Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Telekom - Digitális átállás
 
Témaindító: petifly, idő: Szept 28, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 9
(#) bbb válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Szia!

Bejön a szolgáltatás a telefonon egy modembe. Onnantól minden eszközhöz UTP-n fog eljutni a saját beltérijéhez. A sebességet viszont nem biztos, hogy bírni fogja egyszerre, de majd meglátod.
(#) patexati válasza bbb hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Köszi!A telefon is utp vagy az marad a sodrott telefonvezetéken?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Ma ezt az eszközt digitális elosztónak hívják, ez fogadja a bejövő jelet, bármilyen médián (érpár, koax, optika, mindegyikhez a megfelelő bemenetű) jön be, és a kimenete 4 db RJ45 az UTP, WIFI, és két db RJ11 két telefon számára.
(#) patexati válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Értem.. Minek akkor a lan ha van wifi a tv beltérihez ezt nem értem..
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Ez egy "univerzális dobozka". Nem mindegyik set top box eszi a WIFI -t, meg lehet, hogy a TV olyan helyen van, ahol a WIFI nem a legjobb. Egyébként a WIFI routereken is eléggé általános a 4 db LAN.
De ez miért probléma?
Egyébként a kérdésednek semmi köze a digitális átálláshoz, a "Telefon vonalakról általában" topikba jobban passzolna.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
De ha már itt tartunk. Miért is erőlteted az IP telefont? Nem számodra előnyös, hanem a szolgáltató számára. Gazdasági okokból.
Ha nálad elmegy a villany, hogy jelented be a híbát? Ok. mobiltelefonon. És ha az épp lemerül, feltölteni se tudod. Hogy TV internet nincs, az kevésbé gond.
A hagyományos analóg telefon áramellátása a központból történik, igen komoly szünetmentes ellátórendszerből. Ennek létesítése, fenntartása komoly pénzekbe kerül.
Pl. egy 60 ezres központ 10 % körüli előfizetője beszél egyszerre, (statisztikai átlagban) az 6000 × 30 mA, az 180 W, egy nap 4,3 kWh, és számold tovább. Már ez sem kis összeg havi szinten. És akkor + a karbantartás, és az amortizáció.
Szóval szép summa, amit megspórol. A profitot lehet növelni költségcsökkentéssel is, amit el tudsz képzelni hova vezet.
Neked meg marad a kényelmetlenség.
(#) patexati hozzászólása Máj 6, 2019 /
 
A jeenlegi kábel szolgáltató kritikán aluli nálunk és monopol helyzetben van sajna ezért akarok tőlük megszabadulni.Most szigetelem a házat kívül és becsöveztem mindenhová,hogy csak befűzöm a kábelt azt nem kell rombolni.A műholdas antenna számára is kiépítettem mindent így lehet digi tv lesz mégis..A netet akkor is kell kérnem gondolom a felállás nem változik csak ip tv nem lesz..
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Természetesen kábelcstornázás estén gondolni kell erre is, lehetőleg úgy kell készíteni, hogy több variációt is ki tudjon szolgálni.
A lehetséges szolgáltatókat meg ki kell választani, pláne, ha van több is. Az elosztóknak érdemes központi helyet választani, ha nincs az se nagy baj, legfeljebb áthúzod rajta a koaxot, LAN, telefon kábelt, de legyen odavezetve a hálózati csatlakozó helye is.
Szóval, a kábelezést jól át kell gondolni.
(#) patexati válasza pucuka hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Az át lett Egy körponti dobozba a bejövő csövek és onnan bárhová a lakáson belül mit régebben építettem ki kb 100m 16mm cső van bent valahol doplán
(#) pucuka válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
A WIFI miatt elég fontos a központi doboz elhelyezkedése is, besugárzási szempontból.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) Inhouse válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
A Telekomnak viszonylag kevés telefonvezetékes szolgáltatása (xDSL) van, koaxiális az elterjedt. Azon fog bejönni a szolgáltató jele, az megy a központi "dobozba", onnan meg UTP az IPTV vevőbe.
(#) patexati válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Nálunk az van még sajnos..
(#) orizon hozzászólása Ápr 17, 2023 /
 
Üdvözletem!

Olyan problémám van, hogy a Telekom megszüntette a SAT szolgáltatást át kellett állni optikai rendszerre. Megcsinálták kaptam egy androidos set top boxot. A probléma ott kezdődik, hogy a SAT szolgáltatásnak jobb volt a képminősége mint ennek az új optikai szolgáltatásnak. Sőt odáig megyek ,hogy a netre csatlakozva a youtuben a 4K műsorok is vesztettek a minőségből. Nincs olyan részletgazdagság mint a digitalizált rézkábelen volt. Ezt is letudnám nyelni, de a probléma az a háklimmal van.Nem nézek televízióműsort csak szélesvásznú formátumban . Szélesvásznú magyarán alul felül fekete csík! Na ezt nem tudja az új SET TOP BOX nyújtani mert semmiféle lehetőség nincs a képformátum megválasztására.Ellenben a SAT vevőegységnél több lehetőség is volt arra .Itt nincs, ennél fogva az össze filmet műsort rányomja a tevékészülére teleképesen. Hiába állítom a TV készüléket az adott szabványra semmi nem változik. Nekem olyan megoldás kellene amivel a rigolyámat letudnám nyugtatni. IPTV-n van lehetőség a nyugalmam stabilizálására? Annak a beltérije tud képformátumokat? Kép : eddig így néztem a filmeket. Most meg nem nézek semmit. Teljesen letargiában vagyok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023

ccccccxx.jpg
    
(#) KBal76 válasza orizon hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Úgy tûnik akkor, hogy optikai csalódás áldozata lettél.
A koaxkábeles IPTV sem a legjobb, én is látok néha minôségromlást, de szerencsére nem sokat TV-zek.
Van beállítási lehetôség Telekom IPTV-n.
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Higyan jut a jel a boxbol a TVbe? (Milyen kábelen).
(#) Massawa válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Sajnos már mindenhol nagyon sporolnak - a terresztriálison is meg a SATon is, söt ami a sirba visz amikor a vezetö (külföldi) TVk, olyan szar technikát használnak, hogy már a szomszéd szobábol is észreveszem, ha ilyenre kapcsolt a nejem.
Teljesen tönkre tett hang, még dupla hangerövel is érthetetlen a szöveg. S ha meg egy feltörekvö rendezö legujabb filmjét mutatják, akkor már csak a távvezérlöt kell keresni. Élvezhetetlen. Tavaly nyáron Franciaországban is ugyan ilyen balhé volt néhány csatornán.
(#) uniman válasza orizon hozzászólására (») Ápr 17, 2023 /
 
Valami sántít!?: Megszüntette? ...vagy csak átvertek?:
"az előfizetők változatlan feltételekkel vehetik igénybe a szolgáltatást"...Egy hónapos friss csatornalista is letölthető! (Ha megszűnt volna, akkor az minek? Nem gyanús?) : Bővebben: Link
Az OK, hogy új előfizetői szerződés nem köthető már a műholdra...
A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2023
(#) orizon válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
A 4:3 képarány hozza az 1080i-t? Volt olyan sat beltérim aminél az nem hozta azt a felbontást. Kértem egy másikat helyette asszem az utolosó sat vevőegységem Samsung xxxx volt annál a levélszekrény formátum volt a 4:3 képarány, de az abbana formátumban hozta az 1080i-t.
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Falból optikán a internet telefon modembe , onnantovább rj45 kábel közvetlen a tévébe. A modemből rj45 a tv setopboxba onnan meg HDMI a tv készülékbe.
(#) orizon válasza uniman hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Megszűnik teljesen. Utánaolvastam a Netboardon.Még egy év türelmi idó van ahol nincs kiépítve az optikai redszer. Tegnap még az úgyfélszolgálattal is beszélte.Nincs már lehetőség SAT szolgáltatásra.
(#) btamas81 válasza orizon hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Szia! Átfutottam a telekomos oldalt, hasonló panaszok vannak mint nálad. Az egyik hozzaszóló azt írja, hogy a box ha 4k tv-t csatlakoztatol hozzá, beállítja magát 4k-ra. De rosszabb minőségben kottáza fel mint a tv sajátja. Kapcsold ki a boxon a 4k-t és jobb lesz.
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Még egy kérdés. Minden adásra ( élö TV meg választhato filmcsatornára is) jellemzö a rossz képméret?
A 4k-t meg még kerülni kell.
Még az élö adások sem jok, archivum meg alig van, illetve csak átverés - volt, hogy SD eredetüt konvertáltak fel 4 K-ra. Hogy ennek mi az értelme?
Majdnem a 4k technologia lejáratása.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2023
(#) orizon válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Én már mindent végigzongoráztam.Kikapcsoltam de nem látok javulást. Beállítottam 1080i-re.
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
4K t szoktam nézni a youtuben. Vannak kimondottan jó anyagok. Van egy papagájos természet film vagyis vannak benne állatok olyan demoszerűség.Azon olyan volt a papagáj hogy tollak erezetein vagy szálain minden kivehető volt .Most ezzel az új optiakai rendszerrel nincs meg az a rélszletgazdagség mint előtte volt.Szemmel érzékelhető a romlás.
(#) antiktelefon válasza orizon hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Azt ne mondjad nekem, hogy a youtube minősége romlott az optikai net miatt...
Lehet a bitrátát csökkentik, mert a fizetős felskálázott 1080p-t akarják bevezetni és az elmúlt hónapban a 1080p tényleg látványosan rosszabbul nézett ki.
De baromi egyszerű tesztelni, fogsz egy referencia képernyőt és letöltöd yt-dl segítségével az elérhető legjobb minőségben a videót és összeveted azzal, amit a youtubeon nézel. (Nekem nagyon gyanús, hogy 1080p-nél amúgy vak ab teszten megállapítható különbség lenne).
De ez a 4K-t nem érinti és amúgy sem net függő az ilyen.
A yt régebben is anynira tömörített, hogy 1080p anyagot 4kban renderelve raktam fel, mert így maradt meg az eredeti minősége, de ez megint egy másik dolog.
Az, hogy STBon át a tvadások minősége hulladék, azt elhiszem, de a YT videók kinézetét szakmai fórumon az optikai netre fogni nagyon meredek...
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Nem mindegy, hogy miröl beszélsz. A YT minöségéhez kevés ( gyakorlatilag semmi) köze nincs a telekomnak. Az nem a HDMIn kerül a képernyöre. Annak a minöségére nemcsak a telekom, de a külsö hálozatok is hatással lehetnek, és a YTis néha beleturkál a minöségbe (18 éve van YT csatornám, 2007 ota HDben).
A másik ut, ahogy a TV jel eljut hozzád ( STB - HDMI). Azért a telekom lehet a felelös, de erre kevés infot adtál.
(#) Massawa válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 18, 2023 /
 
Idézet:
„De ez a 4K-t nem érinti és amúgy sem net függő az ilyen.”


Pedig eléggé függ. Söt a YT automatikusan optimalizálja az átvitelt ( kattins a fogaskerékre és probálj jobb minöséget választani ( ha van). Elég gyakran elöfordul, hogy nem müködik, pedig a hálozati kapcsolatom 500 mbps). És sajnos a SAT-rol is ( nem valamilyen szolgáltato csomagjában) a 4k studio müsorok elég gyatra minöségüek. A 4 k reklámozo filmek ott is igen jo minöségben jönnek, de a 4k adás már messze nem ilyen jo. És még a legtollasabb TV studiok is csak havonta 1-2 müsort tudnak produkálni igen jo 4k minöségben.

A natúrfilmek más kategoria, ott igen gyakran igen kifinomult technikával dolgoznak és az utomunka is elsö osztályu ráadásul a felvételek ezreiböl válogatják ki a legeslegjobbakat arra néhány 10 percre amit nézel.
A hétköznapi profi TV technikában ilyenre nincs lehetöség meg keret.
(#) orizon válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Én erre annyi tudok mondani hogy a SAT egységemen jobb volt a képminőség mint ezen az új smart akármin. Az hogy az idójárásfüggő volt az részletkérdés. Engem különüsebben nemérdekel a műszaki meg technológiai tér meg hogy milyen digitális jel jön a karóról a dobozba.Engem végprodukció érdekel. És az a Sat-hoz képest romlott.Látom hogy nem olyan a kép mint volt. Olyan minhta az audiophile-t összehasonlítánk az MP3-mal. Az utóbbi milyen király.és mégis ..
(#) bbb válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
Felhívtad már a telekomot, hogy küldjenek ki valakit, aki megnézi neked ezt az új dobozodat, hogy miért ilyen "remek" a minősége? Ezért van a szolgáltató és a lótifuti emberei, hogy az ilyen ügyfélpanaszokat rendezzék.
(#) Massawa válasza orizon hozzászólására (») Ápr 19, 2023 /
 
A SAT valoban a legjobb minóséget tudja adni. ( a hangsuly a “tudja”-n). Sajnos bizonyos szempontbol a legdrágább technologia, legalábbis annak látszik, mert ott direktbe kell fizetni ( nemcsak az elöfizetönek), mig minden más technologiában a költségek megoszlanak, és nem sokan számolják össze valoban mibe is kerül az egész rendszer).
A kommunikácio eme szegletében ezt hivják fejlödésnek, és hatalmas a politikai nyomás is ( ugye nekik csak a statisztika számit. Hány százaléka a lakásoknak rendelkezik nagysebességü kapcsolattal). Sem a minöség, sem a valodi sebesség nincs pontosan definiálva, és a jel utjában van egy sereg gocpont, ami nincs közvetlenül a szolgáltató ellenörzése alatt.

A te esetedben valoszinü, hogy a szolgáltato/központ sporolt valamin, vagy a törzshálozatban nincs még elég kapacitás, azaz nem birja a sok-sok elöfizetö optikai csatlakozását.

Az optika elött milyen csatlakozásod volt?
Következő: »»   7 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem