Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Témaindító: Lamprologus, idő: Máj 5, 2016
Témakörök:
Egy kérdés. Ennek a panelnek miért kell 3.3V 5V és még 12V is?
Nem kel. Hanem választhatsz, hogyan táplálod meg.
Ha az 5V-re teszel erősebb tápot, akkor több kiegészítést is ráköthetsz. Mint a rárakott szabályzó elbír. Vagy ha a kiegészítő eszközök 3.3V-ról mennek, akkor nem kel őket illeszteni. Simán 3.3V-ról járatod az egészet. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2019
Ez de jópofa! Jelenleg egy 5V 3A-es tápom van. Az elegendő lesz neki!
Még egy kérdésem lenne és részemről akkor lezárható ez a téma. Ha veszek kettő ilyen NYÁK-ot,hogy tudom őket összekötni? (I/O bővítés miatt) Erről nem találtam dokumentációt.
Van rajta 3 soros port, ha közel vannak egymáshoz, akkor még simán TTL jellel is összeköthetők.
De van I2C is, bár az jóval lassabb. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2019
Szuper! Köszönöm az extra segítséget! További szép napot!
És minden pin lehet digitális I/O, még az analógok is.
Neked pedig sok sikert!
Ezeket majd kitapasztalom. 2db ilyen panel bőven kielégíti a port mennyiséget,mint ami nekem kell. Köszönöm szépen! Szükségem lesz rá!
Még jut eszembe, van SPI is.
Az a legjobb, amit küldesz, azt a következő küldésnél vissza küldi. Ellenőrizheted, hogy hibátlan e?
Gomb állapotát használnám tm0 eseményben. Honnan is tudom meg, hogy nyomva van-e? if(b0.val==1) nem jó, elméletileg nincs is ilyen változó.
Biztos nagyon egyszerű a dolog, de most nem találom a megoldást.
Extra változóval (va0):
gomb, Touch Press Event: va0.val=1 gomb, Touch Release Event: va0.val=0 tm0-ban: if(va0.val==1)
Köszönöm! Csak furcsáltam, hogy egy gombnál pont az állapota nem lehet feltétel
Tiszteletem mindenkinek! Szeretnék Arduino programozásban segítséget kérni. A problémám a következő: A szöveg alatt látható jelenlegi (befejezetlen) kódom. Működik a kijelzővel,teszi a dolgát. Viszont azt hogy tudnám megcsinálni,ha pl átlép az 5.-ik oldalra akkor azt ne csak 1x hajtsa végra,hanem többször? Pl:
Így megy most: 1, Vár oldal számra az Arduino. 2, 5-ös oldalra ugrott a HMI. 3, Arduino megkapta,hogy 5-ös oldalon van és 1x végrehajtja a hozzátartozó utasítást. 4, Vár oldal számra az Arduino. . . . Ahogy én szeretném: 1,Megnézi hogy hányadik oldalon van a HMI. (Ha nem tud értéket olvasni,akkor a "jelenlegi oldal" változóban maradt értéket vegye figyelembe) 2,Végrehajtja 1x a hozzátartozó utasítást. 3,Megnézi hogy hányadik oldalon van a HMI. (Ha nem tud értéket olvasni,akkor a "jelenlegi oldal" változóban maradt értéket vegye figyelembe) 4,Végrehajtja 1x a hozzátartozó utasítást. . . . (végtelen ciklus)
Válaszokat köszönöm!
Miért nem a kontroller mondja meg a kijelzőnek, melyik oldalt mutassa? Így nem kellene ezt az adatot elkérni a kijelzőtől.
A kijelző a mester. Ő "parancsol" az Arduinonak.
Távol álljon tőlem az ítélkezés de szerintem egy alapvetően butább eszközt kinevezni mesternek, nem túl szerencsés. Az Ardunio témában valószínűleg előbb kapnál megoldást:
Arduino.
Köszönöm! Kiírtam oda is. Az tény,hogy az Arduino jóval okosabb a Nextion-hoz képest,viszont ebben az applikációban az Arduino egy "mezei" I/O kártya lesz 1-2 extrával.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni Arudino és Nextion közötti kommunikációval kapcsban. Arduinora való program feltelepítését csak úgy tudja a gép végrehajtani ha előtte a Nextion TX RX kábelét eltávolítjuk. Tudnátok-e benne segíteni, hogy hogyan lehet enélkül feltelepíteni az új programot? Köszönöm!
Szintillesztési probléma, alap modulnál az RX-TX-en van soros ellenállás és mivel ugye csak egy soros port van, a Nextion TX-e megfoghatja a uC RX-et. Nézd meg szkóppal, hogy legalább kb. TTL kompatibilis-e a jel, ami a uC-re jut. A kijelző RXD nem fogja meg, elég csak a kijelző TX leválasztása (remélhetően). USB/soros konverternél is van ilyen probléma (CH340-es), nem képes elegendő áramot kiadni a 0-szinthez (én fél napot szenvedtem emiatt).
Ha már itt tartunk, valakinek van intelligent kijelzője? Tapasztalatok?
Üdv,
Jött egy komolyabb frissítés az editorra: V0.58 Update List - New Encoding support for: Shift-JIS Design and Components: - Layer based design - Canvas zoom and extended canvas workspace - Component locking - new anti-aliased kerning proportional fonts - New baudrates supported - New Xfloat component - New Switch ComboBox, SLText, GMov, Video, ExPicture - Intelligent Series component enhancements - page transitions, component runtime move and drag - graphic transparency now supported Instruction Enhancements - Instructions now support optional CRC - New runtime component move and drag - Logical NOT, combined conditions, new Events - 2 channel Audio support
Most tényleg sokat fejlődött az editor. Pl. könnyedén ki lehet íratni "float típusú" számokat, de a legjobb, hogy talán végre a font generátor normális betűket generál. Ráadásul a több soros text is támogatott.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
Kilépéskor a windows hibaüzenetet ad...
"HMI működése leállt"Ablak nevében, ha szóköz van akkor fordításkor hibaüzenetet ad. Error:Invalid Variables:ablaknev_szokoz_elotti_resze( Double click to jump to code) Újra fordítottam egy régebbi projektet, és egy darabig nem találtam, hogy milyen változót keres! De a többi változás az tetszik!
Itt is hibával lép ki
![]() Nekem régebbi, működő project hibával fordul... lesz itt még gyors javítás, remélem. Error:Invalid Variables:h0.val( Double click to jump to code) Error:Invalid Variables:n8.val( Double click to jump to code)
Mindig vannak gyerek betegségek, ezeket gyorsan szokták orvosolni, szerencsére
Ezeket senki nem próbálja ki publikálás előtt? Bár írják, hogy nem mindenben kompatibilis. Csak az a szívás, hogy behoztam egy régi projectet, na, leszimulálom, erre fordítja, hiba van, de felülírta a file-t, így a régi verzió sem tudja olvasni. Na, itt töröltem az egészet és visszalépés egy verzióval. Szóval vigyázni, legyen back-up!!! (milyen szerencse, hogy meg vannak a régebbi editor installok...)
Nem feltétlenül jön elő az összes hiba a fejlesztőknek. Ezért nem is láttam még olyan programot, ahol ne lett volna nyilvános béta.
Én pont e dolog véget őrzöm a gépemen az összes verzióját A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2019
Sziasztok!
Csak nálam szórakozik, vagy másnál sem csinál semmit, ha a slider-t vertikálisra állítom? Csak marad horizontális és kész. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

"HMI működése leállt"