Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Főzőlap hiba
 
Témaindító: vpmail, idő: Jan 20, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) levaitamas válasza pistike79 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Köszönöm a tanácsaidat, megvizsgálom alaposabban és majd jelentkezem.
(#) ldan17 hozzászólása Feb 21, 2014 /
 
Sziasztok
Egy furcsa hibám van egy BOSCH főlőlapnál.
A hiba hogy ha az érintő gombok melletti nagy betét működik átmelegednek a gombok.
A tulaj szerint ha hosszabb ideig használja kikapcsolni se tudja olyan forró a felület.
Másik 2 ilyen lapról is tudok amire ez a panasz, tehát nem egyedi hiba.
Arra gondolok hogy nem jó a termosztát és túlmelegszik a felület amit már nem tud szigetelni a kerámia lap és átvezeti a meleget.
Javított már valaki ilyet?
(#) levaitamas válasza ldan17 hozzászólására (») Feb 21, 2014 /
 
Fél éves lapnál ugyan ez a jelenség. Szerintem aki tervezte nem szokott főzni. Nem értem, hogy mi az oka, hogy a legnagyobb teljesítményű lap a vezérlés mellé került.
(#) banditeam hozzászólása Júl 3, 2014 /
 
Sziasztok. Hozzám került egy Whirlpool AKT 310 IX tipusú főzőlap (230V ,3,5 Kw).
Az én nagy problémám az vele,hogy ha mindkét "főzőlap"-ot használom szikrázik egy bazinagyot a dugasznál(dugaszt lecseréltem már,úgyhogy azzal midnen rendben),de a bíztosítékot nem "veri le"(25A automata bíztosíték). Sajnos a belső szerelés csak 1,5 mm2-es réz vezetéken jut el hozza és nincs lehetőségem kicserélni legalább 2,5mm2-re,mert régi épület és a jóég tudja,hogy hogyan csinálták meg még anno Noé idejében.
Megpróbáltam azt is,hogy más nagyobb fogyasztóval terhelem le a vezetéket ( hasonló főzőlap,mint ez) ,és kifogástalanúl működik vele.
Véleményetek szerint mivel lehet a gond,mert gondolom,hogy benne van valami "gebasz".
Előre is köszönöm,várom az ötleteket(segítsetek kérlek,mert egy csodaszép lány várja a megoldást tőlem,de ez az én parányi "szaktudásom" meghaladja).
(#) krissz555 válasza banditeam hozzászólására (») Júl 3, 2014 /
 
Én tapasztalatom az, hogy gyári dugvilla és dugalj nem bírja ezt a teljesítményt. Két dolgot szoktam javasolni:Mivel hosszantartó nagy terhelésről beszélünk.
-Dugvilla levág, konektor ki, Wago vagy sorkapocs
-vagy hívja a szakszervíz emberét aki "szakszerűen beköti"(bedugja és füstöl), így övé a felelősség.
Csak a dugvilla levágásakor ugrik a gari általában. Vagy tőből kiköt a gyári vezeték és helytte bekötöm a megszakítatlan kismegszakítótól érkező vezetékemet.
Javaslom 16C vel biztosítani azt a 1,5mm2 vezetéket, ha nem bírja a kettő lapot egyszerre, érdemesebb belenyugodni mielött baj történne.
Ez az én véleményem, tapasztalatom.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2014
(#) banditeam válasza krissz555 hozzászólására (») Júl 3, 2014 /
 
Köszi szépen!
(#) csakoo hozzászólása Feb 24, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni egy Miele KM 500 EDST kerámia főzőlap hibájával kapcsolatban. A főzőlap a terhelés függvényében egy idő után kikapcsol. Minél nagyobb hőfokon használjuk, vagy minél több van egyszerre bekapcsolva annál hamarabb. Mostanában már alig tudjuk használni emiatt, a hiba egyre hamarabb jelentkezik. Egy szakember az elektronika hibáját mondta egyértelműen és a javításra is adott árat látatlanban, ami igen drágának tűnik 35.000 Ft. Nem cserét mondott hanem javítást, a hiba elég általánosnak tűnik ahogy beszélt róla. Szeretném megpróbálni megjavítani, van valakinek tippje esetleg, hogy hol kell keresni a bajt?

Köszönettel, Bence
(#) zenetom hozzászólása Máj 23, 2015 /
 
Hali!
Ért valaki az indukciós tűzhelyhez?
A jobb alsó főzőlapot kapcsoltam be (a képen ez balról a 4.) egy picit melegedett az egény alja, de aztán lekapcsoltam, mert inkább előtte megkérdem, hogy mit érdemes ezekkel kapcsolatban tudni.
Továbbá, a csatolt képen a főzőlapon egy idő után bekapcsolt egy piros fény, az mit jelezhet? Illetve a további két kapcsolóval mit lehet állítani? Gondolom a jobb szélsővel a sütő hőfokát, a másikkal meg a légkeringetést.
Szerk.: sajnos csak annyit tudok róla, hogy Whirlpool, a pontos típusa valószínűleg a hátulján van, de ahhoz nem férek hozzá.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) botesz válasza zenetom hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Ez egy sima kerámialapos tűzhely.A piros fény azt jelenti hogy még meleg a lap amit az előbb bekapcsoltál.A másik kettő a sütőé.A sütési hőfokot illetve a sütés módját(alsó felső sütés légkeveréssel vagy nélküle...stb) tudod beállítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) zenetom válasza botesz hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Köszi a választ!
Szerk.: Köszi Sebi!
Ja akkor ez nem indukcós.. Akkor mehet rá bármilyen edény.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
(#) botesz válasza zenetom hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Ennél mindegy csak fém legyen!
(#) botesz válasza zenetom hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Ez nem indukciós itt mindegy hogy milyen edényt teszel rá.A lényeg hogy kb stimmeljen a főzőlap és az edény mérete.Tehát a nagy edényt a nagy lapra kicsit a kicsire.Ami még fontos lehet hogy az edény alja vízszintes legyen és ne domború.
(#) zenetom válasza botesz hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat!
(#) botesz válasza zenetom hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Nincs mit!
(#) pherbiehu hozzászólása Jún 19, 2015 /
 
Sziasztok,

van egy Fagor főzőlapunk, nem indukciós, sima üvegkerámia 4 zónás érintőkapcsolós. Egyszerre 3 zónát kapcsoltunk be, majd kis idő múlva pukkanás, villanyóránál kismegszakító leoldott. Főzőlap alól égett szag.
Vissza bekapcs, 1 zóna bekapcs, kis idő múlva kismegszakítót újra levágta.
Kiszereltem és a mellékelt látvány fogadott, azaz a falból jövő vezeték N szála a csatlakozódobozban a csavarnál megolvasztotta a műanyagot. A képeken ld. a feketére színeződött csavart.

Tippem, hogy azért, mert az összesodort rézvezeték forrasztva (ónnal befutatva) volt. Jól tudom, hogy szigetelt érvéghüvely a korrekt szerelési megoldás?
10 éve megy a készülék egyébként hibátlanul.

Remélhetőleg más baj nincs, csak a csatlakozó dobozt kell cserélni és a vezetéket érvéghüvellyel ellátni. ( 3 fázis + N + PE, a főzőlaphoz tartozó 3 pólusú kismegszakító Moeller CLS6-C16/3 , a főzőlap összteljesítményfelvétele pedig 6.3kW 11A/fázis)
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
(#) levaitamas válasza pherbiehu hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Jól gondolod, érdemes az összes betáp vezetéket érvégezni. Ha csak simán van bekötve is jobb mint ónozva.
(#) KTobi válasza pherbiehu hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Érintkezési hiba miatt melegedett és ezért olvadt meg. Ha sima tömör vezeték és már oxidálódik, az is melegszik és képes így felégni a szigetelés. Lehet jobb az érvéghüvely, de abba könnyebben behúzódik a nedvesség, a cinezés belül nem oxidálódhat. Ha leveri a megszakítót esélyes, hogy ez a műanyag sorkapocs átüt. Cserélni kellene, lehetőleg egy jobb minőségűre.
Az érvéghüvely egyetlen előnye, ha kemény anyag és tartsa egyenesen a szálakat, lehet jobb a felfekvése, de még ott is jelentkezhet oxidáció.
(#) levaitamas válasza KTobi hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Csak nem puhul fel a kötés.
(#) pherbiehu válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Cserélni fogom a bekötődobozát + érvéghüvelyezés. Lehet, hogy a konyhaszekrény munkalapján végzett húsklopfolást sem szerette a csatlakozás, s talán a kisebb földrengések is árthattak neki... Fura, hogy miért pont a nullás vezetéknél lett ez.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
(#) Dave0989 hozzászólása Okt 14, 2018 /
 
Sziasztok! Olyan problémával találkoztam, hogy a főzőlapon egy teljesen különálló piros fény villog, ha be akarom kapcsolni. Ha a bekapcsoló gomb mellé még mást is megérintekk, akkor pedig 4darab (E) betű villog.....
Valakinek van ötlete?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
(#) Moderátor hozzászólása increduluszoltan hozzászólására (») Jan 3, 2019
 
Egy kérdést csak egy helyre teszünk fel!
(#) Hp41C válasza Dave0989 hozzászólására (») Jan 3, 2019 /
 
Mivel nem írtál típusszámot, az első megtalált indukciós főzőlap használati utasításában ez szerepel:
E villog: A kezelő egység nedves, vagy tárgy van rajta. Szárítsa meg a kezelő egységet, vagy távolítsa el a tárgyat.
Bővebben: Link, Bővebben: Link, stb.
Továbbiak: Gooogle "bosch indukciós főzőlap használati utasítás"
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2019
(#) Juliska0611 hozzászólása Feb 19, 2019 /
 
Sziasztok, tudna-e nekem valaki mondani valamit kerámia lapos tűzhellyel kapcsolatban. Hiba-e hogy a 4 lapos főzőfelület min. 2 főzőfelület használatakor teljesen szinte a konyhaszekrény munkalapjáig átmelegszik olyannyira, hogy nem szabad hozzáérni. Eddig ilyen jelenséget nem tapasztaltam, mindig csak ott volt forró, ahol a fűtőszál melegített. Cserélni kell-e vagy javíttatni is lehet. Köszi a válasz(okat)
(#) apakezdodik hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
udv.van egy fozolapom ami lenyomja a fi relet,szetszedtem,es a futoszalon 27ohmot merek ami 2000w-ot pont kiadja,az jonak tunik,a fem burkolatra viszont 0.7-0.9 Megat merek.ez mennyire szamit rossznak?ez mar eleg lehet hogy atszivarogjon 30ma-nal tobb hogy leoldjon a fi rele?
koszi
(#) Bakman válasza apakezdodik hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Melegedés és/vagy nagybb feszültség hatására romlani szokott az érték (csökken az ellenállás a betét és a burkolat között). Nincs más hátra, csere.
(#) apakezdodik válasza Bakman hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
igen,nem egybol csapja le,olyan fel perc utan kb.viszont majdnem uj a cucc es a kozel 1 mega nem tunt annyira rossznak.biztosan rossz a futobetet?mekkora lenne a jo ellenallas ertek?
(#) Bakman válasza apakezdodik hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Akkora, hogy azt egyszerű műszerrel nem is lehetne mérni. Az igazi vizsgálathoz egy ÉV műszer kellene, 500 V-os mérőfeszültséggel.

Az teljesen mindegy, hogy mennyire új. Üzemeltünk már be úgy új sütőt, hogy az első bekapcsolás pillanatában oldotta a Fi-relét a zárlatos fűtőbetét.
(#) apakezdodik válasza Bakman hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
kerjek kolcson ev muszert vagy folosleges is jatszani vele,biztosan rossz?
mar csak azert mert 18 ezer a fozolap kompletten(ez egy kulonallo asztali)a futobetet meg 12 ezer bele..
(#) Bakman válasza apakezdodik hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Ha tudsz kölcsönkérni, kérhetsz de szerintem teljesen felesleges. Ha garanciális, vidd vissza.
(#) apakezdodik válasza Bakman hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
nem garis sajna.nemet cucc,rommelsbacher,itthon nincs is forgalmazo tudtommal,kintol pedig ennyi bele az alkatresz
mennyit kene amugy merjek rajta ev muszerrel?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem