Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   128 / 195
(#) Firefighter1 hozzászólása Feb 3, 2019 /
 
Sziasztok!

Hozzám került egy Parkside akkus "gravirozó" de a fejéről a szoritó csavar hiányzik!
Mivel tudnám pótolni? Van ötletetek?
(#) zolika60 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Egy másikkal. De a viccet félretéve, ha nem beszerezhető vidd el egy esztergályoshoz és csinál neked újat.
(#) gernerakos hozzászólása Feb 3, 2019 /
 
Üdv!
Fúrógép vásárlás előtt állok, mert a jelenlegi állapotot megelégeltem. Van egy akkus (elvileg csavarozógépem) de ezt használtam finomabb munkáknál is, pl műszerdobozokba, nyák lapra max 5-ös hegyig. Aztán van egy régi orosz fúrógépem is (de inkább tank mint fúrógép) ezt használtam a keményebb munkákhoz.
Amit keresek:
Egy max 15 ezer forintos, vezetékes, fordulatszám szabályzós fúrógépet, általános "hobbi" felhasználásra. Magyarul nem kell ipari minőség, de ne haljon meg egy-két év múlva.
Ki milyen márkát ajánl, kinek mi a tapasztalata? Mit érdemes nézni, és mi az ami felejtős?
(#) Bakman válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 3, 2019 /
 
Hirtelen kellett egy fúrógép, akkor az üzletben nomrális márkák közül csak a Makita 6413 volt a polcon. Gondoltam, egy ideig jó lesz, majd ha lesz időm, veszek másikat, addig ez kibírja. Ez volt kb. három-négy éve. Ha nem ipari minukára kell, jó lehet neked is.
(#) Frankye válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 4, 2019 /
 
Meglepő, de a tapasztalatom szerint a Strauss márka is egészen használható a kézi fúrógépek (és más termékek) esetében, pedig az ára a "profibbak" töredéke. Már hosszú évek (legalább 5-6, de lehet, hogy több) óta nyüstölök egy ilyen kézi fúrógépet, és megelégedésemre szolgál. Nem mondom, hogy 0,8 mm-es, keményfém fúrót beletennék NYÁK fúrásához, de kevésbé precíz munkákhoz megbízható. (Igazából az első időkben nem kíméltem, ezért a tokmány/főtengely egy picit üt, de ha az első pillanattól kezdve óvatosan bánnak vele, akkor meglepően jó ár/érték arányú.)
NYÁK fúrásához egyébként egy kis egyenáramú, állványba fogott gép tökéletes. Pl.:
Fúrógép
Állvány
(#) fastaction hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Nekem a régi narancssárga Black&Decker vált be . Made in England , bronzcsapágyas 300 W , de 10 mm -es fúrószárral is jól használható . Természetesen acélban . Mivel velem egy idősek , ha látok ólcsón , mindig megveszem . Négy darab van , mind jó .
(#) patexati hozzászólása Feb 4, 2019 /
 
Rendeltem pár hegyet az Aoyue 968 pákájához mert csak egyet adtak hozzá anno..1500ft volt a 10db kínából..Kíváncsi leszek mennyit bír egy A hegyesből négy van bent biztos nem véletlenül Rendeltem ónt is 0,3mm átmérővel és a nehéz dobon van egyetlen sor belőle gondosan becsomagolva persze ne lehessen észrevenni Az nem érte meg a 600 pénzt sem..
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2019

DSC_0881.JPG
    
(#) Kovidivi válasza patexati hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Nekem ugyanez van. A vékoby hegyek hőátadása nekem nem tetszik. Fel kell csavarnom a hőmérsékletet egy magas értékre, hogy a páka legvégén szépen terüljön az ón. A hegytől visszafelé pedig egyre forróbb a hegy... A vastagabbat használom, mert azzal legalább tudok 0.75-ös vezetéket ia forrasztani. A vékony hegynek olyan pici a hőtároló kapacitása, hogy beleragad az ónba. Kíváncsi vagyok a te véleményedre. Gondolkodok, hogy másik pákát és hegyet szerzek be. A kínai klónnak a műanyag nyele a hő hatására kilágyul.
(#) patexati válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 5, 2019 /
 
Szia! Nálam úgy néz ki bevált..Lehet a pákáddal vagy a szabályzásával van gond. Nálam ha felmelegszik kb 2-3 sec időnként bekapcsol egy kicsit majd ki űgy tartja a hőt.Simán forrasztottam vele smd-t vezetéket is kipróbáltam.Persze én ólmosat használok ólommentessel és ezüstössel nem próbáltam..A legtöbb forrasztást a két Weller TCP pákámmal végzem azok kattognak egész nap bírják a strapát.Ez igazából akkor kell nekem ha valami nagyon mikroszkópikus dolgot forrasztok vagy javítok,nem sokat megy..
(#) Frankye válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Idézet:
„A kínai klónnak a műanyag nyele a hő hatására kilágyul.”

Ez nem hiba, hanem feature: Hőre lágyuló forrasztópáka! (Bocs, nem bírtam kihagyni!)
(#) V8engines válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Üdv!
Egy kis tokmányos BOSCH, legalább 15 éve teszi a dolgát nálam. Kasznis körülmények között "hobby" célra. (Erős idézőjel.) A tokmánynak már van lógása, de nem csodálom, kapott már nálam rendesen (drótkorongot is).
Így elég hűséges lettem a márkához. Flexek terén is. Itt már egy profi is van.
(#) freddyke válasza freddyke hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
A korábbi hozzászólásomban említett csupaszoló fogóknak (például Knipex 11 02 160) jobban utánaolvasva egyiket sem venném meg szívesen az említett problémák miatt (tompán vág, kilazul a csavar, pontatlan gyártás). Helyi üzletben Connex van (a kínai változat 10 EUR, "made in Germany" 20-25 EUR), a belső vágóélük sorjás, kidolgozatlan. Többnél téglalap alakot zárnak be a vágóélek (válogatni kell). Kifogytam az ötletekből. Tudtok olyan fogót, amelyiknek nincsenek mindenféle bajai és kiszolgál?
(#) Poli válasza freddyke hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Szia!

Egészen más formájú és használhatóságú fogó (Nem tudom mennyire fontos a pontos beállíthatóság).
Én évek óta ezt a típusú blankoló fogót használom, ennek is egy olcsóbb piaci változatát, nekem bevált.
(#) freddyke válasza Poli hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Köszönöm, de inkább olyat szeretnék, amit linkeltem, mert nem nyúzza meg a szigetelést, csak elvágja. Korábban többször kiveséztük a témát.
(#) user1914 válasza freddyke hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Hi!
Akkor egy javaslat a lehetőségek közül.
1.fogó
2.Ez az igazi profi de az ára is.
3.profi más árral.
Üdv. M.
(#) misi93 válasza user1914 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Sziasztok.
Bocsi, hogy bele poff-poff, csak egy javaslat
Nálunk cégnél van Weidmüller és Knipex is.
Mindkettőt használtam (nem sokszor kb 200-200 blankolás csak).
Mérföldekkel jobb a weidmüller és több beállítási lehetőség is van.
( A knipex is jó, de azzal vékony vezetéket ne blankolj, legalábbis nekem nem blankolja meg a 0.3-as vezetéket már, és jópár kolegámnak se...)
(#) freddyke válasza user1914 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Az első sajnos csak fix méreteket tud. A Weidmüller Stripax-al való tapasztalatomról itt írtam. Itt pedig az Elcontrol PTS4-ről. Nem szeretnék több olyan "profi" szerszámot, amelyik a szigetelést nyomorgatja. Ilyen típusút szeretnék kizárólag, ismert problémáktól menteset.
(#) Alkotó válasza freddyke hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Én ezzel a fogóval elégedett vagyok.
Egyetlen gondja a lehúzott vezetékrész, ami a szerszámon belül maradna, ha nem fordítanám el -most már reflexszerűen-.
A Te választásodnál a szigetelést neked kell lehúzni erővel, ami nálam automatikus, és akár 3 szálat is szépen tudom egyszerre csupaszolni. Bőven megérte az árát, már sokat használtam.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2019
(#) gumibaba válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 9, 2019 / 1
 
Próbáld meg a Dremel cég originalját azt kapsz boltba drága de van és ott szerintem rá is tudod próbálni. Elvileg létezik tokmány is ilyen picire, nekem konkrétan van, meg fogom nézni a cikkszámot.
(#) 77blsoft hozzászólása Feb 12, 2019 /
 
Sziasztok!

0,14 mm2 vezetékre való saruhoz , ami a raszteres 2 soros csatlakozóházba megy tud-e valaki egy jó és nem túl drága saruzófogót ajánlani?
Ha igen, akkor kérek szépen linket is vagy gyártót és típust, ahonnan meg tudom rendelni.
(#) freddyke válasza 77blsoft hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Ilyenem van, csak bizonyos típusú csatlakozó érintkezőkhöz jó. A leírásodból nem tudom kitalálni milyen érintkezőre gondolsz.
(#) freddyke hozzászólása Feb 16, 2019 /
 
Vettem egy Knipex 13 62 180 típusú kábelcsupaszoló és vágó fogót. Sajnos a vágóélek illesztése nem pontos. Négyzet helyett enyhén téglalap alakot zárnak be. Boltok polcain a fogókat nézegetve találtam tökéletes illeszkedésűt és sajnos több olyat is, mint amilyen ez. Válogatni kellene, de ez a típusú fogó nem érhető el a boltokban. Vékony, 0.25-0.5mm2-es vezetékhez is szerettem volna használni. Gyakorlatban fog ez menni a téglalap alakú vágóéllel? Sajnos most nincs időm próbálgatni a fogót, ha ez így nem szerencsés, akkor megy vissza.
(#) Alkotó válasza freddyke hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
TESCO-ban 1490 Ft, de az sárga és fekete. Kézbe vettem egyet, és futólag megnéztem. Rendben volt. Kellően nagy a szerszám, jól kézben fogható, szépen zárnak az élek (akár nullára), a rés egy szabályos rombusz a vezetéknek, a csavarja becsomagolva nem esik kézre, de állítható és rögzíthető, erős recézés van rajta, akár olajos kézzel is lehet vele babrálni. Ennyit akár meg is érhet.
(#) mr-hans1 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Feb 16, 2019 / 1
 
Szia! Jó eséllyel evvel.Bővebben: Link
(#) Firefighter1 válasza gumibaba hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Köszönöm!
(#) Firefighter1 válasza mr-hans1 hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Köszönöm!

Egyet megpróbálok lerendelni próbának!
(#) freddyke válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Egy TESCO-ból származó kombinált fogóm fokozatosan megszorult, teljes erővel is csak millimétereket tudok rajta mozdítani. Egy vízpumpafogó beakasztó pöcke (amellyel a méret állítható) az első használatoknál letört. Emlékeim szerint az ott vásárolt villáskulcsok közül több eltört. Inkább kihagyom a TESCO-s szerszámokat. A kérdés az volt, hogy pontatlanul illesztett vágóélekkel fog-e működni a fogó 0.25-0.5mm2-es vezetékekkel. A vágóélek téglalap alakot zárnak be (90°-osak a szögek, ezért nem rombusz). A pontatlanság mértéke jelentős. Visszaküldöm a fogót.
(#) Alkotó válasza freddyke hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Nincs tapasztalatom TESCO-s szerszámmal, de mivel ott voltam észrevettem. Rénézésre bőven tudná azt ami elvárható tőle.
Attól mer 90°, az még simán lehet rombusz. A "rombuszsághoz" csak az oldalak egyenlőségét, és a szemköztiek párhuzamosságát várjuk el. Ez alapján a négyzet is rombusz, vagy másképpen fogalmazva azt a speciális rombuszt, aminek minden szöge 90°, azt hívjuk négyzetnek (is). Viszont a téglalap az nem rombusz.
Én az élére állított négyzetet szeretem rombusznak hívni.
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 17, 2019 /
 
Sziasztok!
Állványt szeretnék venni fúrógéphez (nem nyák fúrásra). Van 4db lehetséges állvány, csak képem van róluk. Lehet vajon ezek alapján dönteni? Köszönöm.
(#) yulo5310 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Hali! Az egyes számú látszik a legmasszívabbnak,és jól kezelhetőnek.
Következő: »»   128 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem