Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 21
(#) Pethy hozzászólása Máj 6, 2006 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy Mosógép motorom, egy Energomat mosógépből. Hányódott jobbra balra. Tegnap, megtaláltam, és még müködik. Viszont a kérdésem a következő. Ez a motor két fordulaton forog. Azt már sikerült megoldani, hogy mindkét irányba forogjon, lassú üzemben. Csakhogy hogyían lehet azt megoldani, hogy mindkét irányban forogjon, mindkét fordulaton, attól függően, hogy melyiket választom? Válaszokat köszi
(#) szabi83 válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
képet tegyél fel róla, hogy lássák a nagyok és akkor elöbbre leszel te is.
(#) amex válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Hello.

Tudnál a mociról adatokat mondani?

mennyi erő van benne?
Nekem még komplett gép van , selejtezésre vár. De nem tudom használható-e a motor és ha igen akkor mire?
Pl.: szerelő akna fedelénél fa redőny mozgatására?a redőny súlya kb: 50-70 kg.

Szerinted, szerintetek?
(#) Frankye válasza amex hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Elvben - sztem - alkalmas lehet rá, de valszeg csak akkor tudod meg, ha kipróbálod.
(#) Pethy válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Szóval kép. Itt van egy. Egyébként adatokat nem tudok róla mondani, mert az adatlap már nincs rajta. Egyébként én kapunyitónak akarom megcsinálni. Csak áttételezni kell, és akkor bármit felemel. Ésszerű határok közt persze

energomat.jpg
    
(#) Pethy válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
A képről annyit, hogy a bal oldalán a csatlakozó látszik, középen pedig a bekötés. Ebben az elrendezésben a mosó fordulaton pörög. /ez a lassú, de van még egy centri fokozata is/ ha a kondenzátor kék vezetékeit és a szürke rövid zárakat felcseréljük, azzal a forgás irányt tudjuk módosítani. De nekem kellene a centriző fordulata is. Hogyan kell a bekötésén módosítani? Köszi a választ.
(#) Frankye válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, de próbáltad már a rövidzár nélkül?
(#) potyo válasza Frankye hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
A rövidzár nélkül eléggé annak tűnik, aminek írod, de a mosógépekben nem ilyen szokott lenni a motor bekötése. Lerajzoltam, milyen szokott lenni. Nem muszály két kondenzátornak lenni, a programkapcsoló is kapcsolhatja azt egyik vagy másik tekercsrendszerhez. A bal oldali a lassújárat tekercselése, a jobboldali a gyorsjáraté. L1, L2 és Gy jelzi,hova kerül a fázis, amikor balra vagy jobbra lassan forgat, illetve nagy fordulaton csapat. A motorból az L1, L2, Gy, a jobboldali tekercs kondenzátorra kötött vége, valamint a N szokott kivezetve lenni(az is lehet, hogy a nulla külön-külön ki van vezetve, meg természetesen a kondenzátorok nincsenek a motorra fixen rákötve).

motor.gif
    
(#) potyo válasza potyo hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Ja annak elég kicsi az esélye, hogy nagy fordulaton betudod úgy kötni, hogy mindkét irányba forogjon, mivel általában a fő és segédtekercs egyik vége a tekercselésen belül fixen össze van kötve.
(#) Remci válasza Pethy hozzászólására (») Máj 7, 2006 / 1
 
Hello! A kép alapján nekem van egy ilyen motorom. Mosó üzemen 325-öt fordul percenként 55watt a telj.,centrifugán2800-at 250watt. A bekötése a motorfelöli csúszósaruk balrol u2 v2 w2, ez a centrifuga. A külső sor balról u1 v1 w1, ez a mosó üzem. Én csak a mosó üzemet próbáltam ki u1 a fázis, v1 akondi egyik lába, w1 a kondi másik lába + a nulla. Ja a kondi 16mikro/400v. Remélem ez valamennyire segít?!
(#) kripower válasza Remci hozzászólására (») Máj 8, 2006 /
 
2800-at forog? Az nem semmi! Az összes mai csodamasina 1000-es agy 1300-as centrivel jön. Nekünk is ilyen gépünk volt még a múlt héten
Megfelelő áttéttel szerintem elmozgathat 50 kilót, bár lehet hogy lassan.
(#) Sebi válasza kripower hozzászólására (») Máj 8, 2006 /
 
Na de 6cm átmérőjű ékszíjtárcsa hajt vagy félméterest...
Itt egy rajz.

En-560-1.jpg
    
(#) Pethy válasza potyo hozzászólására (») Máj 11, 2006 /
 
Igen igazad van ez télleg nem a klasszikus bekötés, ezt egy villanyász csinálta. De műxik. Viszont az baj hogy ha télleg nem lehet a gyors fordulaton mindkét irányban használni.
(#) potyo válasza Pethy hozzászólására (») Máj 13, 2006 /
 
Mivel a C jelzésű motort gondolom a centrifuga tekercselésének, és csak három drót van odavezetve, így nem lehet két irányba kapcsolni, mert a fő és segédtekercs egy-egy vége fixen össze van kötve. Viszont ha a tekercselés külsején valahol rálelsz a kötésre, és széttudod úgy szedni, hogy ne sérüljön a tekercs, akkor már megoldható a dolog.
(#) antekirt hozzászólása Aug 20, 2007 /
 
ez tulajdonképp 2 villanymotor!6 kivezetése van.
felsősor fázis nulla segédfázis a forgásirányt az határozza meg hogy a kondi egyik szálát a fázishoz vagy a nullához kötöd!
alsósor fázis nulla segédfázis:gyors
nem kell semmit összezárogatni meg szétvágni!
(#) borvendeg hozzászólása Aug 20, 2007 /
 
Hello kicsit off de azért leírom azt írtad, hogy kapunyitóhoz kell sztem sokkal egyszerűbb lenne h vmijen autó ablaktörlő motorjával csinálnád az csigával hajt tehát önzáró nem kell külön zár a kapura egyszerűbb forgásirányt váltani és érintésvédelmileg is biztonságosabb én is így csinálom már a vezérlés kész is van ha érdekel akkor írj...
(#) viktorka0011 hozzászólása Jún 22, 2008 /
 
Van egy energomat mosogépem és a centrifugája műkődik tehát felpőrőg amosás funkcioja mikor a motor lassan forogna olyan jelenséget mutat mintha rosz lenne a kondija de viszont a mosogépde van egy 16mf/400v-os kondi és az műkődik a bejővő csokinál van egy kondi ami edig se volt bekőtve de műkődőt enélkűl is!250nf+1Mohm+2x27nf/250v mi lehet a probléma!!!!!
(#) fulcsii hozzászólása Szept 21, 2008 /
 
Szervusztok!
Olyan kérésem lenne, ha valakinek van Hajdú Energomat mosógépről szervizkönyve, az juttassa elnekem. Vagy segítsetek mi lehet a probléma!
A jelenség: Töltés közben, a túlfolyón folyik ki a víz. és nem mindíg produkálja ezt!

Köszönöm!
(#) Thomas10100 hozzászólása Szept 21, 2008 /
 
Helló!

Van több féle is, a típust nézd meg a hátulján.
(#) 925 válasza fulcsii hozzászólására (») Szept 21, 2008 /
 
Hello
Nézd meg a nyomáskapcsolóját, sok esetben az szokott ilyen hibát csinálni
(#) oldman válasza fulcsii hozzászólására (») Szept 21, 2008 / 4
 
Általában a vizszintérzékelő hibája vagy a hozzávezető csővek dugulása vagy tömítetlensége szokott ilyen jelenséget produkáni. Gyakoribb a dugulás. Néha a kapcsolók meghibásodása a hiba oka.
(#) csatalo hozzászólása Nov 18, 2008 /
 
hali ,szevasztok ,nekem a vizet mikor engedi be az szaggatottan tőrténik, eddig folyamatosan ment , szerintetek mitől lehet ? kőszi előre is Csaba
(#) u9696 válasza csatalo hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
Szia!
Szerintem a vizes csatlakozó mágnesszelepével, vagy a vezérlő kontaktusokkal (programkapcsolók érintkezői) lehet baj. Én kipróbálnám a mágnesszelepet külön feszültségről hogy úgy működik-e rendesen.
(#) ap27 hozzászólása Feb 1, 2009 /
 
Sziasztok!

Nekem egy Hajdú Energomat 560 mosógép szervízkönyvére vagy kapcsolási rajzára lenne szükségem. Mellesleg a gép ráz az oldalán, a földelő dugóval egyetemben. A szivattyú mellett van egy földelő vezeték, ami nincs rá csatlakoztatva sehova, és ameddig elér, nem is igen kapcsolható fel semmire, a burkolaton meg nincs a közelben csatlakoztatási pont, csak úgy lifeg a semmiben (,mint röpke életem, mióta égnek álló hajjal mosok)....??? választ az ap27@freemail.hu címre is küldhetitek.

Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel! AP
(#) Laslie74 válasza ap27 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Üdv! ITT Találsz a lap alján rajzokat, közte vannak az energomatok is. Bár szerintem inkább vegyél újat mert pár év alatt felfalja vízbe és villanyba egy új mosógép árát.
(#) fulcsii válasza Laslie74 hozzászólására (») Márc 29, 2009 /
 
Ez egy nagyon hasznos oldal!
Köszi!
(#) sferi77 hozzászólása Nov 24, 2009 /
 
Sziasztok!
Energomat 750-es kapcsolási rajzra lenne szükségem. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Laslie74 válasza sferi77 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Itt van.
(#) sferi77 válasza Laslie74 hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Köszönöm, de ez is elég rossz minőségű. Nincs meg esetleg valakinek jobb minőségben? Jegyzetben, vagy könyvben?
(#) Ricky88 hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
sziasztok

nekem az lenne a kérdésem,h mekkora kondi kell bele pontosan ,mert nem bírja ha sok ruha van benne ,a 8µF-os kondival és nem is centrifugál.
köszi előre is és ha kérhetem a választ privátban szeretném.
Köszi előre is
Következő: »»   1 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem