Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   402 / 570
(#) konop válasza Gilgarat hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Szia,

Az előremenő víz hőmérséklete is így hullámzik? A kazán alatt fogd meg a csövet óvatosan nézd meg,
Áramlási hiba is lehet.
A radiátor szelepek termosztatikusak vagy simák?

Esetleg a lángörző elektróda.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
(#) Gilgarat hozzászólása Jan 17, 2019 /
 
A radiátor szelep azt hiszem sima. Nincs a végén műanyag állító ha ez az amire gondolsz. Elnézést nem vagyok nagy szaki. A fűtésnél megfigyeltem hogy akkor kezd így el hullámozni ha már kicsit "bemelegedett" a készülék. Tehát többet kell fűtenie.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
(#) juclac válasza tevetappancs hozzászólására (») Jan 18, 2019 /
 
nem nézted meg véletlenül, hogy hogyan szerelte szét? Nem igaz, hogy 22000 Ft-ot ki kell dobnom egy egyszerű pucolásért!!!!
(#) chm válasza Gilgarat hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Szia! Az ion elektródát állítsd 3mm re az égőtől és ok.
(#) juclac válasza juclac hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Van egy új tapasztalatom, ami valószínűleg azt mutatja, hogy hasonló a problémám, mint tevetappancsnak.
A minap kifolyattam az összes forró vizet (=fürödtünk) és a HMV 26 fokra volt beállítva. Ő szépen fel is melegítette a vizet 26 fokra, majd kikapcsolt. Bár a kijelző 55 fokos vizet mutatott, de akármennyire is engedtem a melegvizet a csapból, az biza langyos volt. Ennek ellenére reggel arra ébredek, hogy a biztosítószelepen keresztül csöpög a víz a tartályból a vödörbe. Akkor már 70 fokos volt a csapból kifolyó víz.
Szóval nagyon arra gyanakszom, hogy nekem is átereszt az áramlásváltóm. Valakinek egy cáfolat-ötlete?
(#) Gilgarat válasza chm hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Megtettem,pár nap múlva visszajelzek hogy történt-e változás. Előre is köszönöm a segítő szándékot !
(#) norci78 hozzászólása Jan 19, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval C 24 E kazánunk, aminek utána olvasgatás után, valószínűsítem, hogy beragadt 3 járatú szelep hibája van. Használati melegvíznél még a minimum 38 fokot sem éri el a vízhőfok ha jól kinyitom a kádnál a csapot, ami tovább emelve sem változik. Úgy néztem, hogy a fűtési körbe dolgozik, mert ilyenkor elkezdi melegíteni a radiátorok felé menő vízcsövet.
Mivel nem szerettem volna horribilis összeget kiadni egy szerelőnek, gondoltam megpróbálom kiszedni a motornál a tengelyét, hátha csak meg kell tisztítani, de előbb gondoltam megtisztítom a többi szűrőt. Viszont már itt elakadtam, mert nem tudom visszatenni a hideg vizes bemenő szűrőt, mert olyan vastag az O gyűrű rajta, hogy sehogy nem megy vissza a helyére, így a rá merőleges irányú U alakú lemezzel nem tudom biztosítani azt. Úgy is próbáltam, hogy a gyűrűt rakom be először a helyére, és az egészbe próbálom betolni a szűrőt, de a végén így se lehet a helyére erőltetni.
Előre szólok, hogy laikus vagyok a témában, és nem találtam semmilyen információt vízszűrő visszahelyezés problémával kapcsolatban.
Megköszönöm, ha valakinek van ötlete.
(#) VIM válasza norci78 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Szia! Ha az az eredeti "O" gyűrűje akkor annak oda vissza kell mennie. Ehhez egy kis kézügyességre és némi erőre, no meg kenőanyagra van szükség. Ha nyomod a helyére, segíts beigazodni a gyűrűnek a helyére menetelhez egy kis csavarhúzó pengével, ügyelve arra, hogy a tömítés NE sérüljön meg. Kenőanyag az szilikon zsír vagy szappanozás lehet. Kicsit forgathatod is közben a szűrőt, hogy igazodni tudjon a tömítés. Ügyes legyél!
(#) norci78 válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Köszönöm a tippeket! Közbe a testérem betudta passzírozni kenőanyag nélkül.
A rossz tapasztalatok miatt egyelőre a fűtési visszatérő szűrőt már meg se mertük nézni (,nem is beszélve a 3 járatú szelepről..). Úgy tűnik az is jól bele van ragadva.
Arról se lehet olvasni sehol, hogy gondolom mindenhez előbb le kell engedni a vizet a cirkóból. Legalábbis a hidegvizes szűrőnél máskülönben folyamatosan jött vissza a víz, ami szintén akadályozhatja a szűrő visszahelyezését.
(#) VIM válasza norci78 hozzászólására (») Jan 20, 2019 / 1
 
Ha nincsenek szervízcsapok és azokkal nem lehet kiszakaszolni a kérdéses részeket akkor sajnos az egész rendszerből le kell engedni a vizet, legalábbis addig a szintig leürül a rendszerből ahol ki lett "nyitva". A forrázásról nem is beszélve és a forró kazántesttel szintén számolni kell mielőtt bármihez is hozzáfognál javítás előtt. Csak úgy szedjél szét valamit és kezdjél bele a javításába ha tisztában vagy az alapvető dolgokkal és figyelembe veszed azt is, hogy ha szerelés közben felmerül valamilyen komplikáció azt hogyan tudod elhárítani.
(#) norci78 válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2019 /
 
Végülis ez történt. Csak utólag jöttem rá, hogy ezekhez le kell engedni a vizet is valószínűleg. Ezt sehol nem írják, ahogy a kazán szerviz leírásában sem (meg itt se lehetett olvasni ilyet..), azon kívül, hogy emelje ki a szűrőt és tisztítsa meg, mintha tényleg gyerekjáték lenne az egész és nem lehet benne sok komplikáció. Ezért nem is számoltam ilyen problémákkal amikre előre fel tudtam volna készülni. Szilikon spray szükségességére se gondoltam, pedig az volt itthon, csak hirtelen nem találtam..
(#) juclac válasza juclac hozzászólására (») Jan 21, 2019 / 1
 
Hátha érdekel valakit, hol tartok... Valakinek egyszer még jól jöhet.
Tegnap szétszedtem az áramlásváltót azaz a háromutas (motoros) szelepet (a linken a belseje). Kitisztítottam szépen, mert nehezen járt, kiszedtem a szmötyit belőle. Összetettem, feltekertem 50 fokra a HMV-t, aztán csöpögött is a "biztonsági lefúvató" szelep. Na de beállítottam 36 fokra, s ma reggel nem volt még víz a vödörben, s a csapból kifolyó melegvíz sem égette a kezemet!
Nem tudom, hogy az a szmötyi sok volt-e vagy kevés, mert nincs mihez hasonlítsam. Nem tudom, hogy az, hogy nehezen járt, az befolyásolta-e a problémát, de most örülök, hogy nem csöpögött.
Köszönöm a sok segítséget, gondolatot, tapasztalataitok és tudásotok megosztását!
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Ha a biztonsági szelep csöpögött akkor ott a tágulási tartályban nincs előnyomás, helyette víz van és az nem tud hová tágulni ha felmelegszik a rendszer. ITT van leírva röviden ennek a műveletnek a leírása. Ehhez annyit fűztek hozzá később, hogy nem ajánlatos a biztonsági szelepen keresztül leengedni, mert ha oda szennyeződés kerül a szelepülékhez akkor ott fog csepegni. Ha pedig a Te rendszeredben szmötyi volt akkor előfordulhat, hogy oda szennyeződés fog beszorulni ha azt használod a víztér leeresztéshez. Még annyit, hogy ha ilyen alacsony hőmérsékleten használod a kazánt probléma lesz belőle.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
(#) juclac válasza VIM hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Amikor kinn volt a szerelő, akkor a tágulási tartályt így töltötte fel levegővel (kompresszottal), mint ahogy le van itt írva. Ha én megint leeresztettem a kazánt, akkor újra kell levegőt nyomnom bele?

Sose tudom, hogy elég-e az 55 fokos előremenő, és hogy mi a hátránya a 36 fokos HMV-nek. Azt tudom, hogy 60 fok felett kiül a vízkő. Milyen probléma lesz hosszú távon?
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Nem, akkor nem kell újra tölteni a tágulásit. A biztonsági szelep csepegése így kissé érthetetlen számomra. Az alacsony hőmérsékletű fűtési előremenő víz kondenzálódni fog ami savas kémhatásából kifolyólag oxidálja a primer hőcserélőt, ettől patinás lerakódás lesz a lemezeken. Ez rossz hővezető és akadályozza a szabad égéstermék távozását, ami túlmelegedéshez vezet stb. Bővebben: Link
(#) juclac válasza VIM hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Köszönöm az infót. Mennyire érdemes tenni az előremenőt? Illetve a HMV 36 fok nem baj?
(#) armadores hozzászólása Jan 21, 2019 /
 
Sziasztok,

segitseget kernek töletek!
SD 40 KLZ Kombi kazan( kizarolag melgviz ellatast biztosit) F3 hibakodot jelez, annak mar utana olvastam , hogy tulmelegedes miatt lekapcsol. Mi ennek az oka? Hozza nem ertökent tudok valamit tenni , hogy ismet melegvizet allitson elö, vagy forduljak szakihoz?

Köszönöm a valaszokat!
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Az intenzív vízkőkiválás az 70-75 fok feletti hőmérsékletnél fordul elő. Ez persze a rendszerben lévő víz keménységétől is függ, hogy milyen került bele a feltöltéskor és mennyi lett pótolva időközben. A HMV hőmérsékletet azt olyanra állítod amilyenre szereted.
(#) pepe39 hozzászólása Jan 21, 2019 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Egy Immergas Eolo Star 24 3e kazánról lenne szó,aminél kb.másfél-két hete folyamatosan csökken a melegvíz nyomás.Decemberben lett a hőcserélője vízkőtelenítve.A használati mlegvíz áramlásmérőt szétszedtem,hátha le van ragadva vagy el van dugulva,de semmi.Beszéltem egy szakival aki vezérlőpaneleket javít,azt mondta ez nem panelhiba.Én az áramlásmérőre gyanakszom,de nem tudom az okozhat-e ilyen hibát.Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pgabor2 válasza armadores hozzászólására (») Jan 21, 2019 / 1
 
Szia!

Én akkor tapasztaltam ilyet, amikor nem ment a valamelyik szivattyú. Kb. 13 év után ki kellett cserélnem az ezeket kapcsoló reléket, mert beégtek. Figyeld meg hogy rezeg-e egy kicsit a szivattyú működés közben (elvileg az alsó a melegvíz keringetőé), mozgasd meg a teljesítmény kapcsolóját is. Csatoltan küldök egy visszafejtett kapcsolási rajzot.

SD30KLZ.pdf
    
(#) balazsgy válasza pepe39 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Mi az, hogy csökken a melegvíz nyomása? Mennyire? A hálózati víznyomás max. 8 bar lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
(#) VIM válasza pepe39 hozzászólására (») Jan 21, 2019 /
 
Szia! A hőcserélője bitermikus és ez a típusú hőcserélő hajlamos szélsőségesen elvízkövesedni amit már nem lehet belőle eltávolítani még savazó felszereltséggel sem. Bővebben: Link A vízhozam csökkenése a hőcserélő végét jelenti. Persze lehet még próbálkozni a savazással, talán hosszabb ideig kellene mosatni és töményebb, hatékonyabb anyaggal.
(#) armadores válasza pgabor2 hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Szia,

köszi a valaszt, ez mar jo kiindulasi pont.
Sajna müszaki analfabetakent ezzel a rajzzal nem megyek semmire.)
Akkor mindenkepp szaki a megoldas. Telefonon beszeltem mar vele, akkor szivattyu vagy panel hibara gyanakodott.
Lehet panel hiba is?
(#) JZoli válasza armadores hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Igaza volt a szakinak de én kiegészíteném még annyival, hogy lehet hőérzékelő hiba is, na meg akár a vízkövesedés is tud ilyen jellegű hibát okozni, ha a kazán nincs rákötve a fűtési rendszerre, vagy rá van kötve, de a csapok el vannak zárva a fűtés felé. Ilyenkor a maradék hő is okozhat túlmelegedést, mivel nem tudja a fűtés felé kikeringetni ez a keringető szivattyú.
(#) juclac válasza VIM hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Köszönöm az infót, végre kaptam egy választ a miértre.
Egyébként még ma reggelig sem csöpögött a rendszer. Lehet, hogy helyreállt. Most az előremenőm 62 fokos, és nincs panaszom: nem csöpög. Az egyetlen, amit nem értek, hogy a csapból kifolyó víz miért melegebb mint amit beállítottam, de ez már annyira nem zavar. Elvégre annyira veszettül nem forróbb. Ahogy a kis led kijelző mutatja, 53 fok kör melegíti, ha 36 fok van beállítva.
Ezek szerint nagyon úgy tűnik, hogy a váltó volt koszos.
(#) armadores válasza JZoli hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Nagyon köszi az epitö jellegü segitseget!
Nem tudom hogy a BWT gepe mennyire vedi az egesz rendszert a vizkövesedestöl, majd holnap kiderül!
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
A HMV tartályban a víz rétegződése az úgy alakul, hogy felülre helyezkedik el a felmelegített víz de a hőfok érzékelője az alulra van beépítve, hogy az ottani hőmérsékletet mérve az egész tartályban meg lesz a kívánt hőmérsékletű víz ha a rétegződés leér arra szintre. A csapból kifolyó víz az mindig melegebb fog lenni mivel a tartályban lévő csőspirál bemenetébe felülről csatlakozik be a kazán fűtési előremenő ága. A váltást (HMV/fűtés) a szivattyú visszatérő ágán váltja a váltószelep.
(#) Joe5 hozzászólása Jan 22, 2019 /
 
Sziasztok!
Radiant RBS 24 cirkóm nem kapcsolja a motorikus gázszelepet.
A HMV/Fűtésnél is az alábbi a tünet: elszívás bekapcsol, preszosztát bekapcsol, vízszivattyú bekapcsol, szikra elindul szikrázik 10s-ig majd leáll lángüzemszünet hibával. Szerintetek?
Szelep: NORDGAS NV011222901
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
(#) pepe39 válasza balazsgy hozzászólására (») Jan 22, 2019 /
 
Hát olyan mértékben,hogy mára már csak csordogál,és a kazán hol bekapcsol hol nem.
(#) Elektro.on válasza Joe5 hozzászólására (») Jan 22, 2019 / 1
 
Nekem 2018 Januárban ugyan ez volt a tünet.
A gázszelep csere után minden rendben ment. A gázszerelő szerint ennél a típusnál már többször cserélt.
Füllel hallgatva olyan volt mintha nyitna a szelep, de mégsem. A bontottat még nem szedtem szét.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
Következő: »»   402 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem