Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   283 / 312
(#) BlackForce válasza ferci hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Igazad van (nem vettem észre),de nem én rajzoltam.Egy fórumon találtam.
(#) hg1dmt hozzászólása Dec 21, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Gericom 16:9 monitorom.
Tegnapelőtt este kikapcsoltam, másnap nem indult.
5-8 másodpercenként bevillan a tökéletes kép, fél másodpercre.
És ebben az ütemben gyullad ki az üzemet jelző LED is.
Táphiba-e , és javítható?

Már megvettem az újat, tökéletesen üzemel, tehát egyértelműen monitor hiba.
(#) pipi válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 21, 2018 /
 
Lehet. Lehet egyszírű kondicsere, de lehet valahol zárlat/túláramfelvétel ami miatt leold a táp és újrapróbálkozik. Szedd szét
(#) deebo válasza hg1dmt hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Kondenzátor bajos, párszáz forintból javítható.
(#) hg1dmt válasza deebo hozzászólására (») Dec 22, 2018 /
 
Köszi. Kellemes ünnepeket minden fórumtagnak!
(#) asz157 hozzászólása Dec 24, 2018 /
 
Sziasztok,

Előre is Kellemes Ünnepeket.

Hozzájutottam egy LG Flatron W2420R-BN (RU) LED színhelyes (RGBA) monitorhoz. Tartozik hozzá egy úgy nevezett Spyder3 DataColor eszköz amivel újra lehet kalibrálni a színt. Persze ezt az eszközt életre nem tudtam sehogy se kelteni és a monitor supportja se segített nekem hogy honnan tudnám beszerezni a hozzá tartozó szoftvert és monitort driver-t, hogy működjön. (Magyar, Angol, Orosz support). Arra is gondoltam hogy lehet hogy nem szín elcsúszás és nem kalibrálási probléma van hanem inkább fizikai problémája lesz a monitornak. A monitor teljesen piros árnyalatban jelenti meg a képet, az alábbi linken látható a hiba: Videó
A felső a monitor az alsó egy IPS paneles laptop. Esetleg tudnátok tanácsot adni hogy mi okozhatja a hibát és hol érdemes kezdeni a hiba keresést? Természetesen minden kábel típussal kipróbáltam már és az összes beállítást végig próbálgattam. Az biztos hogy páréve még működő monitor volt mert használtam is. Bekapcsoláskor az LG logot úgy látom hogy teljesen jó fehér piros árnyalattal jelenik meg majd utána hirtelen sötétebb pirosra vált a fehér szín és végül egy halványabb piroson marad. Esetleg meghibásodott kondik okozhatják ez a hibát, vagy máshol kellene keresnem a problémát?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) bbalazs_ válasza asz157 hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Én úgy látom, hogy a zöld teljesen hiányzik (vagy a piros átveszi a zöld szerepét is). Kábelhiba vagy bent valami szakadás egy félvezetőnél?
(#) andy222 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Sziasztok! Van 1 lg monitor ami ezt produkálja. amikor lapozom az oldalt a zöld színű feliratok hirtelen felvillannak vagy ilyesmi. Mi lehet a gond? https://youtu.be/buE2yB0Y1l0
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2019
(#) yohnsee válasza andy222 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Szia!
Mindig is ilyen volt, vagy mostanában jött elő? Egyébként a videón nem tudom kivenni, mi a hiba. Nem csak lassú a monitor válaszideje, és zavarja a szemed?
Üdv
(#) andy222 hozzászólása Jan 11, 2019 /
 
Most vettem használtan. Amikor görgetem a google ban a találati listát akkor minden gördülésnél erősebben felvillan ami zölddel van írva aztán elhalványodik.5ms es. Mint a régi monitorom.olyan mintha elmosódna a felirat amikor görgetem. A youtube ilyen szarul adja vissza.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2019
(#) yohnsee válasza andy222 hozzászólására (») Jan 11, 2019 /
 
Ha van rá lehetőség, mindenképpen meg kellene mutatni az eladónak. Én, ahogy írtam, sajnos semmi értékelhetőt nem látok így felvételen keresztül.
Egyébként nem mondanám hibásnak így leírásból, mert ugye a gond csak a zöld színnel van. Ha a kijelző hibás lenne, az összes színnel baj volna. Először meg kellene próbálni másik bemeneti kábellel (ugyanolyan csatlakozóval) és ha van másik bemenete a monitornak, akkor azzal is. Ha ott is ilyen a kép, akkor lehet hiba a jelfeldolgozó részen, vagy egyszerűen ilyen a monitor.
(#) belfi2 válasza andy222 hozzászólására (») Jan 13, 2019 /
 
Szia!
Próbálj állítani a frissítési frekin, valamilyen irányban. Ha 60Hz-en van akkor fentebb , arra ami a legoptimálisabb és bírja a készülék.Mondjuk 75Hz-re .
(#) Borsy hozzászólása Jan 31, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Samsung 931 BW monitorom kint a műhelyben egy zenehallgatós gépen. Pár éve vettem piacon lomisoktól 3 ezerért, de nem működött. Szétszedtem, és a tápban az egyik kondi picit púpos volt. Nem vagyok szakértő, de mondom hátha az a baja, kiforrasztottam, és tettem bele egy másik ugyanolyan kondit. Mit ad Isten, pöc-röff indult! Újabban elkezdte azonban azt csinálni, hogy bekapcsoláskor nem indul el rögtön, hanem csak a ledet villogtatja az elején. Kell neki jónéhány perc, mire bekapcsol és képet ad. Gondoltam biztos fázik a műhelyben, így egyik nap behoztam, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, másnap pedig újból megnéztem a benti gépemen, de ugyanúgy csak percek múlva kapcsol be. Az az érdekes, hogy a benti monitorom, ami ugyanolyan, csak nagyobb (Samsung 226 BW, de kinézetre teljesen egyformák) pár éve teljesen ugyanezt a hibát produkálta. Először csak hűvös időben akart nehezen indulni, a végén már nyáron 30 fokban is kellett neki fél óra mire bekapcsolt. Akkor megnézettem egy tv szerelővel, aki meg is csinálta ha jól emlékszem olyan 8 ezerért. De erre a 3 ezres monitorra nem akarok több ezret költeni javításra, és amúgy is azt gyanítom, hogy a kondikkal lehet baj a tápjában, amiket én is ki tudnék cserélni újakra... Valakinek van ötlete hogy tényleg azokkal lehet-e gond?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) blasz válasza Borsy hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szia szedd szét és minden kondit cserélj ki benne megjavul majd.
(#) Borsy válasza blasz hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Mindenképp megpróbálom, köszi!
(#) dudi1984 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem!
Van egy BENQ Monitorom és folyamat ki-be kapcsol.
Akkor is,ha az asztali gép nem üzemelt.
Mi lehet a próbléma szerintetek?
előre is köszönöm a válaszokat!
(#) yohnsee válasza dudi1984 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Szia!
Sokminden lehet, először a táp részen kellene szétnézni. Mérni, hogy megvannak-e a feszültségek, és nem-e esnek be terhelés alatt.
(#) dudi1984 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Holnap szét szedem,bele lesek,de sajna mérő eszközöm nincsen
Remélem semmi komolyabb baja nincsen,mert szeretem ezt a monitort
(#) dudi1984 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
köszönöm a válaszod yohnsee!
(#) yohnsee válasza dudi1984 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Egy multiméter a minimum ilyenkor. Szemrevételezéssel egyedül a púpos kondikat fogod max. kiszúrni.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
Sziasztok

Az milyen hibára utal, ha bekapcsolás után, kb 30-40 másodperc után kikapcsol a háttérvilágítás, ki-be kapcsolás után kevesebb, majd újra bekapcsoláskor még kevesebb ideig működik.
ic adatlapja
12Volt amiről megy az inverter, az nem változik, az ic enable lábán folyamatos 5 volt van.
Nekem az a gyanúm, hogy a csövek vannak oda, de annak nem hidegen kéne nagyobb áramot felvenniük? Itt pont fordítva, hidegen megy a legtovább.

Nordmande TV, 6db csöve van.

Üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) lithium hozzászólása Feb 26, 2019 /
 
Sziasztok!

Mi okozhatja a mellékelt fotón látható chili monitor hibát? Az lcd ment tönkre, vagy a vezérlő? esetleg v.mi más? (egyébként win10 asztal látható... alul halványan még a tálca is felfedezhető! )

rm2.jpg
    
(#) elektroncso válasza lithium hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Amikor én ilyennel találkoztam az LCD panel törés volt. Nem keresztbe volt repedve, hanem az egyik sarkában volt megsérülve.
(#) Sponge72 hozzászólása Márc 8, 2019 /
 
Sziasztok!

Be döglőt a gyerek LG flatron w2453v-pf monitora, gondoltam hogy a táp részével lesz a gond mert egyszer már cseréltem kondikat benne. most is ott volt a gond. Ki is cseréltem mindet biztos ami biztos.
Csak egy bibi volt nem kaptam 0.22µF 50v-os kondit csak 100v-os azt tudom hogy nagyobb lehet az értéke a kondinak csak kisebb nem de lehet hogy rosszul tudom. Valaki tudja pontosan hogy van nem szeretném még jobban tönkretenni a tápot.
(#) bbalazs_ válasza Sponge72 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Inkább 220µF lesz az, nem?
Jó bele a 100V-os is, csak a mérete stimmeljen.
(#) deebo válasza Sponge72 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Nyugodtan belerakhatod a 100c-ost, 50-est nem is kapni már.

bbalazs

Az valóban 0.22uf a visszacsatolást hivatott lassítani, ha jól emlékszem.
(#) Sponge72 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat.A kondi pontos paramétere 0,22µF 50v 105c. Már ki is cseréltem de valami nem ok mert egyszer bekapcsol azt utána nem indul csak sok idomulva lehet újra éleszteni.
(#) BlackForce válasza Sponge72 hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
Bekapcsol és úgy marad,amig ki nem kapcsolod,vagy rövid időre beindul,majd elalszik és utána nem indul?
(#) RockFonok hozzászólása Ápr 17, 2019 /
 
Sziasztok!

LG L194WT LCD Monitorom.
Monitort nem szoktam ki kapcsolni csak a gépet, akkor a monitor tetején halom a belsejéből hogy serceg nagyon halkan, KB 2 honnapja hallom ezt, ha kikapcsolom a monitort akkor más hangot add ki.

A másik gond az hogy 10 perc után a gép alvóba teszi magát, és a monitor elsötétül, de ha meg mozgatom az egeret akkor pár mp-ig a monitor vibrál a képe egy kicsit, de ezt már régóta csinálja.

Hamarosan meg adja magát?
Vegyem szervizbe?
Mi lehet a baja?

Előre is köszönöm a segítségeteket.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2019
(#) deebo válasza RockFonok hozzászólására (») Ápr 17, 2019 /
 
Ezek általában kondenzátorbajosak. A vibrálás csak interferencia a háttérvilágítás és a képfrissítés között, valószínűleg meg is fog maradni, de nem kell vele foglalkozni.
Következő: »»   283 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem