Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   218 / 292
(#) dcistisz válasza Palotai Sándor hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
ha irsz privatba küldök rajzot udv.ISTVAN
(#) dcistisz válasza Palotai Sándor hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
RAJZ 537 ABC
(#) Palotai Sándor válasza dcistisz hozzászólására (») Feb 20, 2019 1 /
 
Szia István.

Nagyon szépen köszönöm.

Üdv.
Palotai Sándor
(#) JZoli hozzászólása Feb 20, 2019 /
 
Keresnék egy Themmomax Inka kazánvezérlőbe hálózati trafót. Sajnos sehol sem találok ilyent és elég sürgős lenne ugyanis se fűtés se melegvíz az ismerősöméknél addig amíg nem lesz ilyen trafó.
(#) Kovidivi válasza JZoli hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Egybe nehezebb találni, de 2-3db kis teljesítményű trafóból minden gond nélkül összerakhatod ami kell. Kicsit nagyobb helyet foglal, de ha nincs más lehetőség... Meg kell nézni, hogy használhatsz-e a 2db 9V-os kivezetéshez 1db szimmetrikus trafót. Ekkor egy 2x9V-os meg egy 1x10V-os trafó kell.
(#) JZoli válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 21, 2019 /
 
Sajnos a panel doboza a helyhiány miatt elég kicsi, így nehezen,sőt egyáltalán nem rakható bele, a két trafó. De a lábkombabilitás is gondokat okoz az elhelyezésben. Most provizórikusan megpróbálom megoldani ezt a kéttrafós megoldást, de végleges megoldásnak nem valami jó. Van itthon 2 darab 2x9V-os trafóm, ma délután megpróbálom működésre bírni a kazánt! Köszönöm a segítséget!
(#) Kovidivi válasza JZoli hozzászólására (») Feb 22, 2019 /
 
Azért nézd meg, hogy a 2db 9V egymástól független-e, vagy ebből készít a nyák 2x9VDC-t, mert csak akkor mehet a szimmetrikus trafó 2x9V szekunderrel!
(#) JZoli válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 22, 2019 /
 
A két tekercs egymáshoz közeli lába össze is van kötve, meg az egyenirányításból is látszik, hogy +/- 9V-ot állít elő, persze a pozitív ágban van még további 5V-os stab is, de ez igazából nem lényeges a trafó szempontjából. A másik oldali 10V az teljesen külön van, így annak különállónak kell lenni. Eddig itt tartok, ha minden jól megy ma próbaüzem lesz este.
(#) Kovidivi válasza JZoli hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Szurkolok.
(#) JancsikaMr válasza JZoli hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Ha pedig mégis a "gyári" megoldásra vágysz, akkor itt van egy lehetőség. Bővebben: Link Lehet nem olcsó, de egy darabig végleges
(#) Sendi hozzászólása Feb 24, 2019 /
 
Sziasztok. Az után érdeklődnék, hogy az Immergas kazánban lévő DC ventillátor hogyan működik. A normál DC motornak kell egy nagyfeszültég, egy kis fesz elektronikának, és van egy pwm bemenet, a panelon, hogy forog a motor.
It mérek, 27VDC, 3VDC, és kiad a panel 1 KHz négyszögjelet, a pwm csatlakozón.
(#) Thorwald hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Sziasztok!

Rákerestem, de a kazán típusával kapcsolatban nem találtam segítséget.

A következő a gondom, van egy Baxi Manifour 24F kazán, ami a garanciaidő lejárta után megszűnt működni. Nem gyújt be az elektronika, egyébként minden már tekintetben működik a kazán. A kazánban Honeywell CS0261F egyoldalas csatolós panel van. Odáig sikerült eljutni, hogy a gyújtást vezérlő két egyforma 24V-os relé egyikére csak 10,5 V jut, így nem tud behúzni. Sajnos nincs olyan kapcsolási rajzom, ami teljes lenne, amit sikerült szereznem, az részben hiányos, bizonyos alkatrészek a levegőben lógnak. A relék jók, kiforrasztottam, mindkettő működik, kontaktusok is jók. Egyébként a kazán is működik, ha öngyújtóval begyújtom, mindaddig, amíg nem kapcsol le a fűtés, utána nem tud indulni a gyújtás hiánya miatt.
Nem olcsó egy ilyen panel, szeretném elkerülni egy új panel megvételét. Kicsit bosszantó egy 3 éves kazán esetében, hogy az árának a harmadát csak alkatrészben rá kellene költeni.
Szóval a panel teljes kacsolási rajza nagy segítség lenne, hiába túrtam a netet a Guglival, ilyet pont nem találtam.
Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Üdv: László
(#) benjami válasza Thorwald hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Próbáltad fordítva bedugni a konnektorba? Nálunk fázisérzékeny a Baxi cirkó, csak egyik irányban bedugva működik.
(#) Thorwald hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Jól van bedugva, de próbáltam azért.
(#) Triger válasza Thorwald hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Kapcsolási rajzot nehezen fogsz találni.
Ha kevesebb feszültséget kap a relé, próbáld visszakövetni, hogy honnan. Nagy àltalánosságban valamelyik kondi szokott hibás lenni. Ne csak az elko-kat nézd meg, hanem a többit is.
(Esetleg ha itt a topikban ràkeresel a kazánodra (nem tudom hogy kell ), akkor lehet hogy másnak is volt ilyen gondja és leírta, hogy a C2 250V/470nF X2 kondi a hibás.)
Ha nem nagy összeg, akkor ilyenkor lehet érdemesebb átkondizni az egész panelt.
De persze lehet nem ez a hiba.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2019
(#) Sebi válasza Thorwald hozzászólására (») Márc 6, 2019 / 1
 
Szerintem a reléknek nincs köze a gyújtáshoz, azok a kimeneteket kapcsolják (szivattyú stb.)
A jobb felső sarokban lévő gyújtó trafó környezetét kell visszarajzolni, hogy lássuk milyen megoldással szaggatják a primer kört (tirisztor, tranzisztor, fet is lehet ott).
Ha van scannered tedd rá a panelt 600dpi-vel készíts képet az jobban látszik.
(#) Inhouse hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Sziasztok!

Hoztak egy Ariston Egis 24 CF kazán panelt, hogy lángleszakadás hibája van. Első szemrevételezésre kipukkant egy kondi (C15) azon a részen. Sajnos pont a tetején volt a jelzés. Szerintem 100nF (.1J400) 400V-os lehet, van egy hasonló kivitelű 22nF-os kicsit arrébb.
Szerintetek? Ha valakinek lenne ilyen kazánja ezzel a panellel és megnézné, az lenne aztán a kánaán. 400V-osom pont nincs itthon belőle...
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2019
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 7, 2019 / 1
 
Egy másik fórumon kaptam egy képet, amin még éppen látszik.
(#) Teaway válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
100nF/100V
(#) Inhouse válasza Teaway hozzászólására (») Márc 7, 2019 /
 
Köszi. A kérdés még akkor élt, amikor nem lehetett leolvasni a sérült feliratot, főleg a feszültségtűrést...
(#) danasom hozzászólása Márc 7, 2019 /
 
Sziasztok!

Fég cirkó SC24 thermisztorjának milyen értékűnek kell lennie?
(#) ButyiBa hozzászólása Márc 8, 2019 /
 
Sziasztok,
Buderus G124 állókazán 2107-es vezérlővel az alábbi hibajelenséget produkálja. Rendszertelenül elkezdett H18-as Égőrelé hibakódot dobálni. Megfigyeltem, hogy a hiba minden esetben akkor jelentkezik ha a kazán hoszabb időt van "éjszakai" üzemmódban vagyis éjjel és napközben amikor nem vagyunk otthon. Ha a termosztátot folyamatosan "nappali" módba teszem nincs hiba. Nappali üzemnél a kazán folyamatosan ki-be kapcsol de a kikapcsolás ideje jóval rövidebb mint az éjszakai módban. A hiba karácsony magasságában jelentkezett először. Az égőt kiszereltem kitakarítottam, de csak enyhén volt poros, korom nem volt sehol. A hibajelenség először csak nappal jött ( reggel 7:00-15:00 ig hétközben éjszakai üzem van) ezután 2 alkalommal már éjjel is bedobta és reggel már a hibakód fogadott. Minden esetben a TFI-812.2 mod10 vezérlón a gomb megnyomása után elsőre elindult, nem próbálkozott többször, láng tökéletes stb. Szemre a gyújtó trafó szikrája tökéletesnek látszik ( erőteljes és kék színű ). A fűtési szezon miatt nem akartam jobban belemélyedni, de mostmár szeretnék a végére járni. Felhívtam vagy 6-8 fűtés szerelőt de lepasszoltak, hogy már nem javít Buderust, nincs ideje stb. Végül nagy nehezen találtam egy illetőt aki kijön de csak a nyomásokat fogja ellenőrizni.
Átnézve lehetséges egységeket gyujtótrafó ( E3713), gyujtás vezérlő ( TFI-812.2 mod10 ) vagy a szelep ( Dungs BM 762-012 ) jöhet számításba. Esetleg van itt hozzáértő a fórumon aki találkozott hasonló jelenséggel ?
Előre is köszönöm
Üdv
ButyiBa
(#) Inhouse válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 8, 2019 /
 
Esetleg lángleszakadás hiba nem lehet? A lángőr részben alkalmazott kondi(k) elveszítik a kapacitásuk és először ritkán, majd egyre sűrűbben nem indul a kazán, mert nem érzékeli, hogy ég-e a láng. Aztán teljesen megáll, mert egyáltalán nem látja már.
(#) JZoli válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Ebben a kazántípusban 99%-ban a gyújtásvezérlő adja meg magát. Egy hőrelé van benne , meg egy kis panel ami a lángérzékelést és némi időzítést végzi. A hőrelé elhajlási ideje adja az időzítéseket, elsőre a ventilátor (ha van) és a gyújtás indul be ahogy hajlik el, kap villanyt a gyújtóláng égője, ha az begyújt némi időzítéssel később áramot ad a főégő tekercsének.A legtöbbször olyan hibája van, hogy a gyújtóláng szelepe nem kap villanyt. így már begyújtani sem tud, vagy a gyújtóégő olyan rövid ideig kap csak áramot, ami nem elég a láng érzékeléséhez, így a hőrelé továbbra is kap áramot és kiáll hibára, Ilyen esetben már csak a visszaállító gomb megnyomásával lehet újragyújtásra "késztetni", némi idő letelte után.
(#) mercike válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 15, 2019 /
 
volt benne részem! Dugd be fordítva a dugvillát a konnektorba... kíváncsi vagyok akkor mit tapasztalsz?
(#) Tibcsi33 hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Üdv segitséget szeretnék kérni.Van egy savio kazán használt most szereltük be.Szobatermosztát nem volt bekötve.Eddig egy időkapcsoló volt ami éjszaka kapcsolt.Bekötöttem.a termosztátot a régi vezetétkek helyére,biztit leverte.Vissza kötöttem direktbe ahogy volt hogy majd akkor müködik az időkapcsolóval ahogy eddig de nem.indul a kazán.Vezérlőpanel adhatta meg magát?Előre is köszönöm a válaszokat
(#) Tothjozef válasza Tibcsi33 hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Sajnos akkor a kisfeszültségi ágba kötötted be a nagyfeszültségi termosztátot így hibásodhatott meg vez.panel.
(#) Tibcsi33 válasza Tothjozef hozzászólására (») Márc 18, 2019 /
 
Javítható vagy lehet kapni panelt régi savio kombi kazánhoz?
(#) dcistisz válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 18, 2019 /
 
Esetleg ez is jólehet....
(#) Tothjozef hozzászólása Márc 19, 2019 /
 
Biztos javítható,de sajna én nem vagyok műszerész,én max a reléket-trafókat tudom kimérni.De volt már ilyen komment néz körül.
Következő: »»   218 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem