni egy 2 × 10 W-os csöves erősítővel(Dynaco 6v6 pp). Valaki találkozott már vele? Vélemény, tapasztalat érdekelne. A negatív is.
(#) capali68 hozzászólása Szept 14, 2018 /
 
Amíg a vájtfülü nem középen ül és az autónak zaja van addig nem beszélhetünk high end hangzásról a kocsiban.[off][/off]
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2018
(#) pinyó39 válasza capali68 hozzászólására (») Szept 14, 2018 /
 
Azért ültem már olyan autóban amiben voltak olyan kifinomult hangú gépek aminek a hangzását a lakosság nagyrésze nem fog elérni otthon sem...De ez a rovat nem erröl szól.
(#) Lámpagyár válasza konyak6 hozzászólására (») Szept 16, 2018 /
 
Mi hol kezdődik?
(#) Zoleen hozzászólása Szept 17, 2018 / 1
 
Tisztelt Fórumtársak és kérdező!
Az "AudioFiling" egy relatív dolog! Én még két egyforma rendszert és 2 egyforma fülű embert nem láttam,hallottam. Iszonyat nagy szórás van! Vannak rendszerek amik több ember fülét megfogják,de a lánc elemei szinte mindig valamibe eltérnek. Tapasztalataim szerint sajnos ha komolyan gondolja az ember akkor körbe hallgat,jobbik esetben ismerősök által használt rendszereket,rosszabb esetben 30erősítőt és 50hangfalat.Nem egyszerű és elég költséges vállalkozás,de ha megvan az a hang amit az ember keres attól 100 fórumos vagy ismerős hallgató sem tántoríthatja el.A lényeg hogy a te fülednek kell jónak legyen az adott rendszer nem másénak!
Én arra törekedtem hogy olyan setup legyen ami kikapcsol,hosszú órák után is "minden" stílus hallgatható legyen akár egy sör mellet,akár csak úgy kedvtelésből,legyen az flac,cd,avagy vinyl!
Mire eljutsz erre a szintre és végigjárod a szamár létrát rájössz hogy nem is olyan egyszerű ez!
Viszont a beleölt idő,pénz és energiáért cserébe kárpótol a hang ami hosszú órákig kikapcsol és feltölt élettel és energiával!
(#) Lámpagyár válasza Massawa hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Idézet:
„"Egy bizonyos kategorián felül még a különbséget is csak hetek honapok mulva hallod"”


Akkor ott tutira nincsenek jó fülek. Jóízlés minden további nélkül lehet, a két dolog nem függ össze szorosan.
(#) tothbela válasza Zoleen hozzászólására (») Nov 28, 2018 /
 
Hidrofil vs hidrofób. A volt főnököm audiofób volt. Annyira utálta a zenét, hogy mindig kinyomta ha bejött az üzembe. Még a kocsijában sem volt zeneeszköz, de még egy árva rádió se. Azt meg végképp nem tudta felfogni hogy egyesek miért adnak ki ezekért a zajkeltő dobozokért pénzt. Amikor meséltem neki, van amikor úgy megérint egy hang, hogy bekönnyezik a szemem, csak pislogott. Meg hogy azért cseréltem le az erősítőt, hogy gyakrabban könnyezzek. Na, ez végleg kiverte nála a biztosítékot.
(#) pcmaster90 hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Ide jöhetnek az Audio PC építéssel kapcsolatos információk ,tanácsok , praktikák hogy a számítógépekből is kicsaljuk az igazi minőségi hangot.
(#) Doky586 válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ha a PC ventillátorai és HDD zajai hangosabbak mint a zene akkor lehet kicsit zavaró lesz..
De egy optikai s/pdif kábelen átvezetve a szomszéd szobából egy fali furaton át a DD erősítőre már jó lesz. Optikai kimenet meg ma szinte minden PCn alapfelszereltség.
(#) pcmaster90 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Az Audio PC passzív hűtéssel rendelkezik (alu hűtőborda) ,valamint HDD-k helyett SSD lemezeket használnak így mellőzve a mechanikus ,motorral hajtott egységeket de előfordulnak HDD-s darabok is.Az a gyári optikai kimenet nem a legjobb minőségű ha tudni szeretnéd sőt nagyon távol áll tőle.Egy pár fotó csak hogy látni lehessen miről van szó.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ez a leírás illik az Industrial/Mil PC-kre is.
Akkor azok is audio PC-k?
Ennyin múlik az egész?
(#) Sebi válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ez igen! Úgy tűnik, itt a régi szakmai elveket nem dobták sutba.
(#) Ge Lee hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Úgy látom ebben a táp sem kapcsolóüzemű. Biztos nem rossz, ha nem egy erőgép a PC, hanem van ilyen 60-80W-nyi teljesítményfelvétele. Ezzel együtt én olyan ágyúval verébre dolognak tartom, mert egy hagyományos PC-ben egy hagyományos (jó minőségű) hangkártya is tud olyat, hogy az erősítő ami utána van kötve meg sem közelíti. Semmi zaj, és ilyen 3-4 nullás THD. Meg egy értelmes szoftver, és elbújhat az összes CD, meg LP a hangja mellett.
(#) pcmaster90 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Pontosan ez az egyik lényeges pontja az egésznek ,külön pufferelt valamint stabilizált tápkörről kapja minden a kraftot.És igen itt van előnye az új prociknak amik alacsony TDP-vel rendelkeznek a teljesítményükhez képest.Az lehet hogy a THD nagyon alacsony lessz csak egy más kérdés hogy halgatható-e a műsorforrás .A THD csak egy szám nem hang ne felejtsük el.De nagy valószinűséggel állitom hogy egy jól megépitett PC a megfelelő konverterrel és DAC-al nagyon jó minőséget produkálhat.Ja és egy másik lényeges része a gépeknek a preciziós ulta alacson jitter-el rendelkező órajelgenerátorok amik ugye megintcsak külön vannak betápolva.A CD valamint LP -ket meg nem hasonlítanám ezekhez mert azok is kitünő minőséget tudnak nyújtani de az már egy teljesen más világ ehhez képest.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2018
(#) Ge Lee válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 15, 2018 1 / 1
 
Amióta a hájend meg az audiofil meg egyéb jelzők nem a magas hanghűséget jelentik, sőt, egyeseknek éppen a 2%-os csöves torzítógépeket, azóta nekem ezek a jelzők semmit nem jelentenek, beszélni sem nagyon érdemes róla. Annak ellenére sem, hogy a kedvelt hangnak valóban nem sok köze van a torzítás mértékéhez, de egy olyan vacakot ne nevezzünk már audiofilnek, ami a teljes sávot sem képes lineárisan átvinni, meg a magas tartományban már durván hallható torzítása is van. Azzal természetesen nincs bajom, ha valakinek az tetszik...
(#) Doky586 válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Miért kell ide a PC..???

Vannak kisebb, szebb, egyszerőbb eszközök zenelejázszásra. Akár wifiről v netről is.
(#) mateatek hozzászólása Dec 15, 2018 / 3
 
Az igazi audiofil számítógép csöves.
(#) pcmaster90 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Valóban nagy a választék a lejátszó eszközök terén csak az a nem mindegy hogy milyen hangminőséget képviselnek mert ugye tudjuk hogy a mai sorozatgyártás nem a minőségre törekszik hanem a mennyiségre tisztelet a kivételnek ,és ezért lehet kapni a boltokban annyi hulladékot.
(#) peti333 válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 16, 2018 / 2
 
Valamiért ez ilyen fétis lett, hogy külön analóg tápot építenek neki, mert bizonyos körök szerint a kapcsolóüzemű táp elviselhetetlen zajt visz a rendszerbe. Azt még megérteném, ha a DAC és az utána jövő erősítő fokozatok külön tápot kapnak, de a merevlemeznek, processzornak és egyebeknek mi értelme analóg tápot építeni? Szebben fognak menni rajta a bitek?
(#) Bakman válasza peti333 hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Arról nem is beszélve, hogy az alaplapon is van pár kapcsolóüzemű tápegység.
(#) latyakosa válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Nekem be jön ez doboz Hol lehet ilyenhez hozzájutni?

Visszakanyarodva a topik témához, csak PC (Intel, AMD) architekturáról szól, vagy belefér pl. az Arm alapú gépek is (RPi)?
(#) (Felhasználó 116638) válasza peti333 hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Az SMPS helyett disszipatív táp dolog teljesen érthető, zaj/zavar szempontjából.
Nekem szimpatikus a dolog a fotók alapján, a belefektetett munka mindenképp értékelendő.
Mondom ezt úgy hogy én nem ilyen rendszert használok.
És még a külalak is szép.
Mivel az analóg rendszerek eléggé kikoptak, a CD megszűnőben, nem fogjuk megúszni a digitális alapú lejátszást, zenehallgatást úgysem. Ha valakit érdekel a dolog, ma már nagyon korrekt cuccok építhetők, vagy vásárolhatók.
(#) Doky586 válasza pcmaster90 hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Nem gondoltam volna hogy a PC alaplapokra vannak integrálva a legjobb minőségű hangkártyák DAC ok..
Következő: »»   1 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem