Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 10
(#) breeemaster hozzászólása Ápr 13, 2019 /
 
Lehetséges hogy ez végett nem szol? Vagy hol tudom leellenörizni a bejövö jelet hol akad el?
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
Elsőként gondosan ellenőrizd, hogy jól raktad-e össze a készüléket!
A méréshez a service manual 25. oldalán látható ábra nyújt segítséget, ahol a fő elemek kapcsolta látható.
Alap esetben jelgenerátort kötsz valamelyik bemenetre és szkóppal követed meddig jut el. Ennek hiányában a hangszórót hallgatod és a végerősítő bemenetétől visszafelé haladva viszel be mérőjelet. Szerencsésebb jelgenerátorral 1k ellenálláson keresztül, mint fémes tárggyal tapogatni a jelvezetéket.
(#) roozsa hozzászólása Ápr 19, 2019 /
 
Sziasztok! TX-SR505 erősítő tökéletesen működött,kikapcsoltam bekapcsoltam standby led kialszik,majd vissza standby. Relék nem kattognak,nem történik semmi a kijelzőn sem. Valakinek ötlet? Kösz.
(#) rascal válasza roozsa hozzászólására (») Ápr 20, 2019 / 1
 
Szia! Ezeket már letöltötted? Bővebben: Link. Ha szerencséd van, akkor valahol a tápellátás környékén szállt el valami, amit még van esély megtalálni, és nem valamelyik csoda IC adta meg magát.
(#) roozsa válasza rascal hozzászólására (») Ápr 20, 2019 /
 
Köszönöm a gyors segítséget. A hálózati táp panelen egy relé adta meg magát. Gyógyítottam és ismét szól a hatlövetű. Kösz.
(#) rascal válasza roozsa hozzászólására (») Ápr 20, 2019 /
 
Szívesen!
(#) breeemaster hozzászólása Ápr 23, 2019 /
 
Halika! Kicsit tovább jutottam a problémámmal de sajna nem találom a hibás eszközt. A Q921 feszszabályzo kimenöje és a test pont között találtam zárlatot. Kivettem és az ezköz jo de a panelban benne marad a zártlat. A tunert és a másik kártyát is kivettem de továbbra is zárlat. Q571 et is kivettem de még mindig zárlat a nyákon. Kissé eltévedtem ezek után a nyákon és nem tudom merre tovább. Segits légyszi.
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
Sajnos nem találom ezt a pozíciószámú alkatrészt a dokumentációban.
(#) breeemaster hozzászólása Ápr 24, 2019 /
 
28. Oldalon találtam meg!
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Megtaláltam, kiderült egy másik Onkyo rajzát néztem az előbb.
A +12 V több csatlakozóhoz is eljut a rajz szerint. Azok bontható csatlakozók?
(#) Peti98 hozzászólása Ápr 29, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!
Már írtam ide korábban egy Onkyo TX-SV373 erősítőmmel kapcsolatban, akkor a probléma az volt, hogy bemelegedés után 2 végtranzisztor kifejezetten melegedett, majd A csatornára kapcsolva (A: 5.0, B csak sztereó) az egyik relé folyamatosan kattogott, és lekapcsolta a hangfalakat néha. Végül ez a 2 zárlatos lett és egy ellenállásnak az egyik szára is ki volt jőve a nyákból. A zárlatot nem volt egyszerű megtalálni, de megbízható szakembernek sikerült ezeket kicserélte. Viszont bosszantotta, hogy melegedett olyan 70-80 fokra ezért végigmért mindent, de nem talált problémát sehol, de most a relé sem kattog, csak melegszik. Tudom, hogy alapból is melegszik, de nem ennyire (mikor hibátlan volt akkor szinte nem is melegedett). Viszont most egyből bekapcsolás után melegszik terhelés nélkül is, ami már nem normális. Olvasgattam a nyugalmi áram után, lehet hogy azzal lenne probléma? Állítani kellene rajta? Ezekhez már nem értek, és nem tudom ebben lehet e ilyet állítani. Csak elég zavaró, hogy ennyire melegszik, mert melegít mindent.
(#) reloop válasza Peti98 hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Szia! Vedd nullára a hangerőt és válaszd le a hangszórókat!
Vannak a végtranzisztorok mellett fehér 3 lábú kerámia ellenállások (0,22x2). Az egyik csatornánál ez két darabbal lett pótolva. Az ellenállás két szélső lábára tedd a tapogató csúcsokat és mérj feszültséget, mV nagyságrendű értéket várunk. Amelyik csatornánál több mint 10 mV-ot mérsz, állítani kell a trimmer poti segítségével. Leveheted 8 mV-ra is.
A két mérőcsúcshoz és a trimmerhez három kéz kell, kérj segítséget, vagy tegyél csipeszt a mérőzsinór végére!
(#) breeemaster válasza reloop hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Azok panelra mennek. Ezeket a panelokat kivettem. De a nyákon ott maradt a zárlat! Q301-Q307 ig lévöket nem szedtem még ki. Bár nem tudom egyáltalán azok tudnak e zárlatosak lenni.
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Nézd meg van-e átkötés ebben a zárlatos ágban, amit könnyen meg tudsz bontani. A megbontás végein látod merre melyik irányban keresendő a zárlat. Átkötés hiányában a vezetősávot kell átvágnod. A mérés elvégzése után egy óncseppel kijavítható a vezetősáv megszakítása.
Térképezd fel a 12 V vezetősávját és felezéssel szűkítsd a kört ahol a zárlat lehet!
(#) breeemaster hozzászólása Máj 5, 2019 /
 
Köszönöm a tanácsot ráprobálok! Bár már nekem is ezen járt az agyam hogy hogy tudnék szakaszolni!
(#) ONKYOS válasza Peti98 hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Üdv, segítek neked, nem kell eltekergetni semmilyen potit, hanem a hibás alkatrészt, félvezetőket kell kicserélni, első körben, azután méréssel továbblépni.
(#) breeemaster válasza reloop hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Szia! A hiba meglett. Be volt csöppenve a nyákra némi cin! Jol elbasztam sajna.... A problémát elháritottam! A zárlat eltünt de sajna a +12V helyett -0.6V ot csinál..
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
A Q921 feszültségstabilizátor volt a +12 V forrása, ha jó látom. Nem csak az előtte lévő R923 ellenállás szakadt meg?
(#) breeemaster válasza reloop hozzászólására (») Máj 8, 2019 /
 
Megnéztem az ellenállást de nem ő a ludas. Nem is kap a Q921 se a Q923 betápfeszt. Honnan kap az egész? Merre menjek szerinted?
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2019
(#) breeemaster válasza breeemaster hozzászólására (») Máj 8, 2019 /
 
Nah meglett... az egyik forrasztási pont letört a nyákrol. Elindult és müködik a készülék! Nagyon szépen köszönöm a segitséged reloop!
(#) reloop válasza breeemaster hozzászólására (») Máj 8, 2019 /
 
Ügyes vagy
(#) breeemaster válasza reloop hozzászólására (») Máj 8, 2019 /
 
Nemsokára a technics forumon írok ha nem jön össze amire gondoltam egy másik erősítővel kapcsolatban! Ha összejön megírom oda a tapasztalatom!
(#) cloud9 hozzászólása Dec 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Meghalt a videókártyám és tönkretette a monitorom a hdmi portját a tv-m teljesen meghalt mert az is rá volt kötve hdmi-re a tv-re rá volt kötve az onkyi 414 erősítőm és ott is lettek problémák. A digitális bemenetek csak akkor szólnak ha fél órát ki van kapcsolva és azon a csatornán kapcsolom be. Ha elkezdem váltogatni akkor már utána nem szól. Úgy látom a jelet fölismeri csak nem szól. Valakinek valamilyen ötlete?
(#) jimmi12 hozzászólása Jan 10, 2020 /
 
Sziasztok,

Egy másik topikban már futottam egy kört sajnos kevés sikerrel, gondoltam teszek egy itt is egy próbát.
Nem régiben hozzám került egy Onkyo-TX7430-as, eredetileg a doboz miatt vettem meg, de bujkál bennem a kisördög, hogy feléleszteném. A készülék eléggé hiányos, nincsen benne trafó, hiányoznak a végfok tranzisztorok, egy LC7818 IC és a TU001-es (TFFG3E111X) tuner modul. Több helyen nézegettem alkatrészeket hozzá és a TU001-es a legnagyobb probléma, sehol nem találok ilyen modult. Esetleg itt valaki tudja (vagy akad elfekvőben) , hogy honnan lehetne szerezni vagy érdemes-e foglalkozni vele?
(#) gaabi777 hozzászólása Jan 19, 2020 /
 
Sziasztok,

Egy Onkyo TX-SR702E erősítővel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, melynek a problémája a következő:

Bekapcsolás után Auto Sp Setup? üzenet jelenik meg a kijelzőn, amiből kilépni nem lehet és elindítás után sem jár sikerrel. Hangot nem ad egyáltalán és reset sem oldotta meg a problémát.

Minden ötletet szívesen fogadok. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

Üdv, Gabi
(#) Imi68 hozzászólása Jan 21, 2020 /
 
Sziasztok!! Onkyo Tx-Nr 509 erősítő. Végfok csere után,Soros égőről indítanám,de nem indúl a soros égő a dugvillánál van . Tehát a készenléti táppal soros ! Kérdés hogy így elkellene-e indúlnia ? Vagy az erősítő főpanelen lévő biztosítékkal tegyem sorosan az égőt? Köszönöm előre is a segítséget!
(#) reloop válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 1
 
Szia! A doksi szerint a segédtrafó panelján van egy biztosíték a főtrafó számára. Annak a biztinek a helyére kötném az izzót.
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Azért nem tud indulni , mert az izzó beterheli annyira a segéd táprészt , hogy az RL 901 nem tud meghúzni.Igy a T901 nem is tud múködni.
Igen valóban reloop társunknak igaza van , hogy az F901 helyére célszerű kötni az izzót .De figyelni kell a jelölésre a rajzon.
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Sziasztok! Utólag nekem is furcsa volt a kérdésem,készenléti elé égőt tenni!Úgy tettem ahogy javasoltátok! Sajnos nem indul,a relé kattan az égő villan,és így tovább 2mp-ente.Azért hozták mert nem adott ki hangot egyik csatornán sem. Méregettem a végfok Ic-t, persze lecsúszott a tüske. Merre indúljak a hiba keresésben? Grétz-ek jók!
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 22, 2020 / 1
 
Akkor ott valamelyik végfok ic halott , de az is lehet , hogy mind kettő.Meg kellene szüntetni a végfok ic - k tápellátását .A P6901B , és a P6902B pontokon .És utána bekapcsolni a készüléket , úgy már be kell ,hogy kapcsoljon.
Következő: »»   6 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem