Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu
 
Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   154 / 172
(#) Pali79 hozzászólása Márc 21, 2019 /
 
Sziasztok! Reflex játék összeszerelési útmutatója megvan valakinek? Valahol elveszett és csak félig van kész.
(#) Pulyka hozzászólása Ápr 9, 2019 /
 
Sziasztok.

Ilyen REED-es nyitas erzekelobol, ami 10mm-es lyukba sullyesztheto beszereztek majd NC-s(ami alaphelyzetben zárt, de magneses tér hatására nyit) típust is?
Létezik ilyen, csak a hoszabb fajtából.(ugyanúgy 10mm-es lyukba sullyesztheto, csak hosszabb.)
Szoktam tőletek rendelni, igy kenyelmesebb lenne nem meg egy masik helyről is beszerezni.
Köszönöm előre is.
Udv.Tomi.
(UI: alkalmanként 20-25 darabra lenne szuksegem csak )
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
(#) antiktelefon hozzászólása Ápr 16, 2019 /
 
Üdv!
Több éve vettem DIN hangfaldugót, ami nagyon jó volt, így jó régen rendeltem belőlük még nem keveset.
Most fogyott el az első adag, így csak most vettem észre, hogy az újabb dugókon nincs luk, ahova a kábelt be lehetne dugni, csak két csavarfej, ami alá még egy 0,5-ös kábelt is nehéz rögzíteni.
Most melyik típusú dugó van készleten?dugó
Rendelnék 20-30 darabot belőle, és jó lenne, ha használható lenne.
Illetve ha az utóbbit lehet kapni, van lehetőség jobb minőségűt beszerezni? (csavaros dugó kell, aminek zárt burkolata van, a többi nem érdekes, ha jó minőségű)
Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019

dugo.jpg
    
(#) Pali79 válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 16, 2019 /
 
Csak egy ötlet: kisméretű szemes sarut tenni a kábelre és úgy odacsavarozni? Másként szerintem kb esélytelen normálisan felhasználni.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 6, 2019 /
 
Szombaton feladtam egy rendelést a HEstore oldalán, melyről jelen pillanatig nem jött semmilyen e-mail! Csatolom a rendelés xml listáját. Kérem hogy manuálisan küldjék ki a szokásos e-mail-eket mivel addig még fizetni sem tudok! Várom mihamarabbi reakciójukat.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
(#) Remci válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 6, 2019 1 /
 
És ezt miért ide írod, miért nem az ügyfélszolgálatot keresed?
(#) Udvari Zsombor válasza Remci hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Mert ez a leggyorsabb.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Ma 14:37-kor meg is érkezett az email úgyhogy reklamációmat ezennel visszavonom!
(#) Topi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Akkor valószínűleg a mailszervered a hunyó, de ezen ne csodálkozz (freemail.hu csodákat tud művelni)
(#) sany hozzászólása Máj 6, 2019 /
 
Itt szerintem nem jó a kép. Mintha egy forgatógomb lenne, nem egy hűtőborda. De az is lehet, hogy ilyen formájú a hűtőborda.
(#) Topi válasza sany hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Köszönjük, javítva!
(#) simongab hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Sziasztok...létezik e betétes pákához 3.8 mm-es acél menetes pákahegy?
(#) Bakman válasza simongab hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Legalább a páka típusát és/vagy fényképét add meg, hogy legyen mire ajánlatot tenni.
(#) sany hozzászólása Máj 11, 2019 /
 
Csak jelezni szeretném, hogy ennél az IC-nél hiányzik az adatlap.
(#) borvendeg hozzászólása Jún 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Az a kérdésem hogy mi a különbség az áramlás szabályzó és a sebesség szabályzó között(a csatlakozásukat leszámítva)?
Van irányultságuk?

üdv.
(#) balog hozzászólása Jún 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám a számlázási címet át állítani, mert sehogy sem engedi.? Azt sem engedi hogy a régi számlázási címet teljesen kitöröljem a profilomból. Új címet létre tudtam hozni de azt csak a szállítási címnél engedi használni.Hogyan tudnám ezt a problémát megoldani?
Köszönöm előre is.
Üdv.
(#) Attila86 válasza balog hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Ugyan ezt kérdeztem tőlük a napokban, ezt a választ kaptam:
Idézet:
„Weboldalunkon a regisztrációhoz és az egyes rendelésekhez tartozó szállítási címet és a számlázási kapcsolattartási információkat ügyfeleink bármikor szabadon módosíthatják, bővíthetik, a számlázási partneradatokat azonban csak ügyfélszolgálatunk közreműködésével aktualizálható, mivel a felhasználói fiókhoz kapcsolódóan egyenlegvezetés történik.
A számlázási adatok módosításával kapcsolatban elkülönítendő a partneradat-módosítás (azaz a számla jogosultjának, vevői azonosítóknak), illetve a számlázáshoz kapcsolódó további adatoknak az aktualizálása. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy például jelen esetben az Ön felhasználói fiókjához rögzített számlázási cím partner-adata: számlázási név/cégnév: ************ adószám: ******* . A címadat emellett tartalmaz kapcsolattartói nevet, telefonszámot és magát a címet is (jelenlegi beállítás szerin: *************). A partneradat (azaz a számlázási név és adószám) nem módosítható az ügyfelek által, erre vonatkozik az egyenlegvezetési kitétel.

A címhez (ami a "Címek" menüpontban is és a rendelésleadási folyamat során is bizonyos mértékben módosítható) tartozó további információk azonban a rendelési folyamat során is aktualizálhatóak. Azaz például az Ön esetében ha az adott rendelés számlázási adatánál a "Módosítás" gombra kattint és a címhez kapcsolódóan új kapcsolattartó személyt szeretne megadni, esetleg magát a címadatot szeretné aktualizálni (pl. az intézmény elköltözése, telephelyátszervezés, stb. miatt), akkor erre van lehetőség, függetlenül attól, hogy a számlázási jogosult változatlan marad.”

Én simán lemondanék a rendelésem után járó pontokról sőt, kompletten a pontgyűjtés intézményéről ha helyette minden egyes rendelésnél megtudnék adni más és más számlázási nevet mint ahogyan azt az összes webáruházban meg lehet tenni amelyben eddig vásároltam.

Na meg egyébként megtévesztő is hogy miért lehet új számlázási címeket hozzáadni hogyha a rendelés leadásakor nem lehet kiválasztani azokat? Milyen célt szolgálnak a számlázási címek hogyha nem lehet rájuk kiállítani a számlát?
(#) balog válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Köszönöm, megoldottam úgy, hogy csináltam egy új fiókot és kész.
Ezt én sem nagyon értem, hogy miért nem lehet variálni a számlázási címmel mint máshol.
Pedig jól jönne mert most is csak azért kellett mert, ami bevolt állítva az a sima hétköznapi számlázási címem volt, az új meg céges áfás számlás lett volna.
(#) Topi válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Szia!

Az áramlás szabályozó átáramló levegő fojtására való, a sebesség szabályozó pedig a dugattyúhoz közel helyezendő el, iránya fordított, ugyanis nem a beáramló levegőt csökkenti a lassabb működés érdekében, hanem a dugattyú ellenütemű oldalán kiáramló fojtást hoz létre.
Azaz nem a beáramlás sebességével lassítod a dugattyú mozgását, hanem a dugattyútér másik épp inaktív oldalán csökkented a sebességszabályozóval a kiáramló (kipréselt) levegőt.
(#) Topi válasza balog hozzászólására (») Jún 5, 2019 / 3
 
Több számlázási cím esetén megfelelő megoldás a másik regisztráció készítése. Az egy adóalany-egy regisztráció megkötés nem csak technikailag szükséges, de jogi-számviteli okból is fontos, hogy egy adóalany (pl. egy adószámmal rendelkező magánszemély, vagy cég, vagy szervezet) egyként szerepeljen.

Nem a bónuszpontok rendszeréről szól elsősorban a dolog, hanem maga a pénzügyi tranzakciók kötik ilyenkor az üzemeltetőt, amin sajnos nincs lehetősége változtatni, mert adóalanyok egymás között nem keveredhetnek (érthető okokból).

Miért lehet választani akkor? Addig lehet számlázási címet változtatni, amíg az ügyfél egyszer meg nem határozza a fiók mögött lévő adóalanyt (értsd ez alatt: össze nem köti a felhasználói fiókját adószámmal rendelkező céggel/szervezettel/egyéni vállalkozóval). Erre egyszer van lehetőség a felületen keresztül, onnantól pedig az ügyfélszolgálat tud adóalanyt változtatni felhasználói fiókon, ugyanis ilyenkor biztosítani kell a folyó ügyek lezárását is.
(#) balog válasza Topi hozzászólására (») Jún 6, 2019 /
 
Köszönöm!
Igy már világosabb az egész dolog. Nem is hátrány, hogy csináltam egy másik fiókot amin a céges adatok vannak, a másikat meg továbbra is tudom így magánszemélyként használni.
Köszönöm mégegyszer a felvilágosítást.
(#) kapitany14 hozzászólása Jún 11, 2019 /
 
Sziasztok!
HESTORE oldalon találtam egy adó-vevő párost. https://www.hestore.hu/prod_10035512.html#

A linkre rákattintva az oldalon van egy kép, én azt a képet a kérdésem feltevése miatt egy kicsit átszerkesztettem, ide csatolom. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez így működhet, ahogy a képen le van írva?
(#) lóri válasza kapitany14 hozzászólására (») Jún 11, 2019 / 1
 
Topi-bácsi valami olyasmit írt a cikkében, hogy nem állandóra kapcsol, tehát valami tároló kéne mögé.
(#) Topi válasza kapitany14 hozzászólására (») Jún 11, 2019 / 1
 
Szia!

Mindenképpen kódolás szükséges adó oldalon, illetve dekódolás vevő oldalon. Az adó oldalon szükséges egy olyan eszköz (pl. mikrovezérlő, vagy egy HT12E IC), ami a fix igaz-hamis jelből egy rádió átvitelre alkalmas forrás digitális jelet létrehoz. Ez a gyakorlatban például manchester kódolás. Vevő oldalon ezt a kódot vissza kell alakítani, vagy mikrovezérlővel, vagy az előbb említett IC dekódoló párjával a HT12D -vel.

Rádió átviteli okokból folyamatos vivőfrekvenciát az adó ugyan tudna sugározni, de a vevő ezt detektálni nem lenne képes, a vevőnek mindenképp jelváltozásra van szüksége, azaz gyakorlati értelemben "szaggatni kell" a vivőt ezen modulok esetében. Ez a "szaggatás" az ON-OFF keying (OOK), azaz a kulcsot a vivő frekvencia ki-bekapcsolásával (annak időtartamával, annak pozíciójával, stb) adjuk. A kulcs pedig maga az adat.
(#) kapitany14 válasza Topi hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Lóri és Topi, köszönöm szépen a segítő válaszotokat, bár sajnálattal olvastam.
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a következő problémámat, hogy tudnám megoldani, hosszú lesz:
Nos, egy földúton való áthaladást szeretnék "detektálni". Én kis laikus elképzelésem szerint, úgy gondoltam, hogy lenne 3 "doboz". Az út egyik oldalán egyik dobozba lenne egy sima piros búcsús lézer, ami folyamatosan világítana. Az út másik oldalán lenne egy másik "doboz", amibe belevilágítana lézer pont egy photodiódára vagy photoellenállásra. Amikor elhalad egy autó (jó esetben autó, amúgy vaddisznó vagy szarvas is lehet ) megszakad a fénynyaláb. És valahogy ezt a jelzést szeretném továbbítani valahogy (mondjuk rádióhullámmal) egy 3. "dobozkába" (ő a vevő), ami nálam van, úgy kb 150-250 méterre lenne, az "adótól", itt a vevőnél, ha jön egy autó, akkor villanjon fel egy LED vagy sípoljon egy buzzer.
Sajnos a legegyszerűbb dolgok nem működnek, próbáltam már damilt kihúzni csörgővel, de nem vált be, plusz baleset veszélyes is, leginkább az állatokra nézve. Vadkamerát tanácsolták még, mert az fel is veszi és hív is ha valaki elment előtte, de számomra drága lenne, még az olcsóbb 30 ezer forintos darabok is...
(#) borvendeg válasza kapitany14 hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Szia!
Létezik fénysorompó néven az általad "feltalált" lézeres cucc.
https://www.hestore.hu/prod_10028473.html
A leg "parasztabb" megoldás ha a fénysorompó kimenete egy ugrókódos távirányító gombját nyomkodja.
Egyel jobb ha ilyen modul adó bemenetét kötöd az infra sorompóra(ez is paraszt így mert kéne valami kódolás hogy ne jöjjenek be zavarok ha valaki kinyit egy garázskaput.) Lehet van olyan rf modul ami eleve kódolva beszélget, neked az voln a legjobb.
https://www.hestore.hu/cat_353.html
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2019
(#) fsub hozzászólása Jún 12, 2019 /
 
Üdv,
Ennek a MOSFET-nek a megnevezésében szereplő egyik adat (1,5R), ha az az Rds(ON)-ra vonatkozik, akkor az pontatlan.
(#) Remci válasza kapitany14 hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Nem tudom mennyi a rászánt keret, de egyszerűbb kész cuccot vásárolni. Fénysorompónak pl. az elektromos kapukhoz használatos fotocella párt. Ezek hátránya, hogy ha pl bele repül egy veréb akkor arra is jelez. Ide inkább 2 sugaras infra surompó párt tennék, ezeből is vannak olcsóbb fajták. A távirányítóval az a baj, hogy nem fog tudni 200-250 m- t. Ide inkább valami riasztós rádiós átjelzőt gondolnák.
(#) ferci válasza fsub hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Szia!
Részletezd, melyik lapon látod ezt. Én nem találom.
"1.5" csak a hőfokfüggés táblázat Y tengelyén van, de az nem R.
(#) Topi válasza ferci hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Időközben a kollégák javították, csak még itt nem jelezték

Tényleg hibás volt a termék neve, köszönjük
Következő: »»   154 / 172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem