Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   209 / 259
(#) Greg1021 válasza Greg1021 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
És esetleg ilyet hozzé mert úgy néz ki ez adta meg magát
(#) proli007 válasza Greg1021 hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Hello! A nyák nyilván nem kell hozzá, csak a Reed cső. Pld.. De a méretét ellenőrizd le, hogy mekkora kell bele.
(#) AzIgaziCsaby válasza arduinoforever hozzászólására (») Feb 9, 2019 /
 
Úgy néz ki, megvan a bűnös. Már meg is rendeltem az új ürítőszivattyút.
Köszönöm a segítséget!
(#) fulcsii válasza AzIgaziCsaby hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Nekem is hasonló hibám volt és kiderült, rossz helyen keresem a hibát. A lefolyó szifonnál az üritő cső csatlakozásnál volt dugulás. Fura a kialakitása és rizsszemek elakadtak. volt, hogy kiengedte a vizet, de volt, hogy el tömitette.
(#) balazs0930 hozzászólása Feb 10, 2019 /
 
Sziasztok!
Ura itt! Hogy ez jó e vagy rossz nem tudom! Már egyszer sikerült az oldal segitségével megoldanom egy problémát hátha most is így lesz! A gép a FAGOR '1LF-017IX! A probléma F9 hiba! A hozászolásokban rendszerint az alternátor hiba merül fel hogy tudom kiszúrni hogy valóban ezzel van gond?Inkább mechanikában vagyok otthon de mondjuk alapvető méréseket eltudok végezni ha kell és tudom az értékeket is!A hiba leírása röviden a következő: elindul a mosogatás elsőre a hangok alapján szivattyú indul majd vizet tölt majd mosogat az alternátor kattog és úgy 8-10 perc után elhalhat és az alternátor kattog és kattog majd F9 hibával meg áll és sípol! Ha kinyitom gőzölög és víz nincs leszivattyúzva teljesen majd P1 programra teszem elszívja a vizet de általában nem megy végig az 1 program sem. Ilyenkor ha újra indítom bármelyik programmal csak a szívatyauzást hallom és utána az alternátor kattogását és F9! Előre is köszönöm mindenkinek aki végigolvassa és esetleg jó ötlettel megoldással segíteni próbál nekem!
(#) AzIgaziCsaby válasza fulcsii hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Nálam ez első körben ki lett zárva. Lekötött csővel, vödörbe ürítve ellenőriztem, mivel az i20 hiba kifolyócső dugulásként van leírva a dokumentációban. Csak hát a hiba becsapta az elektronikát.
(#) arduinoforever válasza AzIgaziCsaby hozzászólására (») Feb 10, 2019 /
 
Gondolom, akkor melegen szakadást mutatott?!
(#) fulcsii válasza AzIgaziCsaby hozzászólására (») Feb 11, 2019 /
 
Szia! Nos igen! Lehet nem volt egyértelmű amit írtam.
Nekem is ez volt. Aztán kiderült, hogy az a csonk van eldugulva, ahol a mosogató szifonhoz csatlakozik. Ha a csövet levettem, nekem is kifolyt a víz. csak a lefolyóba nem tudott bejutni.
(#) AzIgaziCsaby válasza arduinoforever hozzászólására (») Feb 11, 2019 / 2
 
Igen. Aztán még aznap megrendeltem az új szivattyút, ami ma meg is érkezett. Örömmel jelentem, hogy beszerelődött és a gép ismét hibátlan.
(#) z.kiss.z hozzászólása Feb 17, 2019 /
 
Sziasztok Mesterek!
Segítségeteket kérném a következő probléma megoldásában.
Van egy Whirlpool ADP4425 mosogatógépem aminek a sóhiány visszajelző lámpája folyamatosan világít.
Sót töltöttem bele, de ez nem segített. Tudnátok tanácsot adni, hogy hol keressem a hibát?
Ha tudnám, hogy a regenerálás rendesen lefut akkor nem is foglalkoznék vele.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) olika76 hozzászólása Feb 19, 2019 /
 
Kedves Elektronikások!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Whirlpool ADP 4737-es mosogatógépben az F7-es hiba miatt kivettem az átfolyás érzékelőket. Egyértelműen a reed csövet kell cserélni (a labirintus teljesen tiszta, a kis járókerék szinte magától is indul, könnyedén). De itt vagyok bajban. A külső méretei a két panelon a reed csöveknek: átmérő 2,5mm mindkettőnél, de a hosszuk 14 és 19mm. Nem tudom, hogy ezeket milyen tartományban kell néznem, mert van olyan ami 15-20AT és van olyan is amely 20-30AT. Milyenek legyenek? Mekkora feszültséget kapcsolhatnak ezek?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: olika76
(#) palko0125 válasza olika76 hozzászólására (») Feb 20, 2019 / 1
 
Szia!

A méretük nem igazán számít, ha be tudod rakni a nagyobbat a helyére. A 15-20AT úgy tudom a mérési tartományt jelenti, vagyis, hogy mekkora mágneses erőtér szükséges a működtetéshez (de ebben nem vagyok biztos) tehát a kisebb tartományt javasolnám, mivel a kerékben nagyon pici mágnes van. Tedd a 15-20AT a méret meg minél közelebb legyen az eredetihez.
Én már raktam be ilyet is olyat is, mindegyik megfelelt, nem volt különösebb baj velük.
Üdv, Palkó.
(#) biokill válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Nem kapkodtam el, de végre sikerült kis időt szánnom rá, és jó lett! Diódák, elkó, ellenállás és IC csere volt. A kondik közül az egyik rossz volt, bár szemmel nem látszódott, így az okozta a hibát valószínűleg... Mindig ezek a fránya elkók!

Köszönöm a segítséged, mégegyszer!
(#) olika76 válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 20, 2019 /
 
Kedves palko0125!

Köszönöm az információt. Én is hasonlóra gondoltam, de nem volt semmilyen tapasztalatom. Pontosan ez a megerősítés kellett.

További szép estét!

Üdvözlettel: olika76
(#) meke hozzászólása Feb 25, 2019 /
 
Sziasztok!

A mosogatógép leverte többször a biztosítékot. Szétszedtem, és a fűtőbetét csatlakozója van szétégve. rendeltem másikat, de a csatakozó ellendarabját (a képen fekete) nem tudom beszerezni.
Lehet jó megoldás ha sima kábelsaruval dugom össze?
Esetleg valami ötlet, hogy ez mitől éghetett így szét?
Hotpoint Ariston LV465A IX.C/HA

Köszönöm,
Zsolt
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2019
(#) botesz válasza meke hozzászólására (») Feb 25, 2019 / 1
 
Csúszósaru+ műanyag vagy gumi szigetelés a sarura. Hogy mitől ég szét?Vékony a keresztmetszet meg a saru is olyan amilyen(semmilyen).
(#) Macsek71 hozzászólása Márc 9, 2019 /
 
Sziasztok!

Whir**l motyogtatógépünk újabban nem dobja be a mosószer-kapszulát. Az ajtó kinyílik ( hallani a csattanását is) de a vegyszer a rekeszben marad ...

Merre keressem a hibát ? A rekeszben lerakódást, sérülést nem találtam... a "tablettára * " gyanakszom az tapad meg valamiért ...

Átmeneti megoldásnak jó, ha mosogatás előtt bedobom a mosószer-tömböcskét a gép aljába ?


* másik fajta szert használunk, a régin vízben oldódó fólia volt, a mostanit le kell használat előtt vetkőztetni
(#) kovszabolcs válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Szia! Nem szeretnék okoskodni. Nekem olyankor volt ilyen, amikor valami a mosogatószer ajtaját akadályozta. És igen, akkor is kattant, de nem nyílt ki teljesen. Például a felső kosárba rosszul berakott eszköz, illetve a felső kosár magassága együtt nem volt szerencsés (lejjebb raktam a kosarat). És a víz sem tudta bemosni a tablettát. Én úgy jöttem rá, hogy lassan nyitottam ki az ajtót és akkor vettem észre, hogy a mosogatószer ajtaja akkor nyílt ki rendesen. Ez a felcsapódó ajtóra érvényes amit mondtam.
(#) kovszabolcs válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 9, 2019 /
 
Még egy, szerintem bedobhatod. Oda esne magától is
(#) stenglt hozzászólása Márc 17, 2019 /
 
Szervusztok!

Segítséget kérnék egy Bauknecht OBUO Super EcoX DWL-DEA701-B 859991027980 típusú mosogatógép tesztprogramjának elindításában.
(#) zsoika válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Na eddig bírta. Szeptemberben volt cserélve, napi egy mosogatással.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2019
(#) gabika72 hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Fagor LF 65 It mosogatógépem f9 hibával leállt folyamatosan. Itt volt egy pár remek tanács, hogy ilyen esetekben nagy valószínűséggel az alternátor a ludas. Mosogatógépet oldalra billentettem alternátort kiszedtem, szétszedtem és valóban az érintkezők szénfeketére voltak szennyeződve. Alternátort visszaraktam gépet alapállásba helyeztem majd indítottam volna de a gép nem indul. Ki be kapcsoló gomb működik, a visszajelző lámpák működnek (só és öblítő) de programot nem lehet váltani (65 fokon áll a led) illetve a gép ajtócsukásra sem indul.
Vezérlőpanelt megnéztem, hogy esetleg a szerelés során beázott de teljesen száraz.
Valakinek valami ötlete van, hogy mi lehet a probléma?
(#) Dino71 válasza zsoika hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
hát ez szomorú. Dobsz róla egy fotót? Mennyire ment szét? Ilyenkor már nem is mosogat rendesen? Mert ha csak szakadt attól még lehet jó egy darabig. De tényleg nem kellene szétmenni neki. Nem lehet, hogy sorjás a műanyag csonk ami bele csatlakozik??? Azt próbáltad már megcsiszolni? vagy cserélni?
(#) carlo111 hozzászólása Márc 25, 2019 /
 
Helló, sziasztok!
Tud valaki segíteni? Van egy 10 éves Bosch Elektronic mosogatógépünk és az utóbbi időben fura zajt ad mikor indítom.Pontosabban elindítom és miután szivattyúz vagy a maradék vizet kinyomja akkor csinálja egy kis ideig ezt a zörgő hangot,+ a program felénél is kb. Ezenkívül a 30 perces program 55 percig megy (felírtam mikor indítottam és mikor állt le) és elvileg ez a rövid program 35 fokos lenne, de mikor kinyitom kb 80 fokos gőz jön ki a gépből. Szépen el mossa az edényeket, fel is fűti a vizet és ki is nyomja a gépből, de valami nem okés.
A mágneskapcsolójával lehet a baj, vagy valami más???
Ha tudtok segíteni előre is köszi.
(#) zsoika válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Megnéztem és nem sorjás. Egyszerűen az a baja, hogy túl kemény a gumi a hollandin. Szilikonból kéne lennie...szerintem. Gyárilag úgy van kialakítva, hogy egy kicsit tölcsér alakú a gumi...így jobban becsusszan, de kifelé húzva meg begyűri és mivel merev gumi, így szakad.
A gumi fölül teljesen elvált a hollanditól és alul meg már hiányzik egy darab...csak a két oldala tartja. Ilyenkor kb 1-2 hét és leszakad az egész.
Azt még nem is írtam ,hogy évek óta nem nyomom be a helyére a felső tálcát (emiatt az ajtót egy kicsit nyitva is kell hagyni), csak ha indítjuk a mosogatást ...ezzel is kíméljük a gumit. Ha nem így tennénk és minden alkalommal (ha teszünk bele naponta többször egy-egy bögrét) ki-be dugdosnánk a tálcát , akkor még ennyit sem bírna.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2019
(#) gabika72 válasza gabika72 hozzászólására (») Márc 27, 2019 / 1
 
Megoldódott a problémám: kevés pára került a csukódásérzékelő elektronikához, kiszárítás segített rajta.

Az F9 hibáról összefoglalva: Az alternátor motor lapátkerekét szétszedve (a középen lévő kis lyukon keresztül hozzá lehet férni a két kis körömhöz ami a lapátkereket fogja) hozzáférünk a szimeringhez. Mivel ezt a szimeringet szinte lehetetlen beszerezni, marad a gányolás. Alapesetben elég alaposan megtisztítani a szimeringet és a tengelyt majd zsírban összerakni az egészet. Az érzékelőket se hagyjuk ki a tisztításból, csiszolóvászonnal kezeljük meg őket alaposan (a végén tisztítószeres ronggyal töröljük át a finom kis fémrészeket az esetleges zsíros szennyeződések miatt). Szárítás, mehet össze a házrész.
Én egy hangyányi szilikonzsírt is raktam a fekete házrész kis peremére, és úgy raktam össze a ház tetejével.
FIGYELEM: A ház tetejét gondosan pattintsuk a helyére, úgy, hogy a forgó kerék bütykei "üres" állapotban legyenek, ellenkező esetben a bütyök ráül a piros színű érzékelő tüskéjére, és erős nyomásra akár le is törheti.
Komplikáltabb esetben, a tengelyre zsugorcsövet (7mm) melegítve vastagítsuk meg az átmérőjét, ezáltal jobban illeszkedik a szimeringgyűrűhöz.
Extrém esetben
(#) kovacspista hozzászólása Ápr 1, 2019 /
 
Helló mindenki! Van egy BOSCH mosógép, nem melegít. A betét jó. Kérdésem, hogy a betét talpában lévő termóelem alap helyzetben rövidzárat kell adnia, vagy valami más értéket, esetleg szakadást??
(#) mkk68 hozzászólása Ápr 2, 2019 /
 
Sziasztok! Újra itt vagyok sajnos. van egy miele novo stella plus gépem. Nem ifjú már, de szépen dolgozott. tegnap program közben, úgy félúton, nem ment tovább. csak zúg, szerintem szivattyúzza a semmit. ha belelocsolok vizet, azt szépen kinyomja. stop gombra sem áll le. zu/ ablauf villog. mi lehet szegénnyel? köszi a segítséget
Kriszti
(#) Tityi válasza kovacspista hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Szia!
Hőmérséklettől függően különböző ellenállást kell,hogy mérjél rajta. Nézd meg,hogy áramot kap-e a fűtőszál! Ha nem,akkor ellenőrizd a panelon lévő fűtőszál reléjét,forrasztásait!
(#) Tityi válasza mkk68 hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Szia!
Pucold ki a szűrőjét és a légcsapdát első kőrben!
Következő: »»   209 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem